Postovane kolege pomorci!
Evo koristim ovu ne bas sjajnu prigodu da se i osobno ukljucim u ovu raspravu jer nakon svega sto je receno i napisano ne mogu ostati ravnodusan i suzdrzan,pa krenimo redom.
Ovo sto danas svi skupa dozivljavamo je visegedisnji plod nemara i ne brige svih drzavnih institucija vezanih uz pomorstvo ali budimo iskreni jednim djelom i nasim osobno.Svi mi jako dobro znamo da nismo struktura ljudi (bez imalo lazne skromnosti) koja je naucila da im u zivotu sve bude servirano na gotovo vec sve ono sto smo stekli i ucinili postigli smo osobnim radom i zaslugom.Nakon krvavo odradenih ugovora i dolaska svojim domovima, nikad se nismo previse zamarali (ne)bitnim stvarima vezanim uz nasu profesiju vec smo uvijek (barem u vecini) nastojali nadoknaditi sve izgubljeno vrijeme na ovaj ili onaj nacin a samim tim smo izgleda mnogima poslali jasan signal da smo laka meta ili â??ovce za sisanjeâ?ť kako je i sam izjavio nas vrli ministar Kalmetaâ??ostalo je jos oko 20.000 ovaca za osisatiâ?? naravno ZNA SE na koga je mislio, na nas pomorce!!
Necu sada ulaziti u velike dubioze o nasoj problematici jer dosta toga je vec izneseno i receno tj. sve je manje vise jasno ali par cinjenica moram iznjeti:
Prije nekoliko godina su nam govorili da smo >najbolji hrvatski izvozni proizvod< a sada smo postali >ovce za sisanje< Pa pogledajte samo gdje nas sve nema I na kojim sve kompanijama plovimo?? Ono sto smo mi postigli u nasoj bransi i profesiji nije postigao nitko drugi u bilo kojem poslu u ovj drzavi pa cak niti nasi sportasi i to odgovorno tvrdim!!! Igramo i mi pomorsku NBA ligu u kosarci, igramo i mi u pomorskoj Premier ligu, i mi smo u pomorskom topu 10 tennisa i to vec dugi niz godina a svjetski prvaci u pomorskoj Formuli 1 bili smo vise putaâ??..jedino smo slabi u sahu ;-)
Sve ono sto smo dali ovoj drzavi nije ni 1% onoga sto smo primili od nje,dapace!
Sve sto su nam dali visestruko i sa â??lihvarskimâ?ť kamatama smo im vratili ali izgleda da im to nije dovoljno pa bi htjeli jos malo napuniti svoje racune.
Pogledajte samo koliko su inozemna ulaganja u nas? mala i nikakva iako im drzava daje bezbroj beneficija a mi koji svaki mjesec donosimo milione i milione dolara, eura i cega li sve ne,nama trteba odrati kozu!!! Sav nas novac je >clean money< bez ikakvih malverzacija,mutnih racuna,transakcija i cega li sve ne ali postavljam si pitanje do kada??
Pa zar sve te drzavne strukture nisu svjesne da mi svoj cijeli radni vijek putujem diljem svijeta i das u nam lako dostupni drugi putevi novca,prebivalista,off shore company i sve ostalo,pa zar stvarno mislu da smo tolike budale!??
Moj osobni stav je taj da svi skupa pronadzemo rupe u zakonu i okrenemo se nekim drugim rjesenjima jer sve peticije,prosvjedi nece ih bas puno uzbuditi ali budimo zato pametni,lukavi i uzvratimo im istom mjerom pa da vide da znamo i mi >udarati ispod pojasa< Naravno, radikalne poteze tipa prosvjedi i izlazak na ulice visestruko podrzavam. Pa pogledajte samo nase vrle heroje sportase,tko od njih placa porez ovoj drzavi? Voze aute na strane tablice,prijavljeni su u Monacu a nasa drzava ih drzi velikim hrvatima a mi smo budale i stoka sitnog zuba koji ce sve to platitiâ??.E PA NECE!!
Upitao bih sve te pametnjakovice hoce li i kapetan Laptalo isto morati platiti porez za proslu godinu i hoce li njemu Grcka lucka kapetanija poslati obrazac sa brojem dana provedenih na brodu (citaj u zatvoruâ??.uz duzno postovanje kapetanu Laptalu kojeg koristim u ovom primjeru).Predlazem kapetana Laptala za prvog clana i pocasnog presjednika novog sindikata jer i sam on u svim svojim istupima je puno manje pricao o svojoj troturi a puno vise o nasim problemim i zato jos jednom HVALA KAPETANE!!
Za kraj cu samo citirati poznatu krilaticu â??uglednog generalaâ?? Rojsa koja je zapravo pravi odraz stanja u nasoj zemljiâ??.TKO JE JAMIJA , JAMIJA JEâ??ali ocito su sve jamili sto se moglo a sada treba i nama jamiti jer ipak smo mi OVCE ZA SISANJE!
p.s. POZIVAM NA KOLEKTIVNO ODBIJANJE PLACANJA POREZA!!!!

LinkBack URL
About LinkBacks
Odgovori s citatom