Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/21

Tema: novi/stari

Kadet
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno novi/stari

Pozdrav kolege pomorci,

Registrira sam se na forum prije malo vise od dvi god , a tad sam se i predstavio.Bio sam aktivan koji misec, razmjenjiva iskustva sa par ljudi ode (tad je posjetioca foruma bilo puno manje), a na prosvjedu nisam moga bit jer san isa na brod. Nakon toga dosta vrimena nisan proviriva na forum, a ako bi i svratia nisan se logira nego sam onako ciria ko gost sta se desava. Pravog razloga zasto se nisan uclania u udrugu i nema, osim moje linosti da ispunim prijavnicu i uplatim. Za par dana bi triba doma tako da cu do petka i ja postat clan. Ukoliko ne postanem clan ,molim nadlezne institucije da mi zabrane pristup forumu u krugu 200m.
    Eto posto me nije bilo dugo bia bi red da ponovin par rici o sebi - Iz splita sam, 26 ipo god, sekondo palube /DPO .Pocea sam na kontenjerima , odredia kadeturu i ugovor za terca i onda upa na offshore di sam zadnjih 5 god skoro. Prva firma je bila Bourbon, godinu dana na supply u angoli i god ipo na MPSV u Nigeriji. Zadnje dvi god sam u north sea , na pipe layer-u i sad na DSV. Ukoliko kome treba informacija i ako mogu pomoc nek se obrati. Pozdrav.

Timunjer na Oil Rig Perza avatar
    Datum registracije
    Apr 2010
    Firma
    PFST"

Početno

Dobrodosao marinero
    imas temu offshore pa pisi svoja iskustva i misljenja zivija
    a ako postanes clan UPH e to ce ti bit ludilo vidis da smo najjaci
    za pomorstvo u HR ,svaka cast ljudima koji su ode na forumu i intezivno djeluju u udruzi
    zbog njih i takvih kao sto su oni pomorcima je opet vracen beceficirani radni staz a i bit ce jos puno lipih "poslastica"
    Posljednje uređivanje od Perza : 05-22-2011 at 03:21 AM
    Ja po kočnici, kočnica ne radi! Ja po ručnoj, ručna ne radi! Ja u kiosk, kiosk radi!!

a, što si reko?? vmozara avatar
    Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    elec JDN

Početno

re-dobrodo??ao
    the machine spirit is with me!

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od *marinero* Vidi poruku
    ... Pravog razloga zasto se nisan uclania u udrugu i nema, osim moje linosti da ispunim prijavnicu i uplatim. Za par dana bi triba doma tako da cu do petka i ja postat clan. Ukoliko ne postanem clan ,molim nadlezne institucije da mi zabrane pristup forumu u krugu 200m. .....
    Pozdrav.Zamolio bih te da napises sto te sada ponukalo na uclanjenje kada je situacija kud i kao mnogo bolja nego sto je bila te 2009. i kada u principu imas manje razloga za uclanjenje nego prije naseg nastanka. Stav nekih "kolega" da bi se ovo sve dogodilo sa ili bez UPH apsolutno ne podrzavam jer ga dozivljavam kao pljucanje i omalovazavanje svega napravljenog.Koliko vidim visu nemas eto izborili smo se za kakvo takvo alternativno skolovanje,za kakav takav beneficirani staz i jos neke promjene nadam se ovo s danima(cekamo sluzbenu potvrdu),ratificiranje ILO konvencije...Hvala

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Pozdrav kolege pomorci,

Registrira sam se na forum prije malo vise od dvi god , a tad sam se i predstavio.Bio sam aktivan koji misec, razmjenjiva iskustva sa par ljudi ode (tad je posjetioca foruma bilo puno manje), a na prosvjedu nisam moga bit jer san isa na brod. Nakon toga dosta vrimena nisan proviriva na forum, a ako bi i svratia nisan se logira nego sam onako ciria ko gost sta se desava. Pravog razloga zasto se nisan uclania u udrugu i nema, osim moje linosti da ispunim prijavnicu i uplatim. Za par dana bi triba doma tako da cu do petka i ja postat clan. Ukoliko ne postanem clan ,molim nadlezne institucije da mi zabrane pristup forumu u krugu 200m.
    Eto posto me nije bilo dugo bia bi red da ponovin par rici o sebi - Iz splita sam, 26 ipo god, sekondo palube /DPO .Pocea sam na kontenjerima , odredia kadeturu i ugovor za terca i onda upa na offshore di sam zadnjih 5 god skoro. Prva firma je bila Bourbon, godinu dana na supply u angoli i god ipo na MPSV u Nigeriji. Zadnje dvi god sam u north sea , na pipe layer-u i sad na DSV. Ukoliko kome treba informacija i ako mogu pomoc nek se obrati. Pozdrav.
    Dobro se vratio
    Nego, da nisi to na Triestea bio u Nigeriji?

Kadet
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

Hvala na dobrodoslici Perza i Vmozara.

Beerseeker - jesan bia san , jesi ti dole sad ? javi na pm jel prvi zadarski rijecanin jos ?

Frankie - nebi se slozio sa tim misljenjem da bez vas iz UPH bi ovo sve doslo. Mozda i bi al bi vec nasi unuci navigali. Puno ste truda ulozili , puno napravili i mogu jedino skinit kapu na tome i rec hvala. Vrime nemogu vratit unazad dvi god, i za mi je sta nisan odma se uclanija kako sam i reka, al nadan se da cu moc pomoc u buducim stvarima koje budu trebale. A i sram me da nisan dosad pomoga vec san gleda kako se drugi bore za mene. Nadan se da nije kasno za uclanit se.

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Beerseeker - jesan bia san , jesi ti dole sad ? javi na pm jel prvi zadarski rijecanin jos ?
    Jesam. Trenutno doma ali za 3 tjedna se vracam na Akpo.
    I je, cif ti je tamo isti i jos par njih iz prve postave

medecinka dalmacija avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    ENT

Početno

aj marinero dobro nam se vratija, a 200 metara ti je malo ako se ne uclanis nakon ovog hahhahahaha, ni na 2 km nes moc pric, aj dobro nam dosa
    btw. prosa si na ispitu

2/E edigene avatar
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    Hartmann Offshore

Početno

Frankie - nebi se slozio sa tim misljenjem da bez vas iz UPH bi ovo sve doslo. Mozda i bi al bi vec nasi unuci navigali. Puno ste truda ulozili , puno napravili i mogu jedino skinit kapu na tome i rec hvala. Vrime nemogu vratit unazad dvi god, i za mi je sta nisan odma se uclanija kako sam i reka, al nadan se da cu moc pomoc u buducim stvarima koje budu trebale. A i sram me da nisan dosad pomoga vec san gleda kako se drugi bore za mene. Nadan se da nije kasno za uclanit se.
    marinero,slo?žija se ti ili ne da bez UPH nebi do??lo do mogu reći relativno velikih promjena i to ba?? one koje je Frankie naveo tako da se i ne mora?? slo?žiti ali činjenice i vrime koje je pro??lo u zadnjih 2 godine te debelo demantira.
    Osobno znam da sam 100 puta pita u kapetaniji sa posebni program obrazovanja i dobija bi odgovor da PPO ne dr?ži vodu i ako do toga dođe da će se ru??iti sustav ??kolovanja.
    Mi??ljena sam da je UPH sudjelovala i potencirala i veoma aktivno i agresivno u ovim va?žnim promjenama i izmjenama zakona koji je Frankie prethodno naveo.

Anyway,dobrodo??ao nazad ma kakvo mi??ljene imao zato smo ovdje da mo?žemo komentirati i razmjenjivati mi??ljena.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Sve ok samo sam zelio jedan razuman odgovor koji sam eto Bogu hvala dobi.Druze jasno da nikad nije kasno.

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Ljubav, Frankie ljubav....doduse ovo nije bila na prvi pogled, ali zato je na drugi.
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

kuk
    kuk je odsutan
    ku?žinajem ni??ta kuk avatar
    Datum registracije
    May 2011
    Firma
    sretno ukrcan

Početno kuk

Ima li kd tebe sta za kuhare?

Kadet
    Datum registracije
    May 2011
    Firma
    U kvartu

Početno

Pozdrav marinero.
    Evo ja sam novi na forumu, takodjer iz splita polozija sam porucnicki u sibeniku prije 15-ak dana, i volija bi otic na neku offshore firmu.
    Ali neman iskustva,pa neznam koliko je to izvedivo?????
    Vidim da si tu navea par firmi i da imas iskustva, pa ako mi mozes rec kakve su mi sanse?
    koje bi me kompanije mogle ukrcat po prvi put offshore s obzirom da nemem iskustvo?

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Pozdrav kolege pomorci,

Dobro dosao nazad Marinero

Naravno da nije nikad kasno za doci u udrugu svih pomoraca ako se smatras pomorcem.

Jedino sta nikad nemozes reci je: ja sam bia tu od pocetka i izborili smo se za to i to u protekle 2 godine. ALi care moj tvojim pristupanjem i svih koji zele cemo postici i jos vise jer mi kad ispunimo nasih zacrtanih 13 zahtjeva ne stajemo na tome. Mnogi su bili skepticni i govorili kako necemo nista postici kako smo u manjini , kako samo zelimo izmusti pare i slicno ali s vrimenom sve vise ljudi shvaca da je zajednistvo jedini nacin da se sprijece oni sta side u SPH i da ih se makne te da mi odlucujemo o svojim pravima a ne netko ko nije mora vidia 20 i vise godina.
    UPH je ponos za sve pomorce bili oni clanovi ili ne , htjeli oni priznati li ne jer sve je to manje vazno sad, jer danas pomorac ima bar neku nadu da moze negdi otici (citaj na www.pomorac.net) i pitati za savjet da se moze nekome obratiti ko je na moru i da ce se za njegova prava boriti aktivni pomorac a ne neka ''ruzina'' koja je zadnji put navigala na parnim brodima. Nadam se da znas sta sam htio reci.

I dodatak na ovo sve sta je Frankie naveo je to da je jako vazno naglasiti da smo mi danas RAVNOPRAVNI I UCESTALI sudionici svih vaznijih rasprava u MMPI-u i da mi dajemo svoj glas u donosenju zakona o pomorstvu (bilo nase misljenej jednako njihovom ili ne , ali mi cemo ga izreci pa nek se zna jer mi smo glas AKTIVNIH POMORACA) a to do sad nije bilo tj do postojanja UPH. Jer glavna razlika izmedu UPH i SPH je ta sta mi ne zivimo na drzavne jasle i ne bojimo se za svoju placu jer je sami zaradujemo radeci a ne ko SPH sideci na sastancima i troseci nas novac na putne troskove te glumljenje protiv vlade a lizanjem guzice na sastancima toj istoj vladi. Stoga svaki pomorac koji to shvati ce ako je iti malo u prilici postati clan UPH i sam odlucivati o svojoj sudbini.

Lip pozdrav i do pisanja kako tebi tako i ostalim posjetiteljima Odredista svih pomoraca
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

Dobro se vratija nazad!
    Po ovom tvom postu vidi se da te pece savjest jer ima neko ko se izmedu ostalog bori i za tvoja prava a da sam nisi pridonija skoro pa nista.
    Dok god te pece savjest znamo da si covik a ne stina.
    Nikad nije kasno i sta se prije uclanis to je bolje za sve nas da budemo svakin danom jos jaci.
    Ove polemike oko toga koliko je UPH odgovorna za sve ove lipe stvari koje su se izdesavala u zadnjih 2 godine je bespotribno opravdavat.
    Mislin da nepostoji nijedna udruga ili slicna organizacija koja je na svoj 2 rodendan (tek je prohodala a vec zna ronit, a ne samo plivat) ostvarila ovoliki postotak zadanih ciljeva.

UPH - NEPROCJENJIVO!

Zivija!

Dizalicar dizalicar avatar
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma
    offshore

Početno

Aj da ne bude sve lose ja sam sazna od "Marinera" za ovaj forum,bili smo skupa na brodu pa mi je reka i eto ja sam clan od tada.
    Imenjace lipo te vidit nazad i dobrodosa...
    "Ne vozi brze vise nego sto tvoj Andeo cuvar moze letjeti"

Kadet
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

Pozdrav i fala na dobrodoslici , a vidim i ispit san polozija .

Edigene - Mislim da se nismo razumili. Na Frenkiev post sam reka kako se ne slazem sa misljenjem nekih "kolega" da bi se stvari sa ili bez UPH svakako prominile , odnosno reka sam da sam misljenja da je UPH uvelike pridonila promjenama na bolje.

Dalmos- to sta si napisa potpisujem.

Anterosko - slazem se sa tobom vezano za udrugu, i istina za mi je sta nisam prije se uclania radi svoje linosti al eto nikad nije kasno.

Kuk - posla sam ti neke adrese jos sinoc na PM pa ako nisi primija javi.

Imenjace fala na dobrodoslici , nadan se da ti nije vruce doli i nije nista lose osim sta san bia lin pa da smo skupa se uclanili . Cut cemo se jos pa da odem vidit kako dvori napreduju.

kuk
    kuk je odsutan
    ku?žinajem ni??ta kuk avatar
    Datum registracije
    May 2011
    Firma
    sretno ukrcan

Početno kuk

Marinero,nisam nista primio pa te molim da mi posaljes ponovo!
    P.s Vidim da se znas sa mojim susjedom (dizalicarom Antom) drago mi je.

Barba belboy avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno

Citiraj Prvotno napisano od kuk Vidi poruku
    Marinero,nisam nista primio pa te molim da mi posaljes ponovo!
    P.s Vidim da se znas sa mojim susjedom (dizalicarom Antom) drago mi je.
    Imas negdi thread Posao za kuhare na rigovima u Angoli sto sam ja otvorio. 2 kemicara sa ovog foruma su upala na nekih 25000 eura permanent u roku misec dana od slanja molbe. Firma je Sodexo.

@ marinero
    dobro dosa nazad
    Navigati se mora ...

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Tako je to su dvojica koji su u tih par tjedana svog postojanja sirili spoznaje kako bi forum trebao izgledat, kakve bi se rasprave trebale vodit,a predmjevam da cemo drugi put cut za njih kad ponovno budu trazili posal.Hrgghhh,pljuc.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •