Anton Petricevic, to mi je ime, a u mom Perastu me zovu Toni, Tonko. Poceo sam navigati, tamo jos 1970., preciznije 09. Maya. Ukrcao sam se u Costanti, Rumunjska, na brodu Kosmaj, Jugooceanije iz Kotora. Kosmaj je bio parnjak, stariji od mene puno godina. Gradjen u Glasgowu 1937. godine. Uz Bugu, najstariji parnjak na Mediteranu. Sto da vam pricam, o ovih 40-tak godina, oplovio sam sve sto se morem moglo doc, a Boga mi i rijekama. Od kompanija sam bio na: Jugooceaniji iz Kotora. Tu sam poceo i bio do 1976. Onda me put poveo do Korcule i ukrcaja na Mediteranskoj, koju sam zamjenio 1981. u Augustu, za Beoplov i zlosretno Bratstvo, sa kojim sam te godine u Decembru 11. imao brodolom. Nolan Line iz Manchestera je bio moja nova kompanija i prva strana, na koju sam otisao 1983. u Aprilu. Nolan se je pridruzio Manchester Line kompaniji 1988. pa i ja sa njima. 1990. prelazim na AP Maersk i tu ostajem do danas. U periodu 1996. pokusao sam jedan kratak ugovor, po nagovoru mog kuma, pa sa njim odoh na jednu grcku kompaniju, TransMed iz Kalamate. Brze sam doso doma, no sto sam otiso. Jedva izdrzah 4 mjeseca.
Puno brodova sam promjenio. Bilo je dobrih i losih, lijepih i ruznih, a ponajvise onih za pamcenje. Na brodovima sam poceo kao mladic palube, da bi usput dovrsio skolu i polako avancavo do Barbe.
Eto, dragi moji, to bi bile moje putesestvije i ja.
Pozdrav i dobro druzenje.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odgovori s citatom

> > >