Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/6
    neradnik skembo avatar
    Datum registracije
    Apr 2009
    Firma
    Chevron

Početno Ukrcajno-iskrcajna lista

Postovanje kolege!!! Nadam se da vam je svima sve naj naj... Ako neko ima u Exelu Bahamsku ukrcajno-iskrcajnu listu pa ako mo?že copy-paste? To sam imao prije negdi, ali sad ne mogu nac, a sad traze to ovi genijalci iz Kapetanije kad se odjavljujem!!! Unaprijed zahvaljujem, mirno more !!!

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od skembo Vidi poruku
    Postovanje kolege!!! Nadam se da vam je svima sve naj naj... Ako neko ima u Exelu Bahamsku ukrcajno-iskrcajnu listu pa ako mo?že copy-paste? To sam imao prije negdi, ali sad ne mogu nac, a sad traze to ovi genijalci iz Kapetanije kad se odjavljujem!!! Unaprijed zahvaljujem, mirno more !!!
    Ja stvarno ne razumijem s kojim oni pravom traze te iskrcajne liste. Ja nigdje nisam nasao da je to nekakav sluzbeni dokument. A i da je, zasto bi taj komad papira bio vrijedniji od matrikule koja jest sluzbeni dokument kojim se dokazuje plovidbeni staz na nekom brodu. Mislim da je ovo jos jedna u nizu birokratskih gluposti koju bi trebalo uvrstiti na dnevni red za ispravljanje. Ispada da se poistovjecuje vaznost matrikule kao dokumenta kojeg izdaje drzava i komada papira A4 kojeg isprintam i ukrasim kako ja zelim i na koji lupim brodski pecat (isti koji imam u matrikuli)

Mirno more i tebi i sorry sto malo skrecem s teme
    Pomorac sam majko na zelenom brodu

mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno

Citiraj Prvotno napisano od beerseeker Vidi poruku
    Ja stvarno ne razumijem s kojim oni pravom traze te iskrcajne liste...

Beerseeker-u,

To su ti lumeni balkanski, zato traže. Evo prije nekoliko dana sam obnavljao matrikulu i rekoše mi da ne može bez osobne. Osobna mi bila istekla upravo dva dana ranije. Tako vratim se doma i predao za izraditi osobnu i onda ponovo u lučku s onim kartončićem "privremenom" osobnom od MUP-a.

I gle, kada sam ispunjavoo onaj formular za novu matrikulu ima polje u koje treba staviti identifikacijski dokument, i na tom formularu jasno stoji izbor - osobna ili putovnica. No, tip iz lučke mi par dana ranije reče - "ne može nego samo osobna".
    Posljednje uređivanje od Gavran Mile Selimir prof. : 11-17-2011 at 12:58 PM
    "Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

> > > http://zagreb-forum.com/index.php?to...9.msg19539#new

Chief Engineer BiliBrod avatar
    Datum registracije
    Apr 2011
    Firma
    Royal Caribbean

Početno

Koliko se ja sicam, te su liste uvedene jer su se jedno vrime matrikule masovno "sporkavale" bez navigacije, dovoljno je bilo dat nekome svoju matrikulu ko ide na brod i ko se u mogucnosti docepat brodskoga pecata i - eto ti navigacije i naravno beneficija sta su isle sa tim (carinske povlastice i slicno ) pa su se mudraci u nasim kapetanijama dosjetili trazit i dodatni dokument da malo zakompliciraju falsificiranje
    danas u vrime skenera i informatike to stvarno vise nema smisla jer je postalo jednako jednostavno falsificirat bilo koji dokumenat, ali dok to dodje do glava onih mamuta u nasem ministarstvu i kapetanijama, proc ce jos vrimena...
    Posljednje uređivanje od BiliBrod : 11-17-2011 at 09:13 PM
    Čovjek koji mo?že pobijediti druge - jak je; čovjek koji pobijedi sebe - svemoćan je

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od BiliBrod Vidi poruku
    Koliko se ja sicam, te su liste uvedene jer su se jedno vrime matrikule masovno "sporkavale" bez navigacije, dovoljno je bilo dat nekome svoju matrikulu ko ide na brod i ko se u mogucnosti docepat brodskoga pecata i - eto ti navigacije i naravno beneficija sta su isle sa tim (carinske povlastice i slicno ) pa su se mudraci u nasim kapetanijama dosjetili trazit i dodatni dokument da malo zakompliciraju falsificiranje
    danas u vrime skenera i informatike to stvarno vise nema smisla jer je postalo jednako jednostavno falsificirat bilo koji dokumenat, ali dok to dodje do glava onih mamuta u nasem ministarstvu i kapetanijama, proc ce jos vrimena...
    Znaci slazemo se da je taj papir vjerodostojniji od matrikule?
    Ne, stvarno mi nije jasna ta logika, da isti pecat vrijedi na obicnom papiru za kojeg najcesce ne postoji sluzbena forma, vec ovisi o kreativnosti nekog na brodu, a sumnjiv je u matrikuli
    Pomorac sam majko na zelenom brodu

3rd Officer Pelorus avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    Ostao bez posla

Početno

Zanima me, jel' to mozda onaj Bahamas Chertificate Of Discharge?
    Naime, ja sam to uvijek redovito ispunjavao za sve nase koji su se iskrcavali sa broda ali mi je samo jednom jedan nas rekao kako su ga to trazili u Kapetaniji u Zadru jer mu nisu priznali podatke iz matrikule.
    Mislio sam da je matrikula ipak, recimo to, glavni dokument za uvid u podatke o trajanju navigacije. Mislim, isto kao sto bi netko ostavio prazan datum na matrikuli, mogao bi traziti i da na taj COD ostave prazan datum...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •