Stovani pomorci, ima par pitanja za vas -
Zanima me dizanje kredita kod OTP banke. Nisam reg. pomorac, te radim ugovore bez breveta i placanja poreza. Trenutno mi je taj model laksi, jer ne namjervam biti vjecno na brodu. Ali eto produzilo mi seâ??
Kazite mi jel to uzimaju u obzir kod dizanja kredita kao status? Da odma odustanem od tog ili to njih nije briga? I jel eventualnojamogu uci u probleme s tim. Jos mi je ne jasno oko dana i o visini place i cjelokupnoj proceduri...
I dajte mimalo vise odgovora oko ovih pojmova:
''kreditno sposobni. tra?ži se platna lista, a koliko ljudi koji rade na cruiserima ima isplatnu listu?
Ukoliko je korisnik kredita pomorac na stranom brodu mora prilo?žiti: - Potvrdu poslodavca/agencije o radnom statusu i mjesečnim primanjima u posljednjih 12 mjeseci; - Kopiju (original na uvid) pomorske knji?žice iz koje je vidljiv ukrcaj i iskrcaj s broda; - Ugovor o radu koji je produ?živan najmanje jednom u zadnjih godinu dana; - Devizni račun otvoren u Banci preko kojeg prima plaću; Osoba zaposlena u inozemstvu mora prilo?žiti potvrdu poslodavca o radnom statusu i mjesečnim primanjima; Original zadnje platne liste ili mirovine (odnosno ovjerena kopija) za sve sudionike u kreditu; Original Izvatka iz zemlji??nih knjiga, ne stariji od 30 dana; Procjenu vrijednosti nekretnine, osim u slučaju da se radi o novoj nekretnini; Policu osiguranja zalo?žene nekretnine vinkuliranu u korist Banke; Pravomoćno rje??enje o uvjetima građenja za zgrade čija građevinska (bruto) povr??ina nije veća od 400 m2. odnosno pravomoćna potvrda glavnog projekta za zgrade čija je građevinska povr??ina veća od 400 m2; Tro??kovnik, kopija projekta za izgradnju (original na uvid), ukoliko je objekt upisan u zemlji??ne knjige prije 01.10.2007. sa zabilje?žbom da nema prilo?žene građevinske dozvole, a ista nije ishodovana, potrebno je dostaviti odgovarajuće uvjerenje nadle?žnog upravnog tijela da za predmetni objekt nije potrebna dozvola i/ili rje??enje o izvedenom stanju, odnosno dostaviti uporabnu dozvolu za predmetni objekt''
Hvala na odgovorima. p.s. Ovo postam za kolegicu.
D

LinkBack URL
About LinkBacks
Odgovori s citatom