Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/22
    Clan Posade jakeld avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    CMA CGM

Početno Pocetak kraja Hrvatskog pomorstva!!!

evo nisam znao koji bi drugi naslov stavio nego ovaj.
    mislim ovo sta se dogodilo laptalu je ne vjerojatno i mislim da bi trebali podrzati sve peticije i sva pisma podrske, mi kao grupa ljudi sa ovog foruma, a to da naprave administratori u ime svih nas sa pomorac.net.

mislim da je sramota kako se nasa diplomacija odnosila i odnosi prema ovom slučaju, ka da nikog od pomoraca nisu pitali kako se stvarno radi na brodu, onda bi znali da ja kao ćif, a jos vise zapovjednik jednostavno ne mogu fizicki i vremenski provjeriti teret koji se nalazi u kontejnerima.

?žalosno je i to da smo to dozivili od jedne pomorske zemlje kao sta je grcka, mislim da se ne bi trebali osvecivati na njihovim pomorcima (ka sta predlazu na nekim forumima), nego bi ka drzava trebali malo pokazat zube toj je..noj europi

sramota....

Administrator Sonny avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    NCL

Početno

Evo nek svi napisu ovdje svoje razmisljanje,tj da se uvidi kako razmisljaju pomorci opcenito pa cemo dat novinarima da procitaju.

Kadet carlitoo avatar
    Datum registracije
    Jul 2007

Početno

jadan čovjek, s***m se na državu. Nije dovoljno što provedeš cijeli život na brodu, na kraju te zatvore 14 godina a država šuti. Tuga i žalost

3.Casnik Groff avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    .

Početno

Evo pi??em umjesto Groffa,on je na brodu.Stra??no je ogorčen i ne mo?že vjerovat da je to istina,a ja kao supruga pomorca dajem svu podr??ku gospođi Laptalo da izdr?ži tu strahotu,jer se nadam da će se pokrenut sindikat (kako su najavili) i svi ostali koji mogu i moraju pomoć da se kapetana oslobodi.

3.Casnik Groff avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    .

Početno

Zaboravila san napisat moje mi??ljenje, ako koga zanima:
    Znali su smislit i zakomplicirat do ludila zakon kako da zamu lovu pomorcima,a kad čoviku triba pomoć onda NI NIKOGA OD TIH "PAMETNIH" !!

2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno

prestrogo
    Od mora do mora...

seki
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    OSG

Početno

Sve podrske obitelji Laptalo da izdrze tu strahotu...ovo je sramota drzave, diplomacije, a i SPH. A kao sto je napisao netko prije to treba sve dat u novine pa neka se misle oni koji bi trebali.
    Neka im svima Bog oprosti
    pozz

Tom
    Tom je odsutan
    2.Casnik Tom avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

zalosno i tragicno, ocekivao bih da se to dogodi u Sudanu ajde, ali u Grckoj nikada. nisam clan sindikata, ali se nadam da cemo imati priliku pruziti potporu Kap.Laptalu i familiji. ono sto zabrinjava je ignorantski stav vlade RH, odnosno onih buzdovana koji sijede u ministarstvu pomorstva i tepaju sami sebi da su kapetani (M.Babic i ekipa) i hr diplomacije. Suica ode u Grcku, a od buzdovana niti "a" a kada treba zderati za na cermonijama putuju i na kraj svijeta.......kakva drzava takvi i duznosnici....jadno

---- Propuh avatar
    Datum registracije
    Mar 2008

Thumbs down Potop

Baš žalosna situacija, čitav život provedeš na moru, odvojen od obitelji i sad kada bi trebao uživati plodove svog mukotrpnog rada dobiješ 14 god. robije i 200000 eur kazne.
    Ipak ja vjerujem da će Capt. Laptalo biti oslobođen optužbe i da će se vrlo brzo vratiti kući.
    Baš zanimljivo evo sada izašla informacija u novinama (ako je istina kao da se nije i prije znalo), zašto danas, pa vjerovatno preko novinara poslušnika baci ljagu na čovjeka pa neka se on opere, a po meni to je sve zbog vladine nesposobnosti da zaštiti našeg državljanina, kao neki alibi.

Evo ovo izašlo u Jutarnjem Listu.
    Ovih smo dana od visokog policijskog izvora saznali da je hrvatska policija ta koja je obrađivala Laptala, i to zajedno s Interpolom i nekim drugim službama, piše ‘Jutarnji list’ o slučaju hrvatskog kapetana Kriste Laptala.

U tekstu stoji da je Laptalo uhapšen u dogovoru s hrvatskim Ministarstvom unutarnjih poslova, te da bi Laptala uhvatila hrvatska policija da ga u dogovoru s našim policajcima i Interpolom nije uhapsila grčka policija.

Visoki policijski službenik, kaže se dalje u tekstu, nam je rekao: “Taj je slučaj čist k’o suza, i da ga nisu uhapsili oni, uhapsili bismo ga mi. Prepustili smo ga njima iz naših posebnih razloga.”
    Posljednje uređivanje od Propuh : 07-17-2008 at 11:10 PM
    "Imati neprijatelje, jasno dokazuje da imamo i zasluga!"

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

puno mojih frendova ( a ja san mulac od 25 godina,nisu ni oni puno stariji..) je pobiglo zivit u Englesku,Irsku,Australiju,Kanadu...nitko se ni ne pomislja vratit a vecina je bila oficir,gospodin covik na brodu a tamo su mahom konobari i sl.a opet ima je dobro..

vec sam jedan put reka- otac mi je bija 3 godine u ratu i kaze uvijek i dan danas da opet pocme rat da bi PRVI pobiga vani...sve sto je dobija iz tog prokletog rata je PTSP,zahvalnica par i pistolj koji je bacija da nebi ucinija pizdariju kad se najidi...e da..i Domovinu...koju su prije jebali oni istocno a sad ovi gori u Zagrebu...

jadno...jadan odraz kulture Hrvatskog ministarstva...Boze moj,kad ce vise mladi i sposobni ljudi doci na celo drzave..
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

2nd Engineer
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    Cruisers

Početno

Ovo je jos jedna saka u nos nama pomorcima ali ne prvo od grcke vec od nase zemlje, naseg ministarstva,vlade.. a i nas sindikat se pokazao kao najslabiji na svijetu.
    Slazem se sa gospodom gore koja je kratko ali jasno rekla kako puno truda nasa vlada ulaze da nas zajebe na sve moguce nacine..i na kraju krajeva ova sprdacina od poreza, osiguranja, mirovinskog je jedna nevideno bezobrazna pljacka covika koji uzima pare vanka i donosi ionako sve doma u nasu drzavu, ali lopovima nije dosta..a kada dode da treba reagirati i zastititi svojeg covika onda debeli kurac..
    Za mi je covika i njegove familija..ovo je uzas i teror jedne europe koja nam je ionako pokazala ko smo..kurva od drzave jer imamo lopove na vlasti koji su nam spustili cijenu i prodali nas ka zadnje smece..nista cudno da europa nema slua ni interesa za nasega covika..jer ionako u njihovim ocima smo nule i jad..eto malo nase obale pokupovali i to je to..za koju godinu da postanemo deponij smeca za njih, izlovit ce nan ribu, uzet par pametnih ljudi i ka parazit nan zivot iscucat.
    Svake godine sve teze nalazin razlog da ostanem doma..Ona stara Splite moj sve mi manje ime tezinu u srcu..zalosno za covika koji je osta bez brata i po familije u ratu..

Isprike sta sam se nadovezao uz temu ali jednostavno stadij nase ogorcenosti je toliki da se nemozemo kontrolirati..

Jeben mu sve ako se nebi par nas trebali skupit i pokrenuti stranku..jacu od naseg "sindikata" da barem pokazemo zube kurvinoj vlasti..kolektivno prijaviti boraviste vani naci nacin da se cujemo..pa bar mi imamo i pameti i force da se odupremo. Sve su nan uzeli..sramota za nasu drzavu

---- Propuh avatar
    Datum registracije
    Mar 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Laganini Vidi poruku
    Ovo je jos jedna saka u nos nama pomorcima ali ne prvo od grcke vec od nase zemlje, naseg ministarstva,vlade.. a i nas sindikat se pokazao kao najslabiji na svijetu.
    Slazem se sa gospodom gore koja je kratko ali jasno rekla kako puno truda nasa vlada ulaze da nas zajebe na sve moguce nacine..i na kraju krajeva ova sprdacina od poreza, osiguranja, mirovinskog je jedna nevideno bezobrazna pljacka covika koji uzima pare vanka i donosi ionako sve doma u nasu drzavu, ali lopovima nije dosta..a kada dode da treba reagirati i zastititi svojeg covika onda debeli kurac..
    Za mi je covika i njegove familija..ovo je uzas i teror jedne europe koja nam je ionako pokazala ko smo..kurva od drzave jer imamo lopove na vlasti koji su nam spustili cijenu i prodali nas ka zadnje smece..nista cudno da europa nema slua ni interesa za nasega covika..jer ionako u njihovim ocima smo nule i jad..eto malo nase obale pokupovali i to je to..za koju godinu da postanemo deponij smeca za njih, izlovit ce nan ribu, uzet par pametnih ljudi i ka parazit nan zivot iscucat.
    Svake godine sve teze nalazin razlog da ostanem doma..Ona stara Splite moj sve mi manje ime tezinu u srcu..zalosno za covika koji je osta bez brata i po familije u ratu..

Isprike sta sam se nadovezao uz temu ali jednostavno stadij nase ogorcenosti je toliki da se nemozemo kontrolirati..

Jeben mu sve ako se nebi par nas trebali skupit i pokrenuti stranku..jacu od naseg "sindikata" da barem pokazemo zube kurvinoj vlasti..kolektivno prijaviti boraviste vani naci nacin da se cujemo..pa bar mi imamo i pameti i force da se odupremo. Sve su nan uzeli..sramota za nasu drzavu
    U svemu se slazem, evo neka se Sonny (izgleda dobar i pametan momak i ima volje)malo raspita o osnivanju neke udruge di bi provali za??tititi svoje interese,samo bez politike jer mi smo ipak mali igrači, vidi?? kako nestaju i jače stranke (HSLS, HNS) a nas bi smrdljivi političari ispljunili ka čučin mamac.

Shore based position dxdx avatar
    Datum registracije
    May 2008
    Firma
    Udruga Pomoraca Hrvatske

Početno

Jad i nevolja, tuga i zalost.......

Jadni li smo i nevoljni....bez igdje ikoga kad je najvise potrebno.....

Boze pomozi !

P.S. Bolje nismo mogli ni ocekivati od grcke pravde, ipak su to grci.
    No, zato smo ocekivali puno vise od nase "vlasti".......DXDX

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

...svaki put kad dodjen u Pomorsku skolu pa tamo stoje imena dice (tada ) koja su upravo bila maturirala i tribala se zajebavat u zivotu oni su isli u rat i izginuli...
    ...meni je zaj,meni je did nesta na Bleiburgu,ja po vokaciji ne da san Hrvat nego san zestoki Hrvat,volin cilu nasu drzavu al ovo je prevrsilo svaku miru..

Judi,ajte se zapitajte-sto bi vi da van se ovo desilo ka Laptalu?

Jebes mu mater ko nebi i oni koji su psihicki najmocniji pukli ka kokice..

Strava,tragedija...

Mojin kolegama dajen jedan savjet-plovite,ucite,zavrsite Vise i faklutete i docin se uvatimo Evrope biz'te ca...U Irskoj,Engleskoj i drugin zemljama ima masu posla za strucne ljude...

Ovo je nenormalno...ovaj cili nas sistem zivota je nenormalan i sto mi ka tovari podnosimo...
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

2nd Engineer
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    Cruisers

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Propuh Vidi poruku
    U svemu se slazem, evo neka se Sonny (izgleda dobar i pametan momak i ima volje)malo raspita o osnivanju neke udruge di bi provali za??tititi svoje interese,samo bez politike jer mi smo ipak mali igrači, vidi?? kako nestaju i jače stranke (HSLS, HNS) a nas bi smrdljivi političari ispljunili ka čučin mamac.

Znan stari nije lako, ali isto mislin da smo mi specificna sorta ljudi i da se nedamo zajebavat tek tako, a dispet u nama je na n-tu dignut.

Nezavisna udruga pomoraca, ili takvo sta, ima nas dosta koji se mogu aktivirat i doma a i sa broda, ja cu prvi uradit sta god je potriba jer ne zelin da mi dite odrasta u ovoj usranoj drzavnoj politici..nisan ni desni ni livi nego ispravni, nemoze me niko zvat sutra ni prozivat ak komunjaru ili ustasu, jer mi je u familiji bilo i na jednoj i drugoj bandi..a u novije vrime cila familija je bila u ratu. sad se pitan za sta su se svi moji borili..da bi se neki izivljavali sada nad nama? Ne slazen se da bas nista ne mozemo ucinit..sigurno medu nama ima sposbnih ljudi koji mogu barem pokreniti nesto i usmjeriti nas ostale sta i kako da radimo.

2 zombi: Stari nije ni rjesenje pobic uvik..kakav bi ja bia nasljednik moje familije koja generacijama je prolivala krv da bi mi imali svoj dom i slobodu? Nije drzava problem vec ljudi koji je vode..zalosno je to sta nasa trenutacna vlast je toliko negativna, da nas je kao ljude unazadila nenormalno..mazu ljudima oci obecanjima koja nisu realna, zavrsili su par projekata tipa ceste koje je zapocela neka druga vlast i kite se perjem, prodali su nam nacionalnu telefoniju..hoteljerstva..koncesije..ma sve..nemamo vise nista svoje..i ko je kriv za to..neuki ljudi koje Sanader kupi sa kemijskama, zastavicama, kalendarima i obecanjima koja ne drze vodu..i neupuceni ljudi koji realno nemaju nikakvih dodirnih tocaka sa RH..bez uvreda nasim outsiderima ali ako ne zivis tu, godinama ne vracas se ovde..odakle ti pravo da odlucujes kako ce narod tu zivjeti dok si ti u Njemackoj,Svedskoj, Kanadi i sta ja znan..razmislite malo..

Ispricavam se sta sam post podrske bidnome kapetanu okrenija malo vise na politicku stranu, ali realna cinjenica je da nam je vlada drugacija, i da mi pomorci imamo jaki glas u drzavi ova tragedija se ne bi dogodila..

Predlazem da neko pametniji i sposobniji od mene otvori produktivan post o mogucnosti otvaranja nekog drustva pa da vidimo di i sta mozemo..

Clan Posade jakeld avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    CMA CGM

Početno

ljudi moji mislin da smo malo previse okrenuli na politiku
    istina da nasa država nista ne cini kako bi zastitila svoje građane u inozemstvu, ali tesko tu mozemo nesta promjenit (svi politicari su isti livi, decni , srednji...), glavo in je da su sebe i iduce 4 generacije svoje obitelji financijski osigurali, a nas koji smo i po 8 miseci godisnje na brodu i koji sve sto zaradimo donesemo u ovu drzavu, nas ko je..

Evo ja vec nekoliko dana svaki dan otvaran sajt udruge pomorskih kapetana split i sad mogu reci da me je sramota sto san član. Tamo nema ri riječi potpore kapetanu Laptalu ni njegovoj obitelji - sramota.
    Danas se nesta ovako dogodilo Laptalu a sutra ce nekom od nas.
    I nije bitno jeli on stvarno nesta sverca (u sto sumnjam) bitno je da je on osuđen samo zato jer "KAPETAN MORA ZNATI SVE STO SE DOGAĐA NA BRODU". Jer kako je netko prije napisa ako je netko stvarnokriv ka onaj sta je umra u egipatskom zatvoru, onda ne bi cila posada stala iza njega, jer znamo i mi pomorci prepoznat one koji nam srozavaju ugled.
    Mi pomorci trebamo ljudima objasniti da to jednostavno nije moguce projveriti svaki kontejner, osim ako brod nece stat po 10 dana u portu.
    eto ja san se nada da ce se ova udruga pom. kap. koje san i ja član oglasiti ali oni šute....

Ship Security Officer user999 avatar
    Datum registracije
    Jul 2007

Početno

Ja jo?? uvijek ne vjerujem da se to dogodilo.
    Da su grci takvi divljaci, ne ide mi u glavu.
    Pa jel se ono u Grčkoj rodila pravna dr?žava?

Mene čak i ne zanima je li Laptalo kriv ili nije, mene zanima za??to je osuđen bez ijednog dokaza da je povezan sa ??vercom.

Obrana je povukla sjajnu paralelu koja samo majmunima u Grčkom zakonodavstvu nije jasna - Ako policija u hotelu nađe drogu, jel to znači da direktora hotela treba baciti u zatvor na 14 godina?

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno Svi smo mi capt. Laptalo

Dragi prijatelji kao sta je napisa jakeld na pocetku ovog threada a ja sad ponavljam. napisiti sta vise sta mislite o slucaju Laptalo i ja cu dati u novine i to relativno brzo. mislim kroz nekih par tjedana pa neka se cuje i glas nas. Eto toliko za sad i nadam se da ce sta vise vasih postova biti u ovom threadu. A mislim da poruka Svi smo mi Capt. Laptalo dovoljno govori o meni i mojem razmisljanju a virujem i vasem
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Aeng High Voltage avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    NCL

Početno

Kao sto dalmos zna,ja sam jedan od pomoraca koji je imao cast biti na brodu sa kapetanom Laptalom i mogu reci da ga poznajem i stvarno mogu reci da je to castan covjek i pomorac.Od njega sam jako puno naucio iako sam elektricar,nije me poslu ucio svakako ali puno toga drugoga sam naucio od njega.Ovo sve sta citam sta se tom covjeku dogadja je prestrasno,jednostavno za ne povjerovati.Iste rute koje je on imao tada kada su ga zatvorili sam ja prolazio jedno 4 godine,malo na Chiquiti a malo i na Ecuadorian Line-u....kad sam bio na zadnjem brodu na Chiquiti trebao sam ici na brod koji ide u Santa Martu u Columbiji....i to je bio jedan dobar razlog da dignem sidro sa bananjera jer me je bilo strah te droge koju ti mogu uvaliti na svakom koraku.
    Kako se sve to dogodilo meni je prilicno jasno,naravno da se detalji neznaju ali ja sam siguran,ali SIGURAN da Kristo sa time nema apsolutno nista.Znam koliko voli svoju suprugu i cijelu svoju obitelj a mislim da mu takvo sto ni u snu nebi palo na pamet sada kad je na zalazu karijere i kad bi trebao u miru uzivati sa svojima doma.
    Ja duboko vjerujem da ce Kristo uskoro doci kuci i da ce ljaga sa njegova imena biti isprana.

A grcima svaka cast jer su pokazali cijelome svijetu kakva su govna.Dok im je grcka gorila mi smo im kanadere slali da im pomognemo a oni naseg covjeka ovako tretiraju.SRAMOTA !!!!!!!

---- Propuh avatar
    Datum registracije
    Mar 2008

Početno Pomoc Ambasade

EVO ODGOVORA Cpt. LAPTALA (pretpostavljam Mesicu) DA ON NIJE ZATRAZIO POMOC OD NASE AMBASADE

Izvor Slobodna Dalmacija (ON-LINE)

Laptalo: Veleposlanstvo u Ateni mi ne ?želi pomoći

Dubrovački kapetan Kristo Latalo, nepravomoćno osuđen u Grčkoj na 14 godina zatvora zbog krijumčarenja droge, izjavio je u intervjuu za sutra??nji "Jutarnji list" da mu hrvatsko Veleposlanstvo u Ateni nije ?željelo pomoći u pravnim pitanjima, nego samo u konzularnim.

- Ambasada je odbila suradnju na pravnim i kriminalnim pitanjima, a meni humanitarna pomoć nije bila potrebna. Ja i danas trebam pomoć, ali izgleda da oni i dalje ne ?žele pru?žiti ni??ta osim onog humanitarnog - da pođem učiti grčki, a meni treba anga?žman po pitanju mog statusa i procesa - rekao je Laptalo u telefonskom intervjuu.

Također je rekao da su ga iz hrvatskog Veleposlanstva posjetili pet puta, a posljednji posjet bio je jo?? u kolovozu pro??le godine. Prema njegovim riječima, dolazili su mu govoriti kako je on stari morski vuk koji će sve izdr?žati, pitali su ga trebaju li mu knjige i savjetovali mu da uči grčki.

- Njihov odnos mogao bih definirati nekom čudnom indiferentno??ću - ocijenio je Laptalo, napominjući da u godinu dana nije vidio veleposlanika.

Priznao je da nije bio spreman prihvatiti neke konzularne usluge jer mu "nikada nije trebala humanitarna pomoć" te da su posjeti prekinuti na njegovu inicijativu.

Na pitanje ??to je predsjednik Stjepan Mesić mislio kad je rekao da (Laptalo) nije previ??e tra?žio pomoć diplomatskog predstavni??tva dubrovački kapetan je odgovorio kako mu nije jasno kako predsjednik mjeri ??to je previ??e, a ??to premalo pomoći.

Po njegovu mi??ljenju, mnogi su mislili da je on nedu?žan te da mu ne treba pomoć.

Laptalo ne vjeruje da je itko za njega bilo ??to učinio jer rezultat na kraju nije bio nikakav. Onaj tko je probao ne??to učiniti, neka to i ka?že, a neka ne govori okolo "da sam premalo ili previ??e tra?žio da mi pomognu", rekao je, dodajući kako mo?že biti da se u tra?ženju pomoći od Ureda predsjednika nije dovoljno ponizio.

Krajem ovog tjedna na radnome sastanku u Vladinu uredu za socijalno partnerstvo ocijenjeno je, pak, da su sve dr?žavne institucije (predsjednici dr?žave i Vlade te ovla??tena ministarstva i hrvatsko Veleposlanstvo u Grčkoj) u sklopu svojih ovlasti i mogućnosti poduzimale sve potrebne mjere i pru?žale pomoć kako bi se Laptalu jamčila za??tita ljudskih prava te primjeren polo?žaj tijekom suđenja u Grčkoj.

Isprika Jutarnjeg lista
    Uredni??tvo "Jutarnjeg lista" je uz intervju objavilo i ispriku Laptalu i njegovoj obitelji zbog članka objavljenog nakon presude pod naslovom "I hrvatska policija pratila Laptala zbog droge". Ka?žu da je u članku Ivana Zvonimira Čička "ili pogre??nom kontekstualizacijom, ili načinom na koji je shvaćen, sugerirana krivnja kapetana Laptala". Izra?žavaju ?žaljenje ako je članak shvaćen kao apriorno okrivljivanje kapetana te nadu i vjeru da će Laptalo obraniti svoju nevinost.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •