Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/64
    SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno lijecnicki pregled

Evo naisao na jedan apsurd, mozda i pitanje kojim bi se UPH mogla pozabaviti ako je tocno ono sto mislim.

Svaki put kad radim lijecnicki, prilikom upisa u matriklulu na kapetaniji traze original svjedodzbe na hrv i na engl. Obzirom da ja moram imati originale, a doktor na medicini rada tvrdi da po zakonu on ne smije izdavati vise od po jednog primjerka originala na hrv i engl.jeziku, dolazim do situacije da se moram vracati tamo i raditi ovjerene kopije sa oznakom COPY, sto je naravno problem svaki put kad netko pita taj dokument. Uglavnom, ja sam to poceo rjesavati tako da kopiram u boji te svjedodzbe i to im fino uvalim na kapetaniji, ali to u biti i nije neko rjesenje. Pitanje je dakle, imaju li oni pravo traziti originale i ako imaju, kako su onda pametnu u Ministarstvu mislili da mi putujemo okolo i zaposljavamo se sa kopijama dokumenata? I sta ce im uostalom svjedodzba na engleskom?
    Posljednje uređivanje od beerseeker : 01-13-2010 at 03:35 PM Razlog: Edit

Clan Posade
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    NASA

Početno

Meni na kapetaniji nikada nisu trazili ljecnicki na engleskom jeziku. Oni uzimaju ljecnicko uvjerenje koju izdaje ljecnik na medicini rada. LK Dubrovnik

Banned
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    adriatic sea

Početno

Mo?že ti lječnik izdat i 3 originala,iz iskustva znam. A jučer sam upisa lječnićki na hrvatskom, nisu ni tra?žili na eng. U Du kapetaniji lječnički se upisuje od 08 h do 12h,a u nekim drugim kapetanijama mo?že cili dan. svak ima svoja pravila

el.eng struja2 avatar
    Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    Atlantska plovidba

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Fico Vidi poruku
    Meni na kapetaniji nikada nisu trazili ljecnicki na engleskom jeziku. Oni uzimaju ljecnicko uvjerenje koju izdaje ljecnik na medicini rada. LK Dubrovnik

Evo ja danas predao dokumentaciju za matrikulu i tra?žili mi lječnički i na hrv. i na eng.
    LK Dubrovnik - Gru?ž

2/O Riba avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Teekay

Početno

Nije mi jasno kakve ima veze engleski s hrvatskom matrikulom,cudno....u Zadarskoj kapetaniji iskljucivo prijepis na hrvatskom,nista drugo ne dolazi u obzir!!!

Struja tilulilulila avatar
    Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    JDN

Početno

Radija danas u Splitskoj kapetaniji matrikulu, mora san donit kopiran i Hrv. i Eng. liječnički, a originale samo na uvid....

el.eng struja2 avatar
    Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    Atlantska plovidba

Početno

Ba?? veselo, svaki ured vodi svoju politiku. Meni su tra?žili i uzeli orginale.

2nd eng.
    Datum registracije
    Aug 2009
    Firma
    offshore

Početno

Uzimaju ljecnicki kao dokaz, ali doktoru treba naglasiti da ti treba vise primjera pa ti izda . Ljecnicki ovisi za koji ti dokument treba pa sam ja nedavno radio panamski , sve ovisi gdje se ukrcas i kamo ides. Za matrikulu treba hrvatski ili engleski koliko sam upoznat. Ako kasnije dizes na medicini isti ljecnicki placas nekih 50-100 kn za i sprintani papir i potpis.

Kadet
    Datum registracije
    Apr 2009
    Firma
    Royal

Početno

Ja ne razumijem zasto mi trebaju dva originala i svaki trebam platiti papreno. Znaci firma mi trazi engleskoga, a na kapetaniju sam isao produziti matrikulu i onda ti ne priznaje onaj engleski nego treba hrvatski (barem mi je tako bilo nase po godine u DBK). E, sada za izvaditi hrvatski treba platiti skoro isto toliko para. Oli nasi na kapetaniji ne razumiju engleski?

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dubo Vidi poruku
    Ja ne razumijem zasto mi trebaju dva originala i svaki trebam platiti papreno. Znaci firma mi trazi engleskoga, a na kapetaniju sam isao produziti matrikulu i onda ti ne priznaje onaj engleski nego treba hrvatski (barem mi je tako bilo nase po godine u DBK). E, sada za izvaditi hrvatski treba platiti skoro isto toliko para. Oli nasi na kapetaniji ne razumiju engleski?
    Ne razume oni ni hrvatski.

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od tilulilulila Vidi poruku
    Radija danas u Splitskoj kapetaniji matrikulu, mora san donit kopiran i Hrv. i Eng. liječnički, a originale samo na uvid....
    Upravo tako sam i ja cuo da bi trebalo biti, medjutim nije, kao sto se vidi iz prilozenog. Zanimljivo je kako svaka kapetanija (a da ne kazem da vjerojatno i svaki pojedinac tamo) tumaci zakone kako ih je volja. Gdje je sad ministarstvo i gdje je onaj famozni sindikat?

Kapetan L.I. eglumac avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    MMPI

Početno

Ministarstvo je bilo u rasulu dok je bio bio gore ??jor Miletić valjda će se oporavit uskoro a sindikat ne spominjite jer oni su u sprezi sa istima.A da svaka kapetanija ima svoju oilitiku i to je istina,radio sam tamo pa znam

Clan Posade
    Datum registracije
    Dec 2009

Početno Vecer

Evala.....meni na kapetaniji uzeli samo hrvatski.....a za luksembursku matrikulu mi je triba na englenskom i bez problema mi ga je doktorica dala.....a evo citam da su pomakli rok za zamjenu breveta,bar jedna lipa stvar od njih....

lijeni tovar propuhani avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    tamo di mi pase

Početno

Nestalo im breveta pa su morali produ?žiti.

Clan Posade
    Datum registracije
    Dec 2009

Početno eeeeeeeeeeee

osjetia sam to osobno.....da mi je ona spodoba vikala da je dopis na vratima

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od nautical1911 Vidi poruku
    osjetia sam to osobno.....da mi je ona spodoba vikala da je dopis na vratima
    I to je neki napredak

kapo Foranin avatar
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    jadrolinija

Početno

Citiraj Prvotno napisano od propuhani Vidi poruku
    Nestalo im breveta pa su morali produ?žiti.
    Koja je to organizacija, svima nam narede i ucijene nas da minjamo brevete a oni nisu pripremili papir.
    Sta nisu pitali imon jo dvi kutije papira u garazi.

Barba belboy avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno

Nedavno sam pisao na jednom threadu o potrebi ishodovanja lijecnickog uvjerenja na hrvatskom i na engleskom. U 12. mjesecu mijenjao sam osnovni i GMDSS brevet i u ordinaciji medicine rada koja bas cesto ne izdaje svjedodzbe pomorcima (ima ovlastenje) dobio svjedodzbu samo na hrv. jeziku. U LK Ri su mi odbili tu svjedodzbu pa sam morao ishodovati novu i na hrv. i na eng. jeziku. S obzirom da doticna ordinacija nije imala obrazac i nisu znali gdje ga naci , malo sam si dao truda pa sam pretrazio pravilnike. Na stranicama MMPI nema nista ali pise da za izdavanje dokumenata svjedodzba mora biti na hrv. i eng. jeziku. Na stranicama MZ nasao sam u dodatku pravilnika o medicini rada svjedodzbu.
    U Ri su trazili originale samo na uvid i iza toga su ostali meni. Doktorica nije pravila nikakvih problema kod izdavanja nekoliko kopija u isto vrijeme.
    Navigati se mora ...

zap mladeno avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

ovo sve skupa dokazuje da svaka kapetanija radi po svome pa cak i osoblje iste kapetanije ne radi isto a ima pojedinaca u kapetanijama koji do podne govore jedno a od podne drugo....uglavnom zna se tko placa sto novcem a nesto i zivcima.......
    Life is too short to remove usb safely

Kadet
    Datum registracije
    Mar 2010

Početno pitanje

ako mozete mi reci kolika je granica vida za nautičare ja sam imo 2.00 na nekoj "anomalskopiji" valjda....pa me zanima dali bi mogo upisati pomorsku ??kolu i koji smijer

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •