Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/69

Tema: Harač

Clan Posade dragiša avatar
    Datum registracije
    Oct 2009

Početno Harač

Zanima me da li su i pomorci ?žrtve pljačke zvane Harač ilitiga krizni porez?

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

samo neki

2.Casnik gold fish avatar
    Datum registracije
    Oct 2009
    Firma
    po moru

Početno

Po mojin spoznajama, mislin da samo oni koji su na placama iz drzavnog budzeta: sabor, sudovi, ministri, javne sluzbe, zaposlenici ministrstva, itd... placaj krizni porez.

Ovdi na forumu niki jos nije puno brontula - pa isto mislin da nas je ovaj krizni porez mimoisa. Barem nas na stranoj bandiri.
    (slucajno se nisu sitili)

Banned
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    adriatic sea

Početno

vas su na vašu sriću zaboravili,ali nisu nas šta smo na domaćon bandiri.okrpilo nas je,ne boj se.

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

@ Alkaid

Cekaj smao da se svim ''stranicma'' ude u trag kad se prijave derace vise nego na domacim firmama. Samo pomalo tek se kolo zakotrljalo
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Barba motorman5 avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    u potrazi....

Početno

@ Alkaid
    Kako mislis?Ja san sad bi na tankerskoj i koliko ja znan , u biti kako su mi rekli na brodu mi pomorci , nebitno na domacoj ili stranoj firmi , to nemoramo placat.Ali je tebe okrpilo?
    Gulite kompire a ne pomorce !!!!

Datum registracije
    Oct 2009
    Firma
    po moru

Početno

Citiraj Prvotno napisano od motorman5 Vidi poruku
    @ Alkaid
    Kako mislis?Ja san sad bi na tankerskoj i koliko ja znan , u biti kako su mi rekli na brodu mi pomorci , nebitno na domacoj ili stranoj firmi , to nemoramo placat.Ali je tebe okrpilo?
    Kak ja vidin: moglo ga je okrpit ako je na drzavnoj firmi kao na pr. Jadrolinija. Stalni posal, staz, socijalno, godisnji, i krizni porez.

Duga plovidba na domacoj kompaniji, pod ugovorom - ka na stranca. Nema haraca jer nima osnove (bar za sad)

Vidicemo sta ce rec...?!

Barba motorman5 avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    u potrazi....

Početno

isto tako su i meni rekli.
    ali nebi se ja cudi da i nama tako nesto ne uvalu
    Gulite kompire a ne pomorce !!!!

Datum registracije
    Oct 2009
    Firma
    po moru

Početno

@motorman:

Znas kako govoru:
    porez i pizda ne mogu biti manji.

Ovi nam ga moru samo jos vise poreza okrpit.
    Evo ti i 3 primjera:

1)Krizni porez uveden zadnje, sam si ga spomenija.

2) PDV je skoci sa 22% na 23%, a to ti prijateju ni 1% ka ca polupismen svit misli, nego je to povecanje oporezivanja za skoro 4.5%. (1/22 = 0.04545)

A budget im je jos tanak. Solada jos falije. Malo im je.

3) Sad kad pocmu saborovat, lako ce doc do stare socijalisticke:

"Uzmi tamo di ima, pa stavi tamo di nema."

A to ce rec sa nasih racuna.

A ista ta vlast, to je vec ucinila, sta narod karatke pameti ne pamti, a to je ona "stara" i "nova" devizna stednja kad su digli devize iz banaka devedestih godina.
    lako mogu to ponovo ucinit. Presedan imaju, a postupak im je vec poznat. i prije ce to ucinit nego zvat MMF.

Pitanje jest a ca je nama cinit?

Pribacit solde na stranu banku nije samo`tako lako ka nekad: jer nas agenti i firme prijavljuju kapetaniji, a bankarska tajna u Evropi ne postoji, lako ti je iskontrolat bankovni racun (kad udjemu u EU).
    A sada i priko licenciranih i evidentiranih agencija i firmi lako je financama iskontrolat i nase ugovore i koliko zaradjujemo.

Ako dojde do najgoreg, meni se pari da je najboje prijavit se u BH, ili CG (prebivaliste) i slat novce na banku tamo (BH ili CG), dok i oni ne udju u Europu.
    (A onda najebasmo i ja i ti, i svi mi skupa)

A ako se pocmemo prijavljivat vanka - ne znan kako gre produzavat nacionalni breveti. A kako vidin, to vise nije za produzit samo klasu i gmdss, nego i hrpu drugih breveti ca su vec izglasali da se mora prominit do drugog lita.

Stezu obruc, da stvore boju evidenciju pomoraca, jer ih se dosad prijavilo samo 12 iljada, a oni misledu da ih je daleko vise.

Evo, crno nam se pise. Ja to bar tako vidin. Deadline do 2012, the final countdown za nas pomorce.
    Posljednje uređivanje od gold fish : 10-17-2009 at 06:58 PM

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

zmaju,crna gora sa rezervon jer ce i crnogorci sta udrit kad nas puno vide

master's wife MAURICIUS avatar
    Datum registracije
    Jun 2009

Početno

Krizni porez državi plačaju svi građani koji plačaju i "redovan" porez. Što bi značilo da pomorac koji mora platiti porez za proteklu godinu morat će platit i taj harač.
    There are no wrong choices; there are only different choices.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

MAURICIUS
    Tko je da ovo objasnjenje.Krizni porez nema veze sa porezom na dohodak.To je posebni porez i obveza je na isplatitelju.Vise citat zakone,a manje novine jer novine pisu pizdarije.

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

bas bi volija vidit moju firmu da placa krizni,a ti goldfish pogledaj malo po forumu prije nego kome preporucis bosnu za boraviste,lipo bi ga zajeba

Datum registracije
    Oct 2009
    Firma
    po moru

Početno

Citiraj Prvotno napisano od kokolo Vidi poruku
    bas bi volija vidit moju firmu da placa krizni,a ti goldfish pogledaj malo po forumu prije nego kome preporucis bosnu za boraviste,lipo bi ga zajeba
    Iskreno, ja nisam pravni strucnjak za status pomoraca.
    Nikome gore nisan reka da se ode prijavit u BH ili CG, vec razmisljam di i kako, i koje bi poslidice to poteglo.

U medjuvrimenu - vidin da je pomorcima u RH sve gore i teze, i jednostavno razmisljam o mogucem risenju.

Recesija, kriza i krizni porez ne slute mi na dobro, a drzava ce uzimat soldi di more i di ih ima.

master's wife MAURICIUS avatar
    Datum registracije
    Jun 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    MAURICIUS
    Tko je da ovo objasnjenje.Krizni porez nema veze sa porezom na dohodak.To je posebni porez i obveza je na isplatitelju.Vise citat zakone,a manje novine jer novine pisu pizdarije.
    Nema veze sa porezom na dohodak, ali u konačnici plača?? i jedan i drugi. A plačaju ga i samostalne djelatnosti i to u obliku predujma, znači unaprijed, a posli budi sritan ako ti dr?žava vrati ako si pretplatija.

There are no wrong choices; there are only different choices.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Tocno placaju ga i samostalne djelatnosti ali ja mislim da je bolje ove stvari ne iznosit ovjde ovako javno(za to postoji kancelarija), a ti procitaj zakon u medjuvremenu i budi sigurna da ga neki od nas platit nece.

Banned
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    adriatic sea

Početno

okrpilo,okrpilo i to retroaktivno.na domaćoj sam firmi,ali nije državna. a još uz to je i firma svoj harač uzela

Kadet
    Datum registracije
    Sep 2009
    Firma
    schlot

Početno

ljudi znam da nije mjesto al moram negdje pitat i nemam pojma di!?
    Uglavnom izgleda da ću morati na Uljanik na brod jer nemogu nigdje dobiti ukrcaj.Naracno nije vrijeme za birati a nisam ni jau poziciji da mogu birati.Narano ek sam položio kadeturu i sad bi 1put tebo na brod kao 4stroja.Zanima me dal netko zna kako to da neplaćaju mirovinsko i zdravstveno kad plovimo pod Hrvatskom zastavom i još dobivaju od države poticaje?Drugo dal to znači da nam ova divna država skida i harač po ovom novom zakonu!Oprostite što sam ova pitanja postavio ovdje!
    Hvala nadam se da će mi netko pomoć!

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

ne skida ti harac jer je obaveza haraca na isplatitelju.Da li placaju zdrv. i mirovinsko pitaj one koji tamo navigaju mada mislim da nemaju obvezu to placat.Atlanska i tankerska placaju koliko sam cuja ali to je vise njihova dobra volja.

medecinka dalmacija avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    ENT

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Northwestern Vidi poruku
    Svaka cast Frankie..

A bice ugovor dodje drugim avionom,a sta se tice prijave za ukrcaj mora bit da to ne triba kapetaniji kad vozis sokice-limunice..

A ko te pita ugovor. Dođe?? ispuni?? onaj papirus i ode??. Ja dva puta do sad prijavila mu?ža i niko me ni??ta pita nije ka ni moju priju ??ta joj je mu?ž na putničkom.

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •