Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/21

Tema: Prijedlog

Aeng High Voltage avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    NCL

Početno Prijedlog

Postovane kolege pomorci....

Posto su u zadnje vrijeme sve ucestalije otmice brodova i pomoraca ja imam jedan prijedlog,odnosno da mi kao UPH dodamo jos jedan prijedlog a to je da zahtijevamo kao sto je npr. predsjednica Filipina donijela zakon da se njihovim pomorcima ne dozvoljava plovidba na brodovima koji doticu rizicne zemlje i mora gdje postoji opasnost od otmica pomoraca.
    Mislim da bi time doprinijeli itekako sugurnosti svih nas pomoraca.

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

e moj kolega ideja ti je dobra ali jebe se sanadera puno za nas, vazno je samo da mu damo pare za novi bmw ili mozda novi sat i da punimo proracun!

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

MA mislim da tu nema uspijeha. Tu se zeli pokazati da se brine za pomorce ali dosta ljudi kad se ukrca pogotovo na teretne brodi uopce neznaju di je sljedeci vijad. Ako se drugi sloze mozemo o tome pricati na sastanku ali ja osobno mislim da to nece dati ploda i nisam da se to uvodi u UPH. JEr rade ce svak od nas na brod kad nema para nego doma sidit. Jer uvik mislis da se to nece desiti bas tebi.
    Posljednje uređivanje od Dalmos : 04-23-2009 at 08:45 PM
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Mene se hebe di ce me slat samo neka je naknada za strah ukljucena u placu.Ne bi volija da mi nekakav zakon ukine ovu odredbu ugovora.S obzirom da nasi nikad ne pomazu nego smo prepusteni diplomaciji drugih zemalja normalnije bi bilo da Italija i druge zemlje zabrane Hrvatima ukrcaj na brodove koje plove tim podrucjima jer su oni primorani koristit svoju diplomaciju,novac,vrijeme za oslobadjanje stranih drzavljanja
    Posljednje uređivanje od Frankie : 04-23-2009 at 07:32 PM

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od High Voltage Vidi poruku
    Postovane kolege pomorci....

Posto su u zadnje vrijeme sve ucestalije otmice brodova i pomoraca ja imam jedan prijedlog,odnosno da mi kao UPH dodamo jos jedan prijedlog a to je da zahtijevamo kao sto je npr. predsjednica Filipina donijela zakon da se njihovim pomorcima ne dozvoljava plovidba na brodovima koji doticu rizicne zemlje i mora gdje postoji opasnost od otmica pomoraca.
    Mislim da bi time doprinijeli itekako sugurnosti svih nas pomoraca.
    Ovo je zajebancija jelda?

Stvarno bi htio da ti Vlada zabranjuje da ides tamo di oni (kompetenti u ministarstvu ) procjene da nije bas zgodno ici? I kako bi se to provodilo, stvarno ne kuzim? Bi li ministar slao mail mojoj firmi da me izvoli iskrcati u sljedecoj luci jer brod ide tamo negdje ili bi ja trebao doci barbi i reci da meni moja Vlada brani da idem tamo? Hoce li me drzava osim sto gotovo sigurno necu uspjeti skupiti 183 dana jos osim porezom kaznjavati i zatvorom ako se ogrijesim o taj njihov zakon?
    Osim toga, na trzistu rada ce doci do toga da se firme nece zajebavati sa nekim tamo balkancima i njihovom vladom, zakonima, zahtjevima, prohtjevima itd.

Izgleda da ocito ja nisam najbolje shvatio o cemu je ovdje rijec jer u tom prijedlogu ne vidim ama bas nista dobroga za nas. A sa aspekta sigurnosti, nitko nikom od nas ne brani da se iskrca sa broda kada pozeli, zar ne?

Uglavnom, ako grijesim, bilo bi mi drago da mi netko pojasni

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od beerseeker Vidi poruku

Stvarno bi htio da ti Vlada zabranjuje da ides tamo di oni (kompetenti u ministarstvu ) procjene da nije bas zgodno ici? I kako bi se to provodilo, stvarno ne kuzim? Bi li ministar slao mail mojoj firmi da me izvoli iskrcati u sljedecoj luci jer brod ide tamo negdje ili bi ja trebao doci barbi i reci da meni moja Vlada brani da idem tamo? Hoce li me drzava osim sto gotovo sigurno necu uspjeti skupiti 183 dana jos osim porezom kaznjavati i zatvorom ako se ogrijesim o taj njihov zakon?
    Osim toga, na trzistu rada ce doci do toga da se firme nece zajebavati sa nekim tamo balkancima i njihovom vladom, zakonima, zahtjevima, prohtjevima itd.

Izgleda da ocito ja nisam najbolje shvatio o cemu je ovdje rijec jer u tom prijedlogu ne vidim ama bas nista dobroga za nas. A sa aspekta sigurnosti, nitko nikom od nas ne brani da se iskrca sa broda kada pozeli, zar ne?

To si upravu kolega, cijeli tekst ti je na mjestu! Lijep pozdrav i mirno more

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Sve je to lipo,a kako se zahtjev Filipina misli primjenjivat pa čak i kao doneseni zakon?Na 80% svjetske flote(bubam,ali nisam daleko)su Filipi.Znaci svi ti brodovi/kompanije bi tribali fermat ili činit 4-5 tisuća milja viska.Fantastika.
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Pozdrav ekipa!

Siguran san da je High VOltage mislija najbolje, odnosno tija je na neki nacin ukazat na ovo najnovije sranje koje se obrusilo na na svih skupa. Ja osobno se slazem sa ostatkom Vas i mislim da je inicijativa prema vladi ode promasena i nepotrebna. Mene nije strah, a ako me otmu - jebi ga. Posto sam ja osobno trenutno de facto belgijski pomorac na njihovoj zastavi, sa zanimanjem pratim razvoj dogadaja oko Pompeia, di su i cetiri nasa covika, a Belgijska vlada vrsi pregovore i osnovala je krizni stab zbog ovog slucaja. Dakle isto bi i mene cekalo da mi se desi. Iako LNG-RV na kojima ja navigam virujem ni piratima bas ne izgledaju simpaticno...

Filipinska vlast je napravila taj potez iz razloga sto ce tako prisilit kompanije da daju Filipina "bonus na Aden". Pa nece bas svi brodi s Filipima ic oko Afrike zato sta je Gloria Aroyo to naredila, al zbog njihovog jakog sindikata bit ce prisiljeni na kompromis.

I tu dolazimo do poante: istina da nas nema 300.000 ko Filipa, al nema ni u ovoj drzavi 100 miliojna ljudi, nego 4. I pomorci su za nju itekako bitni. Kad bi nasa vlast vodila racuna 10% ko Filipinska, di bi nam bilo kraja?

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

JDN i krizni stab ne mogu uspostavit vezu sa otetim brodom.

cistac
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    MSC

Početno

Citiraj Prvotno napisano od beerseeker Vidi poruku

Da je svaki dan bonaca i popovi bi navigali , ne bi bilo lose da kompanije daju neki bonus s obzirom na rizik ali da nam vlada zabrani da idemo tamo ,najvjerojatnije bi nas masa ostalo bez posla.

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od blistocaster Vidi poruku
    Da je svaki dan bonaca i popovi bi navigali , ne bi bilo lose da kompanije daju neki bonus s obzirom na rizik ali da nam vlada zabrani da idemo tamo ,najvjerojatnije bi nas masa ostalo bez posla.
    Bonus da, zabrane ne. Ionako mi je HR Vlada vec dovoljno stete nanijela svojom brigom.
    Uostalom koliko mi je poznato, dosta kompanija daje bonuse. Na CMA-CGM-u mislim da su medju prvima s tim krenuli, za vrijeme plovidbe kroz krizno podrucje mislim da su imali duple dnevnice. A i neke firme prilikom oglasavanja posla navode bonus za boravak u tim podrucjima. Mislim da je to korektno. Kao sto je bi korektno bilo da se nikoga ne sili da ide tamo ako ne zeli. Ali to bi trebalo biti do firmi, sindikata a nikako do bisera u Vladi. Pogotovo ne ovoj nasoj.

Btw, nisam ja ni mislio da je kolega High Voltage mislio nesto lose

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

"Naknada za strah" (ratna zona,zona pirata)je u svakom ugovoru kojega sam dosad potpisa i cim se udje u tu zonu ja sam na duplo djengi.

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Doda bi ode samo jednu primjedbu nasim dragim Amerima, koji su najveci prodavaci magle na svitu: SERU VEC GODINAMA DA SU U "WAR ON TEROR", A NE U RATU ZA IRACKU NAFTU, A KOJI JE KUA OVO U SOMALIJI NEGO TEROR? I? STA SU NAPRAVILI SA SVOJIN EBETE VOJNICIMA? MA NABIJEN IH... Neka budu barem iskreni... Iman ih dosta po brodu, pa ih malo prckam sa tom pricom...

Aj stojte dobro i otvorite oci u Adenu...

Aeng High Voltage avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    NCL

Početno

To je bio samo moj prijedlog, ne moramo se svi slagati sa svime,zato sam tu i napisao da vidim vasa misljenja.

Inace,ja sam osobno otisao sa bananjera nakon vise od 5 godina samo da bi izbjegao kakva sranja sa drogom jer mi zadnji brod bio na liniji za Santa Martu (Columbia), a nedugo nakon toga moj postovani kapetan Laptalo je zavrsio kako svi znamo u zatvoru.
    Ja osobno ne mislim riskirati toliko u mom zivotu, a sad kako je kome drago.....

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

HIgh ti si legenda jer si mislia najbolje i svaka cast i dobro si napisa dao si prijedlog i to je ono sta se trazi. Aj pozdrav i cujemo se
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Chief Off
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma
    BOG

Početno

Prijedlog uopce nije fantazija,ja san u offshore-u u africi,ako neki brod dobije posal u nigeriji (koliko znam samo je nigirija zabranjena filipima) isti sekund smjena dolazi i filipi idu u hotel,taman bili na brodu 5 dana.
    Ja san za,al ima dosta nasih u nigriji i tamo in je dobro

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

@Kolega
    Napravili su to da su oslobodili svog kapetana sa svojim ebete vojnicima.Pirati su eliminirani,a kapetan slobodan,otkupnina nije placena. Brod je imao americku zastavu pa se svaki takav napad po amerckim zakonima smatra kao napad na USA.BTW ajmo vidit sta ce nasi mlatimudani napravit osim intezivnih kontakata sa diplomacijama drugih zemalja.

kadet Moto1 avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    na lati

Početno

nasi mlatimudani ce i dalje mlatit po mudima ali naravno nasim i rece ti da uzmes smrk i spricas ih vodon ali moras pazit jer ako nisi polozija u adriamare tecaj da ih mozes spricat mogu te i tuzit da nisi kompententan za spricanje pa ce ti i kaznu napisat
    ca je zivot vengo fantazija

Aeng High Voltage avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    NCL

Početno

Ha,ha...ova ti je dobra...znaci svi moramo kod barake na training..

medecinka dalmacija avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    ENT

Početno

Moto legendo

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •