pozdrav svima
danas sam dobio poziv od Zorovica da Stena radi interview za asistente struje
slijedeci tjedan. Uvjet je zavrsen fax, visa ili sta vec. Ostale detalje nazalost ne znamali nadam se da je i ovo pomoglo.
LP
pozdrav svima
danas sam dobio poziv od Zorovica da Stena radi interview za asistente struje
slijedeci tjedan. Uvjet je zavrsen fax, visa ili sta vec. Ostale detalje nazalost ne znamali nadam se da je i ovo pomoglo.
LP
Na Stenu Drilling ili Stenu Bulk?
Stena Bulk, dobio i ja poziv al već idem za 2 tjedna tako da sam mu se zahvalio, i čovjek mi kaže "kad se iskrcaš sa ovoga broda javi se". Vidit ćemo, jako pristojno od njega.
Od detalja, Stena plaća sve tečajeve koje trebaš napraviti, i s njima potpisuješ ugovor na 2 godine. Nakon 6 mjeseci asistenture se mislim dobije brevet za elektroničara i onda je 4-2 ugovor sa permanent plaćom. To mi rekao preko telefona.
Posljednje uređivanje od kumpinho : 05-11-2010 at 03:04 PM
Kakvi su uvjeti na (Stena) tankerima, odnosno dali ili koliko ima na??ih ljudi (međuljudski odnosi), trajanje ugovora, dali brodovi imaju INTERNET?
Koliko se uopće vidi svijeta? (koliko se često bude u portovima, odnosno koliko se vremena uopće ima kad si u portu)
Pretpostavljam da se je kao kadetu jako pametno ukrcat tamo (mislim da se tamo mo?že dosta nučiti kao strojar) a i permanent ugovor je jako dobra strana Stene.
Evo i pitanje za iskusne sa Stene (oficire mislim), dali se na njihovoj kompaniji mo?že kad postane?? senior tra?žiti kraći ugovor odnosno dali ga imaju obićaj davati ili je to uvijek 4-2.
Pozdrav,
evo par informacija o Steni,
Uvjeti su dobri, brodovi su novije gradnje, trenutno najstariji su iz 2005 godine i sljedecih par godina dolazi jos novogradnji. Ugovori su permanentni i za juniore su 4-2 a seniore 3-3. Noviji brodovi su opremljeni internetom sto je veliki plus, dosta se radi na brodu tako da se dosta moze i naucit.
Zavisi na koji brod odes ovisi koliko ce nasih biti na brodu vecinom nas mijesaju sa rusima a u zadnje vrijeme dosta engleza dolazi na kompaniju.
Ja sam na firmi zadnjih 4 godine i ne mogu se previse zalit na uvjete.
Nadam sa da ce ti ovo pomoci u odluci.
Odlično, Zamorac hvala puno na informacijama. Tako sam nekako i pretpostavljao, normalno ovisi kakav te brod odnosno ljudi zapadnu, al bitno je samo skupit neko dobro iskustvo.
Otad se flota dosta promijenila napravili su 10 brodova u Splitu sad grade 7 brodova u Koreji, nesto od pulezana su prodani a na ostalim nema vise Hrvata, vecinom Indijci. BBS je naravno pod must ali nista pretjerano obavis svoje observacije i nitko te ne gnjavi. sekondo je na oko 50 k godisnje.
Pa to je se situacija popravila drasticno unazad 5 godina.
A 50K $ godisnje nije ni lose, to je kao na shella, a koliko je meni ostalo bilo nam je stvarno super, znalo se tamo uzivati pogotovo ako smo "zaglavili" u karibima Venezuela i curacao za ukrcaj. Joj
Pozdrav svim sa stene znanima i neznanima
Reci mi Zamorac dali Stena možda plaća doprinose (zdravstveno i mirovinsko)? Mislim kad već postaneš oficir.
Posljednje uređivanje od sjivin : 11-09-2010 at 04:09 PM
Evo da se malo osvrnem na ovaj ugovor ??to nudi Stena preko Zorovića tj.(Northern Marine Management - NMM).
Istina je ovo sve gore navedeno da stena nudi takav sponzorirani ugovor za obavit kadeturu (12mj) te potom jo?? 24mj. plovidbe (tu se ne računaju mjeseci provedeni doma), ??to je suma sumarum oko 4 i pol godine biti du?žan plovit za njih.
Ali isto tako postoji i stavka koja govori da u slučaju prekida ugovora iz bilo kojih razloga du?žni ste vratiti sve novce do tada zarađene (znaći ne samo plaćene brevete od strane Stene već ama ba?? sve zarađene plaće).
Sad, mene zanima dali je to slučaj svuda u svijetu, mislim managementi koji daju takve ugovore, da mogu tra?žiti sve novce natrag (u stilu za??tite da pomorci ne odu ća sa kompanije), ili to samo ovisi o dotičnom managementu u Glasgowu (NMM), tj. dali njima Stena daje slobodne ruke pri sastavljanju ugovora, ili je to sama politika i pravila Stene.
Malo sam utlačio, ali zanima me dali se ovome treba čudit ili je tako svuda u svim renomiranim kompanijama (jer donekle na ovaj naćin čovjek dobije osjećaj da jo?? uvijek ?živi u robovlasničkom dru??tvu).
Pozdrav
Evo pitanje za oficire odnosno pomorce sa Stene. Kakvo je stanje sa avancanjem na kompaniji, tj. dali je sporo (onako, dali su veze najbitnije) ili se ipak gleda prema trudu i volji (da li je dovoljna godina u činu)?
I usput, dali ima tko da je iz Rijeke na Steni? (može na PM, pa možda neku kavu skombinirat).
Hvala.
Posljednje uređivanje od nyo : 01-05-2011 at 01:17 AM
pozdrav svima
jeli znate koga sta je posa prije par dana u korjeu preuzet brod od
stene , ukrcava je zorovic.
pozdrav
Pozdrav Nikola,
evo moja malenkost je na mjestu zločina pa se mo?že?? javiti ako te ??ta zanima.
zamorac neznan ko si ali pozdravi mi seconda palube...nije valjda da si ti secondo?? hehe
Posljednje uređivanje od muky23 : 01-06-2011 at 11:19 AM
Omnia praeclara rara.
Vise mu se isplati ic na stenu drilling.Ugovori su 4 tjedna tako da ce do upravitelja dogurat za cca 70 dana. Ali mora bit magistar jer prvostupnike ne sljive 2%, a vidim da je kolega i vise od magistra tako da tu lezi i odgovor na pitanje o znanju. Sad samo naucenu teoriju treba primjenit u praksi.
Posljednje uređivanje od Branko : 01-23-2011 at 05:11 AM
Mene ovde niko ne razumi. Kazem coviku da cu mu platit misu i ralica me pregazi.Poceli su se brisat i ljudi dobrih namjera.
"Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)