Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/28
    Clan Posade Posejdon avatar
    Datum registracije
    Jul 2007

Početno Slobodno otvaranje računa u inozemstvu od 1.1.2011.

Pozdrav i Sretna NG

http://www.seebiz.eu/hr/banke/od-poc...vu,102061.html

Ne znam jeli se vec pisalo o ovome a u stvari zanima me razmislja li neko vec otvarat racun vani? Zasto bi uopce otvarali racun van Hrvatske? Koja Banka? Kako bi se podizao novac u Hrvatskoj bez provizije za transakciju?
    Eto samo par pitanjaca za pocetak .
    Zaludu me svitovala i zaludu place

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Posejdon Vidi poruku
    Pozdrav i Sretna NG

Zasto bi uopce otvarali racun van Hrvatske?
    Neke tvrtke ne zele uplacivati novce u zemlje koje nisu clanice EU.
    Tko rano rani zajebo je pjetla

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

Pozdrav i Sretna NG

Zasto bi uopce otvarali racun van Hrvatske? Koja Banka? Kako bi se podizao novac u Hrvatskoj bez provizije za transakciju?
    Osobno mi je to prvi korak ka "nestanku" iz financijskog i birokratskog pakla zvanog BR Hrvatska.
    Korak nako toga je vađenje STCW ovla??tenja za upravitelja stroja u bilo kojoj od 20 i kusur zemalja EU..
    A moja BR Hrvatska će i dalje ostat mala zemlja za veeeeliki odmor

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

kod mene to radi vec neko vrime,ja nisan u sistemu najljepse njihove niti se mislin vracat dok oni ne odu

RAZVLACIN APRIKOLU ivan.k avatar
    Datum registracije
    Nov 2009
    Firma
    Modri Grob d.o.o.

Početno

koja je shema sta i kako napravit...i di... moze tutorial?
    ''There never was a great man yet who spent all his life inland.''

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Pranciok Crewing Services LTD , Singapore

Početno

Citiraj Prvotno napisano od ivan.k Vidi poruku
    koja je shema sta i kako napravit...i di... moze tutorial?
    Pa ima?? cilu temu s miljardu postova o tome
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

terco
    Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    HSP

Početno

lovu uzeti na brodu svu i neotvarati racun uopce,jer od 1.1.2011-te,ova banda moze sama ovrsiti lovu sa računa,a mogli bi mi razmisliti i o ovome:

http://danas.net.hr/novac/page/2010/08/25/0830006.html

procitajte to,20 000$ kuća i jo?? 20 000$ merc sl500 2006.g.

za te novce kod nas nemo?že?? kupiti niti stolariju za kuću

pozdrav

mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno

Citiraj Prvotno napisano od antezd Vidi poruku
    ...za te novce kod nas nemo?že?? kupiti niti stolariju za kuću...
    Jaooj, bemti.., u nas se čak i ova kriza odra?žava na čudan način. Ni??ta nije pojeftinilo niti lipe. Evo ovih dana sam razmatrao neke planove za kućicu, onako prizemnica koja bi imala komforniji dvosoban stan i prislonjenu gara?žu.., no, nije se lako odlučiti u taj podvig. Platio sam plac 25 milja eura ukupno s prepisom i porezom. Za papire treba 15 milja i za izgraditi je najmanje 150 milja.., I kada gledam ovo ??to si stavio dođe mi da poludim?!

No, najmr?že mi je davat ovih 15 milja za tzv. papire. Pa jo?? dodatno 5% za učiniti da parcela bude građevinska pa, pa ovo, pa ono.., Majku ebem parazitsko-banditskoj dr?žavi, pitam se za koga su postavili mjerila u njoj?! Njen prosječni radnik ne mo?že skupiti 10 milja za cijeli radni vijek od 40 godina! Ne mo?že ni za dva ?života, ako bi ?živio!!!

"Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

> > > http://zagreb-forum.com/index.php?to...9.msg19539#new

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Mogli su i prije ovrsit lovu sa racuna.Jedina novost je da sada mogu i orocenu stednju. A sta bi ti bija duzan,ima pare na banci i ne vraca dugove.Ma Boga ti.

terco
    Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    HSP

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    Mogli su i prije ovrsit lovu sa racuna.Jedina novost je da sada mogu i orocenu stednju. A sta bi ti bija duzan,ima pare na banci i ne vraca dugove.Ma Boga ti.
    ma mogu oni prijatelju kxxxx ovršiti.
    meni su od nekog neplaćenog poreza oko 3000kn iznabijali kamate do 50 000 i još kamatare,a neće lipice dobiti,jer 3 godine imam firmu d.o.o. i sve je u njoj,a firmu još uvijek nesmiju dirati,ako uredno posluje i plaćaju se davanja državi.
    meni firma posluje normalno u pozitivnoj nuli i imam u poreznoj 10 000kn pdv-a koji su oni meni dužni,ali to neću tražiti i neka stoji sve na firmi dok zakon ne promjene,a kad ga promjene,otvoriti cu firmu u Madjarskoj ili Njemackoj (dodje oko 700 eura) i mogu me povuci za onu stvar.

neznam frenki što si na brodu,ali da budeš 5 miseci i 20 dana,iskrcas se u 11-tom misecu,zaradiš npr 35000 eura,dali bi ti platio oko 100 000,-kn poreza na budale kad bi ti oni ispostavili račun u veljači?

ništa ne plaćajte gamadi,jer evo što god plaćate,sada troše i časte se sa vašim novcem u kantini u remetincu.
    Posljednje uređivanje od Propuh : 01-02-2011 at 07:06 AM

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Ako dignes 35 iljada erla neces platit lipe poreza ili ces platit nesto sitno.S obzirom da sve znas ne znam kako ne znas za ovo.Ja sam na brodu mazac sa izrazito velikim primanjima pa mi je ta tematika ponesto poznata. A i tematika vezana za ovrhe i sud mi je jako dobro poznata.Uz matrikulu dokaz koji treba prilozit je iskrcajna lista ili karte ili putovnica. Tako da su oni tome vec doskocili.
    I ovaj podatak sta si napisa da su ti sa 3000 kuna dosli na 50 kila mi je pomalo neuvjerljiv.Uzmimo da je prosjecna zatezna kamata 15 % radi lakse racunice mada je neko vrijeme bila i 18%,a s obzirom da znamo da se ne obracunavaju kamata na kamatu nego samo na glavnicu ispada mi da je taj tvoj dug nastao prije nekih 130 godina.Sad treba vidit koja je drzava bila u to vrijeme.A imali smo i izmjene valuta tko zna koliko puta u medjuvremenu.Cisto sumnjam da bi nasi znalci uspjeli napravit revalorizaciju duga i egzaktno dokazat koliki je tvoj dug sada.BTW na prijelazu iz hrvatski dinara otpisale se se 4 nule.Pokusaj ih na to uvatit.
    Posljednje uređivanje od Frankie : 01-02-2011 at 12:39 AM

terco
    Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    HSP

Početno

Ako dignes 35 iljada erla neces platit lipe poreza ili ces platit nesto sitno.S obzirom da sve znas ne znam kako ne znas za ovo.Ja sam na brodu mazac sa izrazito velikim primanjima pa mi je ta tematika ponesto poznata. A i tematika vezana za ovrhe i sud mi je jako dobro poznata.Uz matrikulu dokaz koji treba prilozit je iskrcajna lista ili karte ili putovnica. Tako da su oni tome vec doskocili.
    I ovaj podatak sta si napisa da su ti sa 3000 kuna dosli na 50 kila mi je pomalo neuvjerljiv.Uzmimo da je prosjecna zatezna kamata 15 % radi lakse racunice mada je neko vrijeme bila i 18%,a s obzirom da znamo da se ne obracunavaju kamata na kamatu nego samo na glavnicu ispada mi da je taj tvoj dug nastao prije nekih 130 godina.Sad treba vidit koja je drzava bila u to vrijeme.A imali smo i izmjene valuta tko zna koliko puta u medjuvremenu.Cisto sumnjam da bi nasi znalci uspjeli napravit revalorizaciju duga i egzaktno dokazat koliki je tvoj dug sada.BTW na prijelazu iz hrvatski dinara otpisale se se 4 nule.Pokusaj ih na to uvatit.
    svi smo mi frenki mazači.
    dug je nastao iz 2004.g. od ugostiteljskog objekta,ajmo reći noćni klub.
    kada sam zatvorio ostao je dug za mirovinsko i zdravstveno od maximalno 2 500kn.
    ja to nisam platio,radi mladosti lude glave i tada??nje neozbiljnosti,a imao sam tada novaca koliko vi??e nikada u cilome ?životu neću imati (to je sigurno)naravno kao pomorac.

evo 3 uplatnice iz 12 mj 2010.g 1.-23 428,08,-kn
    2.-23 739.40,-kn
    3.-3 368.30,-kn
    Naravno uplatnice dolaze i dalje svaki mjesec,a njihov sistem ti je da ti kamata podi?že glavnicu,tako da ide kamata,na kamatu i poslati će nalog za ovrhu kad dodju do 100 000,-kn,jer mi se to i susjedi dogodilo ??to je neki ??tand dr?žala i propala.
    na kraju im je 5 godina plaćala i zakopali su je u crnu zemlju.
    ako ne vjeruje?? ja ću ti poslati podatke u PM,pa nazovi zadarsku poreznu i pitaj,pa će ti gospoda objasniti sistem rada.

A drugo to za tu ??emu da lipe poreza neće?? platiti nisam ba?? siguran,jer sam imao prvoga makine,ljudinu iz splita,kojemu su gospoda poslala uplatnicu na 115 000kn,a on je radio na bar?ži u limasolu kao kapo za 6000$ i cili ugovor je lipo ??to je zaradio odnio u poreznu i podmirio dug,jer nije bio 183 dana na brodu.
    pozdrav

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Imao sam u proslosti problema sa poreznom upravom .Medjutim iz toga izasao kao pobjednik,a drzava je obradovala i mog odvjetnika.
    Tvoje konstatacije po pitanju kamata su mi vrlo upitne ili zadarska porezna uprava radi suprotno zakonu sto je na tebi za ustat prigovorom onda.
    Zakonska zatezna kamata u Hrvatskoj znosi 15% godišnje (p.a. = lat. per anno znači po godini).
    Zakonodavac određuje u Zakonu o kamatama i način obračuna zatezne kamate. Zatezna kamata obračunava se primjenom dekurzivnoga jednostavnoga kamatnog računa na dospjelu glavnicu bez pripisa zatezne kamate glavnici istekom obračunskog razdoblja.

Da ti malo pojasnim to znaci da se pri obracunu zatezne kamate primjenjuje ova matematicka formula: K = (C x p x n)/100

Oznake imaju sljedece znacenje: K = zatezna kamata; C = glavnica; p = stopa zatezne kamate, n = broj godina
    Znaci da bi tvoje 2500 kuna postalo 5000 kuna treba 6,666 godina .A da bi tvojih 2500 kuna postalo 50 kila kuna treba tocno 126,66666 godina. Ovo nije rekla kazala reka mi Mate i Ante nego je ovo zakon.

Placa 6 iljada dolara i kazes bija manje od 6 miseci.Recimo neka je bija 5 mjesci i 20 dana ,a nije je bi inace imao dovoljno dana jer i dani puta ulaze u ovu brojku znaci nije zaradio ni 36 kila dolara.I kaze doslo rjesenje na 115 kila kuna.Znaci po ovome oni mu uzeli vise od 50%.Very unlikely.od te cifre ima odbitak za zdravstveno i mirovinsko,pomorski dodatak(odbitak od 400 kuna u to vrijeme puta dani provedeni na brodu),uzdrzavane clanove obitelji,ostale odbitke(stambeni kredit,zivotno osiguranje i sl. do 12 kila kuna) i onda na onu cifru sta je ostala kad sve to odbijes se primjenjuje stari porezni zakon koji je bio na snazi za 2009,a prijava se davala do kraja 2. mjeseca 2010 (15,25,35,45%) prema kome on nije ni dotakao ni 3. ,a kamoli 4. porezni razred. plus prirez(ne znam odakle je kolega ali recimo da je iz Splita tada se na poreznu obavezu nastalu porezom na dohodak obracunava jos i 15% prireza.

Stari porezni zakon do 1.6.2010. evo sam se pootrudija i izracunat cak i ako nije naveo nikakve odbitke.Uzeo sam da je zaradio 216 kila kuna i to je sve maximum.

15 %
    do 3.600,00 kn mjesecnox12 mjeseci znaci ovdje bi tvoj prijatelj platio 5400 kuna
    25 %
    na idućih 5.400,00 kn mjesecnox12 mjeseci u ovoj stopi bi platio jos 14400 kuna
    35 %
    na idućih 16.200,00 kn mjesecno x12 mjeseci u ovoj stopi bi platio na ostatak novca nekih 42840 kuna
    45 %
    na poreznu osnovicu iznad 25.200,00 kn mjesecno u ovaj razred ne upada

Znaci ukupno bi platio poreza na dohodak 62 640 kuna.Na ovo treba jos obracunat 15% prireza jer je iz Splita i to znaci jos prireza 9396. Znaci u totalu bi platio 72036 kuna.

A sad ako ljudi ne znaju ispunit poreznu prijavu,upisat odbitke pa ga to kosta puno vise nego bi trebalo to ja zovem biti nepismen.Ali cak ni da nije stavio ni jedan odbitak ne bi platio na ove pare 115 kila kuna kao sto govoris(6 mjeseci sto nije bio puta 6 kila dolara puta 6 kuna koje dolar nije nikad dotakao u 2009 i 2008 ali neka sve bude maximum je 216 kila kuna).On je po ovome bio porezno opterecen cak i ako nije stavio odbitke nekakvih 55%,a toga nema cak ni u Hrvatskoj).Znaci ovdje netko ne govori istinu(evo imam vremena pa sam se cak potrudio napravit ti obracun gore). ALi nije ni bitno meni ni iz zepa ni u zep. Puno puta sam rekao da ako znas citat i pisat ne znaci nuzno da si pismen.Vise ulagat u znanje.To je kljuc uspjeha.Mada je u nas sve lako cemo to je po meni jako opasno i dugorocno vodi samounistenju.Nastojim uvijek gledat naprijed i imat nekoliko razradjenih scenarija i planova za izvlacenje.
    Posljednje uređivanje od Frankie : 01-02-2011 at 12:07 PM

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Netijak Vidi poruku
    Osobno mi je to prvi korak ka "nestanku" iz financijskog i birokratskog pakla zvanog BR Hrvatska.
    Korak nako toga je vađenje STCW ovla??tenja za upravitelja stroja u bilo kojoj od 20 i kusur zemalja EU..
    A moja BR Hrvatska će i dalje ostat mala zemlja za veeeeliki odmor
    U zemlji u kojoj ministar financija (sad vec bivsi i naravno sad opet na teret svih nas, a nije bas lagan) studira visu ekonomiju 21 godinu to je najlogicnije rjesenje.

Citiraj Prvotno napisano od antezd Vidi poruku
    lovu uzeti na brodu svu i neotvarati racun uopce,jer od 1.1.2011-te,ova banda moze sama ovrsiti lovu sa računa,a mogli bi mi razmisliti i o ovome:

http://danas.net.hr/novac/page/2010/08/25/0830006.html

procitajte to,20 000$ kuća i jo?? 20 000$ merc sl500 2006.g.

za te novce kod nas nemo?že?? kupiti niti stolariju za kuću

pozdrav
    Prijo moras prijavit 10.000 eura ili dolara nisan sad siguran pri ulasku izlasku iz domovine.

Pozdrav i Sretna NG

Ne znam jeli se vec pisalo o ovome a u stvari zanima me razmislja li neko vec otvarat racun vani? Zasto bi uopce otvarali racun van Hrvatske? Koja Banka? Kako bi se podizao novac u Hrvatskoj bez provizije za transakciju?
    Po novom zakonu to cwe bit moguce samo isto tako si duzan u poreznoj prijavi ispunit podatke o vanjskim ulaganjima.
    Na ovo zadnje nije niko lud nego otvara offshore firmu i dalje posluje legalno.
    Posljednje uređivanje od anterosko : 01-02-2011 at 04:51 AM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od anterosko Vidi poruku
    ...Prijo moras prijavit 10.000 eura ili dolara nisan sad siguran pri ulasku izlasku iz domovine...Po novom zakonu to cwe bit moguce samo isto tako si duzan u poreznoj prijavi ispunit podatke o vanjskim ulaganjima.
    Na ovo zadnje nije niko lud nego otvara offshore firmu i dalje posluje legalno.
    To ti je regulirano zakonom o sprijecavanju pranja novca clanak 9. i iznosi 40 kila kuna da budemo precizni. Ne prijavljivanje iznosa veceg od ovoga gleda u oduzimanje novca i placanje kazne, a i prolazenje postupka dokazivanja porijekla tog novca u konacnici.
    Za ovaj drugi dio mislim da brkas pojmove. Ne znam na sto tocno mislis.Otvaram racun vani jer je sad to moguce i bez suglasnosti NBH.I dalje radim sa njim sto god hocu.Znaci djenge ni ne ulaze u RH.

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Ja lovu dizem u cashu na brodu, bas sam prije par miseci nabavija polovnu aktovku iz Privredne Banke za prenos love, ima i lisice na sebi.....ako kome triba iznajmljujem za 100 EUR po tripu.
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

[QUOTE=antezd;89165],otvoriti cu firmu u Madjarskoj ili Njemackoj (dodje oko 700 eura)/QUOTE]
    A da razmislis otovoriti na Jersyu
    Tko rano rani zajebo je pjetla

terco
    Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    HSP

Početno

Imao sam u proslosti problema sa poreznom upravom .Medjutim iz toga izasao kao pobjednik,a drzava je obradovala i mog odvjetnika.
    Tvoje konstatacije po pitanju kamata su mi vrlo upitne ili zadarska porezna uprava radi suprotno zakonu sto je na tebi za ustat prigovorom onda.
    Zakonska zatezna kamata u Hrvatskoj znosi 15% godi??nje (p.a. = lat. per anno znači po godini).
    Zakonodavac određuje u Zakonu o kamatama i način obračuna zatezne kamate. Zatezna kamata obračunava se primjenom dekurzivnoga jednostavnoga kamatnog računa na dospjelu glavnicu bez pripisa zatezne kamate glavnici istekom obračunskog razdoblja.

Da ti malo pojasnim to znaci da se pri obracunu zatezne kamate primjenjuje ova matematicka formula: K = (C x p x n)/100

Oznake imaju sljedece znacenje: K = zatezna kamata; C = glavnica; p = stopa zatezne kamate, n = broj godina
    Znaci da bi tvoje 2500 kuna postalo 5000 kuna treba 6,666 godina .A da bi tvojih 2500 kuna postalo 50 kila kuna treba tocno 126,66666 godina. Ovo nije rekla kazala reka mi Mate i Ante nego je ovo zakon.

Placa 6 iljada dolara i kazes bija manje od 6 miseci.Recimo neka je bija 5 mjesci i 20 dana ,a nije je bi inace imao dovoljno dana jer i dani puta ulaze u ovu brojku znaci nije zaradio ni 36 kila dolara.I kaze doslo rjesenje na 115 kila kuna.Znaci po ovome oni mu uzeli vise od 50%.Very unlikely.od te cifre ima odbitak za zdravstveno i mirovinsko,pomorski dodatak(odbitak od 400 kuna u to vrijeme puta dani provedeni na brodu),uzdrzavane clanove obitelji,ostale odbitke(stambeni kredit,zivotno osiguranje i sl. do 12 kila kuna) i onda na onu cifru sta je ostala kad sve to odbijes se primjenjuje stari porezni zakon koji je bio na snazi za 2009,a prijava se davala do kraja 2. mjeseca 2010 (15,25,35,45%) prema kome on nije ni dotakao ni 3. ,a kamoli 4. porezni razred. plus prirez(ne znam odakle je kolega ali recimo da je iz Splita tada se na poreznu obavezu nastalu porezom na dohodak obracunava jos i 15% prireza.

Stari porezni zakon do 1.6.2010.
    15 %
    do 3.600,00 kn mjesecno
    25 %
    na idućih 5.400,00 kn mjesecno
    35 %
    na idućih 16.200,00 kn mjesecno
    45 %
    na poreznu osnovicu iznad 25.200,00 kn mjesecno

A sad ako ljudi ne znaju ispunit poreznu prijavu,upisat odbitke pa ga to kosta puno vise nego bi trebalo to ja zovem biti nepismen.Ali cak ni da nije stavio ni jedan odbitak ne bi platio na ove pare 115 kila kuna(6 mjeseci sto nije bio puta 6 kila dolara puta 6 kuna koje dolar nije nikad dotakao u 2009 i 2008 ali neka sve bude maximum je 216 kila kuna).On je po ovome bio porezno opterecen cak i ako nije stavio odbitke nekakvih 55%,a toga nema cak ni u Hrvatskoj).Znaci ovdje netko ne govori istinu.Moj racun je temeljen na podacima koje si mi dao,a u matematici sam jako,jako dobar. ALi nije ni bitno meni ni iz zepa ni u zep. Puno puta sam rekao da ako znas citat i pisat ne znaci nuzno da si pismen.Vise ulagat u znanje.To je kljuc uspjeha.Mada je u nas sve lako cemo to je po meni jako opasno i dugorocno vodi samounistenju.Nastojim uvijek gledat naprijed i imat nekoliko razradjenih scenarija i planova za izvlacenje.
    Evo kratko.

volio bi da si ti u pravu sto se porezne tice,jer cu ih sutra posjetiti,pa da mi oni objasne njihov sistem nabijanja tih kamata.

to za prvoga makine,znam sigurno da im je ljudina platio tih 115 000,-kn,tj pretplatio,jer je na kraju skuzio da od pustoga placanja ima nekih 10 000 kn u pretplati.

nisam siguran jeli mu to bilo za jednu ili 2 godine,pretpostavljam da godinu ranije isto nije platio porez,pa su krenule kamate.
    uglavnom nije mulac,čovil je po??ten ima 60 godina i pola ?života je kapo na toj bar?ži,a 2009.g. je pre??ao na tankera kao prvi makine za 11 800$,a na toj bar?ži je imao manje od 6 000$

pozdrav

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Gore ti je racun i cisto sumnjam da sam falija u vise od 500 kuna. A sad ako je on ima dugova iz proslih godina,a red je da ih plati je li tako??? Ne znam zasto gubis vrijeme odlazeci na poreznu.S drzavnim institucijama se tako ne komunicira.Svaki papir sto predas obavezno u 3 primjerka i protokolirat.Tako se to radi. A od velike price i vike nikad nista. Tek kad im pismeno obrazlozis da ne znaju provodit zakon onda se vrlo brzo nauce,a samovolja jako brzo splasne.

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

To ti je regulirano zakonom o sprijecavanju pranja novca clanak 9. i iznosi 40 kila kuna da budemo precizni. Ne prijavljivanje iznosa veceg od ovoga gleda u oduzimanje novca i placanje kazne, a i prolazenje postupka dokazivanja porijekla tog novca u konacnici.
    Za ovaj drugi dio mislim da brkas pojmove. Ne znam na sto tocno mislis.Otvaram racun vani jer je sad to moguce i bez suglasnosti NBH.I dalje radim sa njim sto god hocu.Znaci djenge ni ne ulaze u RH.
    Frankie na ovo san mislija da ako i stavis lovu vanka moraces to predocit ekipi iz porezne jer oni zele znat di je tvoja lova i koliko je ima.
    Ako slucajno i otvaras firmu neku vanka moras predocit ulaganja prema vanka.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •