Imam ovla??tenje 1.čas.pal. preko 300gt koje vrijedi do 08.2010. i ovla??tenje zapovjednika preko 3000 gt koje vrijedi do 2013. Trebam li obnoviti časnički brevet ili sam kad dođe vrijeme za kapetanski?
Imam ovla??tenje 1.čas.pal. preko 300gt koje vrijedi do 08.2010. i ovla??tenje zapovjednika preko 3000 gt koje vrijedi do 2013. Trebam li obnoviti časnički brevet ili sam kad dođe vrijeme za kapetanski?
svakih pet godina uz prilozenu navigaciju,najmanje godinu u 5,ja san strojar i iman 2e unlimited i na osnovu njega dobijan upr. do 3000kw,ali samo ako u 5 god iman godinu navigacije i to u zadnjoj godini najmanje 3 mjeseca u struci(2e unlimited),ostalo mogu bit i cistac,tako mi vinka rekla prije godinu ipo,ne znan jesu li sta mjenjali,mislim da je isto i za nauticare
Hvala Kokolo, to znam da se svakih 5 godina obnavljaju breveti, mene zanima trebam li obnoviti brevet Ch.mate ili mi je za navigaciju dovoljan brevet Mastera (preko 3000 gt).
@sailor
Ma kokolo ti je ka ona sibenska sve je reka u dvi rici.Kratko,jezgrovito i pogadja bit..
ne znan,ja neman za kapa preko 3000,navigan ka prvi sa ovin 2e unlimited ali ako ti na njemu pise da vridi 5 god,produzis ga pa si miran jer ti navigacija sa ovin vecin vazi i za njega(pretpostavljan) ali kod nas nikad ne znas,najbolje ti je nazvat kapetaniju i trazit vinku ako si u st,ona mi sve to lipo objasni -021345500,ovo je centrala,trazis vinku i pitas ali spremi recenicu i pitaj tocno sta treba jer je malo cudna pa ti more spustit slusalicu
aaa,evo expert dosa,jesi vec u brazilu ili lutas po vrankvurtu
a boga ti tesko li je usmjeravat ove frustrirane srednjoskolce
i pitaj tetu na aerodromu u uniformi da te odvede na gate
ako falijes let i zavrsis u santos,abc je rjesenje
Posljednje uređivanje od Propuh : 06-09-2009 at 12:10 AM
Pozdrav svima na portalu,
ima li ko iskustva kako s obnovon breveta STCW III/2, ukoliko se nima godina dan navigacije u zadnji 5 godin.
Koliko san razumija triba na kapetaniji polagat samo dio o konvencijan, struku ni??ta i platit oko iljadu kun.
Jema li ko kakve informacije?
Unaprid fala.
![]()
U Pravilniku o zvanjima i svjedod?žbama o osposobljenosti pomoraca propisano je kako se izobrazba radi obnove svjedod?žbi (Temeljna sigurnost na brodu, Upravljanje ga??enjem po?žara, Rukovanje brodicom za spa??avanje i spasilačkom brodicom, osim brze spasilačke brodice i Rukovanje brzom spasilačkom brodicom) mo?že odr?žavati na brodu uz uvjet da MMPI odobri program izobrazbe koji će se odvijati na brodu te da zapovjednik broda ovjeri dnevnik izobrazbe pomoraca kojim se potvrđuje da je pomorac s uspjehom svladao odobreni program izobrazbe.
S tim u svezi MMPI je pripremio prijedlog Dnevnika izobrazbe, a nakon usugla??avanja (Sindikat pomoraca Hrvatske i Mare Nostrum- Udruga hrvatskih poslodavaca-brodara u međunarodnoj plovidbi) konačnog izgleda dokumenta (rok je 28. veljače) isti će se objaviti na web stranicama MMPI i ostalih relevantnih institucija u PDF formatu kojeg bi pomorci mogli samostalno printati te po ovjeri zapovjednika broda u postupku obnove svjedod?žbe prilo?žiti lučkim kapetanijama
Kakve su ovo novitade?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)