Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/21
    3/O divjok avatar
    Datum registracije
    Nov 2008

Question braveti za kadeturu na lng-u i ostalo

dobar dan!
    evo ovako, završiti ću uskoro višu pomorsku (još mi je osta diplomski koji je pri kraju), i planiram se ukrcati za kadeta na lng-a preko globtika. već san preda preko telefona aplikaciju, i rekla mi tajnica da moran doći do splita do njih sa svim papirima koje iman. a iman: B1(postupci u slučaju opasnosti), Temeljna sigurnost na brodu, te potvrde da san osluša: D1 (prva pomoć), D12 (gašenje požara), ARPA-radna razina.
    e sad mene zanima, što je meni sve potrebno za ukrcaj, koji braveti? kako ide stvar s vizom kod njih? oću li (osim tanker familiarization-a, koji ću najvjerojatnije morati polagati prije kadeture, jel tako?) morati polagati kakve dodatne tečajeve ili ispite vezane za kemiju ili slično?
    mislin poći do njih ovu sedmicu još, pa ako imate kakve informacije korisne, bio bi jako zahvalan.

e i rekla mi je žena da će mi dati neki test, engleski i to. nemam problema s engleskim, ali morete li mi reći o čemu se radi u testu, kako izgleda ili bilo što više? i oću li ga pisati odma kad dođen tamo prvi put ili ću se morati vraćati drugi dan?

hvala unaprid na informacijama, sorry ako san zapila malo.

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Divjok dobro ti nama dosao. Prika bicu kratak. U Magazina je taj test pizdarija i ako znas beknit engleski prolazis.( polagaces ga odma prvi put kad dodes) Ujendo ako si jos kadet i prvi put nemas brige.Test je malo slusalice i neko slusanje rijeci i takve pizdarije. Sta se tice braveta jako si dobro za pocetak potkovan s bravetima. Mislim da ce ti tribati jos Tanker family ali to ces isto brzo sredit ( uz naravno placanj kao i sve u ovoj nasoj dezeli )
    Eto nadam se da san pomogao. Aj pozdrav i sritno s Magazinom
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Taz
    Taz je odsutan
    Kadet Taz avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Zasad na kopnu

Početno

Što se tiče vize sve ti Globtik dogovori u ambasadi,samo trebaš naravno uplatit pare za vizu,odeš gore na razgovor i dobiješ je isti dan ili sutra dan,zavisi koliko su lijeni...Test ti je glupost i Engleski i struka,to odma riješiš...a ako ti fali neki brevet i to ti oni odma izorganiziraju da ideš polagat gdje najprije ima tako da što prije pođeš na brod...sretno,pa javi kakva je sad situacija...

3/O divjok avatar
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

odlično ljudi, super ste, hehe, odma mi je lak??e kad si reka da san za početak dobro potkovan hehe. a sve ove potvrde mislin da san dobia jo?? iz srednje, tako da sutra iden ?žicati voditelja odjela na faksu da vidin oćemo li dobiti jo?? koje potvrde za tečajeve s faksa (tribali smo dobiti potvrdu slu??anja gmdss (jer to smo slu??ali na faksu) ali mislin da se izjalovilo, jebiga).
    znači nema nikakvih pizdarija iz kemije da triba znati? heheh

uglavnom dečki, hvala van puno, spasili ste me. javi ću se opet kad sredin ??togod

C/O
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    NYK Line

Početno

Izvadi i Matrikulu (mozda jesi ali je ne spominjes) i ovjeri dnecnik na LK.
    Navigare Necesse Est

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

Pozdrav divjok!
    Triban se i ja uskoro ukrcat za kadeta.Meni su rekli ovako da triba:
    matrikula,B2,visa,ljecnicki,kupit dnevnik i ovjerit u luckoj i nista vise, ne triba ti ni D12 (protupozarana) i D13(tanker familirization).

Reci mi za one potvrde za B1, D12 i ostale koje si nabroja jel si to na faksu s predmetima oslusa koje ce ti se priznat pa dobijes automatski brevete te ,pa ne tribas odslusat u diversa nego odma polazes ispit za te brevete.
    Jel to to?

3/O divjok avatar
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

lako za madrikulu, ali dnevnik, vidi??, to san zaboravi skroz.

@umorni: ove bravete i potvrde koje iman su sve iz srednje (tj. braveti su odslu??ani u srednjoj i polo?ženi u kapetaniji el , ako se ne varam, a sutra iden ?žicat ovog s faksa voditelja pa mo?žda jo?? ??togod dobijen uglavnon, dobar đir. čak čujen od kolege da će nam mo?žda srediti gmdss (s faksa), a arpa-upravljačka razina jo?? nije sigurna. tako da ni sam vi??e neznan ??to mogu dobiti, pa iden pitati nadle?žne

2.Casnik elf_dalmatae avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    Na cvrstom kopnu

Početno

Citiraj Prvotno napisano od umorni Vidi poruku
    Pozdrav divjok!
    Triban se i ja uskoro ukrcat za kadeta.Meni su rekli ovako da triba:
    matrikula,B2,visa,ljecnicki,kupit dnevnik i ovjerit u luckoj i nista vise, ne triba ti ni D12 (protupozarana) i D13(tanker familirization).
    Hmmm.... cudno.

Meni su u NYK-a rekli da mi za LNG trebaju slijedeci breveti:

D2 & D13 - a da bi ima D13 moras prvo polozit fire fighting - tako su mi rekli i u Diversa i u Antipirosa; sta mi je skroz mrsko, jer trenutno mi soldi ne rastu na grani. Znaci sve skupa 3 breveta - oko 5000 kuna + 700tinjak kuna za izlaske na ispit.

Maztrikula, lijecnicki, viza... mislim da bi to bilo to.

Dobro - mozda ovisi od firme do firme...

3rd officer
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Evo stari ja sam ti zavrsija kadeturu na Pronava preko globtika, za brod ti treba, matrikula te breveti: B2, advanced fire-fighting,tanker familarization,medical first aid,ljecnicki, droga test, zuta knjizica, americka viza. Barem su meni trazili to kada sam se prvi puta ukrca a to je bilo ima godina i po, testovi u Globtiku to se prolazi bez problema ako znas i malo engleskoga.

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

Ispričavam se ??ta sam reka za brevete D12 i D13 ,valjda mi se sve vi??e pomi??alo od pustih informacija, najbolje je zvat agencije i pitat.
    Moki je najbolje reka ??ta sve triba, jer je on bija na lng-u.

3/O divjok avatar
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

fala puno svima na informacijama! o-dli-čno!

3/O divjok avatar
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

eh eh mislim da na kraju neće biti ništa od kadeture vamo, na kraju ću vjerojatno u tankersku, a štoš. kažu mi u globtika da pokušavaju srediti sa shell-om da ukrcaju četrdesetak naših što kadeta što asistenata na LNG-e, ali da ko zna što će od toga biti i kada, i kao, apliciraj ti isto još negdi. da trenutno ne ukrcavaju kadete. eh eh.
    test je bio lagan, i tajnica mi je rekla da bi mi za LNG preko njih tribalo ono što je i moki reka, a zorović mi je reka da neke firme za kadeturu ne traže tanker familiarization (naravno, mislin pri ukrcaju na tankera), da ovisi do njih. ali uglavnon, za upasti na stranca za kadeta triba debelu vezu imati.
    eto tako, uživajte momci!

p.s. e i da van se pofalin, gotovo je s faksom eheheh!
    Posljednje uređivanje od divjok : 01-30-2009 at 01:36 PM

3rd officer
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Eto nisan dugo pisa ne forumu okupira me porucnicki, za mi je sta te nisu ukrcali na lng za kadeta, izgleda da na Pronava vise nece krcati nase kadete, iskreno i pitanje je sta ce sa Pronavom i biti, poceli su filipi dolaziti za juniore... Sta da ti kazem zelim ti sricu sa ukrcajen ali je cinjenica da je sve teze naci kadeturu pa nemoj previse birati..

Kadet
    Datum registracije
    May 2009
    Firma
    nadam se uskoro!

Početno

Pozdrav svima.
    Jel ko zna neku kompaniju koja krca kadete posto ne mogu da se ukrcam vec godinu dana. Imam sve papire cak i U.S. vizu ali ne znam sto mi ne ide, pa ako je ko voljan pomoci bilo bi super.
    Hvala!

3.Casnik MarinST avatar
    Datum registracije
    Jun 2009

Početno

Kad se vec spominje taj engleski, kad sam bio u Gloptika na testovima, tio sam neki napredni tečaj, i dali su mi neki Shellov advanced, ima san preko 60% sta opce znaci taj test, pa nece me radi toga prije ukrcat

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

U svakom slučaju ti je bolje da je rezultat bolji i da se pokažeš da neki kurac i znaš i razumiš. Nije to jedini uvjet za ukrcaj, al sigurno da može pomoć. Ako postoje dva jednaka aplikanta, a jedan ima 80% na ispitu, a drugi 30%, ja ipak mislim da će uzet ovoga sa 80...

Kadet
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    student

Početno

Pozdrav ekipa,
    Faks je pri kraju i lagano pripremam sve za na brod.
    Pripremat cu sve da iz ic na LNG.Pa da definiramo sta mi od breveta triba.
    D2 temeljna sigurnost
    D12 Advanced F.F
    D13 Tankerski
    to mi je jasno da mi treba,
    ali vidim neki spominju first aid,treba li to kadetima?
    Zahvaljujem na odogovoru

u potrazi za poslom prirodnjak avatar
    Datum registracije
    Jul 2009
    Firma
    M/Y

Početno

Treba

Clan Posade Dzingo avatar
    Datum registracije
    Jan 2012
    Firma
    Atl.plovidba

Unhappy Novi na forumu

Po??tovanje kolege pomorci.
    Za početak bih vas molio da mi objasnite kako otvoriti novu temu (za vas vjerovatno mačji ka??alj). Inače ?želim otvoriti temu o LNG brodovima, ukrcaju na iste i adresama te va??a iskustva o ukrcajima na takve brodove.
    Unaprijed zahvaljivam.

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dzingo Vidi poruku
    Po??tovanje kolege pomorci.
    Za početak bih vas molio da mi objasnite kako otvoriti novu temu (za vas vjerovatno mačji ka??alj). Inače ?želim otvoriti temu o LNG brodovima, ukrcaju na iste i adresama te va??a iskustva o ukrcajima na takve brodove.
    Unaprijed zahvaljivam.
    evo ode ti se otvara nova i to prva tema pa ces lako dalje

Predstavite se - Odrediste svih Pomoraca
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •