Dajte malo napisite o iskustvima s pumpmanom koje ste imali i kako gledate na tu poziciju jer ja sam pumpman pa uvik volin cuti druo misljenje..![]()
Dajte malo napisite o iskustvima s pumpmanom koje ste imali i kako gledate na tu poziciju jer ja sam pumpman pa uvik volin cuti druo misljenje..![]()
Kud plovi ovaj brod?
Legende od ljudi, pogotovo ako su Hrvati!
Dalmatinac FALA LIPA ..
Kud plovi ovaj brod?
Nema na cemu. Iskreno, kad sam poceo navigati pumpa je najjaca osoba na kuverti od kojih maladi oficir ili kadet moze dosta nauciti. Na sricu uvik sam bio sa odlicnim ljudima i radnicima tako da i dan danas primjenjujem sto sam naucio od hrvatskih pumpmana. Bio sam i s jednom Bugarom, nije bija los ali je istuka kapetana pa je dobija otkaz ha ha. Sad sam sa filipincima, nisu ni oni losi ali daleko je to od naseg covika..
Vidis kod mene u firmi ima isto filipinaca ali njih salju kad nasi ljudi obave posa kao skver ili preuzimanje brodova u skveru..Nije uredu ali isto se ne mogu pozalit jer kad smo na brodu samo nas 2-3 bijela onda firma drzi nas kao kap vode na dlanu a i jos nije prosa ugovor da nisam dobija bonus sta je za moj posa dosta strana stvar... Inace zadnji put sam provea 2 miseca u hotelu u Turskoj i nadgleda poslove u skveru i stvarno sam bija zadovoljan a sad cu kako su mi rekli na novi PFSO ispod Auguste koji se tek triba postavi... Dobijes nekakav status u firmi jer je mala firma ali je dobro sta te u tako maloj firmi onda cijene jer ako radis svoj posa kvalitetno lakse dolazi do izrazaja...
Kud plovi ovaj brod?
Pumpman,
znaci covik koji pumpa![]()
ja imam isto dobro iskustvo sa pumpanima...općenito su mi makiništi bolji od nas kuvertaša al eto...he he
''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''
Veoma bitna osoba na brodu/tankeru...desna ruka c/o...inace,maaafia,di sada navigajes? kako je na fpso?
...ca smo na ovom svitu...
Sea_st nisan jos otisa na Pfso jer sam jos doma ali san inace na Martinolija iz Genove (mala firma) a dosada prosa sve sta moze pumpat haahahaa
Kud plovi ovaj brod?
Pumpman, jako bitan i u vecini slucajeva podplacen.
Razlika je p'man na kemiji i na oilu. Na kemiji je nemoguje imat ex makinjistu jer najvazniji dio posla je pranje tankova, dok je oil nesto sasvin drugo.
Dosta kompanija radi po principu pumpman/nostromo i onada ga placaju kao nostroma. To je velika nepravda. Recimo ovde di san ja pumpman ima istu placu ka i terco, a posal neusporediv.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)