Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/82
    Barba pancho avatar
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno Hrvatski Pomorci branitelji u Domovinskom ratu

Evo molio bih ako netko ima vise informacija o ovome broju da se javi na ovu temu.Mislim da ce nam ta barem okvirna brojka moci biti od koristi u daljnjem radu Udruge.Zato molim sve cijenjene kolege sa ovoga foruma koji su bili u Domovinskom ratu i imaju taj status (ili su ga izgubili kad su ponovo poceli navigavati) da se jave na ovaj post.Do sada se jako malo o tome uopce i pisalo a ja mislim da se radi o prilicnom broju nasih kolega pa onda neka se zna da imamo i takvih clanova a ne da nam onda danas-sutra neki politicari pricaju kako smo bili na brodovima kad se stvarala drzava!! To je svakako izvrsna informacija i jak adut u daljnejm radu Udruge.....ZATO VAS MOLIM DA SE SVI JAVITE a kad Udruga zazivi nastojat cemo skupiti tocan broj ljudi i sve to uredno registrirati, Hvala na razumjevanju!

Barba pancho avatar
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

NEKA SE ZNA!!!!

Prvi ratni brod koji je zarobljen od jugomornarice je bio DJB-103 (desantno jurišni brod koji je izgrađen 1977. za potrebe bivše jugomornarice u velalučkom brodogradilištu "Greben, a izvorno je nosio naziv DJČ-612 (desantno jurišni čamac). Brod DJB-103 je prvi ratni brod koji je istaknuo hrvatsku zastavu, te kao takav predstavlja prvi brod Hrvatske ratne mornarice. Također je prvi ratni brod Hrvatske ratne mornarice koji je 21. veljače 1992. uplovio u ratnu luku "Lora" a glavni realizatori toga poduhvata bili su
    časnici palube Ante Franičević (koji je nedugo nakon toga polozio svoj zivot na Oltar Domovine,inace Pomorac na stranoj kompaniji) i Ivan Matić.

Časnik stroja Kotlar avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od pancho Vidi poruku
    Evo molio bih ako netko ima vise informacija o ovome broju da se javi na ovu temu.Mislim da ce nam ta barem okvirna brojka moci biti od koristi u daljnjem radu Udruge.Zato molim sve cijenjene kolege sa ovoga foruma koji su bili u Domovinskom ratu i imaju taj status (ili su ga izgubili kad su ponovo poceli navigavati) da se jave na ovaj post.Do sada se jako malo o tome uopce i pisalo a ja mislim da se radi o prilicnom broju nasih kolega pa onda neka se zna da imamo i takvih clanova a ne da nam onda danas-sutra neki politicari pricaju kako smo bili na brodovima kad se stvarala drzava!! To je svakako izvrsna informacija i jak adut u daljnejm radu Udruge.....ZATO VAS MOLIM DA SE SVI JAVITE a kad Udruga zazivi nastojat cemo skupiti tocan broj ljudi i sve to uredno registrirati, Hvala na razumjevanju!
    Lipi moj Pancho otvorija si pravu temu za sve pomorce sudionike domovinskog rata.Da ne duljim previse jer bas nisam od onih koji pricaju puno o ratu mogu reci da imam status branitelja te poneko odlikovanje i par spomenica koje su mi negdi na dnu ladice jer se nemam cime ponositi osim sa nasom lipom Hrvatskom.

Barba pancho avatar
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Kotlar Vidi poruku
    Lipi moj Pancho otvorija si pravu temu za sve pomorce sudionike domovinskog rata.Da ne duljim previse jer bas nisam od onih koji pricaju puno o ratu mogu reci da imam status branitelja te poneko odlikovanje i par spomenica koje su mi negdi na dnu ladice jer se nemam cime ponositi osim sa nasom lipom Hrvatskom.
    Hvala kolega i od srca ti zahvaljujem na javljanju.....zato sam i otvorija ovu temu da se vidi da i medu nama (ja osobno nisam imao tu cast jer sam mladi) ima branitelja koji to nikada nisu isticali a znam da VAS ima dosta!!!!

mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno

Svaka čast @PANCHO - na otvaranju i ovakve rasprave, u njoj se može reći puno toga!

Uvodno izlaganje ću započeti citirajući jednog našeg pradjeda - evo:

"Krv vojnika učinila je vođe slavnima."

Velikan, patriot i mornar koji je izrekao ovu jednostavnu misao - u povijesti je ostao upamćen po tome što su za njegovog banovanja reorganizacijom uprave i sudstva udareni temelji moderne Hrvatske na razini tadašnjih europskih dostignuća. Isti ovaj hrvatski mislilac, o kojem mislim, je rekao i ovo: "Ko je nepravedan u kući svojoj, prirodno je, da mu se izvan kuće ne vjeruje ništa." Ako ima NETKO, tko još nije prepoznao o kome je ovdje riječ, onda neka pogleda na novčanicu od 100 hrvatskih kuna i neka se SRAMI!?

Ovakav uvod sam odabrao namjerno kako bi smo istražili razne vještine i umijeće VLADANJA (vladanje u gospodarsko-političkom smislu i.e. Vlada RH, kao i vladanje u smislu ponašanja pojedinca i.e. etika). O patriotizmu hrvatskih mornara (pomoraca) ne dvojim uopće tj. ne sumnjam u NAŠU čast koja je definirana i ima jasnu vrijednost, bilo na moru ili kopnu. Medjutim ima u ostatku hrvatskog pučanstva onih koji su se okitili patriotskim perjem sumnjive kvalitete, dvojim (sumnjam) u njihovu čast. Evo, prije neki dan gledam lažnog hrvatskog 30-posto lažnog invalida kako svečano polaže vijenac. Isti ovaj je bio nekada 70-posto lažni invalid. Taj isti je 100-posto lažni invalid, bio uvijek i ostao do danas. (avanca u 2-sobni stan (kuća 400 square meters is spare, family), mirovina u kunama 4-5 tisuća @no delay, godine staža 1 ili manje, rješenje o invaliditetu signed by "dr Budimir", mjesto događanja Split i okolica)... Ne zezam se upoće!

Evo da ne duljim, pauza - malo citata za odmor - pa ako netko želi replicirati...

"Da bi postao vojnik, moraš biti zdrav i zdrave pameti. Onda sve rade da te sjebu. Odeš u rat, tereni, hladnoća, vrućina, pucnjava, sjebeš si sve živo i poludiš i onda te više neće. A da si lijepo ostao doma, ništa ti se ne bi dogodilo. Opet, nemreš ispast' šupak. Kaj da te neko pita di si bio u ratu? Doma. Bio sam doma. Tereni su bili lakši za podnijet' od takvog odgovora. Nekak' se izdržalo. Jebi ga, bio je rat." ("Jeleni na kiši")

"Morem krvi neće se ugasiti istina..." (Mati)

"Bog je čovjeku dao penis i mozak, ali ne i dovoljno krvi da bi oba istodobno funkcionirala."

"Ljubav je kao jaka vatra. Nikakva voda je ne može ugasiti. Čak ni krv."

"Zabranjeno je iskati plaću za neocjenjivu krv čovječju." (Opći imovinski zakonik za Crnu Goru, čl. 578)

!?
    Posljednje uređivanje od Gavran Mile Selimir prof. : 03-27-2009 at 11:27 PM

Barba cruise line avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    dao otkaz

Početno

Bio u domovinskom ratu,iman status hrvatskog branitelja,nisan trazija nista,
    ali me pogodilo kad su mi rekli da nemogu bit i hrvatski branitelj i pomorac,jer
    sam onda uvidia da nam drzavu vode mongoloidi,koji ne razume da je rat bia i prosa,i da sam se vratija radit svoj posal,umisto da glumin invalida i zican lovu
    od drzave.To ne spada u njihove domete jer ih je pun kua islo za okoristit se,i
    sad primaju penzije a nije in ni ku..c.

Datum registracije
    Mar 2009
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od cruise line Vidi poruku
    Bio u domovinskom ratu,...
    Primo,

Na ovo ??to si izjavio, ja mogu samo reći - EVALA TI!
    Ja mislim da bi ti i Ban reka ovo isto.., eto!

!
    Posljednje uređivanje od Gavran Mile Selimir prof. : 03-27-2009 at 11:21 PM

Barba pancho avatar
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

Hvala kolege i prijatelji svima na postovima i javljanju....nadam se da ce ovi post ziviti jako dugo na ovome forumu, ne zato sta sam ga ja otvorio nego zato da se jednom i za svagda iznese broj ljudi koji su bili u ratu.Na brodovima sam susretao dosta nasih ljudi koji su bili u ratu i bili ranjavani ali vecina njih nije nikad trazila nista od nase drzave,vecina se nikad nije ni pofalila da su bili u ratu ali uvijek kad bih se spomenilo i pricalo o tome ratu vidio sam gorcinu i nezadovoljstvo tih ljudi (pogotovo kad bi se popila casica ili dvije pa bi otvorili dusu) ali ja jos nisam upoznao toga Pomorca koji se ostavio broda da bi uzivao u svojoj (invalidskoj) mirovini, nego se su svi vecinom vratili na brod i zato im svima skupa veliko hvala!!!! Svi znamo sto se desavalo sa post-ratnim mirovinama i njihovim dodjelama....koliko imamo ratnih veterana mogli smo pokoriti pola Europe ali ja cu ponovo reci i neka mi tko god hoce zamjeri na tome, mislim da su Pomorci generalno u toj cijeloj nastaloj situaciji ostali "najposteniji" a sada se desava to da ta ista drzava koju su branili i stvarali hoce uzeti njohov krvavo zaradeni novac i onda ga putem proracuna plasirati svim tim "falsim" invalidima koji sjedu doma drkaju onu stvar i svakog prvog uzmu po 5000-6000 kuna i vise....NEKA SE SRAMU ONI I DRZAVA KOJA IM JE TO DALA!!! Da me se nebi krivo razumilo ima tu i dosta postenih ljudi koji su casno zasluzili svoju mirovinu i njima NAKLON DO PODA ali oni nisu dio ove price o "falsim ratnicima" Imam samo jednu veliku zelju a to je da do 01.07. pokusamo svi skupa skupiti sto veci broj Pomoraca-branitelja pa cemo i to uvrstiti u dnevni red Prosvjeda.....neka zna ta banda da i u nasim redovima ima branitelja koji nisu dobili nista od ove drzave a dali su joj i daju joj puno vise nego mnogi "falsi branitelji" koji se svakodnevno busaju u prsa sa velikim hrvatstvom a zive na NASOJ GRBACI JER IH MI HRANIMO.....DOSLOVNO TAKO MI!!!! Uzmite samo kalkulator u ruku pa uzmite nekoga "falsoga branitelja" koji je dobio penziju sa 30-tak godina (u naponu snage) i ona iznosi 5000 kuna pa to pomnozite sa 12 mjeseci pa onda sa jedno 30 godina i vise....doci cete do brojke od 1.800.000 kuna pa onda to pomnozite sa par tisuca.....neman toliko veliki ekran da bi vidio o kojoj se brojci radi, pa to jedna Amerika nebi mogla podnjeti a kamo li nasa drzava.U Udruzi cemo obavezno napraviti registar svih branitelja kako sam vec naveo pa neka se zna kad se svi volu kititi takvim perjem onda cemo i mi ali ne u svrhu koji ga oni koriste nego DA SE ZNA!!! Za kraj OD SRCA VELIKI POZDRAV SVIM NASIM POMORCIMA-BRANITELJIMA MA GDJE I NA KOJIM MORIMA BILI!!!
    Posljednje uređivanje od pancho : 03-27-2009 at 11:38 PM

Barba pancho avatar
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

Eva da ne zaboravim niti nasega profesura Gavrana.....moj profesore ja cu ovako pomorskim jezikom i kroz pjesmu reci sta ova drzava oce da mi PIVAMO....

Moj dom

Ja domovinu imam; tek u srcu je nosim,
    I brda joj i dol;
    Gdje raj da ovaj prostrem, uzalud svijet prosim,
    I... gutam svoju bol!

I sve ??to po njoj gazi, po mojem srcu ple??e,
    Njen rug je i moj rug;
    Mom otkinu??e biću sve njojzi ??to uze??e,
    I ne vraćaju dug.

Ja nosim bo??tvo ovo - ko zapis čudotvorni,
    Ko ?žića zadnji dah;
    I da mi ono pane pod nokat sverazorni,
    Ja past ću utoma.

Ah, ni??ta vi??e nemam; to sve je ??to sam spaso,
    A spasoh u tom sve,
    U čemu vijek mi negda vas srećan sve je glaso
    Kroz čarne, mlade sne!

Kroz po?žar, koji suklja da opr?ži mi krila,
    Ja obraz pronijeh njen;
    Na svojem srcu grijem već klonula joj bila
    I ljubim njenu sjen.

I kralje iznijeh njene i velike joj bane,
    Svih pradjedova prah,
    Nepoga?žene gore i ??aren-đulistane
    I morske vile dah.

... Ja domovinu imam; tek u grud sam je skrio
    I bje?žat moram svijet;
    U vijencu mojih sanja već sve je pogazio,
    Al' ovaj nije cvijet.

On vreba, vreba, vreba... a ja je grlim m??kom
    Na javi i u snu,
    I prepla??en se trzam i skrbno pipam rukom:
    O, je li jo??te tu?!

Slobode koji nema taj o slobodi sanja,
    Ah, ponajljep??i san;
    I moja ?žedna du??a tim sankom joj se klanja
    I pozdravlja joj dan.

U osamničkom kutu ja slu??am trubu njenu
    I krunidbeni pir,
    I jedro gdje joj bojno nad ??umnu strmi pjenu
    U pola mora ??ir!

Sve cvjetno kopno ovo i veliko joj more
    Posvećuje mi grud;
    Ko zvijezda sam na kojoj tek njeni dusi zbore,
    I... lutam kojekud.

Te kad mi jednom s du??om po svemiru se krene,
    Zaorit ću ko grom:
    O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene,
    To moj je, moj je dom!

A mi cemo im odgovoriti sa ovom PISMOM!!!

Tvoja zemlja

Tu će?? naći uvijek dom,
    srce koje kuca za te,
    ruku da te prati,
    majku da te shvati,
    znat će?? sve ??to treba znati.

Znat će?? kako boli plač
    kada tvoja zemlja pati;
    ali iza svega
    sigurno će?? znati
    ??to ti znači ovaj kraj.

To je tvoja zemlja, tu sagradi dom,
    tu je stari temelj, tu na kr??u tvom.
    Tuđin i oluje kidali su nju,
    al' jo?? uvijek tu je sve dok mi smo tu
    .

Bit će?? bogat ko i mi,
    kralj ??to ne zna ??to je kruna,
    al' na svojoj grudi
    ko i ovi ljudi
    bit će?? velik ko i mi.

Clan Posade krasica avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    jan de nul

Početno

Bravo pancho!!
    Svuda je lipo ali najlipse je doma
    Krepat ma ne molat

Barba zapa avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    megajahte

Početno

A meni je teta Jadranka Kosor poslala neku potvrdu i iskaznicu sudionika Domovinskog rata, a ako ona tako kaze onda racunaj i mene

Barba pancho avatar
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

Hvala svima, sve se notaje!!! Do kraja ce mo osnovati "udarnu brigadu UPH" specjaliziranu za u prve redove na Prosvjedima Mislim kad Udruga zazivi u svom punom mahu da i sluzbenim putem mozemo pozvati sve Pomorce-branitelje da nam se prikljucu.....reka bi Thompson NEKA VIDE DA NAS IMA!!! Zivili

p.s. Maafia ce biti zapovjednik Izvidaca.....pratiti kretanje policije!!!
    Posljednje uređivanje od pancho : 03-28-2009 at 11:41 AM

Barba pancho avatar
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

Bio u domovinskom ratu,iman status hrvatskog branitelja,nisan trazija nista,
    ali me pogodilo kad su mi rekli da nemogu bit i hrvatski branitelj i pomorac,jer
    sam onda uvidia da nam drzavu vode mongoloidi,koji ne razume da je rat bia i prosa,i da sam se vratija radit svoj posal,umisto da glumin invalida i zican lovu
    od drzave.To ne spada u njihove domete jer ih je pun kua islo za okoristit se,i
    sad primaju penzije a nije in ni ku..c.
    Postovani kolega.....ova tvoja problematika me bas zanima i u cemu je zapravo "kvaka" kad su ti oni rekli da biras biti Pomorac ili branitelj....sigurno si izgubio neka braniteljska prava ili nesto slicno???

Barba cruise line avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    dao otkaz

Početno

Postovani kolega.....ova tvoja problematika me bas zanima i u cemu je zapravo "kvaka" kad su ti oni rekli da biras biti Pomorac ili branitelj....sigurno si izgubio neka braniteljska prava ili nesto slicno???
    Fala bogu,triba bi placat zdravstveno,a iman ga ka branitelj...to je jedino
    sta iman,a druga prava bi se triba raspitat al mi se neda i nije mi potriba,zasad...usvakom slucaju
    da bi ih opet mozda dobija triba bi prestat navigat.

Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Fala bogu,triba bi placat zdravstveno,a iman ga ka branitelj...to je jedino
    sta iman,a druga prava bi se triba raspitat al mi se neda i nije mi potriba,zasad...usvakom slucaju
    da bi ih opet mozda dobija triba bi prestat navigat.
    Lipi moj to ti je normalno jer se vise ne vodis ka nezaposleni branitelj.Stoga su ti ga i ukinulu sto se slazem u jednu ruku jer nismo toliko socijalno ugrozeni da bi nam to tribalo.I ja sam ga ima dok nisu uveli nas pomorce u sustav zdravstvenog i mirovinskog.A sto se tice ratnih profitera i muljatora svaki od nas znade par njih,ali sto ces nismo mi ti koji se tribaju baviti njima,postoje za to nadlezne vlasti pa neka naprave reviziju ratnih vojnih invalida jer kao sto znas mnogi pravi ratni vojni invalidi ne mogu ostvariti svoja prava te najcesce dizu ruku na sebe jer vise vride svojim obiteljima mrtvi nego zivi.

Barba pancho avatar
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

Lipi moj to ti je normalno jer se vise ne vodis ka nezaposleni branitelj.Stoga su ti ga i ukinulu sto se slazem u jednu ruku jer nismo toliko socijalno ugrozeni da bi nam to tribalo.I ja sam ga ima dok nisu uveli nas pomorce u sustav zdravstvenog i mirovinskog.A sto se tice ratnih profitera i muljatora svaki od nas znade par njih,ali sto ces nismo mi ti koji se tribaju baviti njima,postoje za to nadlezne vlasti pa neka naprave reviziju ratnih vojnih invalida jer kao sto znas mnogi pravi ratni vojni invalidi ne mogu ostvariti svoja prava te najcesce dizu ruku na sebe jer vise vride svojim obiteljima mrtvi nego zivi.
    ZALOSNO ALI ISTINITO!!!! Mi cemo zato kolega povesti brigu o nasim clanovima Udruge koji imaju taj status i po meni je "glupo" da bilo tko od njih izgubi "socjalni status" (mislim na zdravstveno npr.) ako je kao u nasem slucaju poceo ponovo navigavati i po novom zakonu o Pomorcima to zdravstveno treba platiti iz svog dzepa.....druga je stvar tko radi na kraju pa mu firma automatski placa to zdravstveno.

Clan Posade
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    doma

Početno

Dobro ste se ovo sitili ja sam bas raymislja o tome, ja iman status branitelja kao i dosta mjih prijatelja koji navigaju!!!!!!!!

Datum registracije
    Mar 2009

Početno

ZALOSNO ALI ISTINITO!!!! Mi cemo zato kolega povesti brigu o nasim clanovima Udruge koji imaju taj status i po meni je "glupo" da bilo tko od njih izgubi "socjalni status" (mislim na zdravstveno npr.) ako je kao u nasem slucaju poceo ponovo navigavati i po novom zakonu o Pomorcima to zdravstveno treba platiti iz svog dzepa.....druga je stvar tko radi na kraju pa mu firma automatski placa to zdravstveno.
    Je Pancho ali Ka sta znas zdravstveno osiguranje od MORHa dobivas samo u slucaju da si NEZAPOSLEN branitelj ,sto znaci da bi treba biti preko zavoda za zaposljavanje uveden ka nezaposlen te mores dobiti potvrdu kojom garantiraju isto.A sada je to nemoguce otkad smo uvedeni u sustav ,osim ako izgubis posa uvik mores ponovo napravit istu.A dali ce nam nase kompanije izaci u susret i placati nasa davanja ka sto to rade na nekim drugim kompanijama vidit cemo u buducnosti.

Datum registracije
    Mar 2009
    Firma

Početno

Lipi moj ... kao sto znas mnogi pravi ratni vojni invalidi ne mogu ostvariti svoja prava te najcesce dizu ruku na sebe jer vise vride svojim obiteljima mrtvi ...

Evo, kolega Kotlar je u svom postu spomenuo jednu zanimljivu činjenicu... Pa "veljo", da malo explicite istaknem pomenutu činjenicu - malo sam ađustao njegov post, AD HOC. (vidi - iznad, dio citata).

Dakle, činjenice su da postoje:

-grupa branitelja bez solucije, osim ove solucije (vidi - iznad, dio citata).
    -grupa branitelja koji su našli soluciju, sada žive negdje u Australiji ili drugdje.
    -grupa branitelja, koji su ovdje na pomorac.net i imaju još pare (čitaj vapour)
    -GRUPA capital case, branitelja od trista-četristo iljada ljudi, pitaj Gospe koliko!

Ne želim da povrijedim ničija sjećanja na Vukovar niti druga poprišta, ipak -kada ove grupe zbrojim, ispada da smo ratovali protiv 3 treća Rajha.

Zanimljivost vezana 3.Rajh (mnogi od Vas ovo znadu) - Nakon završetka II svjetskog rata, vodile su se rasprave o ratnoj odšteti. Tako je neki Bulatović, psiholog ako se ne varam, izračunao da je Yuga imala 3 miliona žrtava. Zatim su taj broj skalali na 2 miliona što je izračunao neki momak, btw koji je studirao statistiku u Beogradu. Onda su im neki amerikanci izračunali da broj ne može biti veći od 1 milion, skupa s kolateralnim žrtvama rata. S tih milion žrtava otišli su na mirovnu konferenciju u Pariz, godine ano Domini u kojoj sam ja rodjen. Ali u Parizu, gle - nijemac kao nijemac, neće bre ni da čuje za milion žrtava. Vratio se ti-tov delegat kući (mislim da se zvao Kardelj, ali ne hvatajte me za lapsus, pričam po sječanju davno pročitanog) - vratio se Edo dakle ti-tu s 400 tisuća žrtava na papiru, uključujući kolateralne žrtve rata. Te iste godine u Berlinu je radilo nekoliko tisuća jugoslavena, akumuliralo radni staž koji ih danas hrani.

BTW, dokumenti s mirovne konferencije u Parizu, bili su (za Yugu) - strogo POV. -"Gde su bre žrtve!?"

?
    Posljednje uređivanje od Gavran Mile Selimir prof. : 03-28-2009 at 05:29 PM

Kapetan L.I. eglumac avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    MMPI

Početno

Evo moš i mene zapisat.Imam status d 1991

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •