Ekipa ima li tko otvoren offshore racun na koji prima placu!
Ako ima napisite kako to funkcionira. Kad uvedu OIB pocetkom 2009 nahebali smo ka zuti jer cemo morat placat i ono sta ne tribamo!
![]()
Ekipa ima li tko otvoren offshore racun na koji prima placu!
Ako ima napisite kako to funkcionira. Kad uvedu OIB pocetkom 2009 nahebali smo ka zuti jer cemo morat placat i ono sta ne tribamo!
![]()
Evo ovdje malo o OIBu:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=405540
Bolje chevap u ruci nego janje na grani.
Gledao sam po televiziji neke rasprave o OIB-u. S tehničke strane sve što će se moći s OIB-om moglo se i sa JMBG. Ali sad će kao ovi iz porezne uprave biti ažurniji u pračenju raznih transakcija po bankovnim računima. To su mogli i prije ali eto nisu.
Gledajući to iz naše perspektive pomoraca, mogli bi nadrapati oni koji su kroz ovu 2008-mu godinu primali plače preko Hrvatskih banaka a nisu se prijavili u sustav. Ja mislim da će to ostati na ovom "mogli bi" ali ne bih volio biti u situaciji ovih koji su primali plače preko Hrvatskih banaka a nisu se prijavili jer s ovom državom nikad se ne zna, umjesto da se uhvate kriminalaca oni se lako mogu uhvatiti nas pomoraca.
Preko OIB-a ili "poreznog broja" (tako se i treba zvati jer ce sluziti samo za utjerivanje poreza), ce se pratiti promjene u imovini. Dakle ako kupis auto, nekretninu, ili bilo sta vise od nekog limita (10.000 Eura/100.000 kuna?), morat ces dokazivati otkud lova. Uvodi se sad, kada je gotovo sve pokradeno i rasprodano, tj. legalizira se otimacina. Sto se tice primanja love preko banaka, jos uvijek vrijedi bankarska tajna i ona moze biti maknuta tek sudskim nalogom. Banke sigurno nece dopustiti da im se to oduzme, jer ce ljudi zaista lovu prenijeti u neku normalniju drzavu. Tako da ne vidim svrhu otvaranja racuna vani. Ionako smo vecina, ili digli kredit, ili ces ga jednom dici, a za to moras primati placu u toj banci. Sto se pomoraca tice koji nisu prijavljeni u sustav mirovinskog i zdravstvenog, neka ubuduce ne kupuju skupe stvari, i sve OK.
Ma triba drzavi okrenit leda i neriba nista placat. Bolje je biti kriminalac nego pomorac. Na drzavu san ogorcen jer di god nanjusi novce odma haraci.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)