Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/36
    Kadet
    Datum registracije
    Jan 2011
    Firma
    Carnival

Početno Kredit, pitanja

Stovani pomorci, ima par pitanja za vas -

Zanima me dizanje kredita kod OTP banke. Nisam reg. pomorac, te radim ugovore bez breveta i placanja poreza. Trenutno mi je taj model laksi, jer ne namjervam biti vjecno na brodu. Ali eto produzilo mi seâ??

Kazite mi jel to uzimaju u obzir kod dizanja kredita kao status? Da odma odustanem od tog ili to njih nije briga? I jel eventualnojamogu uci u probleme s tim. Jos mi je ne jasno oko dana i o visini place i cjelokupnoj proceduri...

I dajte mimalo vise odgovora oko ovih pojmova:

''kreditno sposobni. tra?ži se platna lista, a koliko ljudi koji rade na cruiserima ima isplatnu listu?

Ukoliko je korisnik kredita pomorac na stranom brodu mora prilo?žiti: - Potvrdu poslodavca/agencije o radnom statusu i mjesečnim primanjima u posljednjih 12 mjeseci; - Kopiju (original na uvid) pomorske knji?žice iz koje je vidljiv ukrcaj i iskrcaj s broda; - Ugovor o radu koji je produ?živan najmanje jednom u zadnjih godinu dana; - Devizni račun otvoren u Banci preko kojeg prima plaću; Osoba zaposlena u inozemstvu mora prilo?žiti potvrdu poslodavca o radnom statusu i mjesečnim primanjima; Original zadnje platne liste ili mirovine (odnosno ovjerena kopija) za sve sudionike u kreditu; Original Izvatka iz zemlji??nih knjiga, ne stariji od 30 dana; Procjenu vrijednosti nekretnine, osim u slučaju da se radi o novoj nekretnini; Policu osiguranja zalo?žene nekretnine vinkuliranu u korist Banke; Pravomoćno rje??enje o uvjetima građenja za zgrade čija građevinska (bruto) povr??ina nije veća od 400 m2. odnosno pravomoćna potvrda glavnog projekta za zgrade čija je građevinska povr??ina veća od 400 m2; Tro??kovnik, kopija projekta za izgradnju (original na uvid), ukoliko je objekt upisan u zemlji??ne knjige prije 01.10.2007. sa zabilje?žbom da nema prilo?žene građevinske dozvole, a ista nije ishodovana, potrebno je dostaviti odgovarajuće uvjerenje nadle?žnog upravnog tijela da za predmetni objekt nije potrebna dozvola i/ili rje??enje o izvedenom stanju, odnosno dostaviti uporabnu dozvolu za predmetni objekt''

Hvala na odgovorima. p.s. Ovo postam za kolegicu.
    D

C/O
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    NYK Line

Početno

Puno je jednostavnije kod PBZa. Barem je bilo. Odes kod osobnog bankara i ona ti sve lijepo objasni. Cak su kamate za kupnju nekretnine povoljnije nego kod OTPa koliko sam informiran. Preporuka za PBZ.
    Navigare Necesse Est

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2011
    Firma
    Carnival

Početno thank u

p.s. ako sam fulao koji izraz gore, nemojte mi zamjerit.

osnova me zanima vise nego koja banka. otp mi je preko puta, pa zato.

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

platnu listu mozes zatrazit od firme kao potvrdu o primanjima misecnima i da si zaposlen u njih. u njoj ce bit navedeno koliko dana godisnje radis i da je leave ukljucen u placu. tako su meni bili poslali kad mi je tribalo. radilo se o cruise kompaniji, dilu te iste di si i sam
    Posljednje uređivanje od Turist : 01-30-2011 at 03:16 PM

lijeni tovar propuhani avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    tamo di mi pase

Početno

Evo na istoj smo firmi a ja sam digao kredit za stan kod PBZ-a. Trazili su mi potvrdu da sam redovito zaposlen . A kako nemam permanent ugovor Euros mi je izdao potvrdu gdje su mi napisali kada mi je sljedeci ukrcaj i koliko dugo radim preko njih. Ne znam preko koje agencije ides ali ne znam dali ti ove nase Kontam da radis u hotelu) mogu izdavati takvu potvrdu.
    Idemo ispočetka.....

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Nemogu ti pomoci puno po pitanu kredita jer nisam neki kredisa ali ti mogu reci dvi provjerene informacije

U nedavnom razgovoru s vodecim covjekom OTP banke za regiju bivse Juge,plus Bugarska,Madarska i jos neke zemlje, po njegovim rijecima OTP zeli izaci u susret pomorcima i postati njihova vodeca banka u regiji. Stoga mislim da im se mozes javiti

Druga provjerena stvar je da banke nude kredite do 60000kuna bez jamca i velike pairologije (na racun u roku par dana) samo je uvjet da kod njih primas zadnje mislim 3 place.

Eto nadam se da sam ti pomogao
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Peace Brother,Save planet Barkariol avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    Atlantska

Početno 'kreditno sposobni.

Za veće iznose kredita potpisuje?? izjavu kojom opunomoćuje?? banku da provjeri u Hrvatskom Registru Obveznika Kredita ima?? li jo?? kakvih kredita kao i da li si sudu?žnik u nekim tuđim kreditima.
    ...da se doma vratim molim Boga
    Dalmaciju di??en misto zraka

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Ovo sto ti je Dalmos napisa je tocno.
    Sad jedno prakticno pitanje s obzirom da si se dotaka i toga u svom upitu.
    Ocito si prilicno samouvjeren da ces moci vracati kredit i kad se ostavis navigacije,sam kazes da ne mislis dugo.To je dobro.
    Samo se nemoj nasukat ako te ovi nasi uvate.
    Banka more provjerit dali placas i doprinose.
    Posljednje uređivanje od guc : 01-30-2011 at 07:38 PM
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2011
    Firma
    Carnival

Početno

treba mi sto vise infromacija.

- celebrity je... dirketno ima agenta u americi

- kazat cu joj da zatrazi tu platnu listu od kompanije... nece bit problema oko tog

- suma je velika. znaci zatrazit ce da vide jel zaduzena po drugim bankama. nije.

- otplacivanje kredita nije vezano za tu placu, vec je ta placa prioritet da se dobije kredit. i zato mi se svida OTP pritup.

- ostalu pairologiju, kao procjena neketnine, osiguranja i ostalo sve imamo.

niste mi konketno kazali jel ima veze to s matrikulama i placanjem poreza?

guc
    guc je odsutan
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Samo toliko da ces jednog dana morat napravit novu matrikulu,a onda veselo.

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2011
    Firma
    Carnival

Početno

Citiraj Prvotno napisano od guc Vidi poruku
    Ovo sto ti je Dalmos napisa je tocno.
    Sad jedno prakticno pitanje s obzirom da si se dotaka i toga u svom upitu.
    Ocito si prilicno samouvjeren da ces moci vracati kredit i kad se ostavis navigacije,sam kazes da ne mislis dugo.To je dobro.
    Samo se nemoj nasukat ako te ovi nasi uvate.
    Banka more provjerit dali placas i doprinose.
    vec je oko 5 g... nisam nov. koliko ce jos bit.... bog zna. jel bas zelis cuti bolji odgovor od tog?

Banka more provjerit dali placas i doprinose. ps za kolegicu postam. vjerovatna placa miovnisko i zdrastveno... a za ovo ostalo pitam vas.

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Ako si bilo osoblje ti ili ona tebi uopce netriba matrikula jer s menom navigaju nasi po hotelu i niko nema matrikulu

Ja mislim osobno ( ali ne garantiram) da ti to mozes bez problema obavit tj bez matrikule biti bilo osoblje i rugati se ovima u drzzavi i jos biti na birou.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2011
    Firma
    Carnival

Početno

koliko je to usko vezano za ovo?

guc
    guc je odsutan
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Marijana Vidi poruku
    vec je oko 5 g... nisam nov. koliko ce jos bit.... bog zna. jel bas zelis cuti bolji odgovor od tog?

Banka more provjerit dali placas i doprinose. ps za kolegicu postam. vjerovatna placa miovnisko i zdrastveno... a za ovo ostalo pitam vas.
    ma ne triban ja od tebe cuti ama bas nista,a za ovo ostalo ti izgleda triba narisati,oces li mrtvu priprodu,dobro mi ide?

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2011
    Firma
    Carnival

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    Ako si bilo osoblje ti ili ona tebi uopce netriba matrikula jer s menom navigaju nasi po hotelu i niko nema matrikulu

Ja mislim osobno ( ali ne garantiram) da ti to mozes bez problema obavit tj bez matrikule biti bilo osoblje i rugati se ovima u drzzavi i jos biti na birou.
    nisam te bas pohvata. novo mi ovo sve. s doktorima je.

guc
    guc je odsutan
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

koliko je to usko vezano za ovo?
    Ispalit cu.Ako placa doprinose znaci da je u sustavu.Ako je u sustavu mora podnit poreznu prijavu,jer ce je capat kad tad.
    Ako se ukrcava na matrikulu,morat ce napravti novu pa ce je onda capat.
    Ako nema nista od toga,nego samo 2 para mudanata i ladi doktora onda more mirno spavat.

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

nisam te bas pohvata. novo mi ovo sve. s doktorima je.
    A stari moj ako je doktor nek ide i nek se nigdi ne prijavljuje i bog te veselia. Sta sad jos da ti recem. I shvati da ti nemozes shvatiti nase zakone u jedan dan na forumu kad mi koji zivimo tim zivotom i aktivno se bavimo prblematikom ih nemozemo shvatiti vec godinama. Zapravo njih ni Kalmeta ne shvaca

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2011
    Firma
    Carnival

Početno

Ispalit cu.Ako placa doprinose znaci da je u sustavu.Ako je u sustavu mora podnit poreznu prijavu,jer ce je capat kad tad.
    Ako se ukrcava na matrikulu,morat ce napravti novu pa ce je onda capat.
    Ako nema nista od toga,nego samo 2 para mudanata i ladi doktora onda more mirno spavat.

detalje ne znam. kako se vodi ovdje. netko je spominjao da bjela posada ne treba..moguca je ta verzija ukracaja.

ok hvala ostalima u vezi kredita i otp preporuke. taj dio mije objasnjen.

guc
    guc je odsutan
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

a da ti nisi ona Ala od neki dan,ona sto je tila na ribaricu,u masinu?

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2011
    Firma
    Carnival

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    A stari moj ako je doktor nek ide i nek se nigdi ne prijavljuje i bog te veselia. Sta sad jos da ti recem. I shvati da ti nemozes shvatiti nase zakone u jedan dan na forumu kad mi koji zivimo tim zivotom i aktivno se bavimo prblematikom ih nemozemo shvatiti vec godinama. Zapravo njih ni Kalmeta ne shvaca
    nice speach. mislim da znam o cemu pricas. ja sam u ogostiteljskoj bransi pa se smijem sam sebi koje procedure od papirologije moram prolazit. a sve partnere tj prijatelje s kojima sam u kontaktu rade vise na crno nego na bjelo

a ide im... znaju sto rade ali bjelo je ne izvodljivo. ne da se ne zeli na bijelo

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •