Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/35
    leo
    leo je odsutan
    Clan Posade leo avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Princess Cruise Line

Početno Prevarant koji navodno ukrcaje

Drage kolege,

Evo razotkrija san jednog muljatora iz Slavonskog Broda(navodno) i njegovo ime je Jordan Zdravko(navodno), ukrcaje na Ablemana(navodno) place su ludilo, ugovori ka iz bajke, samo treba uplatiti 200 kuna i vec cete biti ukrcani.
    Naravo posla san mail direktno Ablemanu a oni naravno nemaju blage veze.
    Upravo sada san krasno ruca, napisa ovu obavjest i sada iden na muriju dignit prijavu protiv doticnog, vjerovatno se on dobro sakrija pa ce vjerovatno biti problem ga razotkriti ali nema veze, vise mi je pun kurac ovih muljatora i prevaranata koji ka ono traze 200 kuna pa nista, e a lipi moji kuna po kuna pa vi vidite koliko doticni stavi u dep, a vi navigajite........
    Kolege, jedino zajedno mozemo izkorjeniti sve ove prevarante, ako znate kojega lipo ga prijavite policiji pa neka oni rijesavaju.

ZAJEDNO PROTIV KRIMINALA

Mobitel ovoga telca je 091 734 1899
    Mail mu je zdravko.jordan@hotmail.com

Mail koji san dobija od Ableman kompanije:

Flag this messageRE: Leo Alajbeg, 1st. engineerThursday, January 7, 2010 3:44 AM
    From: "Marilyn Silvio" <m.silvio@ablecareosg.com>Add sender to ContactsTo: leo_alajbeg@yahoo.comDear Leo,

Firstly I thank you for your email and interest in our company. Please be advised that we do not have any contacts/representatives in Croatia . We accept applications at our offices here in Malta and do all the necessary arrangements from here.

If you are interested kindly send us your detailed CV & we shall contact you accordingly. If it’s possible kindly also send us the contact details of this person.

Thank you & regards,

Marilyn Silvio

Recruiter & Personnel Logistics

From: leo alajbeg [mailto:leo_alajbeg@yahoo.com]
    Sent: L-Erbgħa, 6 ta' Jannar 2010 16:47
    To: info
    Subject: Leo Alajbeg, 1st. engineer

Good day,

My name is Leo Alajbeg, 1st. engineer on Princess Cruise Line.

I am interested to change career and try to find work on rigs. I found a hiring agency for your company here in Croatia , Slavonski Brod and his name is Jordan Zdravko.

Please let me know is that reliable person to contact.

Best Regards,

Leo Alajbeg

1st. engineer

Princess Cruise Line
    Posljednje uređivanje od Propuh : 03-02-2010 at 10:25 PM

Barba zapa avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    megajahte

Početno

Dobro da si ga skuznia, nego nemoj mu mater siptarsku jer je meni otac iz Pristine pa me malo stegne oko srca kad neko spomene siptare

na rvacki Gringo Green-go avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vroon Offshore

Početno

Citiraj Prvotno napisano od zapa Vidi poruku
    Dobro da si ga skuznia, nego nemoj mu mater siptarsku jer je meni otac iz Pristine pa me malo stegne oko srca kad neko spomene siptare
    Izleti čoviku moj Zapa , ali isto bi na ovakve stvari tribalo pripaziti!
    Tko drugome jamu kopa,dvi sriće grabi

Son Gli Amici Molto Rari , Quando Non Si Ha Danari - hrvatska aktualna

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Bravo Leo
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

leo
    leo je odsutan
    Clan Posade leo avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Princess Cruise Line

Početno

jos prica nije zavrsila, nastavak uskoro slijedi

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

nema tu kaznenog djela.

Clan Posade neptun340 avatar
    Datum registracije
    May 2009
    Firma
    na cekanju

Početno

eto ja san toga tipa davno nazva i rekao samu sto ga sljeduje to je jedno veliko smece prevaransko upzorio sam ga ali on i dalje po svome ima jos toga ka onaj iz rijeke sta krca suplayere kakav idijot

Clan Posade neptun340 avatar
    Datum registracije
    May 2009
    Firma
    na cekanju

Početno

ima jos jedan neki tip iz varazdina navodno krca na kruzere uzima 1200 EURICA agencija navodno se zove medijator bolje da je muljator

leo
    leo je odsutan
    Clan Posade leo avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Princess Cruise Line

Početno

kolege,

eto ja san ga prijavija policiji, imali su razgovor s njime, on im se kune da ukrcava preko Maje Vucic koja je na Malti ( vidit cete u mailu koja Maja), naravno nije istina, sutra iden s novim informacijama na muriju i privatno cu dignit tuzbu, neka mi se jave svi koji su mu uplatili 200 kuna jer je obecao da ce ih vratiti a i meni su potrebne informacije. sta vise to bolje a ti adrijane napravi listu-crnu listu di cemo stavljati sve potrebne informacije tako da buduce narastaje pomoraca ne nasidnu na prazna obecanja muljatora ka sta je ovi........pozdrav

evo maila gosp. Silvia koji stvarno radi za Ableman

Dear Leo,

Firstly I thank you for your email and for the information below.

As advised in my previous email we have no contacts or representative whatsoever in Croatia [not even Maja Vucic]. From time to time we even come ourselves to do interview sessions in Croatia . Moreover we do not ask for any money. We only keep a database of CVs of potential candidates that wish to have a job offshore with one of our clients.

Should you need further information please do not hesitate to contact us and I thank you once again for your email and information.

Thank you & regards,

Marilyn Silvio

Recruiter & Personnel Logistics

ABLEMAN INTERNATIONAL CO. LTD.
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::
    Tel: (+356) 2149 1060 Fax: (+356) 2144 7307
    After Office Hours Emergency Response: (+356) 9982 1738
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::
    A member of Ablecare Oilfield Services Group.
    http://www.ablecareosg.com

--------------------------------------------------------------------------------

From: leo alajbeg [mailto:leo_alajbeg@yahoo.com]
    Sent: Il-Ħamis, 7 ta' Jannar 2010 17:19
    To: Marilyn Silvio
    Subject: RE: Leo Alajbeg, 1st. engineer

Hi Silvio,

Sorry for inconvenience, i have contact police regarding that person and apparently he is working with Maja Vucic, and she is working for Ableman, on Malta .

He said that only last year they employed 200 people. The problem is, if that is the truth why the money is asked for get the job?

Any information is helpful, I hope that you understand the nature of why i m interested to get the truth because only in Croatia is lots of so called agents who steals from seamens.

I am really sorry to bother you with this but its really important, and maybe next time we will finally talk about me getting job at your respective company.

Contact info: Jordan Zdravko, zdravko.jordan@hotmail.com, +385 (091)7341899

Best Regards,

Leo Alajbeg

1st. engineer

Princess Cruise Line

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Tu djela nema ako prevara nije izvrsena.On uvijek moze rec da ti jos uvijek radi na ukrcaju.Pored toga ako je i prevara izvrsena za djela gdje je steta ispod 1000 kuna ne goni se po sluzbenoj duznosti.Znaci ako si toliko uporan podnesi istovremeno prijavu na policiju i DORH.Tada DORH salje nalog policiji i tada oni postupaju na zahtjev DORH-a.

leo
    leo je odsutan
    Clan Posade leo avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Princess Cruise Line

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    Tu djela nema ako prevara nije izvrsena.On uvijek moze rec da ti jos uvijek radi na ukrcaju.Pored toga ako je i prevara izvrsena za djela gdje je steta ispod 1000 kuna ne goni se po sluzbenoj duznosti.Znaci ako si toliko uporan podnesi istovremeno prijavu na policiju i DORH.Tada DORH salje nalog policiji i tada oni postupaju na zahtjev DORH-a.
    Posla san mail DORH-u pa cemo vidit

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od leo Vidi poruku
    Posla san mail DORH-u pa cemo vidit
    A imas jako neuobicajene metode.Moga si im poslat po golubu pismonosi:
    "Dr?žavno odvjetni??tvo du?žno je od građana primati na zapisnik prijavu i drugu izjavu radi poduzimanja radnji za koje je ovla??teno. Ako osoba koja prima izjavu ocijeni da ona nije utemeljena, poučit će o tome stranku koja daje izjavu. Ako i nakon ove pouke stranka tra?ži da se izjava primi, ona će je uzeti na zapisnik, a dana pouka stranci se bilje?ži u spisu."

leo
    leo je odsutan
    Clan Posade leo avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Princess Cruise Line

Početno

A imas jako neuobicajene metode.Moga si im poslat po golubu pismonosi:
    "Dr?žavno odvjetni??tvo du?žno je od građana primati na zapisnik prijavu i drugu izjavu radi poduzimanja radnji za koje je ovla??teno. Ako osoba koja prima izjavu ocijeni da ona nije utemeljena, poučit će o tome stranku koja daje izjavu. Ako i nakon ove pouke stranka tra?ži da se izjava primi, ona će je uzeti na zapisnik, a dana pouka stranci se bilje?ži u spisu."
    Da san zavrsija za odvetnika sigurno se ne bi s tobon dopisiva, ja ne znam sta tocno napraviti, ti si mi da prijedlog kojeg san ja uvazija, posla mail odvjetnistvu s upitom sta napraviti s takvom kriminalnom radnjom.
    Najlakse se ovako prepucavati priko foruma, ajde kad ti imas koju pametnu i kako to napraviti poslat cu ti detalje pa mozemo zajedno dignit prasinu.
    Sigurno ne bi volija da ti u buducnosti neko tako izigra sina ili dapace tebe, zalosno je sta se to dogada, da neko na takav nacin, priko pomorstva na nelegalan nacin zaraduje.
    Eto, pomozi ti meni, ako jedan takav najebe, budi siguran da ce se i drugi mlatimudani zavuci u svoje rupe.

Puno pozdrava, kolega

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od leo Vidi poruku
    ...Najlakse se ovako prepucavati priko foruma, ajde kad ti imas koju pametnu i kako to napraviti poslat cu ti detalje pa mozemo zajedno dignit prasinu.
    Sigurno ne bi volija da ti u buducnosti neko tako izigra sina ili dapace tebe, zalosno je sta se to dogada, da neko na takav nacin, priko pomorstva na nelegalan nacin zaraduje...
    Nema prepucavanja ja sam ti vec napisa 2 pametne da dapace mislim da kaznenog djela tu nema,odnosno gledam kako bi se ja branio da sam na mjestu tog lika.Uzeja sam Vam novac i sad cekate ukrcaj.Nije tip reka da ce vas ukrcat u narednih mjesec,3 mjeseca,5 godina.Tako da prijevare nema.S obzirom da se radi o 200 kuna ostaje ti ono sto sam ti prethodno napisao.Kazneni postupak u tom slucaju se pokrece privatnom tuzbom DORH-u (znaci ne goni DORH po sluzbenoj duznosti.Pogledaj clanak 224 kaznenog zakona stavak 5,6 i 8 i sve ce ti bit jasno).
    Ja ti nista pametnije nemam za rec osim da ne gubim vrijeme na stvari koje su osudjene na neuspjeh.Takav vid zabave me ne interesira.
    U biti evo ti kopija clanka iz prociscenog texta Kaznenog zakonika pa sam prosudi
    Prijevara
    Članak 224.
    (1) Tko s ciljem da sebi ili drugome pribavi protupravnu imovinsku korist dovede nekoga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.
    (2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko ostvari sustav s reklamnom, akviziterskom ili drugom djelatnošću radi pridobivanja sudionika, ili profesinalno širi sustav pri kojem se od uloženih sredstava očekuje dobitak i pri kojem se sudionicima obećava imovinska korist pod uvjetom da oni ili druge osobe pod jednakim uvjetima pridobiju druge sudionike, pri čemu je dobit imovinske koristi povezana ili potpuno ili djelomično od poštivanja igre drugih sudionika.
    (3) Tko stvori sustav ili već stvoreni sustav uporabi za ostvarenje protupravne imovinske koristi koja po visini nije unaprijed određena, ako u odnosu na pojedine počinitelje nije ostvareno kazneno djelo prijevare, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do tri godine.
    (4) Ako je počinjenjem kaznenog djela iz stavka 1. ovoga članka pribavljena znatna imovinska korist ili je prouzročena znatna šteta, a počinitelj je postupao s ciljem pribavljanja takve imovinske koristi ili prouzročenja takve štete, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
    (5) Ako je počinjenjem kaznenog djela iz stavka 1. ovoga članka pribavljena mala imovinska korist ili je prouzročena mala imovinska šteta, a počinitelj je postupao s ciljem pribavljanja takve imovinske koristi ili prouzročenja takve štete, počinitelj će se kazniti novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci.
    (6) Tko kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka počini samo s ciljem da drugoga ošteti, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
    (7) Za pokušaj kaznenog djela iz stavka 1., 2. i 3. ovoga članka počinitelj će se kazniti.
    (8) Kazneni postupak za kazneno djelo iz stavka 5. i 6. ovoga članka pokreće se privatnom tužbom.
    Posljednje uređivanje od Frankie : 01-09-2010 at 06:49 PM

leo
    leo je odsutan
    Clan Posade leo avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Princess Cruise Line

Početno

Nema prepucavanja ja sam ti vec napisa 2 pametne da dapace mislim da kaznenog djela tu nema,odnosno gledam kako bi se ja branio da sam na mjestu tog lika.Uzeja sam Vam novac i sad cekate ukrcaj.Nije tip reka da ce vas ukrcat u narednih mjesec,3 mjeseca,5 godina.Tako da prijevare nema.S obzirom da se radi o 200 kuna ostaje ti ono sto sam ti prethodno napisao.Kazneni postupak u tom slucaju se pokrece privatnom tuzbom DORH-u (znaci ne goni DORH po sluzbenoj duznosti.Pogledaj clanak 224 kaznenog zakona stavak 5,6 i 8 i sve ce ti bit jasno).
    Ja ti nista pametnije nemam za rec osim da ne gubim vrijeme na stvari koje su osudjene na neuspjeh.Takav vid zabave me ne interesira.
    Je ali on se predstavlja ka agent za ukrcaj na Ablemana, znaci krivo se predstavlja, to je isto ka da obuces policijsku uniformu, stanes na cestu, krivo se predstavis i naplacujes kazne, jeli za tebe tu nema nikakvog kaznenog dijela???? I ka drugo nije ovo nikakvi oblik zabave, nego prevare.
    Da se ne bi dalje nadmudrivali, fala ti na prijedlogu, dobija san barem neke smjernice di dalje.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Nije isto ali nema veze
    Lažno predstavljanje
    Članak 328.
    (1) Tko se lažno predstavi kao službena ili vojna osoba ili neovlašteno nosi kakve znakove službene ili vojne osobe s ciljem da sebi ili drugome pribavi kakvu korist ili da drugome prouzroči kakvu štetu, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
    (2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko izvrši kakvu radnju koju je ovlaštena izvršiti samo službena ili vojna osoba.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Evo ti primjer kaznene prijave.
    Attached Files Attached Files

leo
    leo je odsutan
    Clan Posade leo avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Princess Cruise Line

Početno

Evo ti primjer kaznene prijave.
    Fala ti Frankie, cijenim trud na ovome sta si mi posla, puno pozdrava

leo
    leo je odsutan
    Clan Posade leo avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Princess Cruise Line

Početno

evo sa KTM stranice

RECRUITMENT FRAUDS

There have been incidents that have occurred with organisations falsely pretending to recruit on behalf of KTMS Group or by people claiming to work for, or be affiliated to, KTMS Group.
    These propositions notify individuals that their qualifications were found suitable to work as an employee (local or expatriate) for KTMS Group and solicit the transfer of significant sums of money to pay for template docs, work permits, insurance policies, etc.

Please note that KTMS Group never ask for any money or payments from applicants, at any point in the recruitment process. All individuals who are successful in gaining an offer of employment from KTMS Group are always required to go through a formal recruitment process.

Please note that these communications are fraudulent. They do not originate from KTMS Group nor are they associated with KTMS Group recruitment process.

Salient points of such communications are that they are not sent from KTMS Group e-mail addresses (e.g. they could be sent from a gmail.com address); the use of English is poor; at some stage, money is requested. We recommend that you do not respond to unsolicited business propositions and/or offers from people with whom you are unfamiliar. Do not disclose your personal or financial details to anyone you do not know. If you receive such proposals, we would advise you to contact your local police and provide them with all information you may have from the senders (email addresses, phone/fax details, etc.).

Kadet
    Datum registracije
    Mar 2010
    Firma
    crosco d.o.o

Početno pozdrav

Bok i ja sam neki dan zvao tog lika i on me uvijerava da je posao siguran pa me zanima kako taj levat jo?? uvijek uspijeva da se odr?ži bez da ga tko kazni jesi li ti ??ta uspio

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •