Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/24
    mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno ILO - C185 Seafarers' Identity Documents Convention (Revised), 2003

Ako netko nije u toku na što se odnosi ILO konvencija 185, može je pronaći na stranicama ILO, evo vam link:

ILOLEX: English display cgi

Hrvatska još nije ratificirala ovu konvenciju, unatoč tome što je članica ILO. Zbog toga, nama hrvatima, će do daljnjega biti suspendiran izlaz s broda u brazilskim lukama. Suspenzija vrijedi i za redovne smjene u brazilskim lukama ako je u pitanju član posade hrvat, bez obzira čiju zastavu brod vije. Isto vrijedi (valjda) i za druge pomorce koji dolaze iz zemalja ne-potpisnica. Jasno je da brodari neće čekati na nas toliko dugo dok se Yatza i njena bagra sjete potpisati ovu konvenciju. A npr. vidio sam listu zemalja potpisnica, Bosna se nalazi na toj listi, odnosno potpisala je ovu konvenciju.

Pitam se: "Da li ti državni uhljebi i fikusi uopće išta rade, osim što svako malo organiziraju proslave godišnjica osnutka HDZ-a po hrvatskim selima ili slične derneke?" Ova njihova neobadaština međunarodne konvencije (ILO) No.185 bacit će me u minus najmanje 100 iljad kuna..,

Posljednje uređivanje od Gavran Mile Selimir prof. : 04-21-2011 at 06:22 AM
    "Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

> > > http://zagreb-forum.com/index.php?to...9.msg19539#new

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Gavran Mile Selimir prof. Vidi poruku
    Ako netko nije u toku na što se odnosi Konvencija 185, može je pronaći na stranicama ILO, evo vam link:

Hrvatska još nije ratificirala ovu konvenciju, unatoč tome što je članica ILO. Zbog toga, nama hrvatima, će do daljnjega biti suspendiran izlaz s broda u brazilskim lukama. Suspenzija vrijedi i za redovne smjene u brazilskim lukama ako je u pitanju član posade hrvat, bez obzira čiju zastavu brod vije. Isto vrijedi (valjda) i za druge pomorce koji dolaze iz zemalja ne-potpisnica. Jasno je da brodari neće čekati na nas toliko dugo dok se Yatza i njena bagra sjete potpisati ovu konvenciju. A npr. vidio sam listu zemalja potpisnica, Bosna se nalazi na toj listi, odnosno potpisala je ovu konvenciju.

Pitam se: "Da li ti državni uhljebi i fikusi uopće išta rade, osim što svako malo organiziraju proslave godišnjica osnutka HDZ-a po hrvatskim selima ili slične derneke?" Ova njihova neobadaština međunarodne konvencije (ILO) No.185 bacit će me u minus najmanje 100 iljad kuna..,

Profesore, meni je jasno da oni pojma nemaju niti ih zanima ista vezano za nas posao (izuzev primanja), ali ne razumijem kako nas vrli sindikat i gorljivi borci za nasa prava iz njihovih redova po tom pitanju nista ne poduzimaju.

Da budem iskren, nisam jos stigao procitati ILO konvenciju i ne znam po kojoj osnovi su drzave koje jos nisu ratificirale istu stavljene u ovakav polozaj, ali ogranicavanje kretanja pomorcima usprkos uredno izdanim putnim dokumentima i vizama mislim da predstavlja neprihvatljiv incident na koji bi drzava, bez obzira na nase zanimanje morala reagirati prosvjednom notom ako nista drugo. Koliko znam, u RH postoji brazilsko veleposlanstvo, sto znaci da Hrvatska i Brazil imaju uspostavljene bilateralne odnose. Bas bi volio cuti objasnjenje obje strane zasto bi se nama pomorcima ogranicavalo kretanje.

I da, potpuno si u pravu, doci ce do toga da ce firme radije uzeti bosance nego nas 'rvate i svu tu "prtljagu" nesredjenih i neuredjenih odnosa koja zbog nebrige drzave dolazi u paketu s nama.
    Posljednje uređivanje od beerseeker : 04-21-2011 at 05:12 AM Razlog: ...

Datum registracije
    Mar 2009
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od beerseeker Vidi poruku
    Da budem iskren, nisam jos stigao procitati ILO konvenciju i ne znam po kojoj osnovi su drzave koje jos nisu ratificirale istu stavljene u ovakav polozaj...

Brazilci!? Oni su putem zakona zabranili i sex s malodobnicama, a curice od 18 godina im već imaju nekoliko djece. Ipak, ovo o čemu govorim vezano za suspenziju smjena i izlazaka s broda u Brazilu su nam javili iz kompanije. Tražio sam na internet stranicama brazilske imigracijske policije originalni tekst memoranduma, ali ga ne mogu pronaći. Vidjet ćemo što će biti.

Evo ti link na stranicu brazilskog sindikata, ima komentar o ovoj konvenciji 185 (108):

http://www.syndarma.org.br/materia.php?id=121
    Posljednje uređivanje od Gavran Mile Selimir prof. : 04-21-2011 at 06:24 AM
    "Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

Fiume edvin avatar
    Datum registracije
    Mar 2008

Početno

Ako netko nije u toku na ??to se odnosi ILO konvencija 185, mo?že je pronaći na stranicama ILO, evo vam link:

Hrvatska jo?? nije ratificirala ovu konvenciju, unatoč tome ??to je članica ILO. Zbog toga, nama hrvatima, će do daljnjega biti suspendiran izlaz s broda u brazilskim lukama. Suspenzija vrijedi i za redovne smjene u brazilskim lukama ako je u pitanju član posade hrvat, bez obzira čiju zastavu brod vije. Isto vrijedi (valjda) i za druge pomorce koji dolaze iz zemalja ne-potpisnica. Jasno je da brodari neće čekati na nas toliko dugo dok se Yatza i njena bagra sjete potpisati ovu konvenciju. A npr. vidio sam listu zemalja potpisnica, Bosna se nalazi na toj listi, odnosno potpisala je ovu konvenciju.

Pitam se: "Da li ti dr?žavni uhljebi i fikusi uopće i??ta rade, osim ??to svako malo organiziraju proslave godi??njica osnutka HDZ-a po hrvatskim selima ili slične derneke?" Ova njihova neobada??tina međunarodne konvencije (ILO) No.185 bacit će me u minus najmanje 100 iljad kuna..,

Aha, to bih volio vidjet. Kako to odjednom, dosad nije bilo problema za smjene ako je brod samo u tranzitu. Znam da za one koji su u razvozu je trebalo napravit vize , ali eto smjene su i??le i sada idu normalno. Pa neću se zaklet ali jedan dio ILO je potpisan i od HR.
    ....mladost je htjela daljine , luke bez tvoje topline
    al uvijek si bio i ostao grade če?žnja u srcu mom
    ja sam u tvojoj ,ti u mojoj du??i , Rijeko jer moj si dom

2nd eng.
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    na moru

Početno

Ako netko nije u toku na ??to se odnosi ILO konvencija 185, mo?že je pronaći na stranicama ILO, evo vam link:

Hrvatska jo?? nije ratificirala ovu konvenciju, unatoč tome ??to je članica ILO. Zbog toga, nama hrvatima, će do daljnjega biti suspendiran izlaz s broda u brazilskim lukama. Suspenzija vrijedi i za redovne smjene u brazilskim lukama ako je u pitanju član posade hrvat, bez obzira čiju zastavu brod vije. Isto vrijedi (valjda) i za druge pomorce koji dolaze iz zemalja ne-potpisnica. Jasno je da brodari neće čekati na nas toliko dugo dok se Yatza i njena bagra sjete potpisati ovu konvenciju. A npr. vidio sam listu zemalja potpisnica, Bosna se nalazi na toj listi, odnosno potpisala je ovu konvenciju.

Pitam se: "Da li ti dr?žavni uhljebi i fikusi uopće i??ta rade, osim ??to svako malo organiziraju proslave godi??njica osnutka HDZ-a po hrvatskim selima ili slične derneke?" Ova njihova neobada??tina međunarodne konvencije (ILO) No.185 bacit će me u minus najmanje 100 iljad kuna..,

nista od toga: brat mi prekosutra letu u Rio, normalna smjena....

Datum registracije
    Mar 2009
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od ivan-du Vidi poruku
    nista od toga: brat mi prekosutra letu u Rio, normalna smjena....
    Vidjet ćemo da li zahebavati ili ne..,

Kompanija nam je poslala cirkular o tome, a poziva se na brazilski izvor "Mensagem oficial-circular" kojeg je izdala brazilska imigracijska vlast, na dan 23.03.2011 god. Original ne govori ni??ta o tome kada bi to trebalo stupiti na snagu, a vidim da njihov sindikat ne podr?žava takve pizdarije...

Barba
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Jučer je u MMPI održan sastanak u svezi problema hrvatskih pomoraca u brazilskim lukama na kojem su sudjelovali predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva unutarnjih poslova, Uprave za sigurnost plovidbe, zaštitu mora i unutarnjih voda MMPI, Udruge brodara u međunarodnoj plovidbi, Udruge hrvatskih poduzetnika u pomorskom poslovanju (CROSMA) i Sindikata pomoraca Hrvatske. Na sastanku je bio nazočan i državni tajnik za more kap. Mario Babić.

Zaključeno je da treba ubrzati proces ratifikacije Konvencije br. 185 Međunarodne organizacije rada (Seafarer' s Identity Documents), a do trenutka ratifikacije treba premostiti razdoblje i diplomatskim putem pokušati razriješiti problem ukrcaja i iskrcaja hrvatskih pomoraca u brazilskim lukama.

Dogovorene su žurne akcije: obavještavanje hrvatskog veleposlanika u Brazilu o problemu, dogovoriti žuran sastanak s brazilskim ambasadorom u Zagrebu i dogovoriti prijelazno rješenje do ratifikacije konvencije te odmah pripremiti prijedlog za ratifikaciju konvencije.

Konstatirano je da je problem najvjerojatnije u nerazumijevanju/nefleksibilnosti brazilskog ministarstva rada koji izdaje radne dozvole hrvatskim pomorcima koji odlaze na rad u offshore industriji u brazilskim teritorijalnim vodama što se ne bi smjelo primjenjivati na pomorce koji se ukrcavaju odnosno iskrcavaju s brodova (redovita smjena) u brazilskim lukama.

Sama ratifikacija Konvencije br. 185 mogla bi se dogoditi u vrlo kratkom roku, no mnogo veći problem će biti njezina primjena, jer ona uključuje zamjenu postojećih pomorskih knjižica biometrijskim knjižicama druge generacije.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od zrile Vidi poruku
    ...Sama ratifikacija Konvencije br. 185 mogla bi se dogoditi u vrlo kratkom roku, no mnogo veći problem će biti njezina primjena, jer ona uključuje zamjenu postojećih pomorskih knji?žica biometrijskim knji?žicama druge generacije.
    Joj seronja lazivih.Imam 3-4 razlicite matrikule izdane u zadnjih godinu i po dana(bahami,panama,nasa matrikula...) i ni jedna nije biometrijska.Evo govna opet nasal skuzu za svoj nerad,ali ujedno i nacin kako nam opet izbit pare iz zepa. Biometrijska matrikula neka kosta odokativno ko putovnica cca 450 kunax30000. Dolazis do 13 i po miljona kuna.

Fiume edvin avatar
    Datum registracije
    Mar 2008

Početno Brazil

Upravo potvrđeno na pomorskoj večeri da je od 28.04. u svim lukama Brazila zabranjen izlazak hrvatskim pomorcima , a neće se moći raditi ni smjene posade. Jednom riječju ni??ta do god ova birokracija ne ratificira ILO. Brazilci su uveli velike globe, nanju??ili lovu i nema ??anse za provlačenje. Gost je bio jedan od na??ih agenata, nisam siguran, zvučao je kao Kap.Bo?žić te potvrdio sve to. Rekao je i da za razliku od filipinaca koji mogu napraviti vizu ( filipini isto nisu ratificirali) , na??i to nisu u mogućnosti. Rečeno je i da je jako lako moguće da ostale dr?žave J.Amerike koje su ratificirale slijede to , jer je dobra lova i zarada u pitanju. Spomenut je i neki brod koji je pljunuo 57,000 dolara globe. Uglavnom jo?? jednom potvrda da smo ljudi 202. reda jer na je uskraćeno jedno od temeljnih ljudskih prava. Mogli bi imati problema kod nekoh kompanije koje se mogu okrenuti drugima. A sve zahvaljujući ovoj sporoj i zasterjeloj birokraciji koja ista kao prije 80 godina. Sramota. Inače samo za info ako idete kao turist u Brazil NI?*TA vem ne treba.
    ....mladost je htjela daljine , luke bez tvoje topline
    al uvijek si bio i ostao grade če?žnja u srcu mom
    ja sam u tvojoj ,ti u mojoj du??i , Rijeko jer moj si dom

a, što si reko?? vmozara avatar
    Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    elec JDN

Početno

Bio sam preksinoć vani u riu i nikakvih problema nije bilo a ako bude problema kako ću onda doma, jer brod u brazilu ostaje godinu-dvije. Ako ne budem mogao s broda, kud ću s parama...
    the machine spirit is with me!

Barba srelec avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od vmozara Vidi poruku
    Bio sam preksinoć vani u riu i nikakvih problema nije bilo a ako bude problema kako ću onda doma, jer brod u brazilu ostaje godinu-dvije. Ako ne budem mogao s broda, kud ću s parama...
    ti imas radnu dozvolu/tj trenutno protokol i vizu a to je nesto drugo
    ovde pricamo o ljudima koji dodu s brodom u brazil iz trece zemlje i nemogu
    koristit brazil kao luku iskrcaja

dobro juto tugo

Datum registracije
    Mar 2009
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od edvin Vidi poruku
    Upravo potvrđeno na pomorskoj večeri da je od 28.04. u svim lukama Brazila zabranjen izlazak hrvatskim pomorcima , a neće se moći raditi ni smjene posade. Jednom riječju ni??ta do god ova birokracija ne ratificira ILO. Brazilci su uveli velike globe, nanju??ili lovu i nema ??anse za provlačenje...
    Ovo san i ja jema čut, Edvine..,

In??oma, jopet jemamo mi platit buletu. A ??to se tiče na??e birokracije, vidi?? da su se svi dali u redikule i krnjevale, i nemadu kad ni ??kandale činit! Jo, da oće grom, oli bla?žena kuga na nje!

Clan Posade gego avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    KGJS/SKS

Početno

nema nikakvih problema... ja san se ukrca u brazilu iako su rekli da se mozda nece moc upravo zbog toga cinit smjena... i bio vanka u vitoria jucer, niko me nista nije ni pita... sve normalno
    Dobar ti dan ru?žo moja mirisna, ne voli te niko kao ja... Dobar ti dan ?željo moja jedina... Cili je svit moja Dalmacija...

treći makinje kongula avatar
    Datum registracije
    May 2011
    Firma
    Time 2000, I.S.C. Italian Shipping Company

Unhappy

Evo 11 mj, i dalje ni??ta od izlaza u brazilskim lukama, Paranagua prije 20-ak dana. Smjene normalno funkcioniraju. Jel se ??ta zna ne??to novoga, a i moran napraviti novu matrikulu.
    Dajte treći molin vas

Datum registracije
    Mar 2009
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od kongula Vidi poruku
    Evo 11 mj, i dalje ni??ta od izlaza u brazilskim lukama, Paranagua prije 20-ak dana. Smjene normalno funkcioniraju. Jel se ??ta zna ne??to novoga, a i moran napraviti novu matrikulu.
    kongula,

?*to ja znam je slijedeće:

Prije nekoliko dana napravio sam novu hrvatsku matrikulu i ona je jo?? uvijek obična, a ne biometrijska. Bio sam prije nekoliko mjeseci u Brazilu u jednom malom portu i nisu nam pravili problem oko izlaska u grad. Dapače, u istoj luci imali smo i smjenu.., trojica na??ih su se ukrcala tom prilikom.

Zdrawstwuj.

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2012

Početno

vidim da se pisalo već na ovu temu, pa me zanima ima li ko ikakve fri??ke informacije, kakvo je sada stanje sa smjenama u brazilu...? konkretno me zanima paranagua, vidin da ju se spominjalo gori...situacija je sljedeća: momak mi triba ući u paranaguu pa su dobili informaciju da smjena iz brazila neće biti....a njemu ističe ugovor za par dana, a bude li jo?? razvoza po brazilu neće doma tako skoro ako ovi po??tuju propise....da li se stvari razlikuju od luke do luke ili u čemu je kvaka? jo?? jedna stvar, ako odbije potpisati idući ugovor, da li postoji mogućnost da se privatno tj. o svom tro??ku vrati doma, a bez potrebe za vizom i sl. pizd..... ? po mojoj logici ako im ne daju uopće da se iskrcaju tj. uđu u zemlju ne mo?že ni otići nikako.... Hvala ljudi, svaka informacija je dobrodo??la!

Clan Posade capone avatar
    Datum registracije
    Jul 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od uk22 Vidi poruku
    vidim da se pisalo već na ovu temu, pa me zanima ima li ko ikakve fri??ke informacije, kakvo je sada stanje sa smjenama u brazilu...? konkretno me zanima paranagua, vidin da ju se spominjalo gori...situacija je sljedeća: momak mi triba ući u paranaguu pa su dobili informaciju da smjena iz brazila neće biti....a njemu ističe ugovor za par dana, a bude li jo?? razvoza po brazilu neće doma tako skoro ako ovi po??tuju propise....da li se stvari razlikuju od luke do luke ili u čemu je kvaka? jo?? jedna stvar, ako odbije potpisati idući ugovor, da li postoji mogućnost da se privatno tj. o svom tro??ku vrati doma, a bez potrebe za vizom i sl. pizd..... ? po mojoj logici ako im ne daju uopće da se iskrcaju tj. uđu u zemlju ne mo?že ni otići nikako.... Hvala ljudi, svaka informacija je dobrodo??la!
    Razlika je od porta do porta. Znam samo da u nekim brazilskim portima ne daju van ako nemas flag state matrikulu, konkretno u Santos-u nisu mogli radit smjenu, jer dolazeca ekipa nije imala liberijske matrikule. Sto se tice Paranagua-e, prvi put kad sam dosao tamo nitko nije smio van osim ukrajinaca i/ili rusa, a drugi put svi mogli bez problema. Koje su tu finte u pitanju, nemam pojma. Ovo ti je info od prije 3 mjeseca.

Usuditi se : to je cijena napretka

Kadet
    Datum registracije
    Nov 2011

Početno Iskrcaj iz Ria

Iskrcao sam se normalno 30.10.11 u Riu i jos smo ostali 2 dana u hotelu bez ikakvog problema. Nije uopce bilo govora za nas Hrvate da se ne moze doma. Kolega Crnogorac je zamalo ostao na brodu radi ovoga, receno mu je da ne moze doma tek kad je agent dosao na brod a vec mu je dosla smjena, handover gotov, kuferi spremni. Uglavnom spominjala se nekakva novcana kazna ako se iskrca i naravno odma je barba zvao kompaniju sto da napravi i odgovor je bio da ostaje na brodu do drugog porta bez da uopce pitaju o kojoj se cifri radi, da bi na kraju kad smo se svi uzvrtili saznali da je kazna nekakvih 100 dolara i to se placa tek ako se drugi put ukrca u Brazilu. Ne mozete ni zamisliti kako mu je bilo kad je cuo da ostaje na brodu, mi smo ostali sokirani a on van sebe. Iskrcao se normalno samo sto je morao ici na kapetaniju da mu izdaju potvrdu o spomenutoj kazni koju mora cuvati do sljedeceg ulaska u Brazil (mos misliti sto oce).
    Eto vidite da se moze doma i ako drzava (Crna Gora u ovom slucaju) nije potpisnica konvencije

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2012

Početno

hvala na info., znači praktički se tu ne zna ko pije ko plaća....a ni??ta čekat ćemo da uđe u luku, prije ni??ta i ne mo?že saznati...oni su iz firme dobili informaciju (ne znam koliko pouzdanu) da se iz brazila ne mogu raditi smjene

3.Casnik
    Datum registracije
    Jul 2011
    Firma
    norveska firma

Početno Iskrcaj-ukrcaj Brazil

Evo da i ja taknem ovu temu...
    Nisam se osobno iskrcava niti krca nikad u Brazilu (da jesan ko zna bili ikad stiga doma ), al je bila smjena na mom brodu,prije nekih 1,5-2 godine...

Naime,imali smo smjenu C/O u San Francisco de Sol (Brazil)-bez ikakvih problema! Jedan tip dosa-drugi osa a niko nikoga nista nije pita,nit je ko reka rici....

Ova prica nece nikome pomoc,al se nadam da ce bar malo utjesit UK

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •