Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/41

Tema: CGGVeritas

Deck Cadet sthooligan avatar
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma
    Dorian (Hellas) S.A.

Početno CGGVeritas

Pozdrav svima

2.prosinca na Pomorskom faksu u Splitu(Hrvojeva 8) s pocetkom u 9 sati tvrtka CGGVeritas ima prezentaciju pa ako koga zanima neka slobodno dode iako nije student faksa nema veze lako se prosvercat Vecina profesora ih hvali da imaju dobre place i tako.... http://www.cggveritas.com/ ovo je njihov web, a ovdje mozete popunit EU CV obrazac i upoznati se sa mogucnostima eventualnog zaposljenja u tvtki http://www.cvtips.com/EU_CV_Format.html

Ako ko zna nesto o njima neka napise kakvi su uvjeti,place,itd
    Bog je stvorija Dalmaciju kako bi ljudima pokaza kako je bilo u raju !

2.Casnik elf_dalmatae avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    Na cvrstom kopnu

Početno

Evo taman popunjavam taj njihov famozni EU standardizirani zivotopis za sutra, kopam po njihovom webu - izgleda da su kompanija nastala udruzivanjem (najmanje) dviju tvrtki, uglavnom specijalizirani za... ovaj dio bas ne kontam, odnosno nisam voljan zesce ga proucavat u 4 ujutro.... uglavnom, izgleda da im je u opisu posla proucavanje tla, terena i svih drugih potencijalno eksplotabilnih struktura za one klijente koji su to voljni platit.

Ono - prije nego neka firma krene s drilanjem - pro njih kontaktiraju da obave mjerenja, da se vidi ima li se tu ista za busit.

Hm.

Dosta geologije ima tu... to bas i nije bransa pomoraca. Ali dobro - neko i te brodove triba vozat.

Vidit cemo za par sati sta kazu gospoda....

Datum registracije
    Aug 2008
    Firma
    Dorian (Hellas) S.A.

Početno

cuja san da im je u planu kupnja brodova poveci broj tako da.... evo bas iden na prezentaciju pa van javin sta kazu

kapo Foranin avatar
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    jadrolinija

Početno

Citiraj Prvotno napisano od sthooligan Vidi poruku
    cuja san da im je u planu kupnja brodova poveci broj tako da.... evo bas iden na prezentaciju pa van javin sta kazu

Onda,sta govore?

Datum registracije
    Aug 2008
    Firma
    Dorian (Hellas) S.A.

Početno

Citiraj Prvotno napisano od elf_dalmatae Vidi poruku
    Evo taman popunjavam taj njihov famozni EU standardizirani zivotopis za sutra, kopam po njihovom webu - izgleda da su kompanija nastala udruzivanjem (najmanje) dviju tvrtki, uglavnom specijalizirani za... ovaj dio bas ne kontam, odnosno nisam voljan zesce ga proucavat u 4 ujutro.... uglavnom, izgleda da im je u opisu posla proucavanje tla, terena i svih drugih potencijalno eksplotabilnih struktura za one klijente koji su to voljni platit.

Ono - prije nego neka firma krene s drilanjem - pro njih kontaktiraju da obave mjerenja, da se vidi ima li se tu ista za busit.

Hm.

Dosta geologije ima tu... to bas i nije bransa pomoraca. Ali dobro - neko i te brodove triba vozat.

Vidit cemo za par sati sta kazu gospoda....
    Evo danas san bija onako zanimljivo ali ka sta je elf reka bave se samo istrazivanjem tj trazenjem nafte na moru i kopnu.Imaju 20 brodova a sljedece godine dolazi jos 7,ti brodi koliko san razumija vuku sonde po povrsini koje skeniraju dno tj traze naftu.Isto tako je i na kopnu pomocu nekih dzipova.Imaju dosta offica po svitu a ugovori su 5 tjedana on-of.Tehnologija im je razvijena tako da po meni imaju buducnost.Na brodovima su mix nacije od amera,australaca,filipa,indijaca,rusa,poljaka,hrva ta,itd Eto ugrubo od mene pozz

master david avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    jan de nul

Početno

Ima li jos kakva informacija od njih? Treba li im ljudi i kada, koja pozicija, lova itd.

Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    Na cvrstom kopnu

Početno

Ljudstva im treba, i, ako sam ih dobro svatija, MRZE veliku fluktuaciju radne snage. Jer dosta ulazu u tebe, kao strucnjaka osposobljenog na tom polju i TREBAJU te kao takvog.

Firma je ful profesionalna, velike se pare tu vrte; oni su specijalizirani za ispitivanje, sondiranje podmorja i gledanje "ima li tu icega", pod morskim dnom. Dakle, nafte & plina (90% ispitivanja im se odnosi na te dvi vrste goriva, nesto malo su im u igri razne rude, minerali... itd..) Klijenti su im Shell, QatarGas, itd...

Sta se place tice; ZVUCI ODLICNO, barem onako, na prvi dojam.

Kao trainee imas oko 35-38 000 â?? godisnje + 17% premije (bonusa) od te cifre. Uz, naravno, placeno zdravstveno, mirovinsko, doprinose... itd. Ugovori su 5-5, permanent, striktno, ka sta je vec spomenuto. Radi se u smjenama od 12 sati. Dakle 12 sati radis, 12 sati spavas, sufras netom, igras sah... sta vec oces. Tvoja stvar.

E sad - DI JE CAKA!???

Caka je, dragi moji, u slijedecem:

ONI APSOLUTNO NE TRAZE BRODSKE CASNIKE!!!

Dakle, uopce ih NE ZANIMAJU terco, secondo, prvi... itd.

Na brodu su, da tako kazem - dvije posade (sve skupa 60ak ljudi):

Prva grupa su ship's crew - koji upravljaju brodom i vrse sav maintenance za vrijeme plovidbe i s kojima CGGVeritas nema apsolutno nista - jer su angazirani od strane druge firme (trebalo bi se raspitat i vidit KOJA je TO firma.. ).

Ono sta se od nas trazi je da tih 12 sati provedemo u sobi krcatoj opremom, monitorima, i vrsimo nadzor i finu kalibraciju broda putem visokosofisticirane opreme kako brod i ti "stream-ovi" (plutajuci kablovi sa senzorima)
    ne bi zastranili s unaprijed predvidjene putanje.

Drugim rijecima - ukoliko se, nakon 5-6 godina sluzbe kod njih zazelite promjene i prijavite natrag u trgovacku mornaricu - ISTO VAM SE KONTA KA DA TIH 5 GODINA NIGDI PLOVILI NISTE!!!

Nema veze s navigacijom kao takvom,
    nema veze s pomorstvom... U-O-PCE!

Ali je para dobra... relativno... za pocetak.

Mislim - ka kadet bilo di drugo, da se stisces i nista ne trosis - nakon godinu dana mos donit doma oko 9-11 000 â??

Odi brajo puknes 4 puta vise...

Da coviku za mislit... jel tako?

Datum registracije
    Aug 2008
    Firma
    Dorian (Hellas) S.A.

Početno

lipo si to napisa,a istina nema tu casnika nego kad dodes na brod si prvo traning off. ili kadet nekih 2 miseca a posli postajes navigator i penjes se polagano po vrhu.A shema je da u bilo kojem trenutku mozes sa broda poc na kopno radit u te centre, office itd i tamo napredujes prema vrhu... A lova odlicna ako je ovo tocno,i ulazu u ljude puno kao i tehniku i naprredak tako svitlu buducnost imaju po meni.

Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    Na cvrstom kopnu

Početno

4 miseca je training tj kadetura...

A lova je mrak - to je.

Samo ne znam - koliko daleko se bas dogurat moze? Je, oni govore da mos postat chief operation, ali cisto sumnjam da je itko od nas s pomorskog smjera sposoban biti vodja cijelo jednog seizmickog / geofizickog istrazivanja?

Ipak mi je to nekako daleko od nase branse i struke??

A nista - barem otic u Zenevu popit kavu, hehehe...

2nd Off N3bULA avatar
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma
    JPC shipmanagement - ALI VOLIO BI OFFSHORE :)

Početno

Hmm dosta zanimljivo ovo.
    A još me par stvari interesuje.
    Kako je sa matrikulom, jel se ti uopče upisiva navigacija u matrikulu ili ne??
    Kolike su veličine ovi brodovi i ako ima svak svoju kabinu?
    Ima li gore fitnes ili nešto slično?
    Kako odprilike izgleda onih 12 sata rada, jel je to intenzivno gledanje u kompjuter 12 sati i nonstop opterecenje ili se možeš malo opustit?
    Gdje ploviju ovi brodovi?
    I nakraju još koliko ima rankova i koliko brzo se avanca i plata po rankovima.

Unaprjed hvala

Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    Na cvrstom kopnu

Početno

@ N3bula - brate, znas ti internet koristit???

Znan da bi tija sta lakse doc do informacija, ali proguglaj malo, najbolje zakljucke ces sam izvuc

Gdje ploviju ovi brodovi?
    Hihi - si bodul, uan?

Evo ti link na njihov web

Uglanvom - najveci brodovi su im 100 m duzine, a izgledaju OVAKO

Brodovi uglavnom imaju mini fitness, u smjeni mozes izic, zapalit cigaru, malo se protegnut, ali ne mozes sad otic uru vrimena sa radnog mista... normalno, je'l...

Di plove?

Sjeverni Atlantik, Meksicki zaljev, Autstralija, Qatar, Indijski ocean... plove tamo di im klijenti zatraze...

Eto - nadam se da sam pokrija sva tvoja pitanja...

2nd Off N3bULA avatar
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma
    JPC shipmanagement - ALI VOLIO BI OFFSHORE :)

Početno

Hvala

Kadet
    Datum registracije
    Feb 2009

Početno

Da li itko ima iskustva s ovom firmom?

trp
    trp je odsutan
    Kadet trp avatar
    Datum registracije
    Apr 2009

Exclamation CGGVeritas

Evo...ja sam radio za njih godinu i pol.

Sto vas zanima?

Clan Posade
    Datum registracije
    Feb 2008

Početno

@trp
    ima li struja na njihovim brodim?

Prvi kuverte sea_st avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

Citiraj Prvotno napisano od trp Vidi poruku
    Evo...ja sam radio za njih godinu i pol.

Sto vas zanima?

Pa za pocetak mozes rec' kako je tamo, zivot-posal?! Uvjeti? I slicno...
    Da li jos primaju ljude, kontakt............
    ...ca smo na ovom svitu...

trp
    trp je odsutan
    Kadet trp avatar
    Datum registracije
    Apr 2009

Početno Dakle CGGVeritas

Moram priznat da je ovo sto je elf_dalmatae napisao poprilicno tocno...vidim da se dobor raspitao o cemu je rijec.

Firma se dakle bavi prvenstveno marinskim seizmickim istrazivanjima i ono sto njima treba, odnosno obzirom da su dosli u pomorski fakultet, su Navigatori.
    Potpuno je tocno da na brodu postoje 2 firme, jedna se sastoji od marinske posade koja je nadlezna za brod a jedna je dio geofizicke ekipe koja se bavi snimanjima (to je CGGVeritas)

Vidim da se neki interesiraju za ovu prvu firmu koja je dio marinske ekipe...tu nema pravila jer CGGVeritas ima ugovore sa raznim marinskim firmama koje im navigavaju brodom, doduse najcesce je to firma Louis Dryfus Armateurs, iz cisto jednog razloga a to je sto su to francuski pomorci, a CGGVeritas je francuska firma pa ih preferira.

U Louis Dryfus neznam kako se upada i da li uopce primaju strance jer sam u njihovoj firmi vidio samo francuze kao casnike...ostalo nize osoblje su filipinci koji su dosta slabije placeni pa to sumnjamam da vas interesira.

No da se vratim CGGVeritasu....ono za sto vas vrbuju je pozicija Navigatora...to je osoba koja iz kontrolne sobe upravlja kablovima (senzorima) koji se vuku iza broda, odnosno odredjujes precizno putanju broda tako da kablovi idu po zadanoj trasi koja je pozeljna. Isto tako pazis na dubinu samih kablova te pozicione instrumente koji su na kablovima (kompasi, GPS itd), te instrumente moras po potrebi servisirat kao i instrumentarnu opremu koja upravlja svim time. Isto tako po potrebi moras pomoc drugim odjelima kad zapne u produkciji, odnosno kad ima problema sa kablovima sto ukljucuje rad sa hidraulikom ili odlazak sa malim radnim brodom sa palube na popravak kabla ili instrumenata koje vuces iza sebe sa brodom.

Radi se u smjenama od 12 sati (znaci od ponoci do podneva je jedna smjena a onda ide druga). Spavas u kabinama koju djelis sa cimerom al je on suprotne smjene tako da u principu imas kabinu za sebe (to najcesce ukljucuje krevet na kat, stolicu, stol i malu kupaonu).
    Na brodu obicno bude teretana (koja je recimo 5sa5, ovisi o brodu) i bar jedna TV soba za gledanje filmova (kojih bude poprilicna kolekcija). Na brodu takodjer ima interneta, nije pretjerano brz al je OK...nemozes recimo koristit Skype ili slicne programe.
    Telefon nije besplatan ali za njega dobijas naknadu od 4$ dnevno da ti kompenziraju troskove...uz malo umijeca mozes pricat recimo 3 sata za 100kn.

Rad je dakle vecinom za kompjuterom, osim ovih drugih dijelova koje sam spomenuo. Ovisno o velicini broda i konkretnom projektu radi se vise ili manje, ali imas vremena za pauze, za pusit, za jest ili za prosurfat internetom ako nema posla.

Neznam da li se taj posao pise pomorcima kao rad u struci, osobno nisam pomorac pa se nisam raspitivao, ali znam da ti uredno udare stambilj u pomorskoj knjizici...e sad dal to vama nesta znaci, neznam....ako bas hocete mogu se raspitat kako je drugim nacijama na brodu koje rade taj posao.

Osoba za kontakt je koliko sam vidio jos uvijek radovan.cvijetic@cggveritas.com, mislim da je on isto bio i na toj prezentaciji sto je bila u Splitu.
    Radovan je pretpostavljam srbin, koji radi za njihov human resource u Genevi tako da iako vas razumije morate mu sluzbene mailove slat na engleskom (a to je ionako uvjet za rad u njihovoj firmi).

E sad....da li jos uvijek primaju ljude...neznam...kupili su krajem prosle godine jos jednu firmu sa 7 brodova tako da generalno da...medjutim cijena nafte je pala 3 puta a samim time i potreba za poslovima koje oni obavljaju...tako da neznam...ako vas taj posao zanima nista vas ne kosta da im se javite.

...uh raspisao sam se...jel ima nesto sto nisam pokrio ?

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Ima!
    Nisi se predstavio na forumu tamo gdje je mjesto za to;-)))
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

trp
    trp je odsutan
    Kadet trp avatar
    Datum registracije
    Apr 2009

Početno ??

Nisa znao da se trebam negdje predstavit?

Gdje?

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Talking

Citiraj Prvotno napisano od trp Vidi poruku
    Nisa znao da se trebam negdje predstavit?

Gdje?

http://www.pomorac.net/forumdisplay....aysprune=&f=17

"Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •