Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/4
    Kadet
    Datum registracije
    Nov 2011

Početno kadetura - elektro

Pozdrav svima i unaprijed hvala na svim informacijama

Upravo sam završio pomorski fakultet- pomorske elektrotehničke i informatičke tehnologije i položio brevete d2, d12, d19 i gmdss i dobro baratam s ingliš i imam veliku želju za rad i za na brod.

Pošto ne poznajem nikakvog pomorca s nekim iskustvom, glavu su mi uglavnom punile informacije `civila´, tako da znam malo i ništa o svemu.
    Bilo kakva mišljenja i informacije bi mi jako pomogle, pogotovo što se tiče slijedećeg:
    -treba li mi još neki brevet za kadeturu moje sorte ili ovisi o eventualnoj firmi
    -viza, cijepivo protiv žute groznice i liječnički- da li da čekam moguće firmine zahtjeve ili da se odmah bacim na to?
    -ugovori i plaće- ovim ne tražim nikakvo ljenčarenje ni olaku zaradu nego samo nisam nimalo upoznat s brojkama jednog kadeta
    -na kakvim bi brodovima najviše naučio svoju struku?

Ako ima nešto glupo u ovome što sam napisao, i kritike su dobrodošle
    Opet, hvala na bilo kakvom infu
    pozdrav
    Posljednje uređivanje od koliko21 : 11-24-2011 at 09:26 PM

3rd Electrician Ikard avatar
    Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Holland America Line

Početno

-treba li mi još neki brevet za kadeturu moje sorte ili ovisi o eventualnoj firmi

Ako ides na tanker, pozeljno je imat D13 - tanker familiarization, ali nije uvjet kod svih. Mene su npr. Kuwait Oil Tankers trazili Upravljanje brodicom za spašavanje D17.

-viza, cijepivo protiv žute groznice i liječnički- da li da čekam moguće firmine zahtjeve ili da se odmah bacim na to?

Liječnički ti treba za matrikulu, cjepivo i drugi liječnički mozes napravit kad ti ponude ugovor. Drugi liječnički mozda i nece trebat, sve ovisi o firmi.

-ugovori i plaće- ovim ne tražim nikakvo ljenčarenje ni olaku zaradu nego samo nisam nimalo upoznat s brojkama jednog kadeta

Place variraju od 500 dolara do 2700eura (toliko je prije bilo u Golara), ali opet, sve ovisi o firmi.

-na kakvim bi brodovima najviše naučio svoju struku?

Neko kaze da se najbolje nauci na tankeru, neko na cruiseru. Sve je individualno i opet ovisi o firmi i pojedincu.

Ja sam isto pocetnik i trazim ukrcaj, al sam pohvatao neke stvari. Pricekaj da ti odgovori jos neko od iskusnije ekipe.

3rd Officer Pelorus avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    Ostao bez posla

Početno

Zasto si polozio i GMDSS brevet? To ne treba ETO-ima. Skup tecaj, ako placas iz svoje ruke, a nije ti potreban. Barem ja nisam nikad cuo da se trazi za ETO-a. Neka me ispravi netko iskusniji ako grijesim ...

Brevet D13 ce te gotovo sigurno traziti ako ides na tankera. Sto se ugovora tice, uglavnom je po 6 mjeseci no, i to ovisi, a vjerujem da ce ti ekipa koja je u tvojoj poziciji reci vise informacija ...

Kadet
    Datum registracije
    Nov 2011

Početno

gmdss sam dobio s fakultetom

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •