Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/10
    Kadet
    Datum registracije
    Feb 2011
    Firma
    krik doo

Unhappy konobar na cruzeru

novi sam tu i zanima me kako najlak??e do cruzera , kakva je plaća , koju kompaniju mi preporučate , naravno ?želim ??to vi??e zaradit ( otplata kredita) poznajem engleski (ocjena3.5) počeo sam i učit tal. , koliko doma koliko u plavom grobu ,kako se ukrcat , da li je potrebna ??kola jer sam po struci vodoinstalater , ------- nemam komp. riknio mi pa sam samo na mobilnom i ne mogu čitati teme i tra?žiti , molim vas pomozite ,

Srednja struja toma avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    juzni Pacifik

Početno

Neces zaradit ni??ta vi??e nego da konobaris doma, a satrat ces se 500 puta vise.
    Zapamti sta sam ti reka , pa mi se javi par miseci nakon ukrcaja.
    Ako doma mozes zaradit 5000 kuna, ostani doma.

Administrator Sonny avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    NCL

Početno

Ako samo radi i nista ne trosi onda ce ustedit

Kadet
    Datum registracije
    Nov 2009
    Firma
    GCCL

Početno

Citiraj Prvotno napisano od bubalp Vidi poruku
    novi sam tu i zanima me kako najlak??e do cruzera , kakva je plaća , koju kompaniju mi preporučate , naravno ?želim ??to vi??e zaradit ( otplata kredita) poznajem engleski (ocjena3.5) počeo sam i učit tal. , koliko doma koliko u plavom grobu ,kako se ukrcat , da li je potrebna ??kola jer sam po struci vodoinstalater , ------- nemam komp. riknio mi pa sam samo na mobilnom i ne mogu čitati teme i tra?žiti , molim vas pomozite ,
    Nadji web EMPLOYMENT POWER javi se tamo u agenciju u ZG
    Ako si spreman ginut za dollar onda ces i zaradit

Kadet
    Datum registracije
    Feb 2011
    Firma
    CCL

Početno

za nase....neisplativo...bolje doma ostati i raditi za 3000kn nego da te lome i jbu u zdrav mozak za 800-1000$....

Clan Posade Tom_Ri avatar
    Datum registracije
    Oct 2009
    Firma
    Ni na nebu ni na zemlji

Početno

Citiraj Prvotno napisano od pomorac1979 Vidi poruku
    za nase....neisplativo...bolje doma ostati i raditi za 3000kn nego da te lome i jbu u zdrav mozak za 800-1000$....
    pa ba?? i nije 800-1000 usd, svatko tko je imalo sposoban će raditi barem 2000 mjesečno, a poneki i po 4.

kad aplicira??, mora?? se odlučiti hoće?? li biti waiter ili bartender. ovo drugo je lak??e, ali obično počne?? kao pomoćnik u baru ??to je vi??e-manje mizerna lova, ali nisam jo?? upoznao niti jednog bar utilityja da nije dobio promociju nakon 3-4 mjeseca. obično im je lova 2000-2400 kad je brod na karibima, a do nekih 4 kad je u evropi.

konobari se obično kod večere narade kao konji, ali jbg. ako zna?? ne??to i uguzi?? se u neki drugi restoran osim glavnog, neće?? se ni ubiti od posla. lova je obično za pomoćne oko 2, a konobare oko 4

onda jo?? ima?? i someliere, ali vjerovatno to nije za tebe ako nisi u struci.

ako ide?? preko employment power, onda računaj i na to da će te oni prijaviti tako da će?? nakon 6 mjesečnog ugovora jo?? biti du?žan dr?žavi izrigati za doprinose i zdrastveno (cca 7000 kn). ima?? jo?? i agenciju apriori u lovranu koja isto krca bijelo osoblje, ona krca na carnival i ?žena je ful ok

makinjista
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma
    Pronav

Početno

Ne znam koliko ti se sve isplati s obzirom da dr?žavi mora?? platiti i davanja za mirovinsko i zdravstveno a i porez ukoliko nema?? 183 dana. Nije ti to ba?? plavi grob kako ga ti naziva?? to su kruzeri potro??it će?? ti ne??to htio ili ne ali će?? se i naraditi. Mo?žda bolje da ide?? na neki trgovački brod za konobara manja je zarada ali se i manje radi ok mo?žda ne malo ali ne tra?ži se tu od tebe takve stvari kao na kruzeru. Ne znam ne zaljeći se razmisli o svemu konobariti se mo?že i u nas i sa bak??i?žem zaraditi i po 1000 eura mjesečno,ljeti i vi??e, provjereno...

Clan Posade Tom_Ri avatar
    Datum registracije
    Oct 2009
    Firma
    Ni na nebu ni na zemlji

Početno

pa nemojte nagovarati čovjeka da ne ide raditi. ako ikako mo?že?? ić na kruzer, idi. nije to tako lo?? ?život, je da se svi ispod tri strajpa narade, ali naradi?? se i u hrvatskoj pa te počaste kurcem kad pita?? lovu

probaj aplicirati direktno kompanijama ako ?želi?? izbjeći plaćanje davanja. manje od 6 mjeseci neće?? biti jer su ugovori na svim kompanijama za te pozicije 6 mjeseci.

ako se brine?? ??to će?? ne??to potro??iti, kao ??to se neki kolege na forumu brinu, onda zaista... svaki dan sam u kafani na brodu, svakih par dana se po??teno zabijem, tu i tamo idem i u restorane (??to tebi kao konobaru nije dozvoljeno) pa opet potro??im max 150 dolara mjesečno na lokanje i max 50-100 vani ako kupujem ne??to

na trgovačkom brodu se neće?? naraditi ni??ta manje, nego jo?? i vi??e jer će?? uz to ??to si konobar, biti i kuharev pomoćnik, čistač, a vrlo vjerovatno i sobar. uz to si na brodu sa dvadesetak likova od kojih barem 70% ne ?želi?? vidjeti (nemojte se ljutiti, ali ipak nije neki dobitak biti na brodu sa 10 ljudi iz banglade??a i par turaka ?željnih tvojeg dupeta i sadističkim chiefom koliko god malo radio). na svakom kruzeru ima?? barem 30 ljudi s kojima mo?že?? popričati svojim jezikom. i ?žena, svih boja i veličina

jedna stvar, koja je mo?žda i najbitnija, na kruzeru je uvijek, ali uvijek, na svim kompanijama, lova uvijek onog dana kada treba biti, nikad ne kasni i uvijek je isplaćen i zadnji cent. nasuprot hrvatske gdje te poku??avaju opljačkati i zakrasti svi, počev??i od predsjednice vlade pa do zadnjeg klo??ara koji skuplja boce po kantama

kruzeri ne voze u somaliju niti u gvineju bisao.

ako ti je ugovor dugačak, a sa svojim preferencama, neće?? dobiti kraći, ??to god radio, probaj se uvaliti na platformu, i tamo tra?že bijelo osoblje, a i majstore i ostale ??ljakere, a ugovor je max 2 mjeseca. ako se ne varam, ima ktm services firma u hrvatskoj pa ih probaj http://www.ktmservices.com/

ass..man ties avatar
    Datum registracije
    Sep 2010

Početno

na celebrity-u se ka konobar radi dosta,imas cili dan posla ali imas i najbolje ure za ic vanka slobodne-od nekih 11 do 3-4 popodne(vecina njih je mogla bas u tom periodu),ovih mojih par prijatelja se stalno ?žalilo da je te??ko,a kad bi pro??li kraj skala od makinje ubrzali bi i ?žugalili da je vruće......i skoro svaku noć se lomili po barovima-ne od posla nego od alkohola,tako da i nije tako lo??e kako pari,lova ti je prosjek oko 1400-1500 dolara
    kad se ??porka?? s hfo, operi se sa mgo

1st Engineer Roko_st avatar
    Datum registracije
    Apr 2009
    Firma
    Royal Caribbean int.

Početno

Covik moj to ti je robija.
    Radit ces po 13 uri dnevno satrat se a lova nikakva bar prvih par godina kad malo stasas ond ase moze lova zaradit a za pocetak bolje ti je doma stat i konobarit. Vise doma vridi 5000 kn nego 2000 $ na brodu.
    Ako bas oces USPINJACA u Zagrebu ti krca zovi informacije agen. Uspinjaca i sve ce ti objasnit.

Drz se

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •