Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/11
    Kadet
    Datum registracije
    Feb 2011
    Firma
    nema je za sad

Question namje??taljka da ili ne ?

Imam dilemu zvao sam nekakv oglas u burzi za platformu, uglavnom tra?že radnike svih profla. Javio se neki slavonac pitao me koja sam struka ka?žem elektronićar i kao: da da ima posla sve se mo?že sredit jedna garnitura ljudi je oti??la u 1 mjesecu, pitam ga sa kojim kompanijama rade samo je rekao sa 80 največih, ni??ta konkretno. I da im moram platit u banci na ?žiro račun nekakvih 300 kn za neke tro??kove na njegovo ime lik se zove Sini??a i od prve plače da im moram platit 1000 kn kad odradim ugovor. To mi je sve tako ne profesionalno zvuči, ??ablonski odgovori neznam dali je to nekakava legalna krađa porez za budale, ako netko ima iskusva sa takvim sumljivim oglasima neka mi odgovori.

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Bjezi od toga...
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

3.Casnik deck monster avatar
    Datum registracije
    Jan 2011

Početno

muljaza prijatelju..da nije muljaza nebi pojedinci ( kao i ja medju njima) cekao ukrcaj skoro 1 g..reci mu da ces mu platiti 1000eura ako te ukrca..kad ti odgovori sve ce ti bit jasno..pozdrav

Barba crta zara avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    tatri-visoko gorje

Početno

ovo je oglas za frenkia,on mi je reka da je sve prosa,da vise nema sto,a primit ce ga bar na jednu od ovih 80 firmi

ovo je "oglas" za frenkia,on mi je reka da je sve prosa,da vise nema sto,a primit ce ga bar na jednu od ovih 80 firmi
    Posljednje uređivanje od crta zara : 03-21-2011 at 04:48 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dino el. Vidi poruku
    Imam dilemu zvao sam nekakv oglas u burzi za platformu, uglavnom tra?že radnike svih profla. Javio se neki slavonac pitao me koja sam struka ka?žem elektronićar i kao: da da ima posla sve se mo?že sredit jedna garnitura ljudi je oti??la u 1 mjesecu, pitam ga sa kojim kompanijama rade samo je rekao sa 80 največih, ni??ta konkretno. I da im moram platit u banci na ?žiro račun nekakvih 300 kn za neke tro??kove na njegovo ime lik se zove Sini??a i od prve plače da im moram platit 1000 kn kad odradim ugovor. To mi je sve tako ne profesionalno zvuči, ??ablonski odgovori neznam dali je to nekakava legalna krađa porez za budale, ako netko ima iskusva sa takvim sumljivim oglasima neka mi odgovori.
    Dino ja osobno mislim da je to prevara i iman ideju a ona glasi. Posalji ode u ovaj thread broj telefona i ime u potpunosti tog Sinise pa da ga ode javno stavimo na listu zajeba. Isto tak oda ga nas par nazovemo pa da vidimo sta ima reci da li jos uvik ima 80 firmi i mozemo li se naci na intervju-u u njegovu gradu.

Eto toliko i lipo pozdrav
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od crta zara Vidi poruku
    ovo je oglas za frenkia,on mi je reka da je sve prosa,da vise nema sto,a primit ce ga bar na jednu od ovih 80 firmi...
    Je pravi oglas za mene jer jos jedino nisam isprova kako ide izbivanje zuba agentu levatu.
    U svijetu prema IADC-u (international association of drilling contractors)postoji 227 drilling contractora sto ukljucuje sve drilling contractore koji se bave buzanjem i na moru i na kopnu. Ja bi ga zajebancije radi pita da mi posalje listu tih 80 najvecih i cisto kurioziteta radi da kaze kako ih je uspija rangirat.

Kadet
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    Celebrity Cruises,trazim....

Thumbs down

Citiraj Prvotno napisano od Off Vidi poruku
    Bjezi od toga...
    100% prevara cim traze pare...
    ...mirno more

Kadet
    Datum registracije
    Feb 2011
    Firma
    nema je za sad

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    Dino ja osobno mislim da je to prevara i iman ideju a ona glasi. Posalji ode u ovaj thread broj telefona i ime u potpunosti tog Sinise pa da ga ode javno stavimo na listu zajeba. Isto tak oda ga nas par nazovemo pa da vidimo sta ima reci da li jos uvik ima 80 firmi i mozemo li se naci na intervju-u u njegovu gradu.

Eto toliko i lipo pozdrav

evo broja i imena 099-195-0188 sini??a mihanjinac pa tko ga hoče zaje..... neka, ali javite kasnije reakciju da se svi nasmijemo

Kadet Sprigfield avatar
    Datum registracije
    Aug 2010

Početno

Ista stvar se desila ovdje u CG, trazili su pomorce svih profila, kadete sve zivo...kad sam ih zvao sam su rekli da su to povezane firme sa nesto masu brodova,ali nikako da kazu ime firme...uglavnom neki momci su posli ,a ja sam srecom odustao jer me je zvala druga firma, a evo sto se desilo :

"Deset crnogorskih mladića, među kojima i B.M. iz Bara, pro??le nedjelje imalo je ludu sreću da potragu za poslom ne plate skupo. Pomorci po vokaciji podnijeli su krivičnu prijavu protiv jednog stranog dr?žavljanina, njima poznatog pod imenom kapetan Chadran ili kasnije Danny A. Zekiris, zbog poku??aja prevare. Njih desetorica kapetana Chadrana ili Zekirisa, zakonski mogu da terete samo za to krivično djelo, jer su , kako ka?žu, imali sreće i pameti da nijesu u ovoj avanturi zavr??ili kao bijelo roblje ili na tr?ži??tu ilegalne prodaje ljudskih organa.
    Čitava priča počela je javljanjem na oglas cetinjske agencije â??Lagunaâ?ť, vlasnika Marka Markovića, koja se bavi pronala?ženjem i anga?žovanjem članova posade za plovidbe na prekookeanskim brodovima. Posao je podrazumijevao rad na poziciji kadeta, čija bi plata iznosila oko hiljadu i po eura, plus pet eura za svaki sat prekovremeno, odnosno oko četiri hiljade eura za rad na mjestu mlađeg oficira.

U konkretnom slučaju, mladići su trebali da budu anga?žovani u kompaniji â??Sonangolâ?ť, a iz agencije â??Lagunaâ?ť su ih obavijestili da očekuju poziv od nekog iz â??Sonangolaâ?ť ko će sa njima obaviti razgovor. Prilikom popunjavanja aplikacije, od njih je zatra?ženo da sa sobom obavezno ponesu ljekarsko uvjerenje.

Jedan od sagovornika â??Vijestiâ?ť priča da mu je nakon tri dana od posjete â??Laguniâ?ť zazvonio telefon, na displeju se pojavio za??tićen broj, a sa druge strane je bio čovjek koji se predstavio kao kapetan Chadran, koji je sa njim na slabom engleskom jeziku obavio razgovor u vezi sa poslom. â??U toku razgovora ja sam ovoj osobi saop??tio svoje kvalifikacije i upoznao ga sa mojim ranijim pomorskim iskustvom. Čovjek je bio vidno zadovoljan onim ??to je čuo, pa mi je umjesto mjesta kadeta, za koje sam se prijavio, ponudio poziciju mlađeg oficira i veću platu. Zahvalio sam mu se na povjerenju i pristao na posaoâ?ť - ka?že jedan od mladića koji je imao ranije pomorsko iskustvo. On je o razgovoru odmah obavijestio Marka Markovića iz agencije â??Lagunaâ?ť, jer mu je kapetan Chadran rekao da će svu potrebnu dokumentaciju za njegovo ukrcavanje poslati Markoviću.

â??Nije pro??lo ni dva sata, a Marković me je pozvao telefonom i kazao mi da odmah dođem kod njega, jer ima detalje o mom ukrcaju. Saznao sam da bih ja i jo?? devetorica kolega-pomoraca trebalo da budemo ukrcani između 10. i 13. septembra u Angoli, te da ćemo do tamo biti prevezeni teretnim avionom â??Sonangolaâ?? koji će poletjeti iz Napuljaâ?ť - priča dalje jedan od pomoraca. Njih desetorica, po dogovoru sa Markovićem, kupili su brodske karte na liniji Bar-Bari i 9. septembra bili su u luci. Jedan od njih određen je za vođu puta, te mu je Marković kazao da će ga kontaktirati agent kompanije â??Sonangolâ?ť po imenu Danny A. Zekiris.
    Kad su stigli u Bari, ukrcali su se na voz Bari- Napulj i odmah pozvali Zekirisa. â??Na brojeve koje mi je dao Marković niko mi se nije javio. Ipak, nakon pola sata primio sam poziv, i sa druge strane čuo glas za koji sam bio siguran da je kapetana Chadrena sa kojim sam već razgovarao. Međutim, čovjek mi se predstavio kao Zekiris. Kazao mi je da nije trebalo da ga zovemo telefonom, već da po dogovoru dođemo u hotel â??Colomboâ??â?ť - nastavlja dalje priču vođa puta.
    On ka?že da je već u tom trenutku posumnjao da se radi o prevari, jer je bio siguran da mu se ista osoba predstavila sa dva različita imena, ali, ipak, nije htio da unosi paniku među ostale. O svojim sumnjama obavijestio je samo jo?? jednog od momaka, koji je kao i on imao pomorskog iskustva. Sagovornici â??Vijestiâ?ť ka?žu da je trebalo da im sve bude jasno u trenutku kada su stigli u Napulj i kada su mje??tane pitali za hotel â??Colomboâ?ť.

â??Bili su zgro?ženi. Govorili su nam da je to u?žasno mjesto, da se tamo skupljaju osobe sumnjivog morala, te da se u tom hotelu sigurno diluje droga. Sada, kada se sjetim svih detalja, nevjerovatno mi je da nijesmo reagovali i ranije. Jer, recimo, kada smo stigli ispred hotela, na pločniku je le?žala mrtva osoba prekrivena čar??avomâ?ť - prisjeća se jedan od mladića. Ipak, nastavili su dalje i u??li u hotel gdje su imali zakazan susret sa Zekirisom. Onda je do??lo do promjene, umjesto sa članovima kompanije, na sastanak je do??ao samo Zekiris koji je tra?žio da sa njim pođe samo vođa puta.

â??Zanimljivo, dok mi je tokom prvog razgovora ponuđena veća pozicija, Zekiris mi je sada kazao da moje stručne kvalifikacije ne odgovaraju mjestu mlađeg oficira, te da neću biti anga?žovan za posao, a da ostali hoće. Čitav ovaj razgovor, umjesto u njegovoj kancelariji, odvijao se na ulici, a zatim u kafiću. Zekiris je zatim obavio telefonski razgovor, navodno sa nekim iz kompanije, koga je ubijedio u moje kvalifikacije i kazao mu da, navodno, on garantuje za meneâ?ť - priča jedan od pomoraca. Njih dvojica su se zatim vratili u u hotel kod ostalih.

â??Zekiris je opet od svih nas zatra?žio originalna ljekarska uvjerenja, a onda nam dao da potpi??emo izmjene ugovora o na??em ukrcavanju. Zatim je kazao da mora otići do kancelarije da donese jo?? neku dokumentaciju. Kada je oti??ao, odlučio sam da ostale upoznam sa svojim sumnjama. Tada smo se dogovorili da Zekirisu, ukoliko nam bude tra?žio, ne dajemo novac za plaćanje breveta radi ukrcavanja na brod, jer je ranije dogovoreno da treba da ih dobijemo tek kada dođemo u Angoluâ?ť - navodi dalje sagovornik â??Vijestiâ?ť.

Njihove sumnje su se obistinile, Zekiris se ubrzo vratio sa sertifikatima i od njih tra?žio da mu plate po 915 eura. Vođa puta i pomorac koji je imao iskustva odmah su posumnjali da se radi o falsifikatu. â??Tada sam iza??ao iz sobe, pozvao Marka Markovića i rekao mu ??ta se događa. On mi je kazao da ne dajemo novac Zekirisu i da se odmah vratimo u Crnu Goru. Vratio sam se u sobu i rekao Zekirisu da sam pozvao policiju i da ćemo mu novac dati u njihovom prisustvu. On je usplahiren počeo da kupi dokumentaciju, s namjerom da napusti sobu, ali mu nijesmo dozvoliliâ?ť - priča sagovornik â??Vijestiâ?ť. Odmah nakon toga, crnogorski pomorac oti??ao je u najbli?žu policijsku stanicu, a ovi mu sugerisali da pozove karabinjere koji su ga uputili na glavnu policijsku stanicu u Napulju.
    Oti??ao sam tamo i ispričao sve ??to nam se dogodilo. Sugerisali su mi da brevete koje nam je Zekiris dao prvo ponesem u Lučku kapetaniju da provjerim jesu li original, pa da onda podignem prijavu protiv Zekirisa. U Lučkoj kapetaniji, kada sam im pokazao sertifikate, prvo su se nasmijali, pa su mi onda potvrdili da su la?žniâ?ť - slijedi nastavak priče.

Ipak, policija im je kazala da ne postoji krivično djelo, jer Zekirisu nijesu dali novac za brevete, te im sugerisali da se ??to prije vrate u Crnu Goru, a onda obavijeste Interpol, zbog mogućnosti da je Zekiris i ranije vr??io iste delikte. â??Krenuo sam da obavijestim kolege i usput sreo dvojicu karabinjera kojima sam rekao ??ta se de??ava. Oni su krenuli sa mnom prema hotelu. U tom trenutku Zekiris je bio ispred hotela sa ostalim momcima i kada je vidio mene i policiju, samo je pobjegao glavom bez obziraâ?ť - ka?že sagovornik â??Vijestiâ?ť. Policija je krenula za Zekirisom, ali nijesu uspjeli da ga uhvate.

â??Karabinjeri su nam sugerisali da uzmemo svoje stvari i odmah krenemo za Crnu Goru, jer ne mogu garantovati za na??u bezbjednostâ?ť - dodaje drugi sagovornik. Mladići su to i učinili. Vozom su do??li do Barija, a onda se ukrcali na brod i vratili u Bar. â??Kakav nam je put bio do Crne Gore da vam ne pričamo. Kada smo stigli do Barija, nijesmo imali gdje da spavamo. Prenoćili smo na klupi. Spavali smo na smjene. Bilo nas je strahâ?ť - ka?že jedan od mladića.

â??Čini mi se da nijesmo ni svjesni ??ta smo izbjegli. Jer, u najboljem slučaju, Zekiris je planirao da nam uzme novac. Ipak, njegovo insistiranje na ljekarskom uvjerenju, koje mu je jedino bilo va?žno od na??e dokumentacije, navodi nas na pomisao da je imao drugačije planove. Mo?žda da nas proda kao bijelo roblje ili da nas stavi na tr?ži??te ilegalne prodaje organaâ?ť - dodaje drugi.

Po povratku u Crnu Goru, prvo su oti??li kod Markovića i ispričali mu ??ta se dogodilo. Marković im je kazao da je iznenađen sa svim ??to se desilo, te kazao da nikada ranije nije sarađivao sa ovom kompanijom, da je za njih saznao preko Interneta. Sljedeći korak deset momaka bio je da čitav slučaj prijave na??oj policiji, a onda su odlučili da sve ispričaju javnosti. â??Na??a osnovna namjera jeste da se Zekiris, ili kako se već zove, uhapsi i spriječi da dalje vara ljude. Ozbiljno sumnjamo da iza svega ovog nije stajao samo novac za navodne brevete, već da se tu radilo o ozbiljnim namjerama, poput trgovine ljudskim organima, jer je Zekiris insistirao da mu predamo ljekarska uvjerenjaâ?ť - navode mladići u svojoj prijavi policiji.
    Kako ka?žu, njihova du?žnost je da upoznaju ljude sa mogućim prevarama, jer im je Zekiris u prvom telefonskom razgovoru kazao da su oni samo prva tura, a da do oktobra iz Crne Gore treba da zaposli jo?? 170 ljudi, ??to kadeta i oficira, ??to na pozicijama sobarica, kuvara i slično. Većina na??ih sagovornika su zavr??ili pomorski fakultet, i prije ovog putovanja imali posao. Pored u?žasnog iskustva koje su do?živjeli, sada vi??e nemaju ni zaposlenje. â??Jo?? veći problem je ??to kod nas sada postoji strah od narednih anga?žmana. Kome mo?žemo da vjerujemo. Da li je i??ta sigurnoâ?ť - ka?že jedan od mladića. I na kraju, ovih deset momaka imalo je veliku sreću. Ipak, u?žasava pomisao da oni nijesu jedini koji su se javili na ovakav ili sličan oglas."
    http://www.vijesti.me/

Nauticar dageta avatar
    Datum registracije
    Aug 2010
    Firma
    na jahti

Početno pozdrav

ma ljudi to je mutant ne zna ni pricat danas san ga zva zajeb

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dino el. Vidi poruku
    evo broja i imena 099-195-0188 sini??a mihanjinac pa tko ga hoče zaje..... neka, ali javite kasnije reakciju da se svi nasmijemo
    Cimnicu ga i ja danas samo malo da ga ispitam. Vise iz zajebancije nego sta drugo a mogu ga i oprat dobro kad nazovem
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •