Otisa san danas na lucku i pokupin neku brosuricu i citan poglavlje
[B]II. O oporezivanju primitaka pomoraca
1. Osnovna pitanja o oporezivanju primitaka pomoraca i sad pise nesto zanimljivo...
Navode članak 128. Zakonik kojim je propisano:
Da je pomorac, bez obzira na dr?žavnu pripadnost broda, koji u Republici Hrvatskoj ima prebivali??te, odnosno uobičajeno boravi??te (rezident), obveznik poreza na dohodak od nesamostalnog rada prema primicima ostvarenima po osnovi rada na brodu u međunarodnoj plovidbi osim ako je plovio 183 dana ili vi??e dana u godini za koju se utvrđuje obveza poreza na dohodak;
Moje je pitanje sta obo boldirano na kraju znaci?
Ja san ga razumija da sa tim 183 dana i oces li platit ili ne oni mogu donosit odluke kako oce?
Ako je iz gori navedenog moguce da moramo platit porez bez obzira na dane navigacije u godini ako njima ??une, ??ta onda napravit?
Sitija san se jedne situacije ako se sicate kad je Borisa Beckera njemacka policija uhitila zbog neplacanja poreza jer je ima boraviste prijavljeno u Monte Carlu cekali su 6 miseci i jedan dan i uhitili ga.
Ukoilko ministar ?*uker (čitajte kako god oćete) and CO donesu odluku da moramo platit porez bez obzira na dane navigacije mo?žemo li se prijavit da smo rezident Monte Carla npr. ili nekog drugog mista nije bitno i provest vi??e od 6 miseci na brodu i time izbjec placanje nameta?
Mislin da je ovo kljucno pitanje pa molin odgovor jer smo se pro??lu godinu izvukli a sta ce bit sa izmjenam i dopunama kad se bagra vrati sa godisnjih odmora u 9 misec ko zna i tribali bi to docekat sta spremniji!
Pozdrav svima i jos jednon apeliran da obavjestavate sve kolege o ideji koja je iznesena na ovom portalu jer ih masu jos uvik nema blage o cemu se zapravo radi i rade u stilu pusti me stat ima san vise dana isl...

LinkBack URL
About LinkBacks
Odgovori s citatom