Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/18
    Guster tomostst avatar
    Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Le Meridien Lav

Početno Gu??ter na moru, d?žomba na kopnu

Pozdrav svima,

Kao sto mozete vidit, nisam bas mladac, 32god, 10+ radnog iskustva kao elektricar/elektronicar, friziderist itd. Kako bi nasi rekli pekar, lekar i apotekar :-). Zahvaljujuci nasem dragom drzavnom vrhu (koji mi je otvorio horizonte, a ne radi para ) idem i ja upoznati malo bilog svita. Trenutacno radim u jedinom splitskom hotelu sa 5 zvijezdica kao elektricar, al i kao jedini friziderist, varioc argonom itd, itd.......... Prije sam radio na odrzavanju raznoraznih gradjevinskih strojeva, u mesoprometu na odrzavanju velikih (7+ tona, u 3 sistema) amonijacnih rashlada, prije togaserviskucanskih uredjaja, rtv servis. Struja ma prvi put udarila sa 5god (dok sam amo rec popravljao svoj radio), i odredila moj zivotni put. Zaljubljenik sam u sve vrste elektronike, radio amater ali i covik koji voli i poj's, pop't, bac't na balote. Nemam iskustva sa brodskim sustavima, al struja je struja kako na kopnu tako i na brodu, pa mogu probat pomoc ako neko zapne, posebno vezano za rashlade, superheatove, subcoolove i take neke stvari. Kaze se da su covik i tovar pametniji od samog covika, pa iako san jos tovar sta se tice broda, pitajte mozda bude koja pametna i od mene.
    I za kraj, moran i ja pitat jednu sitnu info. Naime javila mi se stanovita Katie Clarke iz Viking Recruitmenta i dogovorili smo Skype interview u ponediljak. Samo me interesira koliko je to ozbiljno kad je vec razgovor dogovoren, a ne samo: spremljeni ste u arhivu.

Eto, toliko od mene za sad, ako imate upita, problema, ili koju pivu viska, slobodno se javite rado cu odgovoriti, ili popiti.

Veliki pozdrav svim pomorcima, i mirno more.

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Svaka cast Tomostst

predstavljanje ti je na mistu i vise od toga.
    Sta se tice tvog pitanja mogu reci samo jedno (iz svog iskustva) a to je da ti je intervju 50% odraden posao a sad sve drugo je kako prode taj intervju.

Ali vecina intervjua se svodi daleko od posla kojim se bavis vise to po meni je ispadalo da vidi tvoj jezik,ponasanje a na kraju krajeva i da li imas sve zube i da li drzis bar malo do sebe. ( Jedan tip je samnom prosao sve ali je pao zato sat nije imao prednju ''klavijaruru'' zuba tako da je sveu svemu kako sam i navo 50% stornirano ajmo jos 50% pa opet na brod (tj pocetak)

Sritno
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

3rd Electrician Ikard avatar
    Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Holland America Line

Početno

I ja sam imao intervju s Katie prosli cetvrtak, pa da ti malo pomognem. Intervju je trajao negdje 15-ak minuta, a mene je pitala sljedeće:

1. Radno iskustvo (instalacija dizala, pokretnih stuba, kao i održavanje istih, dizel motori, generatori, visokonaponska mreža, popravljanje elektroničkih uređaja, A/C, alarmni sustavi, automatizacija, rasvjeta, itd.)

2. Školovanje (koju srednju školu imaš, fax, bla bla)

3. Što očekuješ od budućeg posla

4. Jesi li ikad radio na brodu

5. Gdje se vidiš za 10 godina

6. S čime se baviš u slobodno vrijeme, tj. hobi

7. Koje certifikate imaš

Katie ima prilicno jak naglasak, pa ju je neki put malo teze skuzit, ali je jako ljubazna, pa ju slobodno pitaj da ti ponovi

Rekla mi je da oni intervju proslijede dalje (u mom slucaju HAL), pa da se jave za nekoliko dana, ali da zna potrajat i malo duze.

Ako te jos sta zanima, slobodno pitaj

EDIT: intervju je bio preko Skypea, ona je koristila webcam, a ti mozes ili ne moras. Ja nisam koristio.
    I kao sta Dalmos kaze, intervju nije sve oko posla. Tvoje iskustvo i skolovanje je navedeno u CV-u, a u intervjuu se gleda izrazavanje, poznavanje jezika i sl. Reci nesto zanimljivo kad te pita za hobije, ja sam npr. spomenuo zavrsni rad u srednjoj (upravljanje svjetlima u kuci preko kompjutera i mobitela, sam napravio plocicu i napravio program u Visual basicu, zatim da volim kvizove i da sam bio na Milijunašu i 1 protiv 100). Sve je to zapisala, pa mozda nije lose da vec pripremis sta ces rec za to.
    Posljednje uređivanje od Ikard : 12-02-2011 at 01:56 PM

Junior engineer C.C2 avatar
    Datum registracije
    Nov 2011
    Firma
    KOTC

Početno

Pozdrav kolega i dobro doso!

Predstavljanje je bilo za sticky.

Sretno na razgovoru, i naravno, sretno sa novim poslom kojeg ces, vjerujem i dobit!

----
    Datum registracije
    Nov 2010

Početno

Pozdrav i dobro do??a.
    Ja san isto prid neki dan ima interviu priko skype-a sa Viking Recruitment-om za Windstar cruises samo je meni bila Karen. Smi??na i simpatična ?ženskica, bija san priko njih i na HAL-a tad san sa priča sa Rebecon i ona je skroz OK, pa virujen da je i ta va??a isti đir. A nema tu straja nakraju krajeva njima to nije struka u principu propitkuju stvari iz opisa posla koji triba?? radit i stvari koje su navedene u CV-u.

Za ti Viking Recruitment stoji sve ??ta je budući "odlika??" i budući "moj najbolji prijatelj" morski pas posta u thredu o njima.

Priko Skype video linka san dobro pogleda ima li karen sve zube
    ... ka neki...
    nebi nija tija imat posla sa krnjavin sviton

Kadet
    Datum registracije
    Sep 2011

Početno

Ja sam kod Katie prosao interview
    Poslali su mi garancijsko pismo za US visu
    sada cekam kada ce biti ukrcaj

@Vukorepa: Mozes mi reci koju rijec o HAL-u?

Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Holland America Line

Početno

Citiraj Prvotno napisano od MrGreen Vidi poruku

Kad ti je bio interview?

Guster tomostst avatar
    Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Le Meridien Lav

Početno

Zahvaljujem svima na odgovorima, posebno Dalmosu i Bilichu na effortu da odrzi ovaj forum profesionalno/prijateljskim, sto nije lako danas. Pratim ovaj forum par mjeseci, a s vremenom sve cesce i cesce. Na neke threadove se nasmijem do suza, a na neki me dovedu do suza od jida. Uglavnom keep up the good work, ima nas sto cemo znat cijenit i poslusat savjete od starijih i iskusnijih kolega.
    Veliki pozdrav uz

Kadet
    Datum registracije
    Sep 2011

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Ikard Vidi poruku
    Kad ti je bio interview?
    pred cca 3 tjedna, tjedan dana sam cekao da javi rezultat interviewa.

Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Holland America Line

Početno

pred cca 3 tjedna, tjedan dana sam cekao da javi rezultat interviewa.
    Ja sam imao prosli cetvrtak. Poslao sam joj mail prije dva dana i pitao kad mogu ocekivat odgovor, rekla je da zna potrajat i nekoliko dana, al se svejedno tresem Na koje mjesto si upao?

Kadet
    Datum registracije
    Sep 2011

Početno

2nd electrician

Guster tomostst avatar
    Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Le Meridien Lav

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    Svaka cast Tomostst

predstavljanje ti je na mistu i vise od toga.
    Sta se tice tvog pitanja mogu reci samo jedno (iz svog iskustva) a to je da ti je intervju 50% odraden posao a sad sve drugo je kako prode taj intervju.

Ali vecina intervjua se svodi daleko od posla kojim se bavis vise to po meni je ispadalo da vidi tvoj jezik,ponasanje a na kraju krajeva i da li imas sve zube i da li drzis bar malo do sebe. ( Jedan tip je samnom prosao sve ali je pao zato sat nije imao prednju ''klavijaruru'' zuba tako da je sveu svemu kako sam i navo 50% stornirano ajmo jos 50% pa opet na brod (tj pocetak)

Sritno
    Dalmos, ograda mi je jos uvik u ustima, i to tvornicka, cak sam nekim bakama znimljiv pojavom, ingli??- I'ts OK with Nigerian accent :-D . Shala mala, OK sam, zubi na broju, 190/90, engleski odlican, posebno ponosan na tehnicki eng. Virujem da cu sta se toga tice dobro proc. Javin se kako je proslo.

I ja sam imao intervju s Katie prosli cetvrtak, pa da ti malo pomognem. Intervju je trajao negdje 15-ak minuta, a mene je pitala sljedeće:

1. Radno iskustvo (instalacija dizala, pokretnih stuba, kao i odr?žavanje istih, dizel motori, generatori, visokonaponska mre?ža, popravljanje elektroničkih uređaja, A/C, alarmni sustavi, automatizacija, rasvjeta, itd.)

2. ?*kolovanje (koju srednju ??kolu ima??, fax, bla bla)

3. ?*to očekuje?? od budućeg posla

4. Jesi li ikad radio na brodu

5. Gdje se vidi?? za 10 godina

6. S čime se bavi?? u slobodno vrijeme, tj. hobi

7. Koje certifikate ima??

Katie ima prilicno jak naglasak, pa ju je neki put malo teze skuzit, ali je jako ljubazna, pa ju slobodno pitaj da ti ponovi

Rekla mi je da oni intervju proslijede dalje (u mom slucaju HAL), pa da se jave za nekoliko dana, ali da zna potrajat i malo duze.

Ako te jos sta zanima, slobodno pitaj

EDIT: intervju je bio preko Skypea, ona je koristila webcam, a ti mozes ili ne moras. Ja nisam koristio.
    I kao sta Dalmos kaze, intervju nije sve oko posla. Tvoje iskustvo i skolovanje je navedeno u CV-u, a u intervjuu se gleda izrazavanje, poznavanje jezika i sl. Reci nesto zanimljivo kad te pita za hobije, ja sam npr. spomenuo zavrsni rad u srednjoj (upravljanje svjetlima u kuci preko kompjutera i mobitela, sam napravio plocicu i napravio program u Visual basicu, zatim da volim kvizove i da sam bio na Milijuna??u i 1 protiv 100). Sve je to zapisala, pa mozda nije lose da vec pripremis sta ces rec za to.
    Instalira liftove i eskalatore nisan nikad, i sumnjam da cu ikad, odrzavam ihjos i danas, dizel motori rade na dizel gorivo, ali ih upcuje struja koju razumin, gen proizvode struju i triba ih sinhronizirat (tu san najslabiji),i triba im uzbuda (triba i meni, al gen ne daje struju uz prisutnost dobre cice), HV, electronics, automatics, lightning.... Znam nesto i o tome, al nije misto za to. Jedna sitna digresija, mislim da nju nije briga za kvizove, nije ona Oliver Mlakar, mislim da je (tj.njih, jel ona to forwarda) vise interesira tvoje prakticno znanje. Malkice sam stariji pa se ne mogu sitit sta sam radia za maturalni rad, al ti se moram od srca zahvalit odgovoru i zelim ti brz ukrcaj, dobru ekipu i puno soldi. Thx
    Citiraj Prvotno napisano od C.C2 Vidi poruku
    Pozdrav kolega i dobro doso!

Predstavljanje je bilo za sticky.

Sretno na razgovoru, i naravno, sretno sa novim poslom kojeg ces, vjerujem i dobit!
    Ma je, cili san se zalipija :-D . Iz tvojih usta u bozje usi. Hvala

Citiraj Prvotno napisano od Vukorepa Vidi poruku
    Pozdrav i dobro do??a.
    Ja san isto prid neki dan ima interviu priko skype-a sa Viking Recruitment-om za Windstar cruises samo je meni bila Karen. Smi??na i simpatična ?ženskica, bija san priko njih i na HAL-a tad san sa priča sa Rebecon i ona je skroz OK, pa virujen da je i ta va??a isti đir. A nema tu straja nakraju krajeva njima to nije struka u principu propitkuju stvari iz opisa posla koji triba?? radit i stvari koje su navedene u CV-u.

Za ti Viking Recruitment stoji sve ??ta je budući "odlika??" i budući "moj najbolji prijatelj" morski pas posta u thredu o njima.

Priko Skype video linka san dobro pogleda ima li karen sve zube
    ... ka neki...
    nebi nija tija imat posla sa krnjavin sviton
    Pogledj odgovor Dalmosu :-D . Zubi na broju, ako Katie bude krnjava, odma prikidam vezu :-D

Super, cestitam!

Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Holland America Line

Početno

Znam da ju nije briga, al ne mozes rec da ti je jedini hobi surfanje domacim portalima i drkanje po fejsbuku. Dokazi da nisi tuntle, da dolazis iz zemlje znanja
    Posljednje uređivanje od Ikard : 12-02-2011 at 09:44 PM

Guster tomostst avatar
    Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Le Meridien Lav

Početno

Znam da ju nije briga, al ne mozes rec da ti je jedini hobi surfanje domacim portalima i drkanje po fejsbuku. Dokazi da nisi tuntle, da dolazis iz zemlje znanja
    Sorry but jebiga, nemoj se ljutit, vec sam napisao, da ako treba neka pomoc nekome, neka se javi, Ne ulazim u rasprave tko sto zna ili nezna, i iskreno nije me ni briga. Iskustva imam pozavidnog, kojeg zelim podjelit s kolegom koji zeli postaviti pravo pitanje na pravi nacin. Tuntle jesam, al ne dr... po fejsu, za to postoje xxx stranice. BTW ako si procitao naslov, mogao si vidjeti i: zaljubljenik u sve vrste.... neceg. To nije hobi, to je nacin zivota.

Barba
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Reci da u hotelu sa 5 * u casinu na??timava?? rulete da kuća dobije...

----
    Datum registracije
    Nov 2010

Početno Hal

HAL je velika firma i ima lipe nove brode ali ima i staroga krša, ma nije tako staro kako je navodno loše održavano. ali ovo uzmite sa rezervon jer to pričan iz druge ruke ono šta su meni pričali neki malo prepotentni grintavci.
    Ja san tamo bija jedan ugovor i to na EURODAMA koji je Signature class šta je u biti nešto malo upgrade-ana Vista class, brod je lip i velik tehnologija fascinantna azipodi high voltage 11K-6.6K ima čak i ti sritni DP, pa recimo telefonska centrala super advanced, mobiteli za komunikaciju Tech and Deck officer a skoro novo, pouzdano tako da se ima šta vidit i proučavat, čitat manuale i tako... i ko tamo počne Cruise karijeru mislin da je dobro uboja.
    Electrical Dept ima Chiefa,1st elect propulzija i automatika, 2nd elect makinja i malo advanced hotel equipment, 3 elect liftovi i les advanced hotel equipment i jedno 4-5 elect tech koji žuljaju oko kužine, svitala i nekih sitnica.
    Život; onako ja se nisan nešto zabavija. uglavnon svi briju na fancy odlaske gori u restorane, u crew baru teška tuga a u officer baru se da popit piva i malo proćakulat.
    E sad šta nije valjalo;bija san jedini hrvat u tech i deck departmentu a i skoro jedini istočnoevropljanin na brodu možda ješ uvrglave 10 par rumunja rade u hotel service ( zato šta se to englezima i holandezima neradi) od 1000 posade.
    Politika firme je diskriminatorska glede plaće a i ljudi su takvi (manje više svi oficiri su UK and Holland)
    To san reka i Karen sad na interweu pošto san tamo isto iša priko vikinga.
    Da su me tretirali ka imigranta i da ja to ne toleriran.
    posebno san srcu uzeja to šta su mi konstantno uvaljivali liftove a to je posa trećega.
    A i lova je bila stvarno mala...
    na vikingovom site san vidija da stvarno traže dosta ljudi za HAL a ja mislin i da je plaća bila naznačena u funtama sad možda daju iste ugovore to neznan...
    Ja san ima dolarski ugovor.
    Veliki su to brodi i puno je tu posade triba to nakrcat. konstantno in triba ljudi
    Imali su odličan kadet program za makinju i kuvertu ali samo englezi i holandezi oni njiov sistem malo uškolu malo nabrod, govorili su da će tako nešto napravit i za struje.
    Uglavnon ja bi preporučija to ka dobru firmu za počet a ako dignu lovu i obrate malo pažnje na multikulturarnos to bi moga bit stvarno dobar posa.
    Posljednje uređivanje od Vukorepa : 12-02-2011 at 10:47 PM Razlog: disleksija

Guster tomostst avatar
    Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Le Meridien Lav

Početno

Citiraj Prvotno napisano od zrile Vidi poruku
    Reci da u hotelu sa 5 * u casinu na??timava?? rulete da kuća dobije...
    A moj zrile, kur.. bi isa na brod da znam to napravit

Citiraj Prvotno napisano od Vukorepa Vidi poruku
    HAL je velika firma i ima lipe nove brode ali ima i staroga kr??a, ma nije tako staro kako je navodno lo??e odr?žavano. ali ovo uzmite sa rezervon jer to pričan iz druge ruke ono ??ta su meni pričali neki malo prepotentni grintavci.
    Puno hvala na iscrpnom odgovoru, nadam se da cu upast tamo. Malo je vuna od tih sistema pustih, al poceti se mora od pocetka, a i mislim da cu to brzo skuzit, ipak san malo duze u struji. Jos jedno veliko hvala

Junior engineer C.C2 avatar
    Datum registracije
    Nov 2011
    Firma
    KOTC

Početno

Za HAL mislite Holland America line jel?

Zno sam jednog kolegu is Splita koji je tamo bio makinista (treci). Da bio je jedini hrvat. Reko je da su uvjeti bili dobri (cini mi se da je reko oko 4500 eur samo na brodu) 4-2 ugovor, gvardija i tu i tamo overtime. Meni je takodje preporucio da se tamo javim, da fali jako puno ljudi. Ja nidje osim na Jobs at sea naso oglase al izricito experienced british officers .

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •