Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/33
    prvi makine splitski kanal avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno PRIJAVA DOHOTKA za POREZNU

Postovane kolege Pomorci!!
    Evo friske novitade od nekih nasih kolega Pomoraca koji su vec predale prijave dohotka za proslu 2008 god.. Sve je vise-manje onako kako smo pisali zadnjih dana kako i sta ispunit i predat, osim ca je njih dosta ipak samo ispunilo izracunatu zaradu, zbog razlike valutnog kursa. Gospodi iz Porezne nije bilo bas milo, ali se nisu bunili.
    Novitada je da triba napisat vlastorucno isprid njih na komad papira tekst:

"Izjavljujem pod punom moralnom i materijalnom odgovornoscu da sam u prosloj 2008 god. ostvario dohodak u iznosu ....... (i onda neto cifra nakon svega oduzetog)!!" i nakon toga potpis (neznan moramo li napravit i pecate??)

Eto postovane kolege Pomorci to Vam je najnovija novitada (mozda nece bit ni posljedna)!

Prvi kuverte sea_st avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

Ja još ne kužim zašto moramo obračunavat pomorski dodatak i sve ostalo, ako imamo 183 dana...čemu to...da vide koliko nam ostaje ili šta...
    ...ca smo na ovom svitu...

Clan Posade
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    coasteri po nordu

Početno

moze bit i da oni samo ispunjavaju administrativnu formu(nadajmo se)
    ja sam ima isto priko 183 dana pa sam uz ostalo treba donit vjencani list,rodni list za dite,potvrdu da mi zena nema porodiljnu naknadu(koju mi nijedna institucija u ovoj drzavi ne moze izdat...)...tri dana sam zaredom isa na poreznu dok mi nisu zaprimili

Prvi kuverte sea_st avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

evo, pričo sa svojim knjigovođom...
    ja, ukoliko imam više od 183 dana trebam predat samo potvrdu iz LK i potvrdu o zaradi u 2008 (ili gore navedeni tekst)...
    Dpom I Epom se popunjavaju na taj način da stavite ime,prezime i to je to...dalje oni ispunjavaju, ali nemaju šta jer ne podliježete porezu...
    Prognoza sa sljedeću godinu ili najkasnije za 2) je ta da ćemo svi plaćat porez (kaže knjigovođa)...
    Inače, 200 kuna i knjigovođa vam sve sredi....ako kome triba, može i na pm pa vas uputim...
    ...ca smo na ovom svitu...

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Poslao peporuceno.U ponediljak idem na brod pa neka me zovu.

Clan Posade Rigel avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    world wide

Početno

ne znam u cemu je problem osim sta svako prica svasta...

preda sam sve tri forme...

1. DPOM od kapetanije...

2. ispunija EPOM -
    -prepisa dane iz DPOMa
    -upisa dohodak 2008. (kurs valute od 31.12.08 x suma) i
    -pomnozija pa odbija olaksicu...od 183 dana x 400kn...
    -odbija uplate za mirovinsko iz prosle godine...
    -izracuna konacnu sumu dohotka od nesamostalnog rada...
    - prilozija kopije platnih lista koje su bez ikakvog pecata

3. napisa ime, prezime i mbg na onu prijavu i potpisa se...

kakve knjigovodje ili komplikacije???

sve rjeseno u par minuta...

to je za sada to....zakon je 183 dana i ovo je postupak za one koji ih imaju...

a oni drugi....njima je malo kompliciranije...

pozdrav...
    malo nas je al nas ima.....

Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    Poslao peporuceno.U ponediljak idem na brod pa neka me zovu.

Je to je najboje tako ucinit. Tako smo vec i zakljucili mi sa ovoga Foruma da svi ucinimo.

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

ja nekako iman osjecaj da cemo za ovu godinu placat staz i soc. po stopi pravih primanja i zato triba prijavit koliko imas,bez obzira na 183,jer do sad nisu imali osnovu po kojoj bi nas rebnili ali su nas prisilili da in je damo,prvo sta bi tribali napravit je da ovima sta nemaju 183 dozvole da pribace navigaciju iz 2007 da ne placaju porez koji mogu i da asistentima i kadetima placaju oni,tj. drzava,to je jedino posteno

Master
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

......ma necemo za ovu godinu placati prema primanjima jer su vec odredili nove tarife za 2009.Meni je kao zapovjedniku oko 300 kn vise.A to sto ce biti za godinu,dvi ili tri......o tome je bespredmentno razgovarati,to nitko ne zna a kamo li knjigovodje.

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

Aj dobro,za sad je crna gora eldorado,10%flat i 183 dana nista ali dojde li nas puno mogu i oni minjat

Banned
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno

Ja sam dobio od Kapetanije Zadar papir na kojem stoji da sam bio 205 dana na brodu u 2008 godini i da se moram do 28.02.2009 prijaviti na porezno,otisa na porezno,tamo neznaju kako i sto napraviti,samo su mi rekli da kupim onaj formular kojeg imate i na ovoj stranici: http://www.erstebank.hr/obavijest_20090115.asp i da popunim ime,adresu i JMBG te da donesem ugovore ili platne liste za navedeno razdoblje koje sam bio na brodu,ja sam to donio,oni fotokopirali i rekli mi da dodjem ponovno nakon par dana da ce mi oni izracunati

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

@kokolo
    kako da ne sta ce minjat.Primit ce nas i pitat ima li jos?Dovedite prijatelje i poznanike.Pa ako i uvate nakome tih 10% to im je cisti prihod.Pogledaj koje investicije se dole desavaju a razlog je porez na dohodak i dobit a ne ka u nas 25,35,45 plus mali milijun skrivenih poreza kroz naknade i namete.Pocev od ZAMP-a,vodne naknade,naknade za sume.........Lista je poduza

Kadet
    Datum registracije
    Feb 2009

Početno

Bok ekipa!

Zvao sam poreznu.
    Rekli su da mi treba potvrda o primanjima ili svi mjesečni obračuni plaća.
    DOH obrazac, ispunjena TOČKA 1 i TOČKA 7
    EPOM TOČKA 3.1
    i to je to.
    Imam preko 183 dana
    Sutra idem na poreznu pa Vam pišem

Pozdrav!

Clan Posade
    Datum registracije
    Jun 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Offshore tigar Vidi poruku
    Bok ekipa!

Zvao sam poreznu.
    Rekli su da mi treba potvrda o primanjima ili svi mjesečni obračuni plaća.
    DOH obrazac, ispunjena TOČKA 1 i TOČKA 7
    EPOM TOČKA 3.1
    i to je to.
    Imam preko 183 dana
    Sutra idem na poreznu pa Vam pi??em

Pozdrav!
    jutros bio ispunio par sitnica morao im dati 2 platne liste kao dokaz ,ostale nisam imao izracunao 255 dana puta dnevnica potpisao se ,sve bilo gotovo u 2 minute.To je za 2008 .

Barba moonlight avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    ?žena pomorca

Početno

Neki dan sam pričala sa jednim pomorcem i kad sam mu izrekla bojazan da bi se moglo desit da se ubuduće onaj debeli brkati dosjeti da svi (bez obzira na 183 dana) plaćaju porez, on mi je rekao da čisto sumnja da će se to desit. E sad, zašto? Navodno ova 183 dana su u zakonodavstvu EU a mi se moramo uskladit sa njihovim zakonodavstvom tako da vjerojatno ne bi trebali radit nešto što bi se kosilo sa tim zakonima ako već hrlimo u EU. Zvuči logično, ali virovat našim političarima je tricky business. Nadajmo se najboljem!

Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

Postovane kolege Pomorci!!
    Zao mi je da Vam to moran rec, ali iman iz prve ruke od osobe koja radi u Poreznoj Upravi, ali na protokolu sluzbe, da su zakonske kazne za neispunjanje EPOM obrazca u rubrikama o zaradi u prosloj godini od 5000-50000 kuna, po procjeni Poreze Uprave (tako je i za sve ostale gradjane)?!!
    To vecini niko ne govori, jer im je u interesu izvuc nekakvu lovu od nas na bilo koji nacin, ali u zakonu lipo pise i on ce se sprovodit, bez obzira mislili mi ca god ocemo.
    Tako da bez obzira Pomorci koji imaju manje od 183 dana ili ce morat platit porez, a Pomorci koji imaju vise od 183 dana ako ne napisu zaradu nazalost postoji velika vjerojatnost da ce platit kaznu.

Clan Posade seafreak04 avatar
    Datum registracije
    Dec 2008

Početno

nema druge nego ostancat platnu listu sa minimalnim primanjima i to prilozit uz poreznu prijavu ~ pa nek' drugovi sa saltera provjere jel' nam placa tolika ili nije (uz uvjet naravno da imas 183 dana, tj. da ne trebas placat porez)

kadet
    Datum registracije
    Aug 2008

Početno

Pozdrav svima,

Upravo sam se vratio s broda i u ovom moru informacija vezano za prijavu poreza stvarno vise ne znam gdje da gledam.
    ima li netko broj nekog knjogovodje u Splitu koji je proucio sto nam sve treba za prijavu da puno ne lutam.
    Treba li uopce knjigovodja ili nije problem sam sve ispuniti???

Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

Ako si dobia onaj formular iz kapetanije i imas vise od 183 dana, trebas samo platne liste fotokopirat i prilozit uz obrazac EPOM. Inace sve formulare i citavu poreznu prijavu mozes ispunit i isprintati ako podjes na stranicu MMPI-more - reforma za pomorce, u obrazac DOH upisujes samo svoje osobne podatke i potpis na kraju, nikakav bankovni racun netreba.Ako nemas platne liste onda ti kompanija mora dati potvrdu o isplacenim primitcima ili ti moras dati ovjerenu izjavu koliko se zaradija.
    preda se sve tri forme...

1. DPOM od kapetanije...

2. ispuni se EPOM -
    -prepisat dane navigacije iz DPOMa
    -upisat dohodak 2008. (kurs valute od 31.12.08 x suma) i
    -pomnozi pa odbij olaksicu...porezni dodatak od â??.do dana x 400kn...
    -odbij uplate za socijalno/mirovinsko iz prosle godine...
    -izracunaj konacnu sumu dohotka od nesamostalnog rada...
    - prilozija kopije platnih lista koje su bez ikakvog pecata (upisi kurs po kojemu si racuna, ako je funta ili $, jer su one imale najvece oscilacije za proslu godinu, kurs pitaj u banci na dan uplate place)

3. potpisat RPO prijavu u registar poreznih obveznika (pod 2.4 je â??DAâ?ť-nasa stavka)-samo ispunit prvu stranu

4. napisat ime, prezime i mbg na onu prijavu i potpisa se...(ne pisat racun banke!!)

kadet
    Datum registracije
    Aug 2008

Početno

Hvala puno.

ide li kao olaksica i uplate stambenog kredita i ti supruga ako ne radi, malo dijete, gdje naci podatke za te olaksice.

koliko vidim sve se mora ispunit iako nisi obveznik.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •