Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/15
    C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno Koliko su Vas ko??tali breveti?

Pozdrav ekipa!

Triba mi malo informacija iz prve ruke, da raspola?žem nekim činjenicama. Mo?žete li barem otprilike izračunat koliko ste para potro??ili iz svog d?žepa na STCW ovla??tenja od početka do danas, uključujući i ispite na kapetaniji.

Ja sam sračuna da sam platia preko 30000 kuna ne računajući konzultacije.
    Ajde ovo će bit korisni info za Udrugu, pa da vidimo koliko su to pomorci već plaćali dosad i za??to.

Hvala!

zap mladeno avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

bilo bi po??teno da se to odbije od eventualnog poreza ako se več ne odbija.......

1 st Officer
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    RCCL

Početno

Ja sam potrosio nekakvih 25000 kn da bi dosa do tercega ali mislin da ako se
    dodaju ove sitnice da je ta tvoja cifra taman tu negdi.
    Sta bude bit ce

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

A negdi oko 20 000 kn..li-la..
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

bic
    bic je odsutan
    3.Casnik bic avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lng

Početno

a evo ja sta jos nisan ni bija na brodu da san diversu jedno 6000 kn i jos 600-700 luckoj za ispit a to je tek pocetak...

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

Ja bi reka oko 20000 kn. Ako u to uracunamo i brzu visu sta je bija uvjet za brevet (nisan isa redovno jer nisan moga) onda je to jos oko 65000 kn.

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Brza Visa u Splitu kosta 8000 kuna upisnina plus svaki kvartal 13000 kuna. Eto to ja znam pa dali se i to racuna?
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Barba Oring avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    SINNER

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Kolega Vidi poruku
    Možete li barem otprilike izračunat koliko ste para potrošili iz svog džepa na STCW ovlaštenja od početka do danas, uključujući i ispite na kapetaniji.
    Bolje ne pitaj
    Kao da sam NASA-(in) pilot
    Whatever we do, we do to gain pleasure or to avoid pain!
    Rođen sam da nestanem

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

preko 30 iljada dolara nasi breveti i strani kursevi ukljucujuci avio karte i hotele.

zap mladeno avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

to sa ubrzanom vi??om je čista lakrdija i otimanje love i jo?? smo im zahvalni ??to su to omogučili ,gdje to filipi pa i europljani osim hrvatske imaju vi??e ??kole nego doktori jedino je i nas uvjet vi??a za brevete,vani taj pojam skoro da i ne poznaju,da se razumijemo nisam protiv ??kole,dapače ali ovo srednja,vi??a pa fakultet i onda se poči valjati po moru sa 26-27 godina i platiti sve ovo ??to ste naveli,a sječamo se ne tako davno da su momci sa vi??om lupali ruzinu kao kormilari,sve je to smi??ljena dugoročna politika da se sj.be hrvatski pomorac lakse je ukrcati filipa prema kojem nema?? ama ba?? nikakve obaveze ali ni filip vi??e ne navegava za ??aku ri?že pokriven je i on itf ugovorom samo se pitam koliko vrijedi 1000 eura na filipinima a koliko u hrvatskoj.........

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

Doci će vrijeme isto kao i u jakim Skandinavskim zemljama,Hrvati će bit samo Masteri,čak ni Chief mate neće.
    I to uskoro.
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

kapo Foranin avatar
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    jadrolinija

Početno

Citiraj Prvotno napisano od zombi Vidi poruku
    Doci će vrijeme isto kao i u jakim Skandinavskim zemljama,Hrvati će bit samo Masteri,čak ni Chief mate neće.
    I to uskoro.
    Bit ce 200 hrvata Masteri a ostali ce odustat jer je bilo prekomlicirano za doc do breveta

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Fala svima. Manje-više sam očekiva takve dogovore, jedino me Frenki šokira. Pa jebote Frenki, šta ne izvućeš koji dolar od firme? Ne moraš sve sam platit... Ja isto iman nekoliko iljada zelenih u raznim kursevima, al to mi firme plaćaju, ovisno šta oće da iman... To nisan računa, nego samo šta san platia iz svog žepa.
    Poanta je ta da se pokaže koliko zapravo pomorac mora uložit u sebe prije nego i prismrdi kakvu ozbiljniju plaću, a sve to nakon završenih škola, koje mu tako ispadnu za k...., barem šta se tiče pronalaska zaposlenja.
    Belgijanci na kraju svog collega imaju SVE brevete ukljućujući i brevet za junior officera/engineera, zato jer su naravno kako je i normalno, još za školovanja odradili kadeturu malo po malo. I onda se zapravo prvi pravi ugovor ukrcaju ko apprentici, sa skoro 4000 Eura plaćon... I moran bit iskren pa kazat da in je i opće i strukovno znanje na dosta visokoj razini s obzirom da su in to ipak prvi ugovori.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

to je druze bez onoga sta su firme platile,a i bilo je jako davno.Firma je platila samo proslu godinu cca 25-ak iljada za moje kurseve,letove i hotele,a viruj mi ja sam kolekcionar pa skupim svaki kurs koji ponude.Ali to je ono kako se kaze ulaganje u znanje i viruj mi isplatija se svaki dolar koji sam ulozija visestruko.

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    to je druze bez onoga sta su firme platile,a i bilo je jako davno.Firma je platila samo proslu godinu cca 25-ak iljada za moje kurseve,letove i hotele,a viruj mi ja sam kolekcionar pa skupim svaki kurs koji ponude.Ali to je ono kako se kaze ulaganje u znanje i viruj mi isplatija se svaki dolar koji sam ulozija visestruko.

Ma svaki ti se pozlatija dabogda!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •