Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/14
    2 e Marenos avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Swire Pacific

Question Tekst iz Novoga lista

Sad sam vidio tekst iz Novoga Lista,onaj o nestajanju pomoraca.Sve je u redu sa textom,ali mi najvi??e smeta,??ta je tu opet istaknut PB,a za nas ni??ta ne ka?žu,iako su tamo i na??e ideje,tako da se postavlja pitanje,kalo nas postaviti u prvi plan u javnim glasilima,jer to vi??e zaslu?žujemo,a ne uvijek PB i SPH.

.................. mornareva zena avatar
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    ..sta to koga briga...

Početno

Uvik ista prica,sve nase ideje uvaljene u njihova usta....neki ce sad mozda rec da nije vazno da je vazno da se pise o pomorcima,tako sam i ja do sad mislila,al borami pomalo su mi dogadili ovakvi tekstovi di ispada da se jedino i da se uopce SPH bori za prava pomoraca,a nekom stvari(da se ne izrazin kako bi ubiti i tribalo,al eto....) ne micu,niti ih boli djon za ista osim za svoje dobro ugrijane fotelje....

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Postovanje svima
    KAd sam vidio tekst htio sam napisati osvrt ali sam se suzdrzao jer nisam zelio da se to pokrene od mene kao predsjednika UPH. A sad kad je to vec neko ( u ovom slucaju Marenos ) vec napisao nemogu a da se ne osvrnem, jer sam bi jako iznenaden da se spominje P.B i SPH ( protiv kojih neman nista ). O cemu se radi. Mi u UPH smo mailovima sastavili izmedu sebe tekst koji je objavljen na nasem portalu naslova ( Osvrt UPH na stanje HR pomorstva ) te smo naveli probleme i taj isti tekst poslali novinarima Novog Lista i Slobodne Dalmacije s nadom da ce biti objavljen.

Kad sam nakon toga vidio ovaj tekst koji je sad na portalu ( o nestajanju HR pomoraca ) ja sam se samo nasmijao sam sebi i poceo shvatati da su neke borbe doslovno ''borbe s vjetrenjacama'' i da se nekim ljudima dize slava i znanje mada svak ko je blize umisan u to zna di je tu istina. Stoga moj zakljucak je da ce iz ovoga UPH i ljudi koji stvaraju ideje i iznose kako na ovom portalu tako i na forumu sami shvatit s vrimenom ko tu koga j...? Ja cu samo reci staru izreku ONO STA NAS NE SLOMI CINI NAS JACIM

A buduci da nas ''lome i tuku '' vec godinama ako ne i desetljecima onda je ovo samo jedan lagani povjetarac ( ma niti to ) koji ce nam dati jos vise snage i borbe za nase cilejve a oni neka se kite tudim perjem.

Jos jednom za kraj da napisem da NEMAM nista osobno protiv P.B i SPH

Eto to je moj osvrt na taj clanak.

BTW : Novinara koji je to pisao ''znam'' jel smo se culi ovo lito bar 5-6 puta na telefon i mislim da je covik ok da nebi ispalo da sam Zdravko Mamic i da vridam novinare
    Posljednje uređivanje od Dalmos : 10-14-2009 at 08:05 AM
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

ma vazno da se govori o nama,ali u ovoj banani je zalosno sta nema vrimena za nas jer nan je dobro u odnosu na jadne penzionere i druge ljude doma,da je ova drzava u redu,vec bi mi sve to prominili ali ovi vide da in se trese stolica pa kradu dok mogu i boli ih neka stvar za nas,samo mi se cini da ce ovo malo duze trajat

2 e Marenos avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Swire Pacific

Početno

Možda su novinari pomiješali u glavama UPH i SPH.Vjerovatno je to isto za njih,pa misle da PB predstavlja svih,a s obzirom na dobru staru naviku u Hrvatskoj možda je i tu radila korupcija,da se stavi ime slavnoga borca za boljitak hrvatskih pomoraca.Možda pitaju PBa,prije objave svakoga teksta da li se slaže,a on reče da,samo ako stave njegovo ime.

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

Marenos, nebi se složija s tobom vezano za to da su nas novinari pomišali. Mislim da i u slučaju da pomišaju UPH i SPH, nema šanse da P.B.-a zamine za Adrijana, jer bi se ja onda zapita jesan li i ja nekakva Guska u magli i ko mi je prisidnik udruge!?!?
    Mi znamo i ko smo i šta smo, to šta smo u nekoj vrsti "medijske blokade" čisto je atavizam iz prošlosti jer su naša "pera" navikla da postoji samo SPH.
    A samo mi možemo tu sliku o nama prominit na način da budemo glasniji.
    Kada i na koji način, to je stvar rasprave i dogovora našeg vodstva.

2 e Marenos avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Swire Pacific

Početno

Ni ja ne mislim da su nas pomišali,samo sam htio biti malo ciničan.Moramo raditi na promociji.

medecinka dalmacija avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    ENT

Početno

Ja san o PB odavno napisala ??ta mislim. Počet ću povračat od tog tipa

2.Casnik gold fish avatar
    Datum registracije
    Oct 2009
    Firma
    po moru

Početno Vlast, Novi List, SPH, kontrola medija

Citiraj Prvotno napisano od Marenos Vidi poruku
    Sad sam vidio tekst iz Novoga Lista,onaj o nestajanju pomoraca.Sve je u redu sa textom,ali mi najvi??e smeta,??ta je tu opet istaknut PB,a za nas ni??ta ne ka?žu,iako su tamo i na??e ideje,tako da se postavlja pitanje,kalo nas postaviti u prvi plan u javnim glasilima,jer to vi??e zaslu?žujemo,a ne uvijek PB i SPH.
    Pisen isto, drugi put jer mi nesto bila krivo kad san tija postat prvi put.
    Nazalost, nisan cita navedeni clanak u Novom Listu, ali bi tija iznit par informacija tako da ce svima biti jasnije postupak Novog Lista i neobjavljivanje texta UPH.
    (naknadno san procita na stranicama portala)

Dakle, vezano za temu naveja bi tri cimbenika koji ce razjasnit reakcije Novog Lista.
    1, Trenutna vlast
    2 Novi List i "kontrola medija iste vlasti"
    3 PB i SPH,

Ka prvo, nemojmo zaboraviti da je trenutni status pomoraca rjesen odredbama stranke na vlasti, koja to revno cini od 91. Od tada na ovamo unisteni su hrvatski brodari (zadnji direktor Croatia Line, Dario Vukic lokalni potestat je HDZ-a), uvedeni su nam ugovori na domacim komapnijama umisto stalnog radnog mista, ukinute carinske povlastice, ukinut beneficiran radni staz, uvedene nove komplikacije oko breveti, a i uvedena je poslidnja reforma mirovinskog i socijlnog ka zadnja kap. Sad ukidaju (prodaju) i brodogradnju i skverove. Nimamo ministarstvo pomorstva, vec neki bastard MMPI, ka ca je i morsko ribarstvo (isto u kolapsu) gurnuto u ministarstvo poljoprivrede (tamo di su traktori). Sprdacina oko ZERP-a, ili Piranskog zaliva za dodat jos na kraju.

Nadlezni ministri koji se minjaju na dnevno politickoj bazi, nisu pomorske struke (CV na stranici ministarstva) potpisuju akte koje im pripremaju nezamjenljivi anonimusi tajnici koji se vuku po ministarstvima godinama, i opet potestati iste stranke, vladari iz sjene.
    Toliko o pomorskoj orjentaciji lipe nase i stranke na vlasti .

I ovo san gore sve reka zbog tocke 2, kako slidi.

Ka drugo, malo je poznata cinjenica da je Novi List, kupija istaknuti clan HDZ-a. Pa mi pari ko uticaj od vlasti na kontrolu medija.

Ka trece, iz svih navoda na forumu ca san vidi, meni pari da SPH i PB, naginje vise ka kompromisu sa spomenutom vlasti nego pomorcima ili suradnji sa uph, a ka drugo ipak je SPH sa sjedisten u Rijeci ka i Novi List, i more uz tocku 1 i 2, imat malo veci uticaj kod izjava za javnost nego uph, u kuci ka ca je Novi List odma priko puta.

Nadan se da sam bacija novo svitlo, na ne objavljivanje texta UPH pri N.L. tako da se ne triba previse cudit.

Evo toliko s moje strane.
    Srdacan pozdrav.
    Posljednje uređivanje od gold fish : 10-15-2009 at 11:26 AM

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Gold fish
    Jako dobar post jer je argumentiran.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Banned
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno Rijecka posada bez place

Gdje su vlasnici, za??to nam ne plate, ogorčen je mazač na Â?AdriacemuÂ? Nevio Starčević iz Rijeke. Pomorci upozoravaju na neljudske uvjete rada

Robert Frank

Â?AdriacemÂ? je formalno zaustavljen zbog tehničkih neispravnosti, no isploviti ne mo?že dok se ljudima ne isplati barem dio plaća â?? Nevio StarčevićZbog tehničke neispravnosti početkom ovog tjedna Lučka kapetanija zabranila je ispovljavanje broda Â?AdriacemÂ? iz luke Koromačno prema Italiji gdje je za tvrtku Holcim trebao prevesti 2.500 tona cementa. S obzirom da bi svaka daljnja plovidba brodom Â?AdriacemÂ?, proizvedenim jo?? 1974. godine, predstavljala priličan rizik, jer nedostaci ugro?žavaju sigurnost plovidbe, do daljnjega, vjerojatno dok se vlasnik ne odluči za dokovanje, Â?AdriacemÂ? ostaje na prisilnom vezu u Koromačnu.
    No pravi problemi za vlasnika, panamsku off shore tvrtku Markham s menad?žmentom broda, tvrtkom Navimar u Luganu, vjerojatno tek počinju. Isploviti, ali ne samo zbog tehničke neispravnosti broda, nego i zbog neisplaćenih plaća, ne ?želi dobar dio 12-člane posade većinom iz Rijeke i okolice i Gorskog kotara. Frane Jane?? iz Gerova, mazač na Â?AdriacemuÂ?, nije dobio već sedam i pol mjesečnih plaća!

Zaostatak 10 tisuća dolara

â?? Moja plaća mazača iznosi 1.440 dolara pa mi sveukupno duguju preko 10 tisuća dolara. Znate li vi ??to je to ?živjeti bez plaće preko 200 dana. Da vam ne govorim kako su te??ki uvjeti rada. Neljudski su! Kad radim u stroju temperatura je preko 40, a u kabini se spusti tek za par stupnjeva. Nema klime, ventilacije. Kad smo već odabrali takav ?život, barem neka nam plate ??to smo zaradili, ka?že Jane??, brodski rekorder po broju neisplaćenih plaća.
    Četiri plaće zaostatka ima Nevio Starčević iz Rijeke, isto mazač koji potra?žuje vi??e od pet tisuća dolara.
    â?? Vi??e ne mo?žemo izdr?žati. Posuđujemo novac za najosnovnije. Gdje su vlasnici, za??to nam ne plate, ka?že Starčević koji uskoro mora i na operaciju bruha, ??to je zaradio di?žući prete??ki teret. Formalno je brod zaustavljen, poja??njava Starčević, zbog tehničkih neispravnosti, no isploviti ne mo?že dok se ljudima ne isplati barem dio plaća i postigne dogovor o ostatku.

Brazzoduro: Priča o nestabilnom tr?ži??tu â?? manipulacija

Tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Brazzoduro ka?že da je obavje??ten o arestu Â?AdriacemaÂ?, no kako je posada anga?žirala svog odvjetnika preko kojeg će poku??ati naplatiti svoja potra?živanja, Sindikat se u tu situaciju neće mije??ati. Kao tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske ka?že da je u zadnjih 20 godina imao vi??e posla s Creskom plovidbom, tvrtkom u vlasni??tvu creskog brodogradili??ta, nego s bilo kojim drugim brodarom. Brazzoduro tvrdi da je tr?ži??te puno konstantnije nego ??to tvrdi Chiole, pa to po njemu znači da se iza sintagme nestabilnog tr?ži??ta prikriva manipulacija, neznanje i nerad.

Holcim plaća vozarinu

Brod Â?AdriacemÂ? već je sedmu godinu zaredom anga?žiran na prijevozu cementa za Holcim iz Koromačna, koja, kako nam je potvrdio direktor prodaje cementa i logistike Nenad Juretić, uredno plaća vozarinu panamskom off shoru Markham Shiping.
    â?? Nama je interes da i dalje anga?žiramo Â?AdriacemÂ?, dakako ako i kad se steknu uvjeti oko otklanjanja nedostataka broda, ka?že Juretić.
    S obzirom da tehnički dio operative za brod Â?AdriacemÂ? vodi brodogradili??te Cres, upitali smo prvog čovjeka creskog ??kvera Alvisa Chiolu, koji će pregovarati s posadom Â?AdriacemaÂ?, kakva je daljnja sudbina broda i posade.
    â?? Vlasnik broda, a o ?*vicarcima je riječ, znaju da je brod arestiran. Čeka se njihova odluka o raspletu situacije. Mislim da će vlasnik ulo?žiti u brod da ga se osposobi za plovidbu i da će rije??iti pitanje zaostalih plaća. Mora se znati, međutim, da je tr?ži??te na kojem se nalazi Holcim, a za koji je Â?AdriacemÂ? anga?žiran, vrlo skokovito â?? danas ima posla pa sutra nema i zato se pojavljuju rupe u isplatama plaća, ka?že Chiole.

Novi List 07.10.2010.

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Mda, gazda svicarac... Di je Frano Miskovic u cijeloj ovoj prici?
    Kao ne znaju za koga rade i tko im (ne) isplacuje place

Banned
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od beerseeker Vidi poruku
    Mda, gazda svicarac... Di je Frano Miskovic u cijeloj ovoj prici?
    Kao ne znaju za koga rade i tko im (ne) isplacuje place
    tipicno hrvatska prica ...suti i trpi

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Ma nije nego bi malo prasine digli a ne bi htjeli popusit posao di se radi od 8-16h, di se vikendima ide doma, gdje se u jednom smjeru voze cigarete a u drugom prasak za robu, maslinovo ulje, pelati... A uostalom, otkad ja znam za Adriacema, place su uvijek kasnile. Uostalom, serem se i na ovakvo istrazivacko novinarstvo i na sindikat koji su prozvali sve, samo ne onoga koji drzi sve konce.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •