Gore spomenutu potvrdu trebali bi priloziti uz taj famozni obrazac EPOM. Znam da je ja nemam i da je nema jos masu ljudi. Sto priloziti? Niko nema pojma niti mi Pomorci niti likovi na Poreznoj. Lude drzave.
Gore spomenutu potvrdu trebali bi priloziti uz taj famozni obrazac EPOM. Znam da je ja nemam i da je nema jos masu ljudi. Sto priloziti? Niko nema pojma niti mi Pomorci niti likovi na Poreznoj. Lude drzave.
Navigare Necesse Est
tek da se nadovezem sa informacijom da pored gore navedenih niti MMPI niti likovi iz ukrcajne agencije nemaju pojma o potvrdi!
a vrijeme curi...
Moja (sad vec bivsa) kompanija nece da mi izda "navedenu" potvrdu, jer njihov pravnik in je reka da nema zakonske osnove i da kompanija nesmi (ili nije duzna) izdat potvrdu. Eto to je sve sta znan o njoj, a također znan da je necu prilozit sa poreznon prijavon. Pa neka se porezna zajebaje sa kompanijon ako in je potvrda tako vazna.![]()
Navodno se EPOM forma šalje svim pomorcima na kućnu adresu a šta se tiče platnih lista,ako ih nemamo onda kao dokaz traže izvatke iz banke,odnosno porezna uprava navodno ima pravo to zatražiti od banke.Nemojte me držati za riječ za ovo zadnje,možda sam krivo shvatio ali ću sutra sa svojom odvjetnicom to kristalizirati da znam točno.Uglavnom....dovoljno je njima i izvadak iz banke,samo daj......nije im bitno kako !!!
Ima pravo na uvid u devizni racun, samo uz sudski nalog....
...ca smo na ovom svitu...
Meni su jučer rekli, nikakve platne liste, nego potvrda od firme.
Dat ću jin izvod iz banke od mog tekućeg di mi plaća dolazi.Nemoren ni povrat poreza iskat koliko je velika.
Pa normalno, to cu upravo ja i napavit...broj racuna koji ne koristim...
...ca smo na ovom svitu...
Koliko san na brzinu proguglala internet, ima?? pravo.Ali ipak pitaj, i daj javi.
A ni??ta, poće soldi preko grane.
Pozdrav, Samo uz sudski nalog danas mi je 5 puta odgovorilo u banci.Mada ako im dam platne liste briga me oce li zavirivat ili ne u moj racun.Sto mi to znaci.Ali ovo je samo za nase banke.U stranima mogu puvat nece dobit uvid da masu ne znam kojim papirima.
Meni su u Splitu rekli u Poreznoj Upravi da oni nemogu dobivat od izvatke o isplacenim placama na deviznom racunu, da im to samo mi moremo osobno dat.
Problem je ako im das izvatke, da si im i broj deviznog racuna, a to je onda nasa "kapitulacija", a po zakonu o bankama, niti jedna sluzba ti nesmi pretrazivat bankovne racune.
Ja znan dosta kolega pomoraca iz Splita (pogotovo ovi ca imaju vise od 183 dana) da ce im dat samo ove ispunjene formulare i potvrdu od L.K., bez navidjenja zarade i deviznog racuna i bez prilaganja potvrde od firme o dohotku ili platne liste i to kuvertirat i poslat na ZAP.
Pa neka zovu i trazu ca im triba.
Postovani kolege ja san zbunjen do kraja. I ja san dobija potvrdu o danima u plovidbi i sad treba napravit prijavu. Krenen ja popunjavat ovaj EPOM obrazac i najprije ide izračun pomorskog dodatka. U mojem slucaju 189 dana puta 400 kuna dnevno = 75600 kuna. Onda ide utvrđivanje dohotka. Ja san kadet i u 2008 san zaradija ukupno 18766 kuna, smisno ali istinito, i sad od toga treba odbit pomorski dodatak. Rezultat je -56834 i kad oduzmen i uplaćene doprinose iman DOHODAK OD NESAMOSTALNOG RADA -62224. ŠTA SAD?!!!
Pozdrav,deck kadet sad trazi povrat poreza hahahaha
Nije mi jasan taj pomorski dodatak, jel to nesto sta bi mi neko treba isplatit ili sluzi samo za odbit od poreza.
Deck kadet, u EPOM obrascu se ispunja samo tocka rimski I i datum i potpis. To drugo ne ispunjas.
U DOH obrascu ispunjas samo tocku 1., bez popunjavanja broja deviznog racuna, na starnici 1. i na stranici 6. napisi datum i samo se potpisi.
Pitaj u Poreznoj Upravi u svom gradu, nama u Splitu su rekli upravo tako.
Inace upadas samo u administrativnu zamku.
Ako ti opet nije jasno, nadji neki Knjigovostveni ured da ti ispuni obrasce, neces puno platit.
A evo malo san švrlja pa mi se cini da je to dio dnevne plaće koji se ne oporezuje. Opet ne znan kako ću napravit prijavu u minusu
Pogotovo ako imas vise od 183 dana to netribas nista ispunjat.
Problem je sa onim pomorcima koji nemaju nikako 183 dana i oni ce to morat ispunjat i predavat sve dokumente i pomorske dodatke i osobne odbitke.
Ma svratit cu opet do porezne sa svin papirima i nije me puno briga jer ja iman 183 dana ali opet tiraju me to ispunit a situacija je skroz glupa.
Ako ti je pomorski dodatak veci od godisnje place nemaju se od cega naplatit tj. neces platit nista poreza i da imas manje od 183 dana. Papire u tvom slucaju ispunjas kako ti je napisa St kanal gori.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)