Prvotno napisano od
centar_grada
Dobar dan!Imao bih par pitanja ako mi mo?žete pomoći sa prijedlozima?
Naime,radi se o tome da sam 13.03 ostao bez oca nakon duge i te??ke bolesti.I kako sam mlad trebalo bi mi par savjeta.Imam otpusno pismo od oca di se vidi zbog čega je otpu??ten s broda,i od kad je napravio otpusno pismo narednih 6 mjeseci je dobivao sick payment u iznosu 1700 dolara mjesečno.Dali ja u ovom slučaju imam kakva prava od kompanije,budući da se razbolio na brodu ,a to sve lijepo stoji u otpusnom pismu od doktora koji mu je to napisao na brodu?I ono ??ta me najvi??e mući...na ugovoru mu pi??e da je plaća 2400-2800 dolara .e sad budući da je on 15 godina navigao i koliko se sječam mi je govorio da je do??ao do permanent ugovora dali je moguće da se jedan iznos uplačivalo na banku kod nas a ostatak vani radi manje poreza,dali je takva praksa i kod vas?zadnja 3 ugovora je odradio na brodu od Norwegian Crew Management ,Pozicija Električar.Kako se njima kreću plate na toj poziciji i u tim kompanijama ,da mi ka?že onaj tko je upučeniji?U lučkoj kapetaniji sam na??ao original ugovore i prikazuje se samo taj manji dio i uplate na banku kod nas koje sam na??ao..Dali ako po??aljem mail sa preslikom ostavine i od odvjetnika dali mi to mogu tako odgovoriti ili na fax da pustim...kamo,kuda,ni sam nisam pametan?Molio bih vas za pomoć!