Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/11
    Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno Placanje poreza

Bok kolege! Buduci da cu uskoro zavrsiti pomorski fakultet u splitu i postati diplomirani inzenjer pomorskog promet smjer nautika a to znaci da cu ici na brod (zarada) zanimalo bi me nekoliko informacija od vas: ja sam iz Hercegovine,Čapljine dolje sam rodjen, 2006. sam prijavio prebivaliste u Dubrovniku, a odjavio u BiH. Sada kada smo mi pomorci usli u porezni sustav ozbiljno razmisljam da se odjavim odavde (to mi je tako tesko) i ponovno prijavim i HE. I prije nego podjem na brod racun na koji bi mi kompanija slala novce bi otvorio u stranoj banci u inozemstvu. Recite mi postoji li mogucnost da ovdje prijavim placu od 500-1000€, a ostatak da kompanija posalje na strani racun? treba li ista u LK i moze li se ona ikako izbjeci po tom pitanju, jer nisam bas siguran da cu moci bas svaku godinu imati 183 dana! Toliko od mene, Pozdrav

1.Casnik infomanager avatar
    Datum registracije
    Feb 2008

Početno nema straha za porez

Buduci kolega,

Jeste li bili na kadeturi? Ako niste to Vam garantira primanja ispod porezne osnovice pa se ne trebate odjavljivati iz Hrvatske sve dok Vam primanja ne pocnu prelaziti poreznu osnovicu. Vise o osnovicama potrazite na stranicama ministarstva mora, pod "reforma za pomorce", ljudi se trudili ostavit informacije a niko ih ne cita

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Da ne otvaram novi thread evo copy/paste sa Slobodne Dalmacije. Mozda nekome od nas zatreba.

OECD objavio dvije liste poreznih rajeva

Organizacija za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) objavila je na svojoj internetskoj stranici dva popisa poreznih rajeva u svijetu.

Na takozvanoj crnoj listi su zemlje koje se nikad nisu bile obvezale na poštovanje međunarodnih norma, a to su: Kostarika, Malezija, Filipini i Urugvaj.

Na "sivoj" listi su zemlje koje su se obvezale da će poštovati propise OECD-a ali ih stvarno nisu primjenjivale, a to su: Austrija, Andora, Angvila, Antigva i Barbuda, Aruba, Bahami, Bahrein, Belgija, Belize, Bermudi, Brunej, Čile, Djevičanski otoci, Dominikanska Republika, Kajmansko otočje, Kukovi otoci, Gibraltar, Grenada, Gvatemala, Liberija, Lihtenštajn, Maršalovi otoci, Luksemburg, Monako, Monsterat, Nauru, Nizozemski Antili, Niue, Otoci Turks i Caicos, Panama, Sveti Kristofor i Nevis, Sveta Lucija, Sveti Vincent i Grenadini, Samoa, San Marino, Singapur, Švicarska i Vanuatu.

Citajuci clanak meni ovi novinari izgledaju totalno nepismeni kad imena drzava pisu na ovaj nacin.....mora sam ovo primjetit;-)))
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Offshore1975 Vidi poruku
    Da ne otvaram novi thread evo copy/paste sa Slobodne Dalmacije. Mozda nekome od nas zatreba.

OECD objavio dvije liste poreznih rajeva

Organizacija za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) objavila je na svojoj internetskoj stranici dva popisa poreznih rajeva u svijetu.

Na takozvanoj crnoj listi su zemlje koje se nikad nisu bile obvezale na poštovanje međunarodnih norma, a to su: Kostarika, Malezija, Filipini i Urugvaj.

Na "sivoj" listi su zemlje koje su se obvezale da će poštovati propise OECD-a ali ih stvarno nisu primjenjivale, a to su: Austrija, Andora, Angvila, Antigva i Barbuda, Aruba, Bahami, Bahrein, Belgija, Belize, Bermudi, Brunej, Čile, Djevičanski otoci, Dominikanska Republika, Kajmansko otočje, Kukovi otoci, Gibraltar, Grenada, Gvatemala, Liberija, Lihtenštajn, Maršalovi otoci, Luksemburg, Monako, Monsterat, Nauru, Nizozemski Antili, Niue, Otoci Turks i Caicos, Panama, Sveti Kristofor i Nevis, Sveta Lucija, Sveti Vincent i Grenadini, Samoa, San Marino, Singapur, Švicarska i Vanuatu.

Citajuci clanak meni ovi novinari izgledaju totalno nepismeni kad imena drzava pisu na ovaj nacin.....mora sam ovo primjetit;-)))
    Hvala ti kolega na ovim informacijama, reci mi samo od ovih nabrojanih zemalja podrazumijeva li se da moram imati prijavljeno prebivaliste u nekoj od ovih zemalja ili samo otvoren racun da budem oslobodjen placanja poreza i mozes mi ukratko objasniti kakva je procedura jer od ovih zemalja imam rodbinu samo u Svicarskoj! Unaprijed hvala

Datum registracije
    Feb 2008

Početno

Mislim da ti trazis savjet kako nesto ucinit protuzakonito. Tu ti niko nece pomoc

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od infomanager Vidi poruku
    Mislim da ti trazis savjet kako nesto ucinit protuzakonito. Tu ti niko nece pomoc
    ne trazim ja savjet kako ucinit ista protuzakonito, jednostavno ne zelim platit porez onim lopovima u Saboru! Shvacas li? Ako postoji mogucnost da se prijavim u nekoj drzavi koja ne uzima nista od place pomorcima (PDV) onda cu se tamo prijavit, jer nisam budala da rintam ko stoka na brodu a da drugi netko zivi na moj racun (Vlada), a ako netko zeli da ga Vlada guli onda neka mu ali ja nedam ni lipe od onoga sto cu krvavo zaradit NIKOME, a najmanje lopovima u SABORU!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrav

Datum registracije
    Feb 2008

Početno

mozda bi trebao malo procitat o reformi za pomorce na stranicama ministarstva, izgleda kako nisi bas upucen ko i kad placa porez ili ga ne placa

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od infomanager Vidi poruku
    mozda bi trebao malo procitat o reformi za pomorce na stranicama ministarstva, izgleda kako nisi bas upucen ko i kad placa porez ili ga ne placa
    ja sam to ovako shvatio: moras imati 183 dan ili vise da budes oslobodjen poreza u potpunosti ( a nisam bas siguran da cu svake godine imati bas 183 dana i onda moram strahovati), znam da kadeti ne placaju PDV, a za ostale na brodu ne znam, ne znam kolika primanja moras imati da bih platio PDV, ali kad odradim kadeturu i sutra jednog dana postanem casnik onda mi ne gine placanje PDV-a, a to o koeficijentima ne znam, mozes li mi ti molim te objasnit malo bolje to sa PDV-om, molim te?

Barba cruise line avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    dao otkaz

Početno

Citiraj Prvotno napisano od wolf11 Vidi poruku
    ja sam to ovako shvatio: moras imati 183 dan ili vise da budes oslobodjen poreza u potpunosti ( a nisam bas siguran da cu svake godine imati bas 183 dana i onda moram strahovati), znam da kadeti ne placaju PDV, a za ostale na brodu ne znam, ne znam kolika primanja moras imati da bih platio PDV, ali kad odradim kadeturu i sutra jednog dana postanem casnik onda mi ne gine placanje PDV-a, a to o koeficijentima ne znam, mozes li mi ti molim te objasnit malo bolje to sa PDV-om, molim te?
    Ma o kakvom PDV pricas,ovi zakon govori o porezu na dobit,a PDV ionako placaju svi pa i mi na sve sta kupis,pojedes,popijes.....

Datum registracije
    Feb 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od wolf11 Vidi poruku
    evo ti link http://www.mmpi.hr/default.aspx?id=4421

Aeng High Voltage avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    NCL

Početno

wolff11
    najprije moras shvatiti da se ovdje prica o dvije razlicite stvari,govori se o POREZU NA DOBIT (DOHODAK) a ne o POREZU NA DODATNU VRIJEDNOST (kako ti pises).
    To su dva razlicita poreza o kojima ti jos uvijek ocito nemas dovoljno saznanja pa eto kao sta ti je kolega infomanager gore dao link,procitaj,informiraj se i ukljuci u raspravu.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •