Ako netko nije u toku na što se odnosi ILO konvencija 185, može je pronaći na stranicama ILO, evo vam link:
ILOLEX: English display cgi
Hrvatska još nije ratificirala ovu konvenciju, unatoč tome što je članica ILO. Zbog toga, nama hrvatima, će do daljnjega biti suspendiran izlaz s broda u brazilskim lukama. Suspenzija vrijedi i za redovne smjene u brazilskim lukama ako je u pitanju član posade hrvat, bez obzira čiju zastavu brod vije. Isto vrijedi (valjda) i za druge pomorce koji dolaze iz zemalja ne-potpisnica. Jasno je da brodari neće čekati na nas toliko dugo dok se Yatza i njena bagra sjete potpisati ovu konvenciju. A npr. vidio sam listu zemalja potpisnica, Bosna se nalazi na toj listi, odnosno potpisala je ovu konvenciju.
Pitam se: "Da li ti državni uhljebi i fikusi uopće išta rade, osim što svako malo organiziraju proslave godišnjica osnutka HDZ-a po hrvatskim selima ili slične derneke?" Ova njihova neobadaština međunarodne konvencije (ILO) No.185 bacit će me u minus najmanje 100 iljad kuna..,
![]()

LinkBack URL
About LinkBacks
> > >
Odgovori s citatom
a ako bude problema kako ću onda doma, jer brod u brazilu ostaje godinu-dvije. Ako ne budem mogao s broda, kud ću s parama...
Dobar ti dan ?željo moja jedina...