Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/36
    Clan Posade Richi avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno Zdr. osoblje ?

Postovani malo me navelo na razmisljanje posto radim u zdravstvu kako vi na brodovima pokrivate taj dio problema?
    Imate li kojeg zdr djelatnika pretpostavljam da kruzeri imaju ambulantu lijecnika pa i op. salu. Ali ostali npr budes na tankeru ili bilo kojem drugom brodu usrad oceana i netko na brodu dobije upalu slijepog crijeva koja se mora hitno op. jer moze izazvat puno vece probleme, ili netko padne i posjece nogu ili ruku ono do kosti sta treba hitno i strucno posit,sta se radi u takvim slucajevima?

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Richi Vidi poruku
    Postovani malo me navelo na razmisljanje posto radim u zdravstvu kako vi na brodovima pokrivate taj dio problema?
    Imate li kojeg zdr djelatnika pretpostavljam da kruzeri imaju ambulantu lijecnika pa i op. salu. Ali ostali npr budes na tankeru ili bilo kojem drugom brodu usrad oceana i netko na brodu dobije upalu slijepog crijeva koja se mora hitno op. jer moze izazvat puno vece probleme, ili netko padne i posjece nogu ili ruku ono do kosti sta treba hitno i strucno posit,sta se radi u takvim slucajevima?

Na teretnim brodovima je pretezno sekondo palube "doktor" i on je kao zaduzen za likove. A meni je na brodu tankeru se razbolia asistent makine i to slipo crivo i skrenili smo s rute i iskrcali ga u prvoj najblizoj luci.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Deck Cadet sthooligan avatar
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma
    Dorian (Hellas) S.A.

Početno

pitanje je moze li sekondo npr. operirat slipo crivo? nije to macji kasalj,meni nebi bilo bas drago da me otvori neko ko nije nikad to radija u zivotu a niti je izucen za to

kado
    Datum registracije
    Jul 2007
    Firma
    M/Y Rasselas

Početno

da mo?že operirat slijepo crijevo onda nebi sigurno navegavo

ma sekondo ti jedino mo?že dati neku inekciju,tablete i to osnovno ali da se upu??ta u takve stvari ne.

Clan Posade Richi avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

Dakle snalazite se ko kako zna a ako je neki veci problem skrece se s rute u najblizu bolnicu ako sam dobro shvatio!
    A dali je moguce naci posao u toj bransi ( zdr. osoblje ) na brodu?

kado
    Datum registracije
    Jul 2007
    Firma
    M/Y Rasselas

Početno

vjerojatno samo na kruzeru

Clan Posade Richi avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

U kojem sastavu oni rade na kruzerima ( pretpostavljam lijecnik i tko jos )?
    I koliko otprilike zaraduju ti ljudi ?

kapo Foranin avatar
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    jadrolinija

Početno

Na kruzeru ti je obicno jedan doktor sa dvi ili tri sestre (ovisi od kompanije) ali nema straha da ce on radit neku kompliciranu operaciju, samo te zakrpa i nakljuka tabletama i sutra te transportiraju u najblizu bolnicu.
    Sivanje glava putnika sta padnu na bazenu i borba sa posadom koja hoce izvuc bolovanje je tipicna brodska svakodnevnica.
    Placa hmmm, nemoj me vatat za ric ali mislin da oko 6000 $,ako netko tocno zna neka me ispravi
    Samo znam da ih krca neka fima na sve cruise brodove, ime firme neznon ali se moze nac na internetu.

Kadet
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

ima i u offshore, platforme ili brodovi sa vise posade. npr pipelayer, MPSV i sl.

Clan Posade Richi avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

Kazes oko 6000$ lijepo, dali lijecnik ili med. sestra?

Kadet
    Datum registracije
    Oct 2008

Početno

Ako je neki veći problem uvjek se može zvat Rijeka da nas savjetuje. Može se zvat obalna straža koja če poslat helikopter da bolesnika prenese u najbližu bolnicu. Naravno na veće udaljenosti to mogu samo razvijenije zemlje kao što je Amerika ili Unija. Secondo može neku ranu sašit dat tablete, injekciju, uglavnom lakše povrede sanirat.

Master/DPO maritimo avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Offshore

Početno

na drill shipu također

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno First aid

Evo posto san sad na st-by brodima ili brodima prve pomoci bas smo imali drll o prvoj pomoci. Mi smo kao doktori. Do k nedode helihopter mi se brinemo o zrtvti-ma. Prije ukrcaja idemo u Aberdden na tecaj od 5 dana a na kraju dobijes bravet ITSO. Sve u svemu dobr je znat ( pogotovo ovima na platformi) da smo mi uvik tu i da znamo neki qrac o tome. Sad smo upravo imali ozljedeno s opeklinama i problemima s disanjem ali je pri svjesti. Dobro je sta se to i vjezba jer nako kad dobijes bravet zaboravis. Ali nemos virovati kolik osu mornari i kuvar upuceni u to sve. Sve u svemu dobro dode jer nikad neznas na sta moz naletit na cesti i mozda nekom spasit zivot. Eto to je to o first aidu
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.

1.Casnik marinero_TK avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno Medicinska skrb na brodu

Ma svi smo mi pro??li te tečaje od par dana, ali to je ravno nuli.Ako se ne varam ima na faksu jedan semestar Brodske medicine.
    ?*to se tiče medicinske skrbi na teretnom brodu reka bi ovako:
    Jao tebi ako ti se ??to dogodi...Ili moli Boga da ti se ni??ta ne dogodi...
    To je jedina istina... Na?žalost...

Master/DPO maritimo avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Offshore

Početno

Medical care brevet se po novome pravi refresment svakih pet godina

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od marinero_TK Vidi poruku
    Ma svi smo mi pro??li te tečaje od par dana, ali to je ravno nuli.Ako se ne varam ima na faksu jedan semestar Brodske medicine.
    ?*to se tiče medicinske skrbi na teretnom brodu reka bi ovako:
    Jao tebi ako ti se ??to dogodi...Ili moli Boga da ti se ni??ta ne dogodi...
    To je jedina istina... Na?žalost...
    Sine ako nsii bija na ovom tecaju onda nemoj govoriti. JA san prosa u nas tecaj advance first aid i ta sranja ali ovo je nesto sasvim drukcije. Ovi brodi su sami po sebi prva pomoc stoga viruj mi tecaj je odlican. Ako nisi na ovoj vrsti broda onda nisi ni prosa taj tecaj.

1.Casnik marinero_TK avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    Sine ako nsii bija na ovom tecaju onda nemoj govoriti. JA san prosa u nas tecaj advance first aid i ta sranja ali ovo je nesto sasvim drukcije. Ovi brodi su sami po sebi prva pomoc stoga viruj mi tecaj je odlican. Ako nisi na ovoj vrsti broda onda nisi ni prosa taj tecaj.
    Sine??? To je malo lip??e nego da si mi reka "Mulac jedan" a???
    Slu??aj strasni Admine ti u kupe ja u ??pade!!!
    Koliko sam sku?žija ti pričas o Prvoj pomoći - First Aid???
    A vidi?? ja čoviku poku??avam objasniti da na brodu nema doktora.
    Ej DOKTORA, čitaj zavr??ija medicinski fakultet + eventualno specijalizaciju.
    Da pojednostavimo...
    Znaci ako dobijes upalu slipog criva na brodu, ako si blizu kraja ima?? ??anse, ako nisi blizu kraja a blizu si SAD-a poslat ce helikopter, a ako si 15 dana ni tamo ni vamo imas velike ??anse da ce slipo crivo prsnuti iza cega slijedi sepsa i odlazak na oni svit.
    Ja nigdi nisam reka da taj famozni tečaj ne valja ,ali za pet dana nemos savladati ono sto drugi uce pola zivota.
    Je li se sad razumimo pape???

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od marinero_TK Vidi poruku
    Sine??? To je malo lip??e nego da si mi reka "Mulac jedan" a???
    Slu??aj strasni Admine ti u kupe ja u ??pade!!!
    Koliko sam sku?žija ti pričas o Prvoj pomoći - First Aid???
    A vidi?? ja čoviku poku??avam objasniti da na brodu nema doktora.
    Ej DOKTORA, čitaj zavr??ija medicinski fakultet + eventualno specijalizaciju.
    Da pojednostavimo...
    Znaci ako dobijes upalu slipog criva na brodu, ako si blizu kraja ima?? ??anse, ako nisi blizu kraja a blizu si SAD-a poslat ce helikopter, a ako si 15 dana ni tamo ni vamo imas velike ??anse da ce slipo crivo prsnuti iza cega slijedi sepsa i odlazak na oni svit.
    Ja nigdi nisam reka da taj famozni tečaj ne valja ,ali za pet dana nemos savladati ono sto drugi uce pola zivota.
    Je li se sad razumimo pape???
    AKo procitas post koji san napisa pri pocetku ovog threada onda ces vidit da san isto to i ja napisa. A to za doktora se u potpunosti slazem s tebom sine.

Master
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

Nekoliko sam puta trebao savjet od lijecnika i svaki put sam kontaktirao RIJEKA RADIO I RIJEKA MEDICO iako sam na stranoj zastavi.Sve najbolje o tim ljudima te vam preporucam da ih kontaktirate kad god vam treba.
    Takodjer preko maila trazim savjet od MEDICO centra u Rimu.

Clan Posade Richi avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

Sve u svemu najbolje dok lijecnika ne trebate jel tako, ali lijepo je imat nekog pri ruci koji je zavrsio i bilo kakav tecaj jer su prvi trenuci najvazniji i ono sto se zove '' zlatni sat'' ! A recite mi sad jos kako je po pitanju troskova npr.
    zaglavim na op. tog famoznog slijepog crijeva u SAD-u gdje se jako gleda tko ima kakvo zdr. osiguranje. Dali kompanija snosi kakve troskove ili kad te iskrcaju s broda snalazis se sam?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •