Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/10
    1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno Ministarstvo financija-porezna uprava

Otisa san danas na lucku i pokupin neku brosuricu i citan poglavlje
    [B]II. O oporezivanju primitaka pomoraca
    1. Osnovna pitanja o oporezivanju primitaka pomoraca i sad pise nesto zanimljivo...
    Navode članak 128. Zakonik kojim je propisano:
    Da je pomorac, bez obzira na dr?žavnu pripadnost broda, koji u Republici Hrvatskoj ima prebivali??te, odnosno uobičajeno boravi??te (rezident), obveznik poreza na dohodak od nesamostalnog rada prema primicima ostvarenima po osnovi rada na brodu u međunarodnoj plovidbi osim ako je plovio 183 dana ili vi??e dana u godini za koju se utvrđuje obveza poreza na dohodak;

Moje je pitanje sta obo boldirano na kraju znaci?
    Ja san ga razumija da sa tim 183 dana i oces li platit ili ne oni mogu donosit odluke kako oce?
    Ako je iz gori navedenog moguce da moramo platit porez bez obzira na dane navigacije u godini ako njima ??une, ??ta onda napravit?

Sitija san se jedne situacije ako se sicate kad je Borisa Beckera njemacka policija uhitila zbog neplacanja poreza jer je ima boraviste prijavljeno u Monte Carlu cekali su 6 miseci i jedan dan i uhitili ga.
    Ukoilko ministar ?*uker (čitajte kako god oćete) and CO donesu odluku da moramo platit porez bez obzira na dane navigacije mo?žemo li se prijavit da smo rezident Monte Carla npr. ili nekog drugog mista nije bitno i provest vi??e od 6 miseci na brodu i time izbjec placanje nameta?

Mislin da je ovo kljucno pitanje pa molin odgovor jer smo se pro??lu godinu izvukli a sta ce bit sa izmjenam i dopunama kad se bagra vrati sa godisnjih odmora u 9 misec ko zna i tribali bi to docekat sta spremniji!

Pozdrav svima i jos jednon apeliran da obavjestavate sve kolege o ideji koja je iznesena na ovom portalu jer ih masu jos uvik nema blage o cemu se zapravo radi i rade u stilu pusti me stat ima san vise dana isl...

Kadet Garancija avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Royal Caribbean

Početno

AnteRosko i za Dalmoša

Ekipa ne znam je li ovo znate,danas sam bija u kapetaniju i uzmem knjižicu od porezne,i u njoj su liste za 2009 koliko nam je osnovica i uvecane su za nekih 300 kuna za razliku od 2008,druga stvar ako pogledate u papir od kapetanije sa ciframa za osnovicu,u rubrici obavezno mirovinsko pise mirovinsko i to 20% od osnovice(sto je u globalu prvi i drugi stup)koliko ja znam drugi stup je dobrovoljan oliti dragovoljan) ako ides izračunat na stranicu od MMPI,cifra za izracun ti dode ista ako kliknes na iconu prvi stup ili iconu prvi i drugi zajedno,Dalmose ma li sanse da se cujemo na telefon da ti bolje objasnim ovo.
    Pozdrav svima

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

@garancija
    Sve si dobro objasnija i to ti je tako.Zamisli ou situaciju.Imam decka koji ima brevet 3rd engineera i nasa sam mu posal.Placa koju prima je nasima nevjerovatna jer je dvostruka od onoga sto imaju nasi 2nd engineeri( prvi makine).Ocito bode oci u kapetaniji.Decku s obzirom na sistem kako ta firma ima 1st eng,2nd eng,3rd eng pise u matrikuli 2nd eng i on nasima placa kao prvi strojar mada nema ni brevet za prvoga.Ali oni misle da on obavlja posal prvoga jer im lova koju dobiva jednostavno nije jasna.Pored toga kako je on po ovom novom sistemu SSS on nikad nece uspit dobit brevet prvoga,vjerovatno ce do kraja svog ziota ostat na ovoj firmi ako prije ona ne ode u qrac od njega sta znaci da ce cili zivot nastavit placat 600 kuna mjesecno vise zato sta nasi ne razume da on ne moze pokrivat poziciju prvoga(2nd eng) bez breveta.Jer jebiga njemu u matrikuli pise 2nd eng.PA sad ko tu koga hebe.

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    @garancija
    Sve si dobro objasnija i to ti je tako.Zamisli ou situaciju.Imam decka koji ima brevet 3rd engineera i nasa sam mu posal.Placa koju prima je nasima nevjerovatna jer je dvostruka od onoga sto imaju nasi 2nd engineeri( prvi makine).Ocito bode oci u kapetaniji.Decku s obzirom na sistem kako ta firma ima 1st eng,2nd eng,3rd eng pise u matrikuli 2nd eng i on nasima placa kao prvi strojar mada nema ni brevet za prvoga.Ali oni misle da on obavlja posal prvoga jer im lova koju dobiva jednostavno nije jasna.Pored toga kako je on po ovom novom sistemu SSS on nikad nece uspit dobit brevet prvoga,vjerovatno ce do kraja svog ziota ostat na ovoj firmi ako prije ona ne ode u qrac od njega sta znaci da ce cili zivot nastavit placat 600 kuna mjesecno vise zato sta nasi ne razume da on ne moze pokrivat poziciju prvoga(2nd eng) bez breveta.Jer jebiga njemu u matrikuli pise 2nd eng.PA sad ko tu koga hebe.
    Ma sta ga brige Frenki imat ce vecu penziju na kraju balade
    Mo's mislit
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

Barba
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Znali ko kako se plaća ovo dodatno mirovinsko.Doslo je rješenje i sad danima čekamo uplatnice i ništa.Dali i njega da sami izračunamo ili će uplatnice ipak stići??

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

@Offshore1975
    a tek ono sta je bacija za zdravstveno s obzirom na vecu osnovicu.Mislim njemu to nista ne mjenja na kraju dana nije mu ta lova bitna nego princip jer brevet za prvoga ne moze dobit ali mu uplatnice za tu poziciju uredno salju.Evo cekam da se foranin javi kad ovo procita pa da popizdi jer ovo je ziva nebuloza.Ovo sam u biti treba i postat u negovom threadu.

Off
    Off je odsutan
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

@Frankie - ma znam ja sam se samo tia malo nasalit. Meni zena radi na Mirovinskom i mozda sam upuceniji u neke stvari, ali vjeruj mi ni oni dole na Mirovinskom pojma nemaju zasto nam ovo rade i svaku malo nesto novo izmisle. Ja cekam da zavrsim ovu godinu i 01.01.2010. se skidam sa pomorstva, nema drugog rijesenja. Prijavit cu se opet malo prije nego mi bravet istece i to ti je to. 2 godine cu bit prijavljen radi braveta, a ostalo cu bit kucna pomocnica. Tiraju nas na marcapiju!

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

pa zasto bi bija kucna pomocnica,mozes bit i kucni majstor,a ili ne mozes bit "crnogorac" koji kao turist dolazi obic bolesne roditelje u RH.Ili ne mos ostat na produzenom ili bit nezaposleni pomorac.Bar u nas nije sramota bit nezaposlen i duzan svima.

Off
    Off je odsutan
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Ma kako god, sve opcije su otvorene. Za kucnu pomocnicu je najlakse sredit papire.
    Zamisli sta ce mi bit lipa Radna knjizica, a? Malo Zap. malo K.P. Da nije smisno bilo bi zalosno!

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Citiraj Prvotno napisano od zrile Vidi poruku
    Znali ko kako se plaća ovo dodatno mirovinsko.Doslo je rje??enje i sad danima čekamo uplatnice i ni??ta.Dali i njega da sami izračunamo ili će uplatnice ipak stići??
    Mozes ga izracunat,u kapetaniji ti isto znaju misecnu cifru jer se od 01.01.prominila(na vise,naravno).Mozes i cekat uplatnice.
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •