Rece mi Pravnica iz ST Kapetanije da do 2009 moramo zamijeniti SSO Cert. i Adv. Med Care i da ce se ovaj potonji obnavljat svakih 5 god i to na nacin da cemo morat slusat ponovo tecaj.
Jel znate sto o ovome.
Rece mi Pravnica iz ST Kapetanije da do 2009 moramo zamijeniti SSO Cert. i Adv. Med Care i da ce se ovaj potonji obnavljat svakih 5 god i to na nacin da cemo morat slusat ponovo tecaj.
Jel znate sto o ovome.
Navigare Necesse Est
ispravka netočnog navoda : izgleda kako će postojeći adv med care vrijedit do 2012 ..
KOPIRANO SA STRANICA www.maritime-connector
MEDICAL CARE
Po??tovani,
Ovim putem Vas ?želimo obavijestiti da danom stupanja na snagu novog pravilnika ("Narodne novine" br.50/2007)
Svjedo?žbu o osposobljenosti za pru?žanje medicinske skrbi na brodu (STCW VI/4), mo?žete od 01.siječnja 2008. godine zamjeniti u svjedod?žbu Svjedod?žba o osposobljenosti za pru?žanje medicinske skrbi na brodu (STCW VI/4) po novome sa za razdobljem valjanost od pet godina od dana izdavanja. Za sve informacije mo?žete se obratiti lokalnoj lučkoj kapetaniji.
Narodne novine br. 50; 15.07.2007.
MINISTARSTVO MORA, TURIZMA, PROMETA I RAZVITKA
1673
Na temelju članka 1021. stavka 3. alineje 8. Pomorskog zakonika (Â?Narodne novineÂ?, br. 181/2004) i članka 51. stavak 1. alineja 1. Zakona o sigurnosnoj za??titi trgovačkih brodova i luka otvorenih za međunarodni promet (Â?Narodne novineÂ?, br. 48/2004), ministar mora, turizma, prometa i razvitka donosi
PRAVILNIK
O ZVANJIMA I SVJEDOD??BAMA O OSPOSOBLJENOSTI POMORACA
Glava IV.
medicinska skrb
Članak 58.
Svjedod?žba o osposobljenosti za pru?žanje medicinske skrbi na brodu (STCW VI/4), izdat će se pomorcu koji zavr??i posebnu izobrazbu, sukladno s programom iz Priloga D ovoga Pravilnika i polo?ži odgovarajući ispit sukladno programu iz Priloga C koji je sastavni dio ovog Pravilnika, ako je prethodno osposobljen sukladno članku 57. ovog Pravilnika.
(2) Zahtjeve iz stavka 1. ovoga članka u pogledu izobrazbe i polaganja ispita nisu du?žne ispuniti osobe koje su tijekom srednjo??kolskog ili visoko??kolskog obrazovanja savladale program koji obuhvaća sve sadr?žaje programa iz stavka 1. ovoga članka
(3) Svjedod?žba iz stavka 1. ovoga članka ima valjanost za razdoblje od pet godina od dana izdavanja
Po??tovani,
Ovim putem Vas ?želimo obavijestiti da danom stupanja na snagu novog pravilnika ("Narodne novine" br.50/2007) čl.131. prestaje vrijediti Pravilnik o zvanjima i svjedod?žbama o osposobljenosti pomoraca ("Narodne novine" br.91/2005).
članak 66. novog pravilnika ("Narodne novine" br.50/2007) primjenjuje se od 01.siječnja 2008.godine.
primjenom članka 66. novog Pravilnika prestaje primjena članka 65. starog Pravilnika ("Narodne novine" br.50/2007)
?*to bi značilo da svjedo?žbu o osposobljenosti za časnika odgovornog za sigurnosnu za??titu broda, mo?žete od 01.siječnja 2008. godine zamjeniti u svjedod?žbu časnika odgovornog za sigurnosnu za??titu broda (STCW VI/5).
Navedena svjedod?žba ima valjanost bez vremenskog ograničenja. Za sve informacije mo?žete se obratiti lokalnoj lučkoj kapetaniji.
MINISTARSTVO MORA, TURIZMA, PROMETA I RAZVITKA
1673
PRAVILNIK O ZVANJIMA I SVJEDOD??BAMA O OSPOSOBLJENOSTI POMORACA
Članak 65.
(1) Svjedod?žbu o osposobljenosti za časnika odgovornog za sigurnosnu za??titu broda stječe pomorac koji:
â?? ima najmanje 18 godina,
â?? ima najmanje ovla??tenje za obavljanje poslova na radnoj razini odgovornosti,
â?? je zavr??io izobrazbu za časnika odgovornog za sigurnosnu za??titu broda, sukladno s programom iz Priloga D32 koji je sastavni dio ovog Pravilnika,
â?? polo?žila odgovarajući ispit sukladno programu iz Priloga C koji je sastavni dio ovog Pravilnika;
â?? ima najmanje 12 mjeseci plovidbene slu?žbe.
(2) Svjedod?žba iz stavka 1. ovoga članka ima valjanost bez vremenskog ograničenja i izdaje se na obrascu iz Priloga A koji je sastavni dio ovog Pravilnika.
Članak 66.
(1) Svjedod?žbu o osposobljenosti za časnika odgovornog za sigurnosnu za??titu broda (STCW VI/5) stječe pomorac koji:
â?? je zavr??io izobrazbu za časnika odgovornog za sigurnosnu za??titu broda, sukladno s programom iz Priloga D32 koji je sastavni dio ovog Pravilnika,
â?? polo?žilo odgovarajući ispit sukladno programu iz Priloga C koji je sastavni dio ovog Pravilnika;
â?? ima najmanje 12 mjeseci plovidbene slu?žbe.
(2) Svjedod?žba iz stavka 1. ovoga članka ima valjanost bez vremenskog ograničenja.
Posljednje uređivanje od Propuh : 03-31-2008 at 09:22 PM
"Imati neprijatelje, jasno dokazuje da imamo i zasluga!"
Evo, za sve one koji ne znaju, sljedeci breveti se moraju zamijeniti novim u LK u kojoj su izdani:
- MEDICAL CARE (po novome ce imati valjanost od 5 godina)
- ISPS - SSO (dobia STCW naziv,broj STCW VI/5)
- DANGEROUS CARGO HANDLING
Nista posebno, dvije slike i ispunit onu papirologiju iz LK i platiti neke takse (mislim sve skupa oko 70 kuna). Jedino za SSO traze i navigaciju...
Sta je najbitnije, svi oni koji ne zamijene ISPS_SSO do lita, morat ce ga ponovno polagat....zato pozurite...![]()
...ca smo na ovom svitu...
Fala na obavijesti...
Ko bi sve povata kad stalno nesto minjaju..![]()
Laganini po moru se brckam
To san sazna oko nove god.,prosle i prominija,morate ic u narodnenovine prijavit da ste izgubili brevet i onda sa ton potvrdom iz narodnih(koju placate) otic u LK i na osnovu toga izvadit nove brevete jer inace ne ide samo dojdi mi i produzi
odakle sad to? ja vec preda i bez problema minjaju...rok je do lita
nema pojma,ali kako sam skuzia vise nije unlimited...ali nisam 100% siguran...triba provjerit u LK...icu sutra za njega,pa javim...
da li se zna rok u lito dokada se moraju minjati
JA necu minjati bravet za prvu pomoc i te druge sta iman jer me nije briga na mome pise unlimited i stranci kad to vide nista ne pitaju jer ovo je samo da mogu elektricare i druge postene pomorce ( koji nemaju bravet od struke) uvesti u sustav. To je sve prljava igra
zar nije i GOC GMDSS trebalo mjenjati?
Natko Zrnčić PIČKIN Dim...
evo friške info iz oglasne ploče LK Rijeka, jutros sam bio minjat...
Medical Care mora se zaminit do 2012. godine, dobit će 5 godišnji rok trajanja;
ISPS Security officer se mora zaminit do 01.07.2009., znači požurite tko još nije jer će morat opet polagat. za ovaj brevet traži se i 3 miseca navigacije u poslijednje 3 godine; dovoljna je matrikula za potvrdu navigacije!
Dangerous cargo handling - došlo je do promjene u stcw nazivu, pa mi je rekla na šalteru da ako kompanija nema problema s time ne triban minjat.
ali tko zna kakvi vetting more naletit pa može prigovarat...ja zaminio, pa nek se nađe!![]()
Evo danas sam bio u LK Rijeka. Rekli su mi da se 4 breveta mijenjaju: SSO, Medical care, Dangerous cargo i GMDSS (to je sada novo. Mijenjaju samo naziv radiooperater u GMDSS operater). Cure su super, ljubazne i znaju pravila, za razliku od nekih LK.
ja prije neki dan posla za zamjenu isps u sibenik postom, morao staviti 160 kn u kuvertu. odmah mi ukalkuliralo i benzinu koju bi potrosio split-sibenik
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)