Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/6
    Dasa Lastor avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Hartmann Offshore

Početno Offshore bank account

Ekipa ima li tko otvoren offshore racun na koji prima placu!
    Ako ima napisite kako to funkcionira. Kad uvedu OIB pocetkom 2009 nahebali smo ka zuti jer cemo morat placat i ono sta ne tribamo!

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Lastore daj pojasni mi malo taj OIB?
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

3.Casnik Smisni avatar
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    Shell LNG
    Bolje chevap u ruci nego janje na grani.

CEL Morski Vuk avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    NCL

Početno

Gledao sam po televiziji neke rasprave o OIB-u. S tehničke strane sve što će se moći s OIB-om moglo se i sa JMBG. Ali sad će kao ovi iz porezne uprave biti ažurniji u pračenju raznih transakcija po bankovnim računima. To su mogli i prije ali eto nisu.
    Gledajući to iz naše perspektive pomoraca, mogli bi nadrapati oni koji su kroz ovu 2008-mu godinu primali plače preko Hrvatskih banaka a nisu se prijavili u sustav. Ja mislim da će to ostati na ovom "mogli bi" ali ne bih volio biti u situaciji ovih koji su primali plače preko Hrvatskih banaka a nisu se prijavili jer s ovom državom nikad se ne zna, umjesto da se uhvate kriminalaca oni se lako mogu uhvatiti nas pomoraca.

ECR ecrop avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Crni kontinent

Početno

Preko OIB-a ili "poreznog broja" (tako se i treba zvati jer ce sluziti samo za utjerivanje poreza), ce se pratiti promjene u imovini. Dakle ako kupis auto, nekretninu, ili bilo sta vise od nekog limita (10.000 Eura/100.000 kuna?), morat ces dokazivati otkud lova. Uvodi se sad, kada je gotovo sve pokradeno i rasprodano, tj. legalizira se otimacina. Sto se tice primanja love preko banaka, jos uvijek vrijedi bankarska tajna i ona moze biti maknuta tek sudskim nalogom. Banke sigurno nece dopustiti da im se to oduzme, jer ce ljudi zaista lovu prenijeti u neku normalniju drzavu. Tako da ne vidim svrhu otvaranja racuna vani. Ionako smo vecina, ili digli kredit, ili ces ga jednom dici, a za to moras primati placu u toj banci. Sto se pomoraca tice koji nisu prijavljeni u sustav mirovinskog i zdravstvenog, neka ubuduce ne kupuju skupe stvari, i sve OK.

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Ma triba drzavi okrenit leda i neriba nista placat. Bolje je biti kriminalac nego pomorac. Na drzavu san ogorcen jer di god nanjusi novce odma haraci.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •