Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/34
    Barba crta zara avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    tatri-visoko gorje

Početno lucke kapetanije

a momci to san cuja za st,ali si i zd stvarno su za pohvalu,svaka im cast

1 st Officer
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    RCCL

Početno

Ma ja sam bio jednom prilikom u rijeci pa su
    bili prva liga-ali mozda sam samo naisa na dan kad su dobre volje.
    Sta bude bit ce

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

Evo ovako,pošto sam ja davno bia u Splitu na odsluženju vojnog roka a kasnije i osta na faksu reka bi rič,dvi je mogu usporedit život tamo i u Zd.
    Bez ikakve namjere za uvredom ali Splićani su da to blaže kažem,puno "temperamentiniji" nego mi Zadrani i poprilično neuljudniji bar što se tiče ove naše struke.
    Moram naglasit da je meni bilo super doli i da imam masu frendova Splićana i uvik se rado vraćam doli al isto tako usporedit Split i Zadar je utopija.Zadar je danas možda i najbolji grad u Domovini što se tiče odnosa prema pomorcima,počevši od srednje škole koja ima vrhunskog ravnatelja prof.Svetka Perkovića do fakulteta u što sam se mogao uvjeriti pri prebacivanju i po onome što su mi drugi rekli.
    O Kapetaniji neću trošit riječi koliko su ok,samo ću reć da kad smo mi polagali Poručnički da su nas cilo vrime pitali kako nam ide i da se ka ne brinemo,proći ćemo i sl.Eto,toliko o tome.
    Bez namjere da hvalim svoj rodni grad ali vjerujte da je tako i da ja kojio sam skoro 3 godine bio u ST mogu usporedit.
    Meni je žao što je tako doli,zbog toga sam se na kraju i prebacio u ZD ali ja na fakultet ić di se plaćaju određeni predmeti i nitko tim tzv.profesorima ništa nemože - neću ić.
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Od kada navigan sam prominija 3 ili 4 matrikule(dogodine mi opet istice).Obnavlja sam brevete,a kad su se minjali breveti,bez problema sam prominija one sto su mi izdani od Rijeke do Splita tj novi su mi izdani u Zadru..Od drugih san cuja da su i sa time imali problema.
    U Kapetaniju iden 3 puta godisnje, udrit pecate i potpisat za produzeno placanje staza.Sve obavin za manje od 5 minuta iako moran ic u dvi zgrade.
    Valjda je to do ljudi koji rade po kapetanijama,drugog objasnjenja nema.
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Mislim da su te Kapetanije ajme. Ja sa Sibenskom kapetanijom imas GROZNO iskustvo tak oda za sve buduce radnje idem u Zadar. Ljudi ako ima iko ko ovo procita a ima dobro iskustvo sa Sibenskom Kapetanijom molim da mi javi da znam da nisan samo ja i moji prijatelji koje znam ( pomorci) debili koji tako govore.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Barba crta zara avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    tatri-visoko gorje

Početno

a vis dalmos ja stvarno neman nikakih problema u si,onaj seljanovski i je malo ono ali meni je bia full korektan,a i ostali su mi ok,sto se tice zd ja dajen ruku,da bi ovi iz kapetanije ostali i duze ako ti sato triba,a to sto su zgrade udaljene 100m a jebiga prosetas se malo

Gas/Eng
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    Mislim da su te Kapetanije ajme. Ja sa Sibenskom kapetanijom imas GROZNO iskustvo tak oda za sve buduce radnje idem u Zadar. Ljudi ako ima iko ko ovo procita a ima dobro iskustvo sa Sibenskom Kapetanijom molim da mi javi da znam da nisan samo ja i moji prijatelji koje znam ( pomorci) debili koji tako govore.

Moram kritizirati osobu kod rjesavanja papirologije a znat ce se na koga mislim, bilo da se radi o sitnici ili nesto vecem azurnost mu nije jaca strana a da ne govorim da triba cekat poprilicno da ga se uvati na radnom mistu !!! mislim da je to nedopustivo ali ocito neki si uzimaju za pravo i tako nesto ...eto toliko dalmos inace nemam neka losa iskustva u Si

makinaÂ? ajmemeni avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    NCL

Početno

ma sta ja mislin je da te kapetanije niko ne kontrolira i mogu radit sta ih je volja, zato i je tako kako je u splitu,
    tamo se nisu minjali ljudi ima 4o godina, tek sad je doslo nesto mladih, ali i oni su svi dosli priko veze i mama, tata i dida su in kolege u kapetaniji,
    ali najveci je problem sta njih niko ne kontrolira i nikome ne odgovaraju,
    evo jos jedna od stvari di ce nas udruga bolje zastitit od naseg bracadura i SPH

2.Casnik ivo_1 avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    Jan De Nul

Početno

LK Dubrovnik sve najbolje....nikad nikakvih problema...sve 5
    lipo ti je doma http://www.visitorebic.hr

Clan Posade seafreak04 avatar
    Datum registracije
    Dec 2008

Početno

zanimljiv je gornji komentar dubrovacke LK; predpostavljam da s peljescanima imaju sluha, dok primjerice nas lokalne bas i ne sljive previse!
    lik koji radi u novoj schemi za pomorce odise neljubaznoscu, gotovo kao i cijela ekipa LK; ocito su brifirani da se tako postave prema nama ~~~ nikad nisam skontao zasto je primjerice prilikom izdavanja vise breveta, za svaki posebno treba fotokopirat osobnu iskaznicu, pa na finimentu dodjes dole sa 100 A4 papira da bi dobio par laminiranih certifikata
    kad bih isao pisat svaku dogodovstinu iz gruza, potrajalo bi, stoga vas pozdravljam za ovu vecer

Clan Posade gego avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    KGJS/SKS

Početno

Citiraj Prvotno napisano od ivo_1 Vidi poruku
    LK Dubrovnik sve najbolje....nikad nikakvih problema...sve 5
    Prije su oni isto bili ajme meni... ali ove zadnje godine su se dosta prominili i mogu sada o njima sve rec naj rec... a sa splitom sam ima jedno iskustvo i mogu rec da je ubi boze... samo za jedno pitanje sam mora dolazit dva dana.. kad ih zoves na tel za informacije nikad neces dobit ko ti treba... samo prispajaju uprazno... a s tom cuvenom Vinkom sam ima takvo iskustvo da san samo pokuca na vrata i dobija odjeb da nisan ni usa u kancelariju niti iman vise ikad namjeru u zivotu....
    Dobar ti dan ru?žo moja mirisna, ne voli te niko kao ja... Dobar ti dan ?željo moja jedina... Cili je svit moja Dalmacija...

Barba belboy avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno LK Ri

U LK Ri su vise nego super korektni. Prije sam morao ici u Ri nakon broda a zadnji put su mi cure rekle da im posaljem matrikulu postom da ne moram vozit 400 km radi jednog potpisa i vratile je postom nisu cak ni tile da im posaljem za postarinu kad sam im pitao kako cu im poslati. Zamjenu breveta su mi odradile u kancelariji u prizemlju za 5 dana od momenta kad sam potpisao zahtjev do momenta kad mi je postar donio brevete. Da su bar u drugim drzavnim sluzbama takvi.
    Navigati se mora ...

DSV/ROV apprentice Real Offshore avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Nor Offshore

Početno

Citiraj Prvotno napisano od kokolo Vidi poruku
    Mislim da moras napravit malu barufu u kapetaniji sa kopijom ovoga posta i da ces ako ih dovoljno pripadnes dobit i unlimited,ne znaju oni ko in glavu nosi
    A ne znan ko ce se vise pripast, Vinka u Splitu ili Jambo u Sibeniku

Anyway, pokusat cu jos jednom....
    Force 12

Časnik stroja Kotlar avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Pozdrav ljudi.
    Evo danas bio na kapetaniji u Rijeci portvrditi iskrcaj.Malo me zateklo što su u dva mijeseca došle neke male promijene u administaraciji koja nije velika ali oduzima vrijeme nas pomoraca koji ionako od sve te administrativne zavrzlame u nas neznamo gdje i kako.
    Da prijeđem na stvar.
    1)Po dolasku sam saznao da moram sam kopirati stranice matrikule ( prvu sa slikom i drugu sa navigaciom koju su prije oni kopirali i na temelju ovjerene kopije potvrdio navigaciju kod luckog kapetana.To mi je uzelo vremena jer sam morao ici na pol grada kopirati te stranice a da sam znao to bih učinio kod kuće.
    2)Nekada su tolerirali da se ne mora u roku 10 dana po iskrcaju ovjeriti navigacija sto sam uvijek i cinio bez nekoga presinga.
    Danas sam morao zbog dva dana prekoračenja roka od 10 dana potpisati izjavu kako nisam u zakonski dodjeljenom roku od 10 dana ucinio isto.Totalna glupost ali šta ćeš morao sam potpisati.
    Sada vidimo da se zakoni i pravila mijenjaju preko noći a od nas pomoraca očekuju da se uz svoju profesiju bavimo i hrvatskim zakonodavstvom pri ministarstvu pomorstva.
    Pitam se kako izbjeći neugodnosti koje nam preko noći plasiraju naši vrli ministri.
    Eto na žalost ispada da moramo po njima na prvo mijesto po povratku kući staviti administraciju i ostala davanja državi a tek onda naše obitelji.
    Živili.
    "Tko se cjeli ?život nada sa osmjehom umire"

Časnik stroja Kotlar avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od kokolo Vidi poruku
    pa to si zna od 1 miseca da se moras javit u roku 10 dana,toliko smo o svemu tome ode pisali da je vise zamorno
    Ma sve to stoji ali kod nas je uvik bilo par dana vise manje pa se nisu nikakve izjave morale potpisivati a pogotovo nositi kopije matrikule koje su oni uvik kopirali.I zadnji puta sam kasnija pa nista nisam potpisiva a kopirala mi je sve osobno.
    "Tko se cjeli ?život nada sa osmjehom umire"

3.Casnik be?žmek avatar
    Datum registracije
    Nov 2009
    Firma
    yachting

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Real Offshore Vidi poruku
    A ne znan ko ce se vise pripast, Vinka u Splitu ili Jambo u Sibeniku

Anyway, pokusat cu jos jednom....
    Jambo je vi??e u kladionici nego u LK, a Vinka barem vremenski provodi vi??e vrimena na poslu. A sve je to....bi?ž..ča...

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Da opet malo pohvalim kapetaniju.Po??to ću brzo na brod,priko reda su mi napravili sve brevete.Bez ikakve zadr??ke.One "unlimited"također,a nisu tribali.
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

Kadet goran.b avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    JDN

Početno

svaka cas!
    sigurno nisi bio u Rjeckoj kapetanij?
    tamo kad udjes a one te kokose tako lijepo pogledaju da ti je odmah zao sto si usao akamoli dai ih nesto pitas!

1.Casnik-Moderator morskipas01 avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    yahta

Početno lucke kapetanije

OVO SAM PRIMIO DANAS OD JEDNOG KOLEGE PA SAMO PRENOSIM
    Danas 07:49 AM - permalink
    macakdbk
    Htio bih otvoriti post na temu ljubaznosti personala na kapetanijama u Hrvatskoj.
    U Dubrovniku valjda rade najneljubazniji ljudi na planeti zemlje i to je doslo do granice za nevjerovati.
    Nadrkani cinovnici koji misle da su Bogom dani, i koji ne daju prave informacije,ne zele dati pravu informaciju te setaju ljude kao male majmune.
    Prijavio sam se kao pomorac , ali sam nakon svega sto danas znam i nakon svega sto sam prosao da bih dobio pomorsku knjizicu zazalio 100x.Isto tako sam polagao za voditelja brodice (B), pa i tu mogu napisati memoare sto se tice neljubaznosti cinovnika na salteru i gospodje koja izdaje dozvole.
    Dodji u srijedu, pa dodji u cetvrtak prije marende (radno vrijeme sa strankama od 08.00-12.00 , a marenda od 10.00- 10.30!),pa onda dodji u petak....i onda se jos i razgalame na tebe kao da si zadnje smece.....
    Nevjerovatno!
    Znam od mnogih da imaju slicna iskustva,volio bih zapoceti temu ovdje na forumu, pa se mozda i kakav ministar zainteresira za ovaj fenomen.

Edit
    Report
    IP

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

Dragi moj kolega, potpuno razumin o čemu govori??, ali nisi upozna gospođu Vinku iz LK Split, prema njoj Filko ti dođe ko melem na ranu..

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •