Molim vas da date svoje glasanje u anketi koja se provodi na www.pomorac.net ( pridnu stranice ) a PDF dokument o kojem se trazi misljenje mozete skinuti ovdje
http://www.pomorac.net/pdf/mmpi.pdf
Molim vas da date svoje glasanje u anketi koja se provodi na www.pomorac.net ( pridnu stranice ) a PDF dokument o kojem se trazi misljenje mozete skinuti ovdje
http://www.pomorac.net/pdf/mmpi.pdf
Ocito da glupaci pisu zakone bez da poznaju i pravo,a kamoli pomorstvo i specificne uvjete vezane za isto,ali nista cudno za ovo podneblje.
1. prijedlog je bolji mada sadrzi gresku.60 godina zivota i trebalo bi stajati ili,a nikako i kao sto stoji za godine staza. Znaci sa 60 godina se stavlja dobna starosna granica,a onda se to uvjetuje sa 30 godina staza. STo ako napunis 60 godina i imas 25 godina staza.Nista pojia vuk magare neces imat penziju. Opet su pomorci zajebani sa ovakvom formulacijom zakona koja nam direktno ide na stetu.Pari da je 30 godina u ovom poslu pizdarija za skupit??? Ocito nije bar na papiru.
Evo kakvi zakoni vrijede za hrvatske gradjane ,a pomorci to ocito nisu.ZNaci po meni je zakon nedorecen mada je prva opcija puno bolja
Da bi osiguranik mogao ostvariti pravo na starosnu ili prijevremenu starosnu mirovinu mora ispunjavati sljedeće uvjete:
- uvjet starosti
- uvjet staža.
Pravo na starosnu mirovinu stječe osiguranik kada navrši 65 godina (muškarac) odnosno 60 (žena) godina života i najmanje 15 godina mirovinskog staža (čl. 30. ZOMO).
Pravo na starosnu mirovinu ima osiguranik zaposlen s nepunim radnim vremenom kada navrši 65 godina života (muškarac), odnosno 60 godina života (žena) i ako provede 15 godina u osiguranjuÂ? (Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju Â?Narodne novineÂ? 117/03 – koji je stupio na snagu 23. srpnja 2003.).
Pravo na prijevremenu starosnu mirovinu stječe osiguranik kada navrši 60 godina života i 35 godina mirovinskog staža (muškarac), odnosno 55 godina života i 30 godina mirovinskog staža (žena) (čl. 31. ZOMO).
Pravo na prijevremenu starosnu mirovinu ima i osiguranik zaposlen s nepunim radnim vremenom kada navrši 60 godina života i 35 godina mirovinskog staža (muškarac) , odnosno 55 godina života i 30 godina mirovinskog staža (žena) , jer se za ispunjenje uvjeta staža za priznanje prava na mirovinu , razdoblje provedeno u zaposlenju s nepunim radnim vremenom smatra razdobljem provedenim u zaposlenju s punim radnim vremenom .
Posljednje uređivanje od Frankie : 09-24-2010 at 07:45 PM
a sta san ja reka?
da si dosa,ima bi pentu i objasnjenje na izjavu
ajme,ko ce od ovih pustih misljenja donit neke zakljucke?
Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema
Ljudi jos ne kuze sto im se sprema.
Alo ljudi ovo se vas tice.......
Idemo ispočetka.....
1. prijedlog je bolji mada sadrzi gresku.60 godina zivota i trebalo bi stajati ili,a nikako i kao sto stoji za godine staza. Znaci sa 60 godina se stavlja dobna starosna granica,a onda se to uvjetuje sa 30 godina staza. STo ako napunis 60 godina i imas 25 godina staza.Nista pojia vuk magare neces imat penziju.
e u ovom slućaju ja pu??in debelo,iman 29g a tek 6 ipo godina sta?ža jer san radija prije na crno,i ??ta kako di,iskopat negdi stranu osiguravajuču tvrtku s normalnom premijom i udri odvajat ?životno osiguranje....i to kvalitetno![]()
@ties
A sta bi ja reka 36 godina i niti 3 godine staza.Drugi prijedlog je jos vise ogranicavajuci za pomorce i on tek ne dolazi u obzir bar po meni. Nekome ce mozda bit super.
po mom mi??ljenju tribali bi uvest stope penzije,npr minimalno 25 godina i mo?že?? ići ali ce ti penzija npr bit manja,onda 30,pa 35,ali ovo s starosnom dobi je smije??no........dosta ljudi već u 60-toj vi??e i nije ba?? sposobno(NEMOJTE ME KRIVO SHVATIT) za obavljat te?že vrste poslova,ali opet od čovika do čovika,mene ?živcxira to ??ta mislin da ljudi koji kreiraju ove zakone i "prilagodbe zakona" uopće ne misle na samog "čovjeka" nego na dr?žavnu blagajnu,i kako do maximuma opteretit i sjebat pojedinca samo da ona bude popunjena![]()
Kad vec moramo placat obvezno mirovinsko,onda neka godine staza budu minimalne za stjecanje mirovine, npr, starosna mirovinu neka ima pomorac sa 60 godina starosti i 20 godina staza, pa neka to bude 1000 kuna, bar za caj.![]()
@ties und skembo
Procitaj zakon za sve Rvacke gradjane. 65 godina ili 15 godina staza,a za pomorce 60 godina(radi specificnh radnih uvjeta i 30 godina staza. Prvo ko ce skupit 30 godina staza.Pa ne moze podzakonski akt ili nekakav dio nekog drugog zakona davat manja prava nego opci zakon. U biti moze jedino u Rvackoj.
Nadalje zna se kako se penzija izracunava.Nema to ovoliko i onoliko.Koliko si uplaciva uzima se nekakav prosjek placa i to je to(u mom slucaju placa 2. casnika stroja i produzeno)
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)