Sta vi mislite dragi pomorci dali bi se i u nas tribalo uvesti da se na osnovu godina navigacije dobije mogucnost polaganja za bravete, kao u zemljama koje su dosta naprednije od nas. npr: Engleske, Svedske itd..... Jer ima dosta nasih pomoraca koji nisu zavrsili visu ni visoku i sad stagniraju kao 2 casnici ili slicno a imaju iskustva i znanja vise nego neko s skolom. Moje osobo misljenje je da je ovo specifican posao i da je iskustvo dosta vaznije nego zavrsena skola ( mada je i ona jako vazna) i mislim da bi tribali imati mogucnost polaganja na osnovu godina navigacije. Bas me zanima vase misljenje. Hvala

LinkBack URL
About LinkBacks
Odgovori s citatom

da se covik nadje u kakvoj gonguli dok se ne dokaze kao pravi maritimo i to je istina.Ko to jos vodi racuna o rucnom izracunu stabiliteta kad danas brodovi imaju komputer za ti posao.Siguran sam da i Vi koristite komputer za te svrhe.Koliko se puta dogodi da bazni parametri ne odgovaraju stvarnome stanju pogotovo kad brod malo ostari.Koliko puta se dogodilo da niste na dolasku u porat imali gaz kojeg ste vi dobili izracunom?A zasto?To vas nijedna skola nece naucit,jedino ako se naidje na profesora koji je naviga pa zna dobro te skrivene sitnice.
tri semestra, zadnji mi je sada u Srpnju.