Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/7

Tema: HVAC Ing

Kadet HVAC Ing avatar
    Datum registracije
    Aug 2011

Početno HVAC Ing

Pozdrav svim članovima ovog foruma!

Kao prvo nemojte mi zamjerit jer zasad ne smijem reči pravo ime i prezime (zbog trenutačnog poslodavca) i na mom Hrvatskom jeziku (pogrije??it ču sigurno koju riječ, slovo posebno č i ć...).

Rodjen sam u Ljubljani i imam 35 godina. Imam SLO i HR dr?žavljanstvo. Zavr??io sam fakultet za elektrotehniku u Ljubljani (smjer automatika).

10 godina radim u firmi koja se bavi projektiranjem, ugradnjom, avtomatizacijom i servisiranjem HVAC sistema (heating, ventilation and air conditioning). Moje radno mjesto je 'programer'. To znači, da radim 'software' za avtomatizaciju i stavljam u pogon klima komore, toplinske te rashladne stanice. Uz to radim i centralno nadzorni sistem, koji upravlja i nadzire sve te HVAC sisteme. U pogon sam stavljao HVAC sisteme u proizvodnji, farmaciji, medicini i hotelima. Ponosan sam na 'rad' u hotelu sa preko 300 soba, 20 klima komora, 5 toplinskih i 4 rashladne stanice.
    Kriza u SLO zaustavila je praktički sve veče HVAC investicije pa tra?žim novi posao.

Jo?? nisam radio na brodu. Zanima me posao na cruiseru (hotel na vodi) u 'refrigeration' odjelu. Vidim, da se tra?že 'Chief refrigeration ing' ali na?žalost nemam nikakvih izkustva na brodu. Počeo bih kao pomočnik ili radnik (ne znam kakvi su činovi/nazivi na brodu). Nije mi te?žko radit. Mana mi je i da nemam pravih izkustava sa servisiranjem jer sam se bavio uglavnom 'software-om'. Isto tako nemam nikakvih certifikata, breveta, ...

Kakve su mi ??anse da neđem posao na cruiser-u? ?*to mi preporučujete, kako da krenem u 'naviganje'...

Lijep pozdrav iz Slovenije

?*ime (zasad)

Zaboravio sam reči da mi je engleski odličan.
    Poslao sam CV na Norwegian cruise line za 'Ref Eng' ali nema nikakvog odgovora...
    Posljednje uređivanje od HVAC Ing : 08-13-2011 at 10:15 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

Pozdrav "Sime"!

Bez matrikule, ljecnickog i par osnovnih breveta nemoguca misija pa cak i da imas nekoga da te ubaci unutra.
    A nakon sta skupis gore navedeno mislin da bi ima velike sanse zbog visoke skole, ali i tu bi te triba neko ubacit jer puno ljudi danas bizi s kopna na more.
    Moj ti je savjet kupi te stvari pomalo a onda apliciraj pa ce se nesto i otvorit.
    Jedino mi nije jasno zasto bi nuzno mora nastavit u HVAC odjelu radit kad mozes jos puno lipih stvari naucit!

Aj zivija

Kadet HVAC Ing avatar
    Datum registracije
    Aug 2011

Početno

Citiraj Prvotno napisano od anterosko Vidi poruku
    ...zasto bi nuzno mora nastavit u HVAC odjelu radit kad mozes jos puno lipih stvari naucit!
    anterosko

hvala na odgovoru. Naravno nije nužno nastavit u HVAC odjelu ali pošto poznam taj segment, tu bi se najbrže 'uklopio'. Mogao bi pokušat i kao električar ali bi mi trebalo više vremena. Ako se ne varam Royal Caribbean traži samo Basic Safety Training certificates required (STCW 95). Sad ču polako počet skupljat brevete...možda kasnije nešto dođe i za mene....

Chief Engineer BiliBrod avatar
    Datum registracije
    Apr 2011
    Firma
    Royal Caribbean

Početno

Citiraj Prvotno napisano od HVAC Ing Vidi poruku
    anterosko

hvala na odgovoru. Naravno nije nu?žno nastavit u HVAC odjelu ali po??to poznam taj segment, tu bi se najbr?že 'uklopio'. Mogao bi poku??at i kao električar ali bi mi trebalo vi??e vremena. Ako se ne varam Royal Caribbean tra?ži samo Basic Safety Training certificates required (STCW 95). Sad ču polako počet skupljat brevete...mo?žda kasnije ne??to dođe i za mene....
    Evala Sime,

definitivno ti preporucam da nastavis radit u svojoj struci prije svega jer je ta pozicija prilicno trazena kod nas na cruiserima. Koliko vidim iz tvoga izlaganja, imas poprilicno teoretskog iskustva i trebat ce ti neko vrime (ako se ukrcas) da malo, sta se rece - dobijes iskustva u rukama, jer je ovde i jedno i drugo neophodno. Mi trenutno trazimo Ref Engineere i kad skupis svu potrebnu dokumentaciju (matrikulu, brevete..) apliciraj na Engine - Royal Caribbean Shipboard Careers
    Čovjek koji mo?že pobijediti druge - jak je; čovjek koji pobijedi sebe - svemoćan je

Kadet HVAC Ing avatar
    Datum registracije
    Aug 2011

Početno

Citiraj Prvotno napisano od BiliBrod Vidi poruku
    Evala Sime,

definitivno ti preporucam da nastavis radit u svojoj struci prije svega jer je ta pozicija prilicno trazena kod nas na cruiserima. Koliko vidim iz tvoga izlaganja, imas poprilicno teoretskog iskustva i trebat ce ti neko vrime (ako se ukrcas) da malo, sta se rece - dobijes iskustva u rukama, jer je ovde i jedno i drugo neophodno. Mi trenutno trazimo Ref Engineere i kad skupis svu potrebnu dokumentaciju (matrikulu, brevete..) apliciraj na Engine - Royal Caribbean Shipboard Careers
    BiliBrod

hvala na odgovoru. Zanima me točno koja je ta potrebna dokumentacija, da je počnem što prije skupljat. Jeli moguče, da kod vas treba samo STCW 95 - Basic Safety Training certificates. Koja(i) su to?
    Jeli se može bez izkustva na brodu aplicirat za Reg Engineer-a?

Kadet HVAC Ing avatar
    Datum registracije
    Aug 2011

Početno

Pozdrav svima

u 9. mjesecu poslao sam mailove skoro svima našima i stranima agencijama za 'Ref Eng' ili asistenta 'Ref Eng' poziciju na cruiser-u. Ovaj tjedan su me zvali iz SSM bi li se ukrcao 5.12 kao 'Ref Eng' za Seven Seas. Plata 5500$, 3On/3Off. Mislim, da za prvi ukrcaj i bez izkustva nije loše.
    No nažalost (ili sriću) je sam več našao posao, tako da ostajem na kopnu (inače bi 100% išao).
    Ako ima interesenata javite se SSM...

Sritno svima
    Mo?žda nekad i ja krenem na cruiser...kao radnik naravno.

mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno

Citiraj Prvotno napisano od HVAC Ing Vidi poruku
    Rodjen sam u Ljubljani i imam 35 godina. Imam SLO i HR državljanstvo. Završio sam fakultet za elektrotehniku u Ljubljani (smjer automatika).
    Gle slučajnosti,

Imam rođaka u Ljubljani, po roditeljima mišanca hrvat-slovenac. Evo baš sam mu roditelje sreo jučer - spustili su se do Hrvatske, već su u mirovini. Ovaj moj je elektro struke, ali ne znam kakav posao radi - ima također takvu dob oko 35 godina ha ha ha.., a inicijali su mu G.S.
    "Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

> > > http://zagreb-forum.com/index.php?to...9.msg19539#new

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •