Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/24
    Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno Objava naseg maila

Nadamo se a ce sta vise medija obajviti pa nek se cuje sta mislimo o zakonima koji se kroje

http://www.morsko-prase.hr/2006/inde...=9770&Itemid=1

http://www.pomorac.net/portal_udruga...radni-sta.html
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Barba
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Ili ti ga, masovne orgije nad zdravim razumom...sve više virujen u tvrdnju, da nam zakone kroje krojači, a ne pravnici...

Zbogom pameti...niste ni ovo znali...

http://www.slobodnadalmacija.hr/Crna...2/Default.aspx
    Posljednje uređivanje od zrile : 11-11-2010 at 06:48 PM

medecinka dalmacija avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    ENT

Početno

Iz prve ruke znam da dica do punoljetnosti obavezno moraju nositi kacigu na glavi. Nedaj bože da dite padne i nema kacigu. Pad s bicikle hitna pomoč mora prijaviti na policiju i tretira se ko prometna što podrazumjeva cili protokol kao i za odraslog i kao da je vozija motor ili auto. Ja san osobno ditetu od 9 godina vadila krv u prisustvu 2 policajca i mali je puha u dreger . Nema nikakve razlike. Tad na snagu stupa socjalna služba i sve šta ide uz to .
    Kako se to dogodilo na nekom bilom putu van prometnice bilo je još blesavije ali takav je zakon.Uglavnom policajac je reka malom:" A gospe ti mali šta nisi hitnoj reka da si pa sa zida ili sa stabla"
    Kacige na glavu obavezno dici i zbog diteta i zbog zakona koji će van natovarit socjalnu službu na vrat.
    Posljednje uređivanje od dalmacija : 11-12-2010 at 08:40 AM

Barba
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    Nadamo se a ce sta vise medija obajviti pa nek se cuje sta mislimo o zakonima koji se kroje

http://www.morsko-prase.hr/2006/inde...=9770&Itemid=1

http://www.pomorac.net/portal_udruga...radni-sta.html
    E i da ne zaboravim, Belboy članak je odličan...svaka čast

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Pranciok Crewing Services LTD , Singapore

Početno

Poslao sam Dalmosu PM ali je vjerovatno zauzet pa ne odgovara pa molim da mi netko iz UPH odgovori

Naime , ponudio sam Dalmosu da mu preko jedoga prijatelja koji vodi emisije na KL Eurodomu ( Radio stanica u Splitu ) sredim emisiju u kojoj on ( ili neko iz UPH ) mo?že biti gost i u nekih pola ure / tri kvarta ure iznositi svu problematiku vezanu za pomorstvo u Hrvata.

Mislim da to neće biti nikakav problem jer sam mu do sada u emisiju dovodio razne profile ljudi , od pilota do rudara i uvijek je potreba za novim gostima i novim temema.

Ukoliko postoji interesa javite se pa sredim to. Da i ja ne??to korisno napravim na ovome forumu
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

Časnik stroja Kotlar avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od dalmacija Vidi poruku
    Iz prve ruke znam da dica do punoljetnosti obavezno moraju nositi kacigu na glavi. Nedaj bože da dite padne i nema kacigu. Pad s bicikle hitna pomoč mora prijaviti na policiju i tretira se ko prometna što podrazumjeva cili protokol kao i za odraslog i kao da je vozija motor ili auto. Ja san osobno ditetu od 9 godina vadila krv u prisustvu 2 policajca i mali je puha u dreger . Nema nikakve razlike. Tad na snagu stupa socjalna služba i sve šta ide uz to .
    Kako se to dogodilo na nekom bilom putu van prometnice bilo je još blesavije ali takav je zakon.Uglavnom policajac je reka malom:" A gospe ti mali šta nisi hitnoj reka da si pa sa zida ili sa stabla"
    Kacige na glavu obavezno dici i zbog diteta i zbog zakona koji će van natovarit socjalnu službu na vrat.
    Pozdrav @Z.Ma šta više govoriti o socijalnoj reformi za Pomorce.Prije dvadeset godina nikoga iz vlasti nije bilo briga kako i gdje će se pomorac liječiti i koliko će novaca izdvojiti za to u slučaju potrebe jer nitko od nas nije imao nikakvo osiguranje od strane nacionalnog zavoda za zdravstvo.Kako bi to ublažili svi smo pomalo odlučili uplačivati životno osiguranje kod razno raznih osiguravajućih kuća koje jesu ili nisu usko povezane sa bankarskim sustavom odnosno njihovim investicijskim fondovima a ti isti onda sa državnim financijskim aparatima.Šta sam mislio reći sa svime ovim je, da su nas sve prisilili da moramo plaćati mirovinsko i zdravstveno koji uveliko premašuje sumu koju izdvajam za životno osiguranje a u konačnici dobivam troduplo manje od našega mirovinskog koji se ionako nada da ću skiknuti po prvim misecima kada budem u mirovini.
    I sada šta na to sve reći.Prisiljeni smo plaćati mirovinsko i zdravstveno jer u protivnom nemožeš obnoviti nacionalne certifikate kao što si prisiljen i nastaviti plaćanje životnoga osiguranja jer u protivnom ako raskineš ugovor prije isteka ugovorena roka gubiš jako puno u odnosu na glavnicu koju si uplatio.
    Tko tu koga hebe?
    Usput Belboy članak je izvrstan.
    "Tko se cjeli ?život nada sa osmjehom umire"

Barba belboy avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno

Hvala svima. Par ideja su mi nabacili Frankie i Guc preko maila ali su mi paru digli oni stočari iz Ministarstva Gospodarstva sa svojim dopisom i ??to se nisu čak ni udostojili pojaviti na tom sastanku.
    Navigati se mora ...

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Kotlar Vidi poruku
    ...Prije dvadeset godina nikoga iz vlasti nije bilo briga kako i gdje će se pomorac liječiti i koliko će novaca izdvojiti za to u slučaju potrebe jer nitko od nas nije imao nikakvo osiguranje od strane nacionalnog zavoda za zdravstvo....?*ta sam mislio reći sa svime ovim je, da su nas sve prisilili da moramo plaćati mirovinsko i zdravstveno koji uveliko prema??uje sumu koju izdvajam za ?životno osiguranje a u konačnici dobivam troduplo manje od na??ega mirovinskog koji se ionako nada da ću skiknuti po prvim misecima kada budem u mirovini......
    Totalno krivo.Prije 20 godina ih nije bilo briga gdje ce nasi pomorci radit nakon sta su uspili raspizdit gro firmi za onaj sitni i bijedni privatan interes,a sad kad smo se snasli su nanjusili lovu pa ti je drugi di posta tocan.Cisti reket.

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

Kotlar@
    I sada šta na to sve reći.Prisiljeni smo plaćati mirovinsko i zdravstveno jer u protivnom nemožeš obnoviti nacionalne certifikate

ovo nisan nigdi vidija napisano u zakonu,na koji nacin to provode jer me za obnovu breveta pitaju samo navigaciju,treba provjerit sta se govori ili argumentiraj linkom na clanak,nemoj mislit da ti popujem,ali ovo po svemu sta san gleda,ne stoji,ako san u krivu,ispravi me

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Bas sam to pita kad sam proslu zimu produzava brevete.Rekli su mi da provjere u poreznoj jeli redovito placamo doprinose.
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Sumnjam da to cine...nebi bravet dobija za godinu dana na taj nacin, Sta mislis da ce tamo neka kokos za svaki bravet zvat tamo neku tuku na poreznoj? Jedino da nisu umrezeni programom, to je onda drugi par postoli.....

Cinjenica je da se navigacija moze ovjerit i da se poslin toga ne moras prijavit ni odjavit, bar se u St moze jer se to radi na dva mista. Ovjera navigacije u pilotini, a prijave/odjave u kancelariji u LK.
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

guc
    guc je odsutan
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

rekli su da nebi izdali brevete dok se ne plati.E sad,kolika zakasnjenja toleriraju,to nisam pita.

guc
    guc je odsutan
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Sad cemo lipo placat 7.5% od osnovice za ben staz,a uz sav ben ja cu za dobit penziju morat navigat do 85-te.
    Nista,pod stare dane cu se pribacit na rutu Zadar-Kornati-Zadar.

Barba
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od guc Vidi poruku
    Sad cemo lipo placat 7.5% od osnovice za ben staz,a uz sav ben ja cu za dobit penziju morat navigat do 85-te.
    Nista,pod stare dane cu se pribacit na rutu Zadar-Kornati-Zadar.
    Evo i ja san ba?? mu?žu izračunala, on će sa 85, pa sam mu rekla kad navr??i 60 da ću ga pribacit u Omi?? na Cetinu, kupit ću mu brodicu za 4 čovika, da vozi turiste, a ja ću mu pisat navigaciju....
    A moran da mi skupi to sta?ža, ja mislin ?živit 110 pa zna?? da će mi tribat penzija...

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Naslov ovog filma je treba bit Pomorska renesansa Hrvatske. Svi bi isto klimnili glavama za taj projekt
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/k...io/524867.aspx

Barba
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

A to ti je ono, taj film neće?? gledat...

tk1
    tk1 je odsutan
    Kadet
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    teekay

Početno

Koliko se meni cini ovi koji su sad na vlasti mogu razumit samo dva jezika.Jedan je da ih se opali po gubici,a drugi je da ih se opali po dzepu.Kako nas ipak ima malo za ih opalit po gubici triba ih opalit po dzepu.Mislim da svi strajkovi,protesti,upozorenja njima ne znace nista i zato imam prijedlog.Da bi pokazali da smo jedinstveni i da mislimo ozbiljno lipo se organizira priko ovih stranica da se na odredjeni datum skupimo svi,oni koji su doma idu osobno,oni koji nisu,posalju nekoga,svako u svoju banku pa recimo dignemo isti dan svaki po 1.000 Eur.Ako se ovde barata cifrom od 20.000 pomoraca nije tesko izracunat koliko je to.Pa ako to ne upali slijedeci put 5.000.....itd.
    Mislim da bi ovaj jezik jako dobro razumili.

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

ako si upoznat,veliki dio clanova uph ne drzi lovu vise na nasim bankama od prosle godine
    kad bi svi to napravili...

2 e Marenos avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Swire Pacific

Početno

??alim one koji su u sistemu,bolje je biti odmetnik.

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Netijak Vidi poruku
    A bo?že moj, prijavi godinu navigacije za produ?žit brevet, a ovo ostalo tuci u drugu matrikulu i vodi se na birou za zapo??ljavanje.. račun vanka i bog te veselija.. naravno uz napomenu da nesmi?? imat ni??ta sa na??im agencijama.. a i ko je lud imat posla sa na??ima..
    a kako si ti srico strikanova isa na shella nedavno? priko zike iz globtika ili po duhu svetome? a na sks te sla sveti petar ili bozic??

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •