Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/94
    bic
    bic je odsutan
    3.Casnik bic avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lng

Exclamation Pocetnik treba pomoc!!

Pozdrav svim pomorcima!!!

Evo vec dosta svrljam po forumu i odlucio sam se registrirati.
    Nakon zavrsene srednje pomorse skole u Splitu smjer brodo-strojar doslo je vrime da se ukrcan.
    Znaci ja nemam nikakvog iskustva i zanima me odakle je najbolje pocet (na kakav tip broda se ukrcat) da odradim asistenturu.
    I zanimalo bi me vase iskustvo s agentima i kome se najbolje obratiti.

Svaka pomoc i komentar je dobro dosao.

p.s. sretan sv.Nikola

Clan Posade
    Datum registracije
    Jun 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od bic Vidi poruku

Nakon zavrsene srednje pomorse skole u Splitu smjer brodo-strojar doslo je vrime da se ukrcan.
    Znaci ja nemam nikakvog iskustva i zanima me odakle je najbolje pocet (na kakav tip broda se ukrcat) da odradim asistenturu.

p.s. sretan sv.Nikola
    Posalji CV na sve moguce agencije/kompanije pa ces kad primis odgovore i ponude odlucit sta ti je najbolje.Pokusaj se po mogucnosti uvalit na bilo koju vrstu tankera pa ces kad postanes oficir puno lakse na LNG sta je vecini pomoraca danas cilj.Imas jos i opciju offshore te kruzere ako ti se ne navigava na tankerima.
    Nesto sam nacuja da u 1.misecu u Globtiku rade selekciju kadeta/asistenata koje misle ukrcat na LNG.Mislim da se radi o Pronavu,a to bi ti svakako bilo odlicno za pocetak.Nazovi i raspitaj se o tome.
    Ajde zivija i sritno

bug
    bug je odsutan
    Kadet bug avatar
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

Bepino je sve napisao tako da je najbolje da se drzis tih smjernica. Lakse ti se ukrcati na velike kompanije jer je normalno i veci broj ljudi kojih one trebaju. Jos jedan savjet: ne trebas cekati odredeni brod samo zbog obecanja za ukrcaj nego nastavi i dalje slati CV i na druga mjesta sve dok se ne ukrcas. Prvi put je najteze, zato zelim ti puno srece!

bic
    bic je odsutan
    3.Casnik bic avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lng

Početno

hvala na pomoci!

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

Bic zelim ti puno srice u pocetku, ona je najvaznija
    Ne mogu ti puno pomoc, jer neman veliko iskustvo.

Ovim putem i ja pitam za pomoc, mislin poslat aplikacije na V-ship(zorovic) u splitu to je kraj iva-shipping na mejama, iva-shippingu, BSM-u, angloeasternu, OSM i drugim. Ako neko ima iskustva s ovim agentima neka nesto napise , ukrcajem se za kadeta, isa bi na tekuce terete, hvala

2.Casnik elf_dalmatae avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    Na cvrstom kopnu

Početno

Iva Shippingu mos poslat mail, ali ako ozbiljnije zagrizes za njih morat ces navratit i ispunit odredjene testove:

Engleski (gramatika + strukovni engleski)

Navigacija

Matematika, fizika

Esej, kratki tekst na engleskom.

Sve skupa ti traje nekoliko sati.

Nakon toga, ako zadovoljis, bit ces pozan kad im delegacija iz Japana dodje.

bic
    bic je odsutan
    3.Casnik bic avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lng

Početno

e sad jos pitanja malo...

ako odem na tankera kakvi su uvjeti zivota na njemu dali cu vidjeti kopna-izac di u porat ili si non-stop na brodu i ne vidis nista ?

tnx svima na odgovorima

bic
    bic je odsutan
    3.Casnik bic avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lng

Početno

Citiraj Prvotno napisano od motorman5 Vidi poruku
    a zavisi ti na kojen si tankeru.ja san bio na produktu i dosta se izlazilo , mozda i previse hehe
    ma neka se izlazilo i bancilo samo kolko si para donija doma hehe

i jos da pitan na kakvu vrstu tankera bi bilo najbolje ic po vama osobno misljnje (kemikalci su iskljuceni) da ipak malo san na kopnu a ne da san usidren di nevidin kopna jer ipak ovo bi mi tribalo bit prvo putovanje...

unaprid hvala
    Posljednje uređivanje od bic : 12-08-2008 at 02:30 PM

Clan Posade
    Datum registracije
    Jun 2008

Početno

ma neka se izlazilo i bancilo samo kolko si para donija doma hehe

i jos da pitan na kakvu vrstu tankera bi bilo najbolje ic po vama osobno misljnje (kemikalci su iskljuceni) da ipak malo san na kopnu a ne da san usidren di nevidin kopna jer ipak ovo bi mi tribalo bit prvo putovanje...

unaprid hvala
    Bitno ti je da nisi na ULCC,VLCC ili LNG ako ti je zelje vidit malo kopna.
    Mada i na LNG u nekim portima mozes izletit vanka,a posebno u Spanjolskoj(Barcelona,Cartagena,Sagundo,Bilbao itd).Product tankeri ti znaju imat dobre porte,a posebno neki sta se vrte po Karibima,a i u LPG trade ti znaju uletit dobri porti ako imas srice.

bic
    bic je odsutan
    3.Casnik bic avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lng

Početno

Citiraj Prvotno napisano od bepino Vidi poruku
    Bitno ti je da nisi na ULCC,VLCC ili LNG ako ti je zelje vidit malo kopna.
    Mada i na LNG u nekim portima mozes izletit vanka,a posebno u Spanjolskoj(Barcelona,Cartagena,Sagundo,Bilbao itd).Product tankeri ti znaju imat dobre porte,a posebno neki sta se vrte po Karibima,a i u LPG trade ti znaju uletit dobri porti ako imas srice.
    Jos da pitam jer ne razumin jos ove termine znaci ovi zacrnjeni sta ti privoze i kakvi su to tankeri?

hvala na strpljenju i odgovorima !!!

Barba motorman5 avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    u potrazi....

Početno

Ma to su ti Ultra Large Crude Carrier i Very Large Crude Carrier,razumis.ono mrcine od 300-350 metri

bic
    bic je odsutan
    3.Casnik bic avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lng

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Smisni Vidi poruku
    Bio sam dva ugovora na panamax product tankerima i moglo se izlazit skoro
    svaki porat.
    Tako nesto bi i meni bilo dobro

i evo jos pitanje dali bolje na stranca odma ili asistenturu napravit na nasin brodima dok se ne nauci posal jer svasta san cuja do sad jedni govore "ajde na domacu firmu bolje ti je jer ce te nas covik naucit posal i di ces odma na strnaca imat ces problema s engleskin" a drugi "bizi od nasih firmi ko od djavla" i sad sta da radin engleski mi nije los mogu se sporazumit i to samo jos triban povatat struce termine i sad sta da radin???
    Posljednje uređivanje od bic : 12-09-2008 at 09:16 AM

Taz
    Taz je odsutan
    Kadet Taz avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Zasad na kopnu

Početno

Svak ima svoja neka iskustva,ja sam bio na VLCC-u svi časnici su naši,niža posada Filipinci,službeno se trebalo govorit Engleski tako da je bilo dobro što se tiče učenja stručnih termina,a naši su ljudi pa naučiš i poso...

1.Casnik marinero_TK avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

e sad jos pitanja malo...

ako odem na tankera kakvi su uvjeti zivota na njemu dali cu vidjeti kopna-izac di u porat ili si non-stop na brodu i ne vidis nista ?

tnx svima na odgovorima
    Zadnji ugovor sam otuka na Crudu od 115 000 DWT, i izlazilo se vanka non-stop.
    I to svi redom osim cifa kuverte kojem zena nije dozvolila(bar smo ga tako zaj...)
    Nocni izlasci(venezuela) i shopping (usa).
    Tako da je sve moguće... Samo triba imati malo srice...

Clan Posade
    Datum registracije
    Jun 2008

Početno

Tako nesto bi i meni bilo dobro

i evo jos pitanje dali bolje na stranca odma ili asistenturu napravit na nasin brodima dok se ne nauci posal jer svasta san cuja do sad jedni govore "ajde na domacu firmu bolje ti je jer ce te nas covik naucit posal i di ces odma na strnaca imat ces problema s engleskin" a drugi "bizi od nasih firmi ko od djavla" i sad sta da radin engleski mi nije los mogu se sporazumit i to samo jos triban povatat struce termine i sad sta da radin???
    Sta se tice ucenja jezika i pomorskih termina bolje ti je odma sa strancima pa ces brze naucit.Ja osobno imam puno bolja iskuvstva sa strancima nego sa nasima di sam u karijeri provea dva ugovora i pobiga glavom bez obzira.
    Puno ti ovisi o tome kakav ti je cif i barba na brodu na koji se ukrcajes.Mogu bit nasi,a samo takva govna tako da ti se moze dogodit da te nasi manje nauce nego tamo nekakvi stranci.Dakle zakljucak je da moras naletit na nekog ko ima volje i zelje da te nauci i da je taj isti sam dovoljno strucan bez obzira jel nas ili stranac.

bic
    bic je odsutan
    3.Casnik bic avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lng

Početno

Citiraj Prvotno napisano od bepino Vidi poruku
    Sta se tice ucenja jezika i pomorskih termina bolje ti je odma sa strancima pa ces brze naucit.Ja osobno imam puno bolja iskuvstva sa strancima nego sa nasima di sam u karijeri provea dva ugovora i pobiga glavom bez obzira.
    Puno ti ovisi o tome kakav ti je cif i barba na brodu na koji se ukrcajes.Mogu bit nasi,a samo takva govna tako da ti se moze dogodit da te nasi manje nauce nego tamo nekakvi stranci.Dakle zakljucak je da moras naletit na nekog ko ima volje i zelje da te nauci i da je taj isti sam dovoljno strucan bez obzira jel nas ili stranac.
    znaci manje vise sve je to srica na kakvog covika nades a valjda cu ja naic na kojega sta je voljan pomoc

ako jos ima sta dodat na ovu temu slobodno

ashore valdez avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    na kopnu

Početno

p.s. sretan sv.Nikola
    moj savjet vjerojatno i sam znas, a to je zavrsis visu jer bez nje nista. sto se ostaloga tice, nadji pristojnu kompaniju gdje mozes puno nauciti, jer samo znanjem ces nesto postici u ovome poslu. preporucujem lng ako imas priliku.

sea is our environment

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

Ja neznam što da ti kažem...Ja san vjerovatno jedini na forumu koji bi ti reka da odeš na bulka bar jedanput u životu jer još jedino oni navigaju po tako reći starom sistemu,naučiš dosta o navigaciji jer si i po 20 dana na moru..puno si u luci,sistem ukrcaja i iskrcaja je lagan...neznam...to ja govorim subjektivno jer ne volim tankere ali ako ćemo objektivno tribaš se odma uvatit tankera jer je plaća puno veća a svi smo mi na brodu zbog love...aj,terco i sekondo su li-la ali chief na tankeru ima skoro pa duplo veću plaću nego chief na bulku što je i razumljivo jer kad vidiš koliko jedan radi a koliko drugi....

Neznam prika,sve ti je to životno iskustvo i što god da odlučiš neš falit jer ćeš poslije bar znat što želiš..eto..
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

bic
    bic je odsutan
    3.Casnik bic avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lng

Početno

Zombi svaki komentar je dobro dosa i o svakom cu razmislit pogotovo jer ja nemam nikakvog iskustva i ovo bi mi brzo triba bit prvi brod.

A sta se tice navigacije mislin da mi to i nije potriba jer san zavrsija za strojara

Ako jos ima bilo sta dodat na ovu temu bija bi mu zahvalan

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

A brate ako si strojar onda pravac cruiseri,mislin da ti bolji savjet ne mogu dat..živia
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •