Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/8
    Clan Posade chief_mate avatar
    Datum registracije
    Sep 2008

Exclamation Obracun doprinosa za 2009.

EVO SU NAPOKON STAVILI NA STRANICI MINISTARSTVA
    http://www.mmpi.hr/default.aspx?id=4421

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Cekaj ako san ja skuzia po ovome onda nepise nigdi da se ogranicavaju dani na izobrazbi? I ujedno sta nisu napisali da se 183 dana provede vanka drzave i svi mirni. Nego mudruju a sami sebe petljaju
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Seki Mikaya avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    NCL

Početno Kalkulator

Jeli tko provo radit u novom kalkulatoru za 2009 - izracun doprinosa.....ma ne radi bas najbolje...... bit ce kalmeti netko na lijepe oci ovo napravio...ili mu je oprostio porez za 2008.......
    "Nije u soldima sve, neka te tu kraj mene"
    Sorry Mladene,..........ali nije to za mene....

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Mikaya Vidi poruku
    Jeli tko provo radit u novom kalkulatoru za 2009 - izracun doprinosa.....ma ne radi bas najbolje...... bit ce kalmeti netko na lijepe oci ovo napravio...ili mu je oprostio porez za 2008.......
    HAHA To Kralju
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

chief_mate,dalmos
    Uopce ne kuzim sta su nova stavili i di si to procita da se ne ogranicavaju dani na naobrazbi.Ja mislim da ti dani izobrazbe nisu puno ni bitni.U ovom momentu je trend skolovanja jer je puno novih brodi izaslo.Sreta sam kolege sa LNGjeva po Koreji i to je bilo cca koji misec ali to ce bit samo jedna godina i onda vise nema dogodine opet izobrazba.Zato je najbolje skoncentrirat se na 183 dana van Hrvatske a ovo ostalo je sve manje vazno.AJde daj molim te postaj to i boldaj sta si procita jer stvarno ne mogu nac.

nkv Instant pomorac avatar
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

OBRAČUN DOPRINOSA ZA OSIGURANIKE PO OSNOVI „POMORAC – ČLAN POSADE BRODA U MEĐUNARODNOJ PLOVIDBI“ /.xls - 2009. godina/ ( izračunajte sami obveze doprinosa ) - TABLICA IZRAČUNA PRIVREMENO NEDOSTUPNA

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

UPH se bori da 183 dana vanka drzave bude neplacanje poreza kao u EU.

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    chief_mate,dalmos
    Uopce ne kuzim sta su nova stavili i di si to procita da se ne ogranicavaju dani na naobrazbi.Ja mislim da ti dani izobrazbe nisu puno ni bitni.U ovom momentu je trend skolovanja jer je puno novih brodi izaslo.Sreta sam kolege sa LNGjeva po Koreji i to je bilo cca koji misec ali to ce bit samo jedna godina i onda vise nema dogodine opet izobrazba.Zato je najbolje skoncentrirat se na 183 dana van Hrvatske a ovo ostalo je sve manje vazno.AJde daj molim te postaj to i boldaj sta si procita jer stvarno ne mogu nac.
    Evala Frankie

a) da je pomorac, bez obzira na državnu pripadnost broda, koji u Republici Hrvatskoj ima prebivalište, odnosno uobičajeno boravište (rezident), obveznik poreza na dohodak od nesamostalnog rada prema primicima ostvarenima po osnovi rada na brodu u međunarodnoj plovidbi osim ako je plovio 183 dana ili više dana u godini za koju se utvrđuje obveza poreza na dohodak;
    b) da vrijeme od 183 dana ne mora biti povezano (ali mora biti unutar razdoblja obračuna poreza a to jest kalendarska godina);
    c) za postizanje potrebnih 183 dana za godinu za koju se utvrđuje obveza poreza na dohodak, mogu se pribrojiti i dani plovidbe iz prethodne godine koji kao prekobrojni nisu u prethodnoj godini uračunani u 183 dana (iznimno, u 2008. godinu se ne mogu prenositi dani iz 2007., iz razloga što se odredbe Pomorskog zakonika koje se odnose na oporezivanje pomoraca u međunarodnoj plovidbi primjenjuju od 1. siječnja 2008.), te:
    - dani provedeni na putu od mjesta prebivališta do mjesta ukrcaja na brod
    - dani potrebni za povratno putovanje
    - dani liječenja zbog bolesti ili povrede nastale na putu za ukrcaj, na brodu ili na povratku, i
    - dani provedeni na stručnoj izobrazbi u inozemstvu;
    d) u godišnjoj prijavi poreza na dohodak, pored ostalih ostvarenih primitaka oporezivih porezom na dohodak u RH, pomorac posebno iskazuje i primitke ostvarene po osnovi rada na brodu u međunarodnoj plovidbi oporezive porezom na dohodak, uključujući i pomorski dodatak bez obzira na to je li svota pomorskog dodatka posebno iskazana od strane isplatitelja primitka ili nije;
    e) uz godišnju prijavu poreza na dohodak pomorac je dužan priložiti izvadak iz pomorske knjižice, odnosno dozvole za ukrcanje, kao dokaz o broju dana provedenih na brodu u međunarodnoj plovidbi tijekom poreznog razdoblja, te obračunati svotu primitka na koji se ne plaća porez na dohodak – pomorskog dodatka za svaki dan proveden na brodu u međunarodnoj plovidbi tijekom tog razdoblja;
    f) pomorcu se, kao izdatak, priznaju i tijekom poreznog razdoblja uplaćeni doprinosi za obvezna osiguranja;
    g) zbroj iznosa pomorskog dodatka i iznosa uplaćenih doprinosa može iznositi najviše do iznosa ukupnih primitaka ostvarenih po osnovi rada na brodu u međunarodnoj plovidbi;
    h) razlika između primitaka umanjenih za pomorski dodatak i izdataka za doprinose jest dohodak od nesamostalnog rada prema kojemu se, ovisno o broju dana plovidbe utvrđuje ili se ne utvrđuje obveza poreza na dohodak;

AKo procitas ovo pod crveno ja tu nevidim da pise da su dani na izobrazbi limitirani na 15.

AKo se varam daj napisi kako si ti to skuzia?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •