Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/24
    Clan Posade Posejdon avatar
    Datum registracije
    Jul 2007

Početno Usvojene izmjene Pomorskog zakonika

http://www.mmtpr.hr/default.asp?id=3841 ,ovo je link o obavijesti
    http://www.sabor.hr/fgs.axd?id=6520 , a ovo je sta nas ceka od 1.1.08.
    Jeste li znali da se glasa o izmjenama?
    Ako jeste dali znate sta je novoga u ovim izmjenama?
    Ova pitanja vise svatite ka poticaj na komentare.
    Posljednje uređivanje od Posejdon : 07-09-2007 at 07:36 PM
    Zaludu me svitovala i zaludu place

Peace Brother,Save planet Barkariol avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    Atlantska

Početno

Popu??ili smo svakako.Jer,danas ima posla, sutra nema.Plati?? dr?žavi poreze kroz dvije, tri jo?? uvijek zlatne godine pomorstva,a onda kriza;ne mo?že?? se ukrcat,nema posla ni na kraju, djeca rastu i sve im vi??e treba ,benzina poskupljuje (obada li ko da 1litra benzine ko??ta kao 1litra jestivog ulja),poskupljuju rate kredita i tko zna koje jo?? brevete i tečajeve će trebat polo?žit??*to ti onda znače 183 dana?A tko će vam plaćat knjigovođu za obračun dohotka i sl???alosno,ali dr?žava koja se deklarira socijalnom ??titi samo ratne profitere.Osobno sam proveo 3 godine u Hrvatskoj vojsci,ostao bez posla potom i jo?? druge nizbrdavajuće dogodov??tine,ali sam u vlastitoj dr?žavi "stranac".Pogotovo kad tra?žim ne??to ??to me pripada.Prvo bih naveo Lučku kapetaniju Dubrovnik.Toliko poni?ženja i otucanja pragova nisam ni u crnoj africi do?živio.Bio sam na rubu da ih prilikom jednog ispita ispretucam i iznabijam jer vjerovatno bi me tek onda saslu??ali i ispo??tovali.Tako i sve drugo.Slu?žbenici u raznim upravama vrle nam domovine jo?? uvijek misle da su partija??i iz doba komunizma-bahati,ne saslu??aju,ne razumiju...Oduljio sam pa već i sebi idem na ?živce.Zaključakva dopuna zakona nam ni??ta dobrog donijet neće!

1.Casnik infomanager avatar
    Datum registracije
    Feb 2008

Početno obratiti pa?žnju na obvezu porezne prijave...

Gospodo pomorci, ukoliko ja ovo dobro čitam potrebno je poreznoj upravi po isteku godine podnijeti poreznu prijavu, savjetujem Vam naći knjigovođu te vidjeti je li Vam uputnije sami podnositi prijavu (??to mo?žete) ili platiti knjigovođu koji će ako ni??ta drugo, to napraviti bez obijanja vrata na poreznoj upravi :

Članak 13.
    Članak 128. mijenja se i glasi:
    â??Članak 128.

(1) Član posade broda u međunarodnoj plovidbi bez obzira na dr?žavnu pripadnost broda, koji u Republici Hrvatskoj ima prebivali??te odnosno uobičajeno boravi??te (rezident), jest obveznik poreza na dohodak od nesamostalnog rada prema primicima ostvarenima po osnovi rada na brodu u međunarodnoj plovidbi osim ako je plovio 183 dana ili vi??e dana u godini za koju se utvrđuje obveza poreza na dohodak. Vrijeme od 183 dana ne mora biti povezano.
    (2) Za postizanje potrebnih 183 dana iz stavka 1. ovoga članka za godinu za koju se utvrđuje obveza poreza na dohodak, član posade broda mo?že pribrojiti i dane plovidbe iz prethodne godine koje kao prekobrojne nije u prethodnoj godini uračunao u 183 dana iz stavka 1. ovog članka, te:

-dane provedene na putu od mjesta prebivali??ta do mjesta ukrcaja na brod,
    -dane potrebne za povratno putovanje,
    -dane liječenja zbog bolesti ili povrede nastale na putu za ukrcaj, na brodu ili na povratku, i

- dane provedene na stručnoj izobrazbi u inozemstvu.
    (3) Član posade broda iz stavka 1. ovoga članka nema obvezu obračuna i plaćanja predujma poreza na dohodak prema primicima ostvarenima po osnovi rada na brodu u međunarodnoj plovidbi ostvarenima tijekom godine, a obvezan je podnijeti godi??nju prijavu poreza na dohodak sukladno odredbama propisa o porezu na dohodak, bez obzira na broj dana provedenih na brodu u međunarodnoj plovidbi.
    (4) U godi??njoj prijavi poreza na dohodak, pored ostalih ostvarenih primitaka oporezivih porezom na dohodak u Republici Hrvatskoj, član posade broda iz stavka

1. ovog članka posebno iskazuje i primitke ostvarene po osnovi rada na brodu u međunarodnoj plovidbi oporezive porezom na dohodak, uključujući i pomorski dodatak bez obzira na to je li svota pomorskog dodatka posebno iskazana od strane isplatitelja primitka ili nije.
    (5) Uz godi??nju prijavu poreza na dohodak član posade broda iz stavka 1. ovog članka du?žan je prilo?žiti izvadak iz pomorske knji?žice odnosno dozvole za ukrcanje,
    kao dokaz o broju dana provedenih na brodu u međunarodnoj plovidbi tijekom poreznog razdoblja, te obračunati svotu primitka na koji se ne plaća porez na dohodak - pomorskog dodatka za svaki dan proveden na brodu u međunarodnoj plovidbi tijekom tog razdoblja.
    (6) Članu posade broda iz stavka 1. ovog članka priznaju se, kao porezno priznati izdatak, i tijekom poreznog razdoblja uplaćeni doprinosi za obvezna osiguranja sukladno odredbama članka 129. ovoga Zakonika.
    (7) Zbroj iznosa pomorskog dodatka obračunatog prema stavku 5. i iznosa uplaćenih doprinosa prema stavku 6. ovoga članka mogu iznositi najvi??e do iznosa ukupnih primitaka ostvarenih po osnovi rada na brodu u međunarodnoj plovidbi prema stavku

4. ovoga članka. Razlika između primitaka umanjenih za pomorski dodatak i izdataka za doprinose jest dohodak od nesamostalnog rada prema kojemu se, ovisno o broju dana plovidbe sukladno odredbi stavka 1. ovoga članka, utvrđuje ili se ne utvrđuje obveza poreza na dohodak.
    (8) Na obvezu poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak prema primitku člana posade iz stavka 1. ovog članka, te način utvrđivanja, rokove plaćanja, obračun zatezne kamate ako se obveza ne uplati u propisanom roku, zastaru prava na utvrđivanje i naplatu poreza, povrat vi??e uplaćenog poreza ili poreza plaćenog bez pravne osnove, vođenje drugostupanjskog i prekr??ajnog postupka te druga pitanja vezana uz porez na dohodak koja nisu uređena ovim Zakonikom primjenjuju se propisi koji uređuju oporezivanje dohotka kao i opći porezni propisi.
    (9) Poslodavac nema obvezu obračunavanja niti plaćanja predujma poreza na dohodak prema plaći koju isplaćuje za rad članu posade broda u međunarodnoj plovidbi.
    (10) Visinu pomorskog dodatka člana posade broda iz stavka 1. ovog članka, način iskazivanja podataka o oporezivim primicima i primicima na koje se ne plaća porez na dohodak (pomorski dodatak), te porezno priznatim izdacima i način dokazivanja broja dana u plovidbi, propisuje ministar nadle?žan za poslove financija, uz prethodno mi??ljenje ministra.

kapo Foranin avatar
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    jadrolinija

Početno

Platite knjigovodu gospodo pomorci.
    Sve se vise pitam ima li smisla navigat u ovoj drzavi

Tom
    Tom je odsutan
    2.Casnik Tom avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

mislim ljudi da nam nema pomoci. polako su nas uveli u sistem i sada se sprema deranje. nazalost nemogu reci da se neisplati navigati iz tog razloga sto u ovoj drzavi posla nema, ako prestanemo ovo raditi mozemo jedino na burzu.

Kadet
    Datum registracije
    Oct 2008

Početno

Ovo je totalno sranje. Neki dan sam isao u poreznu upravu da ih pitam kako cu ja to podnjet poreznu prijavu ako sam na brodu a oni meni neka to neko drugi napravi za mene. Samo za napomenu jos niko nije vidio kako ta prijava izgleda jer se nije jos tiskala. Alo ljudi sto bi ja to trebao, starce peglat da pisu za mene a pojma nemaju sto se treba pisat, kao da oni ista znaju o mom poslu. Stvarno treba imat knjigovođu jer se nece moc drugacije. Sve mi je ovo nekako prekomplicirano. Necu reci daje lose ovo sto zele napravit ali su napravili velike greske koje ce s vremenom ispravljat a mi cemo ispastat. Ovo je ludilo. Jebem se na brodu a sad kad dodjem doma i drzava me jebe. Kad sam doma zelim mira kako svi vi a supci nam zagorcavaju i ovako jeben zivot.

Kadet
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

na prolece kad bude lipo vrime svi u zg i prosvjed. jedino tako pa zasto ne sad imamo internet mozemo se organizirat nemojmo bit pickice, ljudi idu u spontani prosvjed protiv mafijaskih ubojstava a ne idu u prosvjed jer su gladni, kreteni. pa nek se ubijaju samo neka to rade cisto, mecima izbliza a ne bombama pa da stradaju neki dobri tipovi, ko sta vlada hita bombu i sve nas osakati majku im jebem

Datum registracije
    Feb 2008

Početno porezna prijava

kako od prosvjeda neće bit ni??ta ajmo malo vi??e o praktičnom dijelu prijave :

mislim kako ne postoji posebna forma, to je obrazac koji se čini mi se nalazi na ??alteru porezne uprave ( godi??nja prijava građana ) , u nju se upi??u osnovni podaci + tko sve vam čini olak??icu : nezaposlena supruga, uzdr?žavate roditelje, djeca koja ?žive sa vama. To bi se moglo predati bilo kad jer je to karton koji ostaje u p. upravi i kod vas. Drugi dio ovisi od godine do godine i trebao bi predstavljati dokaz primanja, ugovor ili platne liste a kao olak??ice recimo ulazi bančina potvrda o stambenom kreditu, popravci stana ili ugradnja recimo novih prozora itd. Prijave se čini mi se podnose do kraja 2 mjeseca, mislim kako bi dobro bilo raspitat se unaprijed. uostalom, i ministarstvo je ostavilo svoju mail adresu za pitanja, ako sad počnete slati upite i oni će shvatit kako treba reagirati pa mo?žda uspiju i pojednostavniti proceduru, mail je : pomorci@pomorstvo.hr

ch. mate ruzina avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

A vidin da ste svi revoltirani ka sta je i normalno ali raspitajte se o mogucnosti dvojnog drzavljanstva u susjednoj nan Bosni i prijavite adresu u Neumu ili otvaranju obrta tamo pa nek nan gospoda iz Uskoka i inih drzavnih sluzbi stave nos

Datum registracije
    Feb 2008

Početno jo?? o poreznoj prijavi

Uz članak 13.
    Člankom 13. mijenja se članak 128. Pomorskog zakonika kojim se uređuju pitanja poreznih obveza člana posade broda u međunarodnoj plovidbi.
    Stavak 1. je po uzoru na neke zemlje EZ uzeo granicu od 183 dana tijekom porezne godine boravka i rada na brodu u međunarodnoj plovidbi za oslobođenje pomorca od plaćanja poreza na dohodak.
    Stavak 2. dopu??ta preno??enje neiskori??tenih dana plovidbe iz prethodne godine u porezno razdoblje, jer pomorci danas najče??će plove i borave kod kuće u intervalima od po 4 mjeseca. To znači da pomorac koji se ukrca na brod početkom godine mo?že imati 8 mjeseci plovidbe u toj godini, ali u narednoj godini svega 4 mjeseca plovidbe, a 8 mjeseci odmora. Jednako tako u dane provedene u plovidbi uračunavaju se i dani provedeni u svezi sa plovidbom kako su odnosnom stavku.
    Stavak 3. propisuje da pomorac mora podnijeti poreznu prijavu bez obzira na broj dana provedenih u plovidbi, to znači i ako je plovio vi??e od 183 dana. To je zato ??to dr?žavnom tijelu mora sukladno stavku 5. podnijeti dokaze o broju dana provedenih na brodu u međunarodnoj plovidbi tijekom poreznog razdoblja.
    Stavak 4. i 5. propisuju da pomorac u poreznoj prijavi, između ostalog, iskazuje pomorski dodatak, ako je poslodavac pomorski dodatak posebno iskazao. Međutim, to će danas biti rijetkost pa se takozvani pomorski dodatak treba shvatiti kao porezna olak??ica na primanja pomoraca općenito, a ne samo kao posebno iskazana isplata koja u toj iskazanoj svoti ne ulazi u poreznu osnovicu.

Ako nemate ni??ta pametno za reći na ovu temu molim nemojte spamati, bit će pomoraca kojima su ovakve informacije dobrodo??le

kapo Foranin avatar
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    jadrolinija

Početno

Nego koji je vremenski rok, odnosno do kada trebamo predat poreznu prijavu i sta se dogada ako smo tad na brodu

Datum registracije
    Feb 2008

Početno o poreznoj prijavi

Za pomorce obvezno mirovinsko i zdravstveno u Hrvatskoj bez obzira na to na čijem brodu plove
    Procjenjuje se da otprilike 32.000 hrvatskih pomoraca plovi na brodovima u međunarodnim vodama, a do kraja 2007. samo ih je tisuću bio osigurano. Većina nema nikakvo socijalno osiguranje, pa nakon prestanka rada ili u slučaju bolesti i invalidnosti ni oni ni članovi njihove obitelji nemaju nikakvu socijalnu sigurnost. Takvu praksu mijenjaju nove zakonske odredbe

Pi??e: mr. sc. Marija Zuber, savjetnica-urednica u časopisu Računovodstvo i financije
    mzuber@rif.hr

U setu novih propisa koje se počelo primjenjivati 1. siječnja 2008. jesu i izmjene Pomorskog zakonika, prihvaćene jo?? ljeti 2007. Pomorskim se zakonikom prije nekoliko godina počela provoditi reforma pomorskog sustava Hrvatske da bi se stvorile poticajne zakonske pretpostavke za zapa?ženije sudjelovanje hrvatskih brodara u svjetskoj tr?ži??noj utakmici.

Osigurani i članovi obitelji

Od 1. siječnja 2008. svaki pomorac koji ima prebivali??te u Hrvatskoj mora za vrijeme plovidbe na brodu u međunarodnim vodama biti osiguran u sustavima mirovinskog i zdravstvenog osiguranja bez obzira na dr?žavnu pripadnost broda. Razdoblje osiguranja je vrijeme od dana ukrcaja do dana iskrcaja s broda. Za pomorca kojem je poslodavac domaća pravna osoba prijavu na mirovinsko i zdravstveno osiguranje podnosi tuzemni poslodavac. Za pomorca koji je sklopio ugovor s inozemnim poslodavcem prijavu i odjavu na obvezna osiguranja podnosi lučka kapetanija nadle?žna prema mjestu njegova prebivali??ta, i to na temelju pomorske knji?žice i dokaza o danima provedenim na plovidbi.

Iznimno se prijava ne podnosi ako je pomorac sklopio ugovor o radu s brodarom iz dr?žave s kojom Hrvatska primjenjuje ugovor o socijalnom osiguranju, pa je tim ugovorom drukčije određeno. Međunarodni su ugovori prema pravnoj snazi iznad tuzemnog zakonodavstva, pa ako je tim ugovorom drukčije određeno, njegove odredbe imaju prednost u primjeni. Ako pomorac uzdr?žava članove obitelji koji nisu zdravstveno osigurani, du?žan ih je prijaviti u sustav obveznog zdravstvenog osiguranja. I za članove obitelji pomorca koji je sklopio ugovor s inozemnim poslodavcem prijavu podnosi lučka kapetanija, i to na temelju podataka koje je dostavio pomorac ili posrednik preko kojeg se pomorac zapo??ljava.

Doprinose plaćaju sami pomorci

Doprinose za obvezna osiguranja plaćaju sami pomorci, čak i oni koji plove za na??e brodare. Za razdoblje od dana ukrcaja do dana iskrcaja s broda pomorci sami za sebe plaćaju doprinose za obvezna osiguranja na temelju rje??enja koje će im izdati Porezna uprava nadle?žna prema mjestu njihova prebivali??ta. To vrijedi za pomorce koji su ukrcani na strani brod, ali i za pomorce koji su s na??im brodarom sklopili ugovor za plovidbu u međunarodnim vodama.

Oni će plaćati doprinose za mirovinsko osiguranje prema stopi od 20 posto (ili 15 posto za prvi i pet posto za drugi stup) i doprinose za zdravstveno osiguranje, koji uključuju i doprinos za osiguranje od posljedica nesreće na radu i profesionalne bolesti (ukupno 15,5 posto). Stope doprinosa za njih su jednake kao i za sve ostale osiguranike u sustavu obveznog osiguranja, ali drukčije su osnovice.

Osnovice za plaćanje obveznih doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje pomoraca određene su posebnom naredbom o mjesečnoj osnovici za obračun doprinosa za obvezna osiguranja člana posade broda u međunarodnoj plovidbi za 2008. i ovisno o radnom mjestu pomorca iznose od 2.441,25 kuna za mornare do 6.480,25 kuna na mjesec za zapovjednika broda. Mjesečna je svota doprinosa na tako određene osnovice od 867 kuna za mornara do 2.300 kuna za zapovjednika broda. Za članove obitelji pomorca koji su preko njega zdravstveno osigurani pomorac plaća doprinos za osnovno zdravstveno osiguranje na najni?žu osnovicu, tako da mu je za ovu godinu mjesečna obveza za svakog člana obitelji 367 kuna.

Prijava poreza i olak??ice

Izmjene Pomorskog zakonika uređuju i status pomoraca u poreznom sustavu. Za 2008. će godinu pomorci koji su tijekom te godine plovili na brodovima u međunarodnim vodama morati podnijeti godi??nju prijavu poreza na dohodak prema pravilima propisanim izmijenjenim Pomorskim zakonikom. Dakle, prvu obveznu prijavu poreza na dohodak za 2008. prema novim propisima pomorci će podnijeti do kraja veljače 2009. Ta se obveza ne odnosi na sve pomorce, nego samo na one koji su tijekom kalendarske godine za koju se podnosi prijava manje od 183 dana proveli u plovidbi. Razdoblje od 183 dana ne mora biti povezano, a podaci se utvrđuju iz pomorske knji?žice. Dakle, samo pomorac koji je u kalendarskoj godini polovio manje od 183 dana du?žan je za tu godinu podnijeti godi??nju prijavu poreza na dohodak.

U razdoblje plovidbe od 183 dana, koje ga oslobađa obveze podno??enja prijave, uračunavaju se dani koje je u toj kalendarskoj godini proveo na brodu, dani koje je kao prekobrojne prenio iz prija??nje godine (npr. ako je 2008. na brodu proveo 250 dana, 183 dana će iskoristiti kao kriterij koji ga za 2008. oslobađa od podno??enja prijave poreza na dohodak, a razliku od 67 dana moći će za porezne svrhe pribrojiti danima boravka na brodu 2009.), dani provedeni na putu od mjesta prebivali??ta do mjesta ukrcaja na brod, dani potrebni za povratno putovanje, dani liječenja zbog bolesti ili ozljede nastale na putu za ukrcaj, na brodu ili na povratku te dani provedeni na stručnoj izobrazbi u inozemstvu.

Pomorski dodatak kao porezna olak??ica
    Ako podnosi godi??nju prijavu poreza na dohodak, pomorac ostvaruje pravo na sve porezne olak??ice kao i drugi obveznici poreza na dohodak, ali i jednu dodatnu. Za svaki dan koji je proveo na brodu porezna mu se osnovica smanjuje za svotu dnevnoga pomorskog dodatka, neovisno o tome je li mu se isplaćivalo pomorski dodatak. Pomorski je dodatak trenutačno propisan u svoti od 400 kuna na dan, ??to znači da bi se npr. pomorcu koji je na brodu proveo 100 dana porezna osnovica za tu kalendarsku godinu smanjila za dodatnih 40.000 kuna. U tijeku je izrada posebnog pravilnika kojim će se pobli?že urediti porezni status pomoraca i visina pomorskog dodatka koji im se priznaje kao porezna olak??ica, a u tu će se svrhu za ovu godinu morati prilagoditi i obrazac godi??nje prijave poreza na dohodak.
    Retroaktivno osiguranje za 2007.
    Pomorci koji su 1. siječnja 2008. zatečeni u plovidbi na brodu za koji je propisana obveza prijave u sustav mirovinskog osiguranja, a koji se nisu do kraja 2007. osigurali od tih rizika, osigurat će se retroaktivno, s datumom od 1. siječnja 2008. Ti su pomorci odnosno posrednici preko kojih su zaposleni obvezni nadle?žnoj lučkoj kapetaniji dostaviti sve podatke potrebne za prijavu na osiguranje, i to u roku od 10 dana od dana povratka s plovidbe.
    Osiguranje moguće i dok se ne plovi
    Pomorac je du?žan plaćati doprinose samo za razdoblje od ukrcaja do iskrcaja s broda. Između tog razdoblja nije obvezno prijavljen u sustavima socijalnog osiguranja, ali mo?že se s??m prijaviti. U mirovinskom osiguranju mo?že upotrebljavati institut produljenog osiguranja i s??m za sebe plaćati doprinos na najni?žu mjesečnu osnovicu u iznosu od 2.441,25 kuna, ??to je mjesečni izdatak za mirovinsko osiguranje od 488 kuna. U sustavu zdravstvenog osiguranja, za razdoblje između dvije plovidbe, prava se ostvaruju prijavom nadle?žnoj slu?žbi u propisanom roku, pa je dovoljno da se pomorac u roku od 30 dana od prestanka obveznog osiguranja prijavi nadle?žnoj slu?žbi HZZO-a da bi i u razdoblju dok ne plovi zadr?žao status osiguranika bez obveze plaćanja doprinosa.

3.Casnik MarinST avatar
    Datum registracije
    Jun 2009

Početno

Draga gospodo svaćam da vam je nezgodno kad imate djecu mijenjat prebivalište, al Crna Gora je stvarno raj, pisalo se o tom na forumu...
    Ja čim krenem idem u DE znam i kako, ne dam ovoj državi niti lipe
    ...vrime ide, ne čeka nikoga, ni čovika ni Boga...

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

Dile van u st kapetaniji knjizicu sa kompletnim pravilnikom,vrime je da udruga kupi kucu u CG i da se svi prijavimo tamo

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od ruzina Vidi poruku
    A vidin da ste svi revoltirani ka sta je i normalno ali raspitajte se o mogucnosti dvojnog drzavljanstva u susjednoj nan Bosni i prijavite adresu u Neumu ili otvaranju obrta tamo pa nek nan gospoda iz Uskoka i inih drzavnih sluzbi stave nos
    Ja sam iz BiH i to ti tamo ne bih proslo, jer ako mislis legalno trosit novac u RH, kupovati nekretnine itd., onda moras donijeti uplatnicu iz BiH da si platio porez! Porez u BiH ti iznosi 10% pa ako ti se isplati tako da platis u BiH 10 % i to prikazes u RH onda dobro, ali ako ne zelis platit porez, kao npr. ja onda ti je jedino rijesenje odjavit prebivaliste u RH i prijavit boraviste u CG jer tamo nema poreza na pomorce i ako ga ima onda je jos manji nego u BiH, no to pitaj kolegu Frankija on ti je bolje upucen u to!

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od wolf11 Vidi poruku
    Ja sam iz BiH i to ti tamo ne bih proslo, jer ako mislis legalno trosit novac u RH, kupovati nekretnine itd., onda moras donijeti uplatnicu iz BiH da si platio porez! Porez u BiH ti iznosi 10% pa ako ti se isplati tako da platis u BiH 10 % i to prikazes u RH onda dobro, ali ako ne zelis platit porez, kao npr. ja onda ti je jedino rijesenje odjavit prebivaliste u RH i prijavit boraviste u CG jer tamo nema poreza na pomorce i ako ga ima onda je jos manji nego u BiH, no to pitaj kolegu Frankija on ti je bolje upucen u to!
    KO moze meni reci da ja u 13 godina navigacije nisan ustedia par stotina tisuca eura. PA eto kupicu tako kucu i odakle mi novac.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

3.Casnik MarinST avatar
    Datum registracije
    Jun 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    KO moze meni reci da ja u 13 godina navigacije nisan ustedia par stotina tisuca eura. PA eto kupicu tako kucu i odakle mi novac.
    Upravo tako, ne treba izmisljat toplu vodu

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    Novac nije sporan, zaradio si ga od navigacije to uopce nije upitno, ali ako te budu pitali kad budes vadio sve dozvole za nju odakle ti novac sta ces im reci? Bio prijavljen u drugoj drzavi, oni ce ti reci ok donesi uplatnice da si uredno platio porez tamo, naravno ako imamo reciprocitet s tom drzavom onda ti se porez prizna, no ako nemamo onda........ ces platit ovdje porez za sve godine naja ili ces a ne platis u ZATVOR! Slusao sam tvoj govor na TV-u, jer na prosvjedu je bilo dosta ljudi pa nisam te imao priliku cuti uzivo a vidio sam kako i izgledas i cinis mi se pametan covjek koji dobro zna da ako ostanes ovdje i ima manje od 183 dana da ce morat platit porez, jer ces u protivnom za neplacanje tj. utaju poreza ici u zatvor! Ako stvari ostanu ovakve kakve su sad svi koji mislimo ne platit porez na dobit morat cemo ici iz RH koliko god nam to tesko, ali interes svojih obitelji mora uvijek biti na prvom mjestu! A oni koji ga misle platit neka placaju, ja ne mislim!

3.Casnik MarinST avatar
    Datum registracije
    Jun 2009

Početno

@ Wolf11: dragi ti sam sebi kontrira?? u postovima...
    Plati porez di ti odgovara i to je to, ko te pita za izvor love...

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Citiraj Prvotno napisano od wolf11 Vidi poruku
    Novac nije sporan, zaradio si ga od navigacije to uopce nije upitno, ali ako te budu pitali kad budes vadio sve dozvole za nju odakle ti novac sta ces im reci? Bio prijavljen u drugoj drzavi, oni ce ti reci ok donesi uplatnice da si uredno platio porez tamo, naravno ako imamo reciprocitet s tom drzavom onda ti se porez prizna, no ako nemamo onda........ ces platit ovdje porez za sve godine naja ili ces a ne platis u ZATVOR! Slusao sam tvoj govor na TV-u, jer na prosvjedu je bilo dosta ljudi pa nisam te imao priliku cuti uzivo a vidio sam kako i izgledas i cinis mi se pametan covjek koji dobro zna da ako ostanes ovdje i ima manje od 183 dana da ce morat platit porez, jer ces u protivnom za neplacanje tj. utaju poreza ici u zatvor! Ako stvari ostanu ovakve kakve su sad svi koji mislimo ne platit porez na dobit morat cemo ici iz RH koliko god nam to tesko, ali interes svojih obitelji mora uvijek biti na prvom mjestu! A oni koji ga misle platit neka placaju, ja ne mislim!
    @Kokolo
    Ovo boldano ti je mozda odgovor(?????)
    @wolf
    Molim te lipo ne trkeljaj.Vjerojatno si dobronamjeran,ali ja te vise ne mogu "pratit".Kada pocnes zaradjivat ka pomorac i dodjes u situaciju da moras platit porez,javi nam sta si iskemija.
    Bez uvrede,molim
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •