Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/8
    Kadet
    Datum registracije
    Jul 2011
    Firma
    Nezaposlen

Početno Pozdrav svim morskim vukovima!!!!

??ivim u Dubrovniku, 33 godine i trenutno nezaposlen, sretno o?ženjen i sa malim bebaćem koji mi predstavlja svu sreću ovog svijeta.
    Sa zavr??enom srednjom Pomorskom ??kolom za nautičara i nakon obavljene obvezne kadeture, odlučujem se na ostanak na kopnu u svrhu upisa i kompletiranja svog ??kolovanja u zvanju "dipl. ing. Nautičkog turizma". Usporedno sa tim, na molbu familije, poma?žem u obiteljskom obrtu....nekako se sve to pretvorilo u dugih 13 godina,iako je u meni uvijek sveprisutna ?želja za morem i plovidbom, ali eto...nekako sam osjećao da sam potrebniji tu gdje jesam, sve dok se nisu počeli pojavljivati različiti interesi koji meni nisu vi??e odgovarali, da bih sada nakon dugih 13 godina ugostiteljstva htio se baviti onim ??to volim..??to sam htio od početka.
    Jedno za čim jako ?žalim sada jest "nepolaganje" poručničkog ispita onda kad je to trebalo napraviti....??to da ka?žem, bio sam zelen i neiskusan....mislio sam da postupam ispravno. Načinio sam veliku ??tetu sebi sami činom nepolaganja poručničkog ispita...sada nakon 13 godina je malo kasno za to
    Imajući iskustva u jedrenju (zavr??ena jedriličarska ??kola u JD Orsan) i sa postoječim ??kolovanjem, okrenuo sam se k tra?ženju posla u lokalnim agencijama koje se bave "Charteringom" i agenturom, međutim nisam do sada imao puno uspjeha....naime svi tra?že osobe sa iskustvom, sa puno NM u đepu...ja to na?žalost nemam, barem ne na papiru.
    Poslao sam puno molba putem maila, presurfao dosta weba, da bih u svojoj potrazi nabasao na ovo mjesto, koje mi se na prvi dojam jako jako svidilo, s obzirom da diskutirate o sličnim temama....pomislih, mo?žda če i meni svanuti sa kakvim korisnim savjetom upućen sa va??e strane, dragi "foruma??i".
    Imali pomoći ovom izgubljenom slučaju???
    Toliko za sada.
    Puno pozdrava i ?živliiiiiii

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Pataya Vidi poruku
    ??ivim u Dubrovniku, 33 godine i trenutno nezaposlen, sretno o?ženjen i sa malim bebaćem koji mi predstavlja svu sreću ovog svijeta.
    Sa zavr??enom srednjom Pomorskom ??kolom za nautičara i nakon obavljene obvezne kadeture, odlučujem se na ostanak na kopnu u svrhu upisa i kompletiranja svog ??kolovanja u zvanju "dipl. ing. Nautičkog turizma". Usporedno sa tim, na molbu familije, poma?žem u obiteljskom obrtu....nekako se sve to pretvorilo u dugih 13 godina,iako je u meni uvijek sveprisutna ?želja za morem i plovidbom, ali eto...nekako sam osjećao da sam potrebniji tu gdje jesam, sve dok se nisu počeli pojavljivati različiti interesi koji meni nisu vi??e odgovarali, da bih sada nakon dugih 13 godina ugostiteljstva htio se baviti onim ??to volim..??to sam htio od početka.
    Jedno za čim jako ?žalim sada jest "nepolaganje" poručničkog ispita onda kad je to trebalo napraviti....??to da ka?žem, bio sam zelen i neiskusan....mislio sam da postupam ispravno. Načinio sam veliku ??tetu sebi sami činom nepolaganja poručničkog ispita...sada nakon 13 godina je malo kasno za to
    Imajući iskustva u jedrenju (zavr??ena jedriličarska ??kola u JD Orsan) i sa postoječim ??kolovanjem, okrenuo sam se k tra?ženju posla u lokalnim agencijama koje se bave "Charteringom" i agenturom, međutim nisam do sada imao puno uspjeha....naime svi tra?že osobe sa iskustvom, sa puno NM u đepu...ja to na?žalost nemam, barem ne na papiru.
    Poslao sam puno molba putem maila, presurfao dosta weba, da bih u svojoj potrazi nabasao na ovo mjesto, koje mi se na prvi dojam jako jako svidilo, s obzirom da diskutirate o sličnim temama....pomislih, mo?žda če i meni svanuti sa kakvim korisnim savjetom upućen sa va??e strane, dragi "foruma??i".
    Imali pomoći ovom izgubljenom slučaju???
    Toliko za sada.
    Puno pozdrava i ?živliiiiiii
    Prije svega dobro dosao

Izgleda ima jer nikad nije kasno ako si citao bilo je ljudi sta su otukli assistenturu sa 46 pa sad navigaju. Dakle nakon toliko godina ti se jos uvik mislis a sta se mislis bog te poljubi kreni zapni jednom i onda se okreni za par godina iza sebe i razmisli sta di i kako a za sad upri u svojoj zelji a ostavi druga misljenja po strani.

Jedno pitanje iman

Ako imas 33 a zavrsio si srednju koja traje 4 godine a doma si 13 godina di ti je nestalo 2 godine? Jer koliko ja znam srednja se zavrsava s 18 godina ako je sve u roku ili si i tu imao problema tj dvojbi da li zavrsit ili ne? Slusajno mi upalu u oko jer smo isto godiste
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Kadet
    Datum registracije
    Jul 2011
    Firma
    Nezaposlen

Početno

2 godine??
    heh...bolje me pitaj gdje sam izgubio 13 godina.
    Te 2 godine sam izgubio,jedna kao ponavljač druge godine faxsa ( polagat ispite i raditi 15 sati dnevno i nije ba?? preporučljivo sa fakultetliju), druga kao apsolvent 4 godine Menad?žmenta u pomorskom turizmu (razlozi opet isti).
    Drago mi je da sam zavr??io svu tu ??kolu, kako, neznam ni ja sam.....sad mislim da je krajnje vrijeme svu tu ??kolu stavit u korisno, a ne samo u bokun papira koji če mi visiti uokviren na zidu, kao podsjetnik na snove koje sam ?želio ostvariti.
    Vrijeme je za pokret..samo neznam u kojem smjeru.
    Mislim se..mo?žda je najbolje provati malo ispeći zanat na kakvim charter jedrilicama kao član posade, ili ne??to slično, početi negdje, ali nije lako nači mjesto. U slučaju da to neupali....prnje u kufere i nazad na kadeturu....probat ispočetka.

Clan Posade
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    coasteri po nordu

Početno

prijatelju,kao prvo s toliko godina u dzepu(33) i malim ditetom doma zaboravi
    snove o dalekim lukama i provodima s nekim cudnim zenama(o kojima pjeva ban i daleka obala) i novim iskustvima...
    ako ces u ovu struku spremi se na teski rad bez milosti
    (ne znam mozda sa svojim iskustvom u jedrenju upadnes na neku yahtu bogatog rusa koji ce biti sretan sto te ima na brodu) yahtasi nemojte se uvriditi jer ovo je figurativno receno
    budi sritan ako te ko ukrca na brod, i nemoj misliti da ce ikoga na brodu(bez obzira na kapetanovu boju koze) zanimati sto si ti radio do sada u zivotu
    pomorstvo je surovo zanimanje u kojemu se cijeni samo iskustvo i hard work,a ti to jos nemas...
    pa pripremi se na to i sretno...
    mirno more
    ps bravo dalmos matematika ti ocito lezi .-)

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

pravi strojar i nadasve hrvat nikad nije zna matematiku
    snove o dalekim lukama i provodima s nekim cudnim zenama(o kojima pjeva ban i daleka obala)

ban je piva o hr i o onin zenama sta mu nisu dale,a onda bi ih svako od nas smatra cudnim,vidis koliko pogled na svijet ovisi o razumijevanju umjetnika?

daleke zemlje su afrika,itd,a hr je u rangu trenutno

Barba crta zara avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    tatri-visoko gorje

Početno

moj prijatelju dobro dosa ka prvo

evo ovako.....moras znati,a vjerojatno i znads da ako odes na asistenturu i porucnicki,ceka te godina bez nekog bitnog doprinosa obitelji,bilo novcanog ili onog drugog,e pa sad ja razmisljam sto bi ja,vjerojatno bi trazija posa na nekoj jahti ka mornar,i onda usput pokusa nekako rijesit matrikulu da se dovede do te tocke da se more polozit porucnicki,sa danasnjim sistemom u hr mozes do najvisih zvanja,tako da mozda je najbolje pocet sa mornarom na jahti,jer znam dosta momaka koji su zavrsili kemijsku skolu a danas rade kao skiperi,na jahtama i zaraduju dobre novce,to je samo moje misljenje,bilo kako zelim ti puno uspjeha,i srece

Kadet
    Datum registracije
    Jul 2011
    Firma
    Nezaposlen

Početno

Citiraj Prvotno napisano od crta zara Vidi poruku
    moj prijatelju dobro dosa ka prvo

evo ovako.....moras znati,a vjerojatno i znads da ako odes na asistenturu i porucnicki,ceka te godina bez nekog bitnog doprinosa obitelji,bilo novcanog ili onog drugog,e pa sad ja razmisljam sto bi ja,vjerojatno bi trazija posa na nekoj jahti ka mornar,i onda usput pokusa nekako rijesit matrikulu da se dovede do te tocke da se more polozit porucnicki,sa danasnjim sistemom u hr mozes do najvisih zvanja,tako da mozda je najbolje pocet sa mornarom na jahti,jer znam dosta momaka koji su zavrsili kemijsku skolu a danas rade kao skiperi,na jahtama i zaraduju dobre novce,to je samo moje misljenje,bilo kako zelim ti puno uspjeha,i srece
    Hvala na dobrodo??lici!
    Ujedno moram reči da se u razmi??ljanju u potpunosti sla?žem sa tobom.
    Mislim da kao je kao mornar na jahti ili nečem sličnom najadekvatnija solucija za moj slučaj. Jedino ??to preostaje je nači takvo mjesto.
    Sve u svemu, hvala svima na lijepim riječima i ugodnoj dobrodo??lici.
    Ako netko od vas ima kakav koristan podatak ??to mi mo?že koristiti, bio bih neizmjerno zahvalan...također u nadi da ću u budućnosti moći uzvratiti istom mjerom.

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Pataya Vidi poruku
    Hvala na dobrodo??lici!
    Ujedno moram reči da se u razmi??ljanju u potpunosti sla?žem sa tobom.
    Mislim da kao je kao mornar na jahti ili nečem sličnom najadekvatnija solucija za moj slučaj. Jedino ??to preostaje je nači takvo mjesto.
    Sve u svemu, hvala svima na lijepim riječima i ugodnoj dobrodo??lici.
    Ako netko od vas ima kakav koristan podatak ??to mi mo?že koristiti, bio bih neizmjerno zahvalan...također u nadi da ću u budućnosti moći uzvratiti istom mjerom.
    Javi se u NCP u SIbenik i pitaj ima li di mista za raditi na yahti sta god triba pa makar i cuvati pontone? Ako updnes smatraj to ulaznicom i ond akreni polako pitati po yahtama i nesto mroa upalit majku mu spalim .

Aj sritno
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •