Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/6
    Kadet
    Datum registracije
    Sep 2010

Početno Pomorac Da ili Ne?

Evo neka mi admin oprosti ako sam pogrije??io mjesto za topic ili ukoliko ovakvih odgovora već ima na forumu ali treba mi savjet iz prve ruke pa bih zamolio nekoga od vas da mi napi??e svoje mi??ljenje.
    Situacija je sljedeća: Imam 37 godina, zavr??enu srednju tehničku ??kolu smjera strojarski tehničar i kako je do??la voda do grla razmi??ljao sam da napravim prekvalifikaciju za brodskog strojarskog tehničara i da se probam negdje ukrcati da ??to prije zavr??im kadeturu pa da eventualno mogu ići dalje sa ??kolom. E sad, mene zanima da li je brodostrojar kadar koji se uopće tra?ži na brodovima ili je to zanimanje u rangu nekakvog "trgovca" kojih ima na svakom koraku i ako je kakve su uopće ??anse za ukrcaj?
    Isto tako bi me zanimalo koliko bi bila cjena potrebnih breveta (ne računajući s??) koji su mi potrebni da budem spreman za ukrcaj?
    Napominjem da nisam laik ??to se tiče znanja o motorima i strojevima ali sam totalni laik ??to se tiče navigacije pa bih molio bilo koga tko ima kakav savjet ili mi??ljenje da slobodno napi??e.
    Unaprijed zahvaljujem.

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Bokaport Vidi poruku
    Evo neka mi admin oprosti ako sam pogrije??io mjesto za topic ili ukoliko ovakvih odgovora već ima na forumu ali treba mi savjet iz prve ruke pa bih zamolio nekoga od vas da mi napi??e svoje mi??ljenje.
    Situacija je sljedeća: Imam 37 godina, zavr??enu srednju tehničku ??kolu smjera strojarski tehničar i kako je do??la voda do grla razmi??ljao sam da napravim prekvalifikaciju za brodskog strojarskog tehničara i da se probam negdje ukrcati da ??to prije zavr??im kadeturu pa da eventualno mogu ići dalje sa ??kolom. E sad, mene zanima da li je brodostrojar kadar koji se uopće tra?ži na brodovima ili je to zanimanje u rangu nekakvog "trgovca" kojih ima na svakom koraku i ako je kakve su uopće ??anse za ukrcaj?
    Isto tako bi me zanimalo koliko bi bila cjena potrebnih breveta (ne računajući s??) koji su mi potrebni da budem spreman za ukrcaj?
    Napominjem da nisam laik ??to se tiče znanja o motorima i strojevima ali sam totalni laik ??to se tiče navigacije pa bih molio bilo koga tko ima kakav savjet ili mi??ljenje da slobodno napi??e.
    Unaprijed zahvaljujem.

Samo kratko cu reci da koliko sam ja upoznat traze se puno vise strojari nego nauticari tj lakse se ukrcati kao strojar
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Kadet
    Datum registracije
    Sep 2010

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    Samo kratko cu reci da koliko sam ja upoznat traze se puno vise strojari nego nauticari tj lakse se ukrcati kao strojar
    Hvala na odgovoru ali me sad zbunjuje je li to misli?? na strojara sa vi??om ili sa srednjom ??kolom koju bi ja imao za početak? (laik sam, ??ta da ka?žem)

Isto tako bi me interesiralo je li veliki problem naći neku kadeturu za osobu mojih godina i stručne spreme jer realno kadet od 37 god, je li to uopće postoji?

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

Ako si u mogucnosti, daj razliku ispita. Mislim da u tvom slucaju nebi tribala bit velika. Cijene ispita su navodno od 250 do 450 kn (ispravite me ako san falija).
    Daj razliku i na brod!

ima vec postova na ovu temu i cijenama ispita pa baci oko.
    U svakom slucaju strojara se vise trazi nego nauticara.

Sritno!

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Bokaport Vidi poruku
    Hvala na odgovoru ali me sad zbunjuje je li to misli?? na strojara sa vi??om ili sa srednjom ??kolom koju bi ja imao za početak? (laik sam, ??ta da ka?žem)

Isto tako bi me interesiralo je li veliki problem naći neku kadeturu za osobu mojih godina i stručne spreme jer realno kadet od 37 god, je li to uopće postoji?
    Bolje ces naci posao kao strojar s visom ali do pozicije 2nda je bitno mozda iskustvo a sta se tice kadeture uvik ce se nesto naci ne triba ici pesimisticki.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Kadet
    Datum registracije
    Sep 2010

Početno

Hvala vam na pomoći. Očito je najbolje probati pa ??ta bude - bude.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •