Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/10
    1.Casnik infomanager avatar
    Datum registracije
    Feb 2008

Početno Reforma za pomorce - novosti

malo novosti iz MMPI : quote

http://www.mmpi.hr/default.aspx?id=5034

Na službenim stranicama MMPI-a objavljen informativni izračun doprinosa za obavezna osiguranja pomoraca
    Zagreb, 13. kolovoza 2008.

Izvješćujemo Vas da je na službenim stranicama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture MMPI pod rubrikom Reforma za pomorce objavljen informativni izračun doprinosa za obvezna osiguranja pomoraca.

Svrha objavljenog izračuna je pružanje mogućnosti pomorcima da unosom ispravnog datuma ukrcaja i iskrcaja (kako je ovjeren u pomorskoj knjižici) dobiju pregled mjesečnih iznosa koje su dužni platiti na ime doprinosa za obvezna osiguranja. Prema iznosima dobivenim pomoću navedenog izračuna mogu se izvršiti uplate općom uplatnicom.

Slijedom odredaba Zakona o izmjenama i dopunama Pomorskog zakonika iz mjeseca srpnja 2007. godine (NN 76/2007), svi hrvatski pomorci ukrcani na brodovima u međunarodnoj plovidbi, bez obzira pod kojom zastavom plove, od 1. siječnja 2008. godine osigurani su u obveznom mirovinskom i zdravstvenom osiguranju.

Obveza plaćanja doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje postoji samo za razdoblja u kojima je pomorac bio ukrcan na brod to jest od svakog ukrcaja do iskrcaja.

Naredbom o mjesečnoj osnovici za obračun doprinosa za obvezna osiguranja člana posade broda u međunarodnoj plovidbi (NN 10/2008) propisani su iznosi mjesečne osnovice za obračun doprinosa za radna mjesta pomoraca.

Stope doprinosa su propisane Zakonom pa je bilo moguće izraditi ovaj izračun pomoću kojeg će osiguranici ili druge osobe umjesto njih moći sami izračunavati iznose doprinosa unosom datuma početka i prestanka osiguranja to jest ukrcaja i iskrcaja, te odabirom je li pomorac osiguranik I. ili I. i II. stupa mirovinskog osiguranja.

Na sličan način može se za razdoblje nakon iskrcaja s broda izračunavati doprinos za produženo mirovinsko osiguranje koji pomorac plaća samo ako to želi. unquote

probao sam koristiti tablicu ali ne ide, probajte pa ako uspijete javite kako
    Posljednje uređivanje od Sonny : 08-13-2008 at 10:32 PM Razlog: dodati informaciju

ČOF
    Datum registracije
    May 2008
    Firma
    Teekay LNG

Početno

Probao i radi. Izaberes rank i ubacis datume ukrcaja i iskrcaja i udres izracun.

---- Propuh avatar
    Datum registracije
    Mar 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od infomanager Vidi poruku
    malo novosti iz MMPI : quote

www.mmpi.hr/vijesti

Na slu?žbenim stranicama MMPI-a objavljen informativni izračun doprinosa za obavezna osiguranja pomoraca
    Zagreb, 13. kolovoza 2008.

Izvje??ćujemo Vas da je na slu?žbenim stranicama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture MMPI pod rubrikom Reforma za pomorce objavljen informativni izračun doprinosa za obvezna osiguranja pomoraca.

Svrha objavljenog izračuna je pru?žanje mogućnosti pomorcima da unosom ispravnog datuma ukrcaja i iskrcaja (kako je ovjeren u pomorskoj knji?žici) dobiju pregled mjesečnih iznosa koje su du?žni platiti na ime doprinosa za obvezna osiguranja. Prema iznosima dobivenim pomoću navedenog izračuna mogu se izvr??iti uplate općom uplatnicom.

Slijedom odredaba Zakona o izmjenama i dopunama Pomorskog zakonika iz mjeseca srpnja 2007. godine (NN 76/2007), svi hrvatski pomorci ukrcani na brodovima u međunarodnoj plovidbi, bez obzira pod kojom zastavom plove, od 1. siječnja 2008. godine osigurani su u obveznom mirovinskom i zdravstvenom osiguranju.

Obveza plaćanja doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje postoji samo za razdoblja u kojima je pomorac bio ukrcan na brod to jest od svakog ukrcaja do iskrcaja.

Naredbom o mjesečnoj osnovici za obračun doprinosa za obvezna osiguranja člana posade broda u međunarodnoj plovidbi (NN 10/2008) propisani su iznosi mjesečne osnovice za obračun doprinosa za radna mjesta pomoraca.

Stope doprinosa su propisane Zakonom pa je bilo moguće izraditi ovaj izračun pomoću kojeg će osiguranici ili druge osobe umjesto njih moći sami izračunavati iznose doprinosa unosom datuma početka i prestanka osiguranja to jest ukrcaja i iskrcaja, te odabirom je li pomorac osiguranik I. ili I. i II. stupa mirovinskog osiguranja.

Na sličan način mo?že se za razdoblje nakon iskrcaja s broda izračunavati doprinos za produ?ženo mirovinsko osiguranje koji pomorac plaća samo ako to ?želi. unquote

probao sam koristiti tablicu ali ne ide, probajte pa ako uspijete javite kako
    Je stvarno radi, odaberes rank pa koji si stup, kada te pita dali zelis ''SAVE'' yes onda ti se prikaze izracun.
    "Imati neprijatelje, jasno dokazuje da imamo i zasluga!"

Administrator Sonny avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    NCL

Početno

Dome imas posebne topice gdje mozes pitat takva pitanja,ovo je u vezi reforme.

2nd Off
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Teekay

Početno

Postovanje cijenjenim kolegama

Prvo da se ispricam posto nisam na forumu cesto,iako mi je zao jer ima dosta zanimljivih stvari.Uglavnom sam sada nastojao napraviti novi post ali admin mi ne dopusta,ne znam zasto,pogledat cu kasnije. Razlog zasto novog posta,mozda vec postoji nesto slicno ovoj ideji ili je vec tu,znam sigurno da vecina kolega razmislja isto samo je tesko naci zajednicke interese. Da skratim,ovo se odnosi da kao udruga (dionicko drustvo ) krene u poduzetne vode,znam da u mnogome mozemo pridonjeti razvitku.Iskreno,neka brojka i statistika govori za sebe,jer koliko nas u stanju smo imati i vlastitu banku,ucilista na medunarodnoj bazi gdje stranci dolaze u nas a ne mi u njih te slicno. Iskreno se nadam da ce ovaj post privuci znacajan interes kako kod Vas te rado prihvacam svacije misljenje.
    Unaprijed hvala Vas Cipal

Kadet
    Datum registracije
    Apr 2009
    Firma
    Tumac pri Zupanijskom sudu u Rijeci

Početno

Postovani pomorci,
    u inflaciji novih zakonskih i podzakonskih odrdbi kojima se nastoji u(ne)rediti pravni polozaj pomoraca u Hrvatskoj cesto se pred pomorce postavlja obveza podnijeti dokumente nadleznome tijelu... ukolio je vas poslodavac strana kompanija, za vas tada nastupa problem. Dokumenti trebaju biti prevedeni i sluzbeno ovjereni od strane sudskog tumaca. Mnogi moji klijenti napomenuli su mi kako nisu znali kome se i gdje obratiti u nastojanju pronaci sudskog tumaca. Ponukana njihovim upitom i Vasim dobro organiziranim forumom postavljam ovu obavijest. Za sve informacije u svezi prijevoda s engleskog na hrvatski i hrvatskog na engleski jezik slobodno mi se obratite e-porukom na dalida_rittossa@yahoo.com
    Uz zelje da Vam more bude naklonjeno, a povratak sto skoriji!

Časnik stroja Kotlar avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od sudski tumac Vidi poruku
    Postovani pomorci,
    u inflaciji novih zakonskih i podzakonskih odrdbi kojima se nastoji u(ne)rediti pravni polozaj pomoraca u Hrvatskoj cesto se pred pomorce postavlja obveza podnijeti dokumente nadleznome tijelu... ukolio je vas poslodavac strana kompanija, za vas tada nastupa problem. Dokumenti trebaju biti prevedeni i sluzbeno ovjereni od strane sudskog tumaca. Mnogi moji klijenti napomenuli su mi kako nisu znali kome se i gdje obratiti u nastojanju pronaci sudskog tumaca. Ponukana njihovim upitom i Vasim dobro organiziranim forumom postavljam ovu obavijest. Za sve informacije u svezi prijevoda s engleskog na hrvatski i hrvatskog na engleski jezik slobodno mi se obratite e-porukom na dalida_rittossa@yahoo.com
    Nadam se da sam krivo shvatija vas post jer nemogu virovat da unas ima sudskih tumaca koji rade pro bono.A i mislim da i ovo nije misto za reklamirati svoje usluge jer u svakom gradu ima sudskih tumaca koliko vam srce zeli cije sam usluge koristio vise puta.A sto se tice nase porezne sluzbe ,pa neka zaposle strucni kadar koji razumi sta pise u potvrdama o primicima koja je ovjerena od strane kompanije ili neka ne traze isto od inozemnog posladavca koji moze i nemora izdati potvrdu.
    Sa stovanjem.
    KOTLAR

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Postovani pomorci,
    Postovani gospodine prvo se prestavite u rubriku http://www.pomorac.net/forumdisplay.php?f=17 a nakon toga ako zelite oglasavati vas obrt ili firmu molim a se javite mailom nasem dijelu za oglasavanje.

Unaprijed hvala

Administrator
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

na rvacki Gringo Green-go avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vroon Offshore

Početno

Postovani pomorci,
    Kako je ovo prozirno!!!
    A da li ti mo?žda nudi?? besplatne usluge,ako DA onda svaka čast!!!

zap mladeno avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

a po??to se jo?? nije predstavila uzeti ču za pravo osobno je predstaviti http://images.google.hr/imgres?imgur...a%3DN%26um%3D1
    Life is too short to remove usb safely

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •