Bok,
trenutno sam četvrti razred gimnazije i ?želio bih upisati pomorski fakultet u Rijeci. Dr?žavna matura nije problem, i mislim da bi se mogao upisat, ali zanima me te?žina fakulteta i kako ću se ja iz gimnazije snaći sa tim novim stvarima...
Bok,
trenutno sam četvrti razred gimnazije i ?želio bih upisati pomorski fakultet u Rijeci. Dr?žavna matura nije problem, i mislim da bi se mogao upisat, ali zanima me te?žina fakulteta i kako ću se ja iz gimnazije snaći sa tim novim stvarima...
Ja sam isto išao u gimnaziju ...
Što se tiče težine ja bih rekao da pomorski fakultet spada u srednje teške kao što su ekonomski , poljoprivredni , prometni , šumarski...
Što se tiče predmeta:
Za opće predmete na fakultetu ( informatika,engleski,matematika...) nema zime...![]()
Strukovne ćeš trebat malo proučiti...
Pomorski fakultet je zanimljiv studij sa širokim rasponom predmeta (pravni,ekonomski,medicina,elektronika,komunikacij e,navigacija do tjelesnog.
Što se tiče ljudi koji studiraju tamo trebat češ se barem malo prilagodit jer nisu tipični ljudi.
Što se tiče posla:
Velika je razlika između fakulteta i prakse.
Treba puno rada da bi se čovjek dokazao kao teoretičar ( dobre ocjene,rad na fakultetu, u nekom institutu...) i kao praktičar ( plovidba).
To je ključno ako se budeš mislio bavit tim poslom , mnogi studenti se promišljaju dali bi plovili ili ne bi...
Ako misliš diplomirat pa ić radit neki drugi posao onda zaboravi zadnjih par rečenica...
Sve u svemu interesantan i neobičan studij a za postat kapetan možeš završit samo 2 godine.
Prouči si službenu stranicu fakulteta imaš opis gotovo svakog predmeta.
Nautika i tehnologija pomorskog prometa
SRETNO TI ŽELIM!!!![]()
Posljednje uređivanje od toro : 11-16-2011 at 11:56 AM
Haha, profesor ide u mirovinu za dvi godine, pa pozurite!![]()
Hvala na odgovoru.
Jo?? jedno pitanje,
bila je prije godinu dana neka dokumentarna emisija, o teretnom brodu na kojem rade skupa Hrvati i Filipinci, znam da su pekli odojka i igrali vaterpolo itd...
Ak ko zna naziv ili ima link, unaprjed hvala...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)