hrvoje pavičić i cijela mu hvarska obitelj, nakon ?*TO SU MU RoditeljI IZGUBILI RADNA MJESTA, SPAS prona??li u poslu kojim se mnogi ne ?žele baviti
Recesijska priča s Hvara: zbog besparice napustio studij, postao pastir i spasio obitelj
Nama su ovce promijenile ?život â?? veli Hrvoje s brda gledajući more i brodove o kojima je puno učio na Pomorskom fakultetu. A planira polo?žiti i ona četiri preostala ispita, čisto ako mu zatreba...
Pi??e tanja ??imundić bendić Snimio jadran babić
U ??ibenskom i drni??kom zaleđu nedostaje pastira koji ni za mjesečnu plaću od tisuću eura ne ?žele preuzeti stado u ruke - vijest je koja bi na razmi??ljanje potaknula 32-godi??njeg Hrvoja Pavičića iz Dola na Hvaru, ponosnog vlasnika stada od 70 ovaca.
Nakon ??to su mu prije ??est godina u vrlo kratkom razdoblju majka i otac dobili otkaz na poslu, Hrvoje je naglo morao odustati od studija na splitskom Pomorskom fakultetu, vratiti se u Dol i početi razmi??ljati o novom zaposlenju.
S obzirom da su na dolskom imanju uvijek dr?žali manje stado koza, uzgajanje ovaca se pokazalo kao mogući izlaz iz novonastale situacije.
- Malo sam konobario, zapravo lutao i onda sam se odlučio za kupnju stada od 30 ovaca. Digao sam kredit, stado uzeo na Braču, i tako krenuo u posal. U njega je u??la cijela obitelj, brat mi i ?žena mu, moja cura, buduća učiteljica, te mater i otac.
PA SE COVIK ZAPITA JEL BOLJE NA DANASNJE VRIME BIT PASTIR ILI TUC MORE??

LinkBack URL
About LinkBacks
Odgovori s citatom