Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/9
    Struja tilulilulila avatar
    Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    JDN

Početno Procedura pri ukrcaju!

Evo iden prvi put direktno preko firme pa ne znan sta sve triban napravit prije ukrcaja posto je to do sada obavljala agencija za mene. Dakle triban li ic na kapetaniju prijavit ukrcaj? Triban li odma ic i na mirovinsko i zdravstveno isto ili to mogu kad se iskrcan se ic i prijavit i odjavit u jednom? Malo mi je panika posto bi vec u sridu triba letit pa eto svi odgovori su dobrodosli....

cpt bajica avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    eight seas

Početno

prijavi se u kapunjeri na kantunu, dobro bi bilo imat kopiju prve strane ugovora, ako te pitaju (morat će?? je prilo?žit tada ili po iskrcaju). po mirovinskom i zdravstvenom nema?? ??ta gubit vrime. kapetanija je du?žna to obavit (stavit te u proceduru). mo?že se dogodit da dobije?? uplatnice na vrime, da kasne par miseci i da ne dođu uopće (that's a beauty of the system). sva davanja mo?že?? platit po povratku i izračunat sam na stranici ministartsva za istra?živanje ruda i gubljenje vremena. pozdrav!

mladi struja akac avatar
    Datum registracije
    Jul 2010

Početno

a kako ide u vezi poreza ,ona 183 dana neda Bog da nas manje uvati ??

cpt bajica avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    eight seas

Početno

u prvom misecu 2012 dobit ćete pismo (potvrdu o broju dana u međ. plovidbi u 2011 god) od LK. ta potvrda vam je osnov za poreznu prijavu koju ste nota bene du?žni napraviti bez obzira koliko dana navigacije imali. prijava se podnosi do 28.02. (ako je taj dan nedilja - do 01.03.). ukoliko ste u tom periodu na brodu, podnosite poreznu prijavu po iskrcaju sa broda.

mladi struja akac avatar
    Datum registracije
    Jul 2010

Početno

thank you my man ,sve kratko i jasno

3rd Officer Pelorus avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    Ostao bez posla

Početno

Vidim da si na SA (ako ides i sad na njih). Kad sam ja na SA odradivao kadeturu, isao sam preko agencije ali svejedno mi je receno kako moram sam otici i osobno se odjaviti za mirovinsko i zdravstveno, posto brod ima svicarsku zastavu pripradnosti te postoje neke razlike u odnosu na uobicajenu proceduru.
    Sjecam se da je na salteru mirovinskog gospodja izvadila fascikl s naslovom
    "pomorci - svicarska" pa je u njemu gledala sto i kako da napravi.
    Ne znam je li jos uvjek tako, odnosno jel li sad ipak sve obavlja kapetanija (to je bilo pred dvije godine) no eto, bolje da napisem pa da se budes i o tome upoznat ..

Struja tilulilulila avatar
    Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    JDN

Početno

Gotova karijera na suissa. Odradija 7ipol miseci asistenture za struju ali posto bi ukrcaj za struju triba cekat jos par miseci a voda dosla do grla odoh na Arhenkiel, prvo opet za asistenta dva miseca pa kad se električar iskrca ostajen umisto njega. Samo triba prezivit jos dva miseca sa plačon 600â?? pa će valjda i meni sunce svanit....

Barba bumbo avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Atlantska plovidba

Početno

ma bitno da ima posla dva miseca ce brzo proc a valjda ce ti i odrzat obecanje.....samo se trudi radi bit ce. pozz
    Mayday! Mayday! The captain lost control again....!
    _ll__
    _,-'::::::::'=._/t__
    \___________/

mladi struja akac avatar
    Datum registracije
    Jul 2010

Početno

??ta je reka bumbo proć će i ta 2 miseca

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •