Zvali me da se spremim i da idem kad ono danas javljaju da ce brod biti kompletiran sa filipincima kompletno... A ja ceka ka budala... Neka tako mi i triba!
Zvali me da se spremim i da idem kad ono danas javljaju da ce brod biti kompletiran sa filipincima kompletno... A ja ceka ka budala... Neka tako mi i triba!
Kud plovi ovaj brod?
ajde bar cemo se druzit ode ako nista drugo.nije svako zlo za zlo.
ma bas ti je lipo sa nama ode,ide bozic i nova godina,sta ces na brodu..
pa stvarno a bit na brodu Bozic i Novu trebas bit mazohista.Ja kad bi vidija da drugacije ne mogu minja bi firmu iz tog razloga
tako je..a nije li nas od malena ucilo da se ne radi od badnjeg dana do tri kralja..??
Maaafia ne zali i drzi se starih obicaja..sad se kolju prasci,pa pusta spiza za blagdane,otvaraju se bacve crnog vina..ma koji brod,koja kompanija..jema Frankie pravo
Ali evo san se odma snasa... Osim ako me i tu ne zajebu.. hehehhehee
Kud plovi ovaj brod?
Ako oni tebe ne zahebu,onda ti njih zahebi..hahahaha
pazi da te sad ne zahebu kinezi.......?žuta rasa dolazi![]()
Life is too short to remove usb safely
meni se cini da su svaki put isti ali sa tudjim papirima..hahahaha
To je po meni jedno jer sve nas vise zaminjuju ''stranci'' a mi sve vise tonemo. Triba obavezno uvesti nasim agentima da ukrcaju bar 50-100 clanova posade svake godine s HR putovnicom pa ce manje profita zaradivat jer vako samo gledaju na oficire.
Imas pravo Dalmos,al tesko smo mi od ikakvog zakona profit je danas i umisto amen u očena??u.
Prika moj,a komu to uvesti,komu to dokazati,kojim agentima?Ali ne vidis koje muke vodimo sa Ministarstvom pa nas ne hebu..I dok njima ne dokazemo neke stvari,ovi nasi takozvani "Agenti" ce sve cinit protiv nas,a za druge i ono sta je najbitnije,za svoj takuin..Ako mi sami sebi medjusobno ne pomognemo,sve mi se cini,ajme nama..
Ovo je vise postalo gadljivo..
![]()
jebiga kad zuti rade za manju lovu,nasima se ne isplati za to navigat ka posada a i firme traze jeftinije,ne branin agente nego govorin cinjenice
Polako ekipa samo idemo malo po malo ima vrimena pocecemo mi napadati ko sta sad napadamo za brevete i 183 dana tako cemo i agencije. Sve u svoje vrime neka znaju da svakom kurvinom piru dode kraj.
@ kokolo
Sve s emoze care samo triba plan. Recimo nasim ljudima mornarima ili timunjerima,mazacima,cistacima ponudit nesto kao 2000 $ permanent 12 miseci i zdravstveno,penziju te siguran ugovor 4-2 ili 3-3 ili 4-4 pas vidit da ce nase firme cvat a nasi ljudi bit sve manej zaposlenih. Samo nema niko kome je stalo do toga
triba mlade ljude stavit pas vidit razliku mlado i neiskvareno na vlas a ne ove sta ce ih u grob s katrigom odnit a uvik zale da im je lose a nikad nece dstupit
Tu je problem prika tu
mislin da je daleko najvaznije se izborit za 183 dana izvan drzave
Po meni je sve vazno prika a ne samo 183 dana ali samo moraju svi razumiti da nemozemo sve odjednom. Ali po malo docemo mi do cilja siguran sam jer nas je svakim danom vise i vise a koliko nas ima svak od nas da zna bar 1% vec smo jako jako snazni i umno i fizicki.
Tesko ce se s UPh izaci na kraj ko je da je s druge strane ringa
reka san da necu vise pisat, ali ova tema me stvarno zaintrigirala. naravno, zal mi je citat kako nasi ljudi tesko ili nikako nalaze posal, kako porez vecini predstavlja ogroman problem, pa onda i ti famozni breveti, di sa sss ne mos bit prvi, a neko samo godinu - dvi stariji moze... ima puno problema koje treba rjesit. ovde bi se ogranicija na crewing i nase agencije. znamo svi da ima dobrih i fer agenata (na prste ih mos nabrojat) ali i onih kojima bi tribalo dat tuc kamenje gumenon macolon na golomu otoku do kraja zivota. koliko ja vidin najgore je pogodjena posada, pocetnici (kadeti) i junior oficiri. nisan otkrija toplu vodu, svi vi to znate i bolje od mene ali sad cu van objasnit neke stvari koje vas mozda vecina ne zna. ajmo redom: svaka kompanija ima godisnji budget i svaki brod ima godisnji budget. sta u brodski budget ulazi? rezervni djelovi, stores, place, shifting (karte i putni troskovi posade), ulje, overhead, administration cost, panatika,training, za 3rd party management ide i management fee..... i tako dalje. place uzimaju oko 40% brodskoga budgeta, ulje je na drugome mistu, rezervni dijelovi na trecemu.... vozarine su lose, nekad i manje od dnevnoga operation costa, pa je lay up cesto jedino moguce rjesenje za stednju.svaki brodar gleda sta vise zaradit, a kako ce to napravit lakse nego da reze budgete? i kad kidas, di najprije zarizes? na najvecu stavku - place posadi. smanjujes broj posade i dovodis jeftiniju radnu snagu. u vrime krize manje se gleda na kvalitetu, vise na opstanak. barem vecina kompanija. ja mislin da se svi slazemo u ovome. ako imas 200 kuna u takuin neces poc ist jastoge u restoran, nego ces se nakusat manistre na pomidore. ajmo dalje. ako sad idemo nabijat uvjete ovima agentima da MORAJU krcat nasu posadu, sta se dogadja? oni ce o tome obavijestit svoje klijente (brodovlasnike i managemente) i ovi ce morat odlucit oce li uzest nase i dalje ili ce zatvorit butigu u Hrvatsku. nemojmo se zavaravat - neka npr vodopivec rece NYK-u da mora pocet krcat nasu posadu, sta ce se dogodit? zatvorit ce office u nas i ovi sta su sad tamo zaposleni ostat ce na cesti (vecina). ajmo to isto provat sa Mitsuijem... ista pisma. i sta onda? velike kompanije imaju dugorocne planove, ulazu u training centre u zemljama di se jos moze nac puno jeftine radne snage. sta mi tu mozemo ka zemlja koja ima stanovnika ka jedno postenije selo u kini? koliko u nas ima pomoraca od 4 - 5 banki koji ce za 10 - 15 godina poc u penziju? vecina! i koliko ce onda hrvata ostat na more a koliko ce nase skole (ne zaboravimo kako "dobar" skolski sistem imamo) proizvest novih pomoraca? kad malo otupi kriza, koji je kuvar ili konobar lud ic na more, kad moze istu i bolju placu zaradit u restoranu ili kaficu (sa mancama ako ne regularno)? moja firma je u zadnji misec dana zafalila se 120 danskih oficira, oko 200 engleza, 300 rumunj ,rusa i poljaka. priko 600 ljudi! novi brodovi se grade - ja iman sad na listi 5 plinasa i 35 kontejnera sta mi moraju doc do 2012-te. jednoga lpg-ja iden potpisat 27-og u koreju - posada - indijci i filipi. jebi ga tako je to. zato, triba se borit, ali opet ne puno talasat, moglo bi imat kontraefekt. po meni, triba rjesit prvo porez, zdravstveno i skolstvo, a kad dodje vrime za crewing, zavrtit ruku na ledja pokvarenima agentima, a ovima dobrima dat priliku da jos bolje rade (malo ih je, malo). ja san pobornik misljenja da su agencije zlo za pomorce, bolje je radit direktno, ali poc nametat neke velike ultimatume i uslove moglo bi bit kontraproduktivno. zalosno je sta cu sad rec, ne bi tija nikoga uvridit - svin silama cu se borit da mi malome " slucajno" ne padne na pamet ic u pomorsku skolu. ja znan zasto, vjerovatno i vecina od vas. zivili!
Jako interesantna tema. Kao sto je Dalmos rekao dok stara garda ne odstupi tesko ce biti pozitivnih promijena. Ne pravim razliku izmedju starih i mladih, ali mislim da je problem u stanju svijesti i opcoj kulturi i na kraju same profesionalnosti. Svi mi manje ili vise znamo kako su stvari rijesene vani. Unije pomoraca, klubovi, udruge pa cak i ministarstva obavljaju upravo ono za sto su "placeni" odnosno ono sto je u interesu njihovih clanova.
Slazem se da treba poceti od poreza, 183 dana i puno "malih" stvari koje cine zivot manje stresnim i ugodnijim (ipak je to zasluzeno i pravedno).
Treba razraditi dobar plan i ispitati (bolje se upoznati) sa stvarnim mogucnostima i "lokalnim prilikama" pri oltaru. Mozda se treba povezati sa "row model" unijom vani i vidjeti kako su oni dosli do onoga gdje su danas.
Ljudi koji navegaju godinama mogu svjedociti o promjenama, nesto ce se i nauciti.
Eto toliko, samo par misli.....
PS. Tu sam za bilo kakav doprinos
Maninjorgo ti ni sam nisi svjestan koliko san ja sritan sta si se vratia.
Jer takve ljude s tolikim iskustvom mogu samo luzeri tirati s portala a mislim da im nesmis dati prividnu snagu a mislu da su jaci od tebe i uklone te.
Nadam se da ces opet biti jako aktivan ko i prije
Jos jednom Welcome back
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)