Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/9
    El.Eng
    Datum registracije
    Apr 2009
    Firma
    Bulk

Početno Plačanje poreza

Pozdrav dragi kolege!

Ove godine san bia 6ipo miseci u svojstvu asistenta.
    Sada za koji dan iden kao elektroničar.

Zanima me da li ću morat platit porez za ovih desetak dana u ovoj godini s obzirom da ću bit u sustavu poreza ili mi se ti dani zbrajaju sa navigacijom dogodine? Tj. je li se prenose.

Hvala

RAZVLACIN APRIKOLU ivan.k avatar
    Datum registracije
    Nov 2009
    Firma
    Modri Grob d.o.o.

Početno

ja mislin ako san dobro svatija da se porez ne placa na place ispod 20k...

tako san procita na jednoj temi ovde...
    ''There never was a great man yet who spent all his life inland.''

Barba bumbo avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Atlantska plovidba

Početno

ne kontam ti pitanje al ono sta sam skuzia je da ako si bia 6ipo miseci bez obzira na visinu place odakle ti ideja da si u ovoj godini porezni obveznik? mozda mislis za iducu jer mislis da ces bit manje od 183 dana? Kolko ja znam dani ti se prenose al samo jednu godinu unatrag, dakle od ove godine za iducu ako ne iskoristis ti dani ti se bri??u i tako dalje.
    mislim da nebi treba imat problema oko tog....i sam kazes da imas 15tak dana viska
    pozzz
    Mayday! Mayday! The captain lost control again....!
    _ll__
    _,-'::::::::'=._/t__
    \___________/

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

bravo bumbo bar da neko zna citat na forumu. Ovo je pitanje poput onoga kad dojdes u videoteku i pitas onaj film ne znas kako se zove jer ga jos nisu ni snimili.A onda dogodine izadje glup,gluplji i ti vidis da je to bas ono sta si trazija

mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno

Citiraj Prvotno napisano od bumbo Vidi poruku
    ne kontam ti pitanje al ono sta sam skuzia..,
    Bez obzira na moju dobru volju ne mogu ništa odgovoriti, jer nisam skužio ni pitanje ni situaciju. Pa evo par riči onako generalno i najkraće ovdje, jer smo o ovome već rekli - samo treba imati volju za čitati. Bože moj, ne dolazi se u knjižaru tako da se bubne na vrata i pita: "Imate'l šta za pročitat?

Dakle - ova fiskalna godina (2010) još traje i ona je za nas kao i prethodna od 01.01. do 31.12-og, A.D. Ako si u tom periodu bio preko 183 dana na brodu - biti ćeš oslobođen obaveze plaćanja poreza na dohodak ostvaren u istom tom periodu (porez će se računati iduće godine 2011). Ali si obavezan predati u lokalnu ispostavu porezne uprave i u zakonskom roku - sve ono što su izmislili i protiv čega se mi ovdje borimo. Neće te osloboditi poreza ako ne dokažeš gdje, što i kako, a mogu te i kazniti ukoliko ne izvršiš obavezu prijavljivanja itd.., da ne duljim dalje, nađi po forumu ima puno za pročitat o tome..,

Posljednje uređivanje od Gavran Mile Selimir prof. : 12-11-2010 at 09:35 PM Razlog: correction
    "Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

> > > http://zagreb-forum.com/index.php?to...9.msg19539#new

El.Eng
    Datum registracije
    Apr 2009
    Firma
    Bulk

Početno

OK, ja se izvinjavan jer san se jako nespretno izrazia.
    Dakle ovih 6ipo miseci asistenture nisan triba ni spominjat jer san van sustava poreza vizavi male plaće.

Čita san bro??uru od porezne uprave ali konkretan odgovor nisan dobia.

Dakle ovako teoretski: Ja sam ukrcan 20.12.2010, a iskrcan 15.06.2011

Za 2011 godinu san oslobođen poreza, odnosno na zaradu iz te godine.
    Da li ja plačam za ovih 11 dana iz 2010 porez ili ne?

Clan Posade Oceansoul avatar
    Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    U potrazi

Početno

Valjda zna?? čitati, pročitaj jo?? jednom post od profesora iznad.
    HINT: skoncentriraj se na početak drugog paragrafa.
    I da ti napomenem, to ??to si asistend ne oslobađa te plaćanja od mirovinskog i zdrastvenog, koji također spada u porezni postupak(bez obzira na visinu plaće). Nedi oko kilo eura će?? morati ke??irtati dr?žavi.

El.Eng
    Datum registracije
    Apr 2009
    Firma
    Bulk

Početno

Da, očito mi je koncentracija malo popustila zbog blage nervoze uoći skorog ukrcaja... ?*ta se mirovinskog i zdravstvenog tiće, sa time sam upoznat...

Fala jo?? jednom

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno Pozdrav kolega

Citiraj Prvotno napisano od Oceansoul Vidi poruku
    Valjda zna?? čitati, pročitaj jo?? jednom post od profesora iznad.
    HINT: skoncentriraj se na početak drugog paragrafa.
    I da ti napomenem, to ??to si asistend ne oslobađa te plaćanja od mirovinskog i zdrastvenog, koji također spada u porezni postupak(bez obzira na visinu plaće). Nedi oko kilo eura će?? morati ke??irtati dr?žavi.
    Bok kolega! Zanima me jedno pitanje, nadam se da nije glupo i dosadno, ako je izvinjavam se. Reci mi molim te bili morao platit zdravstveno ako u RH, ako ga odjavim i prijavim u BiH. Ja mislim da ne bih, ali ti imas vise iskustva s tim pa samim tim i upuceniji si s time. I reci mi molim te bili mi bilo pametno da se odjavim u RH, zadrzim samo putovnicu, jer to imam pravo, a prijavim se u BiH, a u putovnici samo navedem adresu stanovanja u BiH. Znaci imam RH putovnicu sa prebivalistem u Bih, jer u BiH pomoraca ima na prste prebrojati i porezno nisu zanimljivi drzavi pa ih nitko ne kontrolira a niti dira. Znam osobno par prijatelja koji imaju prebivaliste u BiH, novce vani, a napravili su kuce u RH i nemaju nikakvih problema. U kucama im zive obitelji na cije ime glasi imovina i nemaju nikakvih problema. Kad sam ih pitao kako placaju porez na place, rekli su mi da ga kao gradjani BiH ne placaju, i da uopce ne brinu za 183 dana jer im nikad nista nije doslo za naplatu. Sad, ako lazu onda lazu sebi, a mene zanima tvoje misljenje u vezi gore postavljenih pitanja. Unaprijed se zahvaljujem, lijep pozdrav

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •