Upoznao sam gospodina Konstantina Meteleva u zatvoru Koridallos, kada i našeg Kristu i noštroma Garciu.
Pokušali smo pomoći svoj trojici pomoraca uvjeravajući vlasti u Grčkoj da čine ogromnu nepravdu.
Prisjećam se priče Profesora, koji je razgovarajući sa svojim učenikom, tužiteljem u tom slučaju, upozorio da bez ikakva osnova optužuje ljude i uništava triporodice. Tužitelj je odgovorio, da je bolje tako nego uništiti grčko pravosuđe.
Grčko pravosuđe se pokazalo u ovom slučaju uništenim, zahvaljujući tom i inim tužiteljima, no za to baš i ne marim puno. No pomorci i njihove obitelji pretrpjeli su ogromnu štetu.
Konstantin je na iracionalne optužbe, uvjeren da nema načina da dokaže da niti je znao, niti je mogao znati, niti je mogao sumnajti da se u teretu krije droga, odgovorio drugom iracionalnošću.
Zatvorio se u svoj svijet u kojega bi povremeno pustio Kristu, znam da je mene jednom primjetio, ali nije dopustio da se u njegovom "novom svijetu" nađe mjesta za njegovu obitelj.
Od za njega oslobađajuće presude do danas ujutro (23.siječnja 2009.) ostao je dosljedan svojoj "odbrani".
Nije htio uzimati lijekove ni hranu.
Umro je u Gradskoj bolnici u svojoj Klaipedi vazan za postelju, ovaj puta sputan od ljudi koji su se borili za njegov život i izgubili.
ne znam što će pokazati autopsija. Nije mi ni bitno. Meni, pomorcima cijelog svijeta potreban je odgovor na pitanje:
"Koliko još života treba oduzeti da se pomorci zaštite od kriminalizacije"
kap.P.Brazzoduro

LinkBack URL
About LinkBacks
Odgovori s citatom