Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/20
    Clan Posade
    Datum registracije
    Jan 2010

Početno nevjerojatne kapetanije

boze mili kakvi ovo ljudi rade po kapetanijama???
    puna im je pipa posla i onda se neznaju ni ponasat kad stranka dode i pita par informacija. evo ukratko imam dvije price iz vlastitog iskustva.

evo polozio sam porucnicki ispit i na osnovu istog zelim izvadit dozvolu za voditelja brodice c kategorije u sto spadaju skiperi. gospodin u LK Du mi rece da ce to potrajat mjesec do dva jer je gospođa koja salje papire u zg na godisnjem odmoru i vraca se 2.8. a onda ide on na godisnji pa prema tome mi nemoze rec kad ce dozvola bit gotova. na to sam mu reko gospodine treba mi ta dozvola za radit ne mogu toliko cekat, na sto mi je odgovorijo: "mladicu cekam i ja penziju"!
    doslo mi je da ga zbombam sakom u nos! molim vas da mi date savjet kako tu dozvolu ishodit negdje drugo ako je moguce!!

drugi primjer je bio pred polaganje porucnickog i skupljanja breveta za pristup na ispit!!! receno mi je da mi za porucnicki trebaju osnovna prva pomoc, gmdss, protupozarna zastita, arpa radna razina, rukovanje spasilackom brodicom.
    e posto sam zavrsio faks dobio sam arpu upravljacku razinu i pruzanje medicinske skrbi na brodu sto su dva braveta jaca od arpe radne i osnovne prve pomoci, na moje pitanje jeli mi oni pokrivaju ova dva slabija rekli su da da i da nema potrebe polagat ove "male" brevete. iza mene dan ili dva je doso kolega i pito isto pitanje na sto je dobio odgovor: ja sam ti reko sto ti treba ostali tvoji breveti me ne zanimaju!!!!

imate li vi iskustva sa ovakvim groznim ljudima u vasim kapetanijama i molim vas da mi recete kako cu doc do c kategorije

Clan Posade
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    NCL

Početno

Prijatelju nema druge nego pocet galamu,drugacije ne ide.

Clan Posade
    Datum registracije
    Jan 2010

Početno

ma ne mogu ja galamit na njega prvo sto imam postovanja prema starijem covjeku, a drugo nisam taj tip covjeka koji tako rijesava stvari. ja sam za njega mulac od 24 godine i on radi onako kako je njega volja!

Banned
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    adriatic sea

Početno .

Gospar Filko te tako lipo dočeka,jesam li u pravu? Pa jesi ga vidi koliki je,onakav čovik mora bit isfrustriran.Dobro si pro??a i ti i tvoj kolega,ka na piru.

2 e Marenos avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Swire Pacific

Početno

Vrlo jednostavno,idi u drugu LG.

Kadet
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    student

Početno

a da se preko udruge nesto poduzme i digne prasina

lijeni tovar propuhani avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    tamo di mi pase

Početno

Čekaj malo ti predla?že?? da udruga di?že pra??inu zbog toga ??to su ljudi u kapetanijama bezobrazni prema strankama????:confuse
    Idemo ispočetka.....

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od jojoba Vidi poruku
    a da se preko udruge nesto poduzme i digne prasina
    Nek ne dizu prasinu na nju sam alergican,a za dizanje prasine ti ni ne triba udruga.Pored toga prema meni su uvijek bili korektni i pristojni.

Kadet erik1975 avatar
    Datum registracije
    Mar 2010

Početno

u ovoj banana dr?žavi ne mo?že?? niti ovlastenje podignut da ne izgubi?? ?živce, a oni o nekom beneficiranom i pravima. jedino , istina , u Rijeci se npr. tako ne??to ne mo?že desit. Cudi me , pa nije dubrovnik neka mala lučka ispostava , nije valjda da imate samo 2 ljudi koji to rade.

lijeni tovar propuhani avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    tamo di mi pase

Početno

A za??to se tako ne??to u Rijeci ne mo?že desiti???
    Idemo ispočetka.....

Kadet erik1975 avatar
    Datum registracije
    Mar 2010

Početno

Citiraj Prvotno napisano od propuhani Vidi poruku
    A za??to se tako ne??to u Rijeci ne mo?že desiti???
    Pa zato ??to na odjelu za izdavanje ovla??tenja i na pravnim poslovima radi njih 5,6 i nema dana u godini da ti neće izdati ovla??tenje i uzeti papire.
    A i puno puta izlaze u susret kad je u pitanju ukrcaj a tebi treba izdat ovla??tenje koje si tek polo?žio (inače je period 6 dana)

Clan Posade
    Datum registracije
    Jan 2010

Početno

ima bit da niko nemjenja ovu gospođu sto je posla na godisnji!!!
    i nitko drugi nezna poslat u zagreb osim nje!!!
    i jos da moram cekat da se skupi desetak prijava pa da ce tek onda slat.
    provat cu zvat split pa cu vidit kako ce mi oni reagirat!!!
    a to da udruga dize prasinu oko ovog nisam mislio da ce poduzet ista niti treba a niti hoce. samo sam vam htio napisat kakvih kretena ima koji nam nedaju da zaradujemo kruh, a sve smo legalno stekli i platili!!!!

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od erik1975 Vidi poruku
    ... nije valjda da imate samo 2 ljudi koji to rade.
    Imas pravo tribalo bi podhitno zaposlit jos jedno 6 ljudi jer se ovi ubijaju od posla.Ljudi padaju od umora. Ljudi jednostavno ne stizu.Znas koliko se tu breveta izda godisnje i koliki je posal ispisat ime,prezime,datum i mjesto rodjenja na unaprijed pripremljenu sprancu.

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

meni samo nije jasno sto triba u Zg slati tj da Zg izradjuje ili odobrava za "voditelja čamca".
    Meni su to ovu zimu napravili odma,u isto vrime kad sam radija i sve brevete.Jos mi je i taj trosak platila firma,pripoznali vrijednost pa se boje da ne utečen(bija sam im da upozorenje).
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

Kadet erik1975 avatar
    Datum registracije
    Mar 2010

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    Imas pravo tribalo bi podhitno zaposlit jos jedno 6 ljudi jer se ovi ubijaju od posla.Ljudi padaju od umora. Ljudi jednostavno ne stizu.Znas koliko se tu breveta izda godisnje i koliki je posal ispisat ime,prezime,datum i mjesto rodjenja na unaprijed pripremljenu sprancu.

Nama nije bitno da tamo radi i 100 ljudi, bitno je da se da zahtjev i da za par dana ovla??tenje stigne. sve ostalo je nebitno. I nije istina da se nikakvi papiri za voditelja camca ??alju u Zg. A pogotovo sada kad se masovno mijenjaju sva ovla??tenja , nije normalno da se nektko po kapetanijama tako pona??a.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od erik1975 Vidi poruku
    Nama nije bitno da tamo radi i 100 ljudi, bitno je da se da zahtjev i da za par dana ovla??tenje stigne. sve ostalo je nebitno...
    Pa to ti i ja govorim.Triba jos ljudi zaposlit po kapetanijama.Ovako nam pati gospodarstvo i pada BDP. Vidis dokle nas je ova nepromisljena politika dovela.Triba znat postavit prioritete,a za ovako pomorsku velesilu poput Hrvatske triba otvorit i kapetanije u svim vecim kontinentalnim gradovima i zaposlit jos ljudi ako mislimo dalje.

dbk barco avatar
    Datum registracije
    Mar 2010

Početno

hahaha moj To-Ri ovo ti je tek pocetak druzenja s dubrovackom kapetanijom.A gospar Filko je vec legenda.Najjace od svega je kad mu dodjes s kakvim pitanjem kad mu je pauza,ti ga nesto pitas,a on sjedi na svom mjestu i potpuno te ignorira,kao da te nema.
    Mene je sto puta izludio ali u onoj svojoj bezobrastini mi je i nekako simpatican,pa me nikad nije uspio potpuno ''izbacit iz kolosijeka''

Clan Posade Electrician avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    Stena Drilling

Početno

To su obicni iskompleksirani ljudi koji su zavrsili skolu a nisu se mogli nigdi ukrcat pa nama sole pamet umisto da pomognu...Tako su neodgojeni i neuljudni, uvik im je neka prisa ili ih netko drugi ceka!!?? Pa sto je njihov posao? Kako to oni zaradjuju placu? Jeli postoji netko iznad njih ili se taj uopce ne iovbazire na njihovo ponasanje..Mora da su rodbina.. Split i Dubrovnik su jedine LK na ciloj nasoj di su bar 95% poimoraca dosli u neku prepirku ili svadju sa osobljem.. Njima uopce nije jos jasno da ih izrazito od 2008 mi placamo.. E oni nam ponekad dodu ka 10 kora kruha..Dok ih se moze trpit...

Kadet erik1975 avatar
    Datum registracije
    Mar 2010

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    Pa to ti i ja govorim.Triba jos ljudi zaposlit po kapetanijama.Ovako nam pati gospodarstvo i pada BDP. Vidis dokle nas je ova nepromisljena politika dovela.Triba znat postavit prioritete,a za ovako pomorsku velesilu poput Hrvatske triba otvorit i kapetanije u svim vecim kontinentalnim gradovima i zaposlit jos ljudi ako mislimo dalje.
    Ovu jadnu banana dr?žavu vi??e ni??ta ne spa??ava, ni Bog dragi. Hrvatska nije pomorska zemlja niti pomorski orijenrirana. Nas pomorce jedino zanima da procedure čim kraće traju i da su bezbolnije , a koliko je koga i gdje zaposleno nama ionako ni??ta ne znači ni poma?že ni odma?že. bilo u zg ili ri 100 ili 500 njih u LK nama isto.

terco palube zujac avatar
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma
    krizno podrucje

Početno

Ma ja s njima nisam imao losa iskustva niti oko breveta ni oko prijava pa tako ako je neko nekad od lose volje treba nac pristup takvoj osobi jer svakom se to zna desit.
    Evo meni 07 na polaganju za medical firs aid u Rijeci kod onog brata od Kapetana kapetanije se desilo ovo.
    Sedmi mjesec zega samo tako trebalo se odrzat polaganje u nekoj zgradi kod VIA ROME u 11.00 al su odgodili za oko 15.00. Itako ja ubijo vrijeme po kavama. i doslo tri sata te ja sa ekipom pomalo tamo. Kad prvi ulazi a ono se cuje: Ej kako je kako familija ... i tako ovaj izlazi prosao i ode. Dode red na mene, kad ja unutra , dobar dan i ono sve kako treba. Vucem pitanje: mobilizacija kod povrede kraljeznice, onaj to potvrdi, i ja poceo pricat. Kad on meni ej alo pa slomio si mu kraljeznicu. A ja njemu pa dobro niste me pitali sta da uradim kad vidim i sumnjam na povredu kraljeznice nego da opisem postupak mobilizacije. A on meni; Da al ste covjeku slomili kraljeznicu.Postavi on meni jos dva pitanja, naravno sam ih odgovorio, ipak je mene prof dr Mulic dobro naucila. A on opet da sam ja slomio ovom kraljeznicu i da sam pao. Poceli oni mene malo i mezit i smijuljut se nako podjebavajuci, pa i ja s njima razmisljam zezaju se. Postavi ovaj jos koje pitanje, a ja odgovaram, pa ce opet on zao mi je al si slomio kraljeznicu covjeku i sad je on invalid a ti si pao aj sad mozes izac. Ma meni pocelo kuvat, pa sam im rekao da mi dam odgovore na sva pitanja ako koje ne znam da me onda ruse. Jer mi nije do zezanja a i troskovi su tu a nije da neznam jer sam dosao na ispit spreman i da nema smisla da me ruse a znam. A oni meni da oni odlucuju ko ce proc a ko past a ne ja. E tad mi je puko film i poceo sam im nabijt i stolove i psovt svasta a ovog jednog sam i pogodio indeksom te im sve papire pobaco sa stola i njebo im se svega po spisku pa su vidjeli da je vrag odnio salu pa su se i usrali jer je doslo dotoga da ih mlatim. Uglavnom su se usutili ka picke. Onaj jedan je i krenio da ce se nesto natezat pa sam ga brzo posjeo naza. I zadnje su mi rijeci bile da je drzava u kurcu zbog debila kao sto su oni.
    I ljepo ja otisao doma i nije mi bilo zao. A kasnije sam polozio First aid iz pizdarije. A kasnije sam cuo da to nije prvi put i da je ovaj Dr stvarno debil koji pravi pomorcima na ispitima probleme.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •